Arabamın vergi borcu var 800 ytl civarı onu taksitlendirmek istiyorum acaba varmı böyle bir şey?
Kimse bilmiyormu?
Vardı ama süresi bitti dostum. 25 kasım'dı galiba son başvuru tarihi.
Şimdi gidilse yapılabilirmi?
Malesef..
Son olarak süre 5 Aralık tarihine uzatıldı ama devletin paraya ihtiyacı var, gidip bir sormanda fayda var.
Arabanın muayenesi var ama borcu yüzünden yapamıyorum başka çare yokmu?
quote:
Orjinalden alıntı: erayee
Arabanın muayenesi var ama borcu yüzünden yapamıyorum başka çare yokmu?
aracın muayenesini yaptırma aylık yüzde 5 cezası var, 800ytl yi yatırabilecek duruma gelince muayeneyi de yaptırırsın
Vergi borçlarını taksitlendirmek her zaman mümkündür. Yanlız burda bilmeniz gereken bir kaç husus var.
1-Öncelikle bu taksitlendirme için "ARACIN RUHSAT SAHİBİ" bağlı olduğu Motorlu Taşıtlar Vergi dairesine müracaat eder. 2-Taksitlendirme için müracaat ettiğiniz tarihe kadarki Ana Para+Biriken Gecikme Zammı tksitlendirmeye esas teşkil edecek tutar olur. 3-Taksitlendirme istediğiniz ay kadar Tecil Faizi uygulanır.
Örnekle açıklayalım; Ana para olarak 1000 YTL borcunuz var ve bugüne kadar 250 YTL Faiz işlemiş olsun. Bunu taksitlendirmek istediğinizde;
Taksitlendirmeye esas olacak Borç+Faiz: 1000 + 250 = 1250 YTL Aylık tecil faiz oranı: %3
1250 YTL üzerine taksitlendirilecek ay kadar %3 den hesaplanacak tecil faizi ilave edilir. Atıyorum 150 YTL hesaplandı 6 ay için Toplam borcunuz;
1250+150=1400 YTL 1400/6 = 233,33 aylık taksit...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme