Şimdi Ara

◄ Motorola Atrix Kullanıcıları Ana Konu ► (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26.464
Cevap
120
Favori
1.157.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lerolande

quote:

Orijinalden alıntı: selenli

quote:

Orijinalden alıntı: lerolande

Arkadaşlar bir de yeni başlayanlar için bir konu açsak. Orda tüm rom'ların nasıl kurulacağını, artılarını eksilerini ve root işlemini, baseband , brick olayını anlatsak. Güzel olmaz mı? Bir çok yerde baktım ama maalesef atrix için pek açıklayıcı bir yer bulamadım. Herkes yazmış birşeyler, şunları yap bunları yap falan diye. Ama kimse bahsetmemiş işte bunu kurarsan böyle olur. Şundan ötürü vs. diye. Şöyle herkes için açıklayıcı bir döküman hazırlansa fena olmaz sanki. Hiç değilse cihaza birşey olduğunda herkes ordaki bilgilerle düzeltebilir sorununu :)

ben burdaki yazışmaların çoğunu anlamıyorum zaten türkçe olmayan yeni akıllı telefon kullanıları için anlaşılması zor cümleler telefon elime geçince buraya saçma gelebilecek sorular sorucam eminim bakalım hayırlısı

işte herkesin anlayacağı güzel bir rehber hazırlasak fena olmaz diyorum ben. hiç değilse herkes aynı soruları sormak zorunda kalmazdı :D

bencede cok makbul olur en azından bızde ogrenırız..

• Konu acildgindan beri takip ediyorum,grey urun Galaxy S2 alcaktim ama vazgectim,o kadar para vermeye degmez,atrix siparisi verecem yarin,tek canimi skan nokta biraz kalin olmasi,İnsallah kalinlik hissedilmiyordur.Yarin siparis versem isleme alirlar mi acaba?Hizlial yada ereyondan vermeyi dusunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1984

quote:

Orijinalden alıntı: zgtrkr

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zod1jackyL

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yeniyil09

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the hero

quote:

Orijinalden alıntı: hanjin

Selamlar, root ve ardından webtop hack yaptım fakat tv ye bağlayınca tık yok hiç tepki alamıyorum...
    Benzer sorun yaşayan varmı?

telefonu bağlayıp tvden hdmi kanalını açın, kırmızı logonun çıkması lazım. çıkmıyorsa bi sıkıntı vardır. hdmi ile bağladıktan sonra nebtop uygulamasını açıp load demeniz gerekiyor. load dedikten sonra telefon ekranında seçenekler çıkacak oradan webtop'ı seçerseniz başlıyacaktır.

bende de ayni sorun var kirmizi logo gelmiyor ayni zamanda telefonda da tepki yok

orjinal romu tekrar yuklemek istiyorum ama bootloaderi kirmak gerekıyor mu

yapmak istemiyorum zira garantiden cikiyormus

yardimci olabilecek biri varsa cok minnettar olurum

zaten root etmişsin garanti dışı ki su an cihazın her yerde yazıyor bilmiyormuydun :)

unroot da yapabiliyorum garantiye goturmeden once unroot yaparim

Root yapmadan önce yaptığın unlock'un geri dönüşü yok. (Custom rom yüklediğinizi varsayıyorum tabi) Ben Teleservice'a mail attım ve cihaz unlocked olunca tamamen garanti dışı oluyormuş. Bilginize.

ben ne bootloaderi kirdim ne de custom rom yukledim

sadece root var cihazda o da geri alinabiliyor

kelepir cihaz konusuna katiliyorum garantili iken bu kadar kolay brick olabilen bir cihazi riske atmak olur

Bu tarz telefonlara birde custom rom counter diye birşey ekleniyormuş. Samsung cihazlar için bunu sıfırlamaya jig denilen bir alet geliştirilmiş. Sanırım motorola için böyle bir alet yok. Root etmeden iyi düşünün derim. Garanti yanmasın boşuna...

root attigi icin garantisi yanan hic duymamistim elinde kanit veya referans olabilecek web adresi var mi

arkadasım kvk da calısıyor ona taa 2 sene önce teyit ettirmiştim android telefon kullanan eskilerdenim diyebilirim mesela örnek olarak huaewi ideos x5 sayfasını biraz inceleyebilirsin root edip hata yapıp servise verip anakart parası olarak 350 tl ödeyen bi sürü adam var.[adam demek yanlış olur aslında bi çogu 13 14 yasında meraklı velet] yani alayacagın root etmen dahi cihazı garanti dışı bırakıyor.birde onlarda bir cihaz var farklı rom attıgında içinde bi veri dosyası var adını söylemişlerdi unuttum eger o dosyayı temizlemeden orjinale dönüp servise yolladıklarına detaylı incelemede görünüyormuş hangi tarihte ne yükledigin!o yüzden çok saglam bi rom olmadan bu atrixi riske etmem ben [saglam romdan kastım icsnin stabil bir sürümü gibi]

• yawww cihazi daha almadim ama almadan bu root olayindan korkmaya basladim.Diger android cihazlarimda ilk haftadan custom rom yuklerdim,simdi cekinmeye basladim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxilla1

yawww cihazi daha almadim ama almadan bu root olayindan korkmaya basladim.Diger android cihazlarimda ilk haftadan custom rom yuklerdim,simdi cekinmeye basladim.

abicim sorunsuz bir şekilde geri dönüş yapabiliyorsan ince detay becerebilirim diyorsan sıkıntı yok ama adam alıyor bi hevesle root room onuda bunuda derken.. içine ediyor gelip burda yana yana şöle oldu böle oldu napıcam ben aglıyor aglıyor gidiyor servise 300 350 tl anakart parası veriyor geliyor buraya tekrar ana bacı sövüyor telefona bilmiyor ki kendi taş kafalı araştırmadan herseyini hazır etmeden risklere karsı ne yapacagını bilmeden giriyor bu işe.ben htc wildfire,htc desire,samsung galaxy S,huawei ideos x5,sony neo v,turkcell t20,bi kaç model daha var ve atrix kullandım içlerinde en kıl cihaz atrix ben gözümde ona göre yani :)

• Arkadaslar telefonda cogu program icin cikis yok hep arka planda calismasina izin verecrz? Androidin jendinden progeamlari kapatma ozelligi yokmu?
  • bende siparişimi verdim.xperia neo kullanıcısıyım fakat bu hafıza olayı fena canımı sıkıyordu.tüm uygulamaları hafıza kartına taşıdığım halde inanırmısınız 30 mb yer kaldı tel hafızasında.bu gün itibariyle siparişimi verdim.

birde şunu söyleyim.arkadaşlar atrix ile axrix 4g donanımsal olarak birebir.yani aynı.sürekli atrix 4g gelecekmi diye sorulup duruluyor forumda.önce 4g internet bağlantısı bir gelsin bakalım,sonra atrix 4g gelir.sar değerinden dem vuruluyor.ya sar değeri 0.84 lerde falan avrupa ve türkiyede satılan telin. yüksek sar değeri olan amerikada satılan axrix 4g cihazında.bunu ustalar forumda defalarca yazdılar fakat hep aynı şeyler tekrar tekrar soruluyor.
  • Direk olarak ATRIX'den alınmış oyun içi görüntüler.Çözünürlüğe dikkat,SII'den büyük çözünürlükte(960 x 540) çalışıyor oyunlar buna rağmen performansı çok iyi.

◄ Motorola Atrix Kullanıcıları Ana Konu ►

• su an webtopun keyfnnii cikariyorum ve hepinize de fazlasiyla tavsiye ediyorum t varsa mutlaka baglayin eglenceli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tinúviel

Direk olarak ATRIX'den alınmış oyun içi görüntüler.Çözünürlüğe dikkat,SII'den büyük çözünürlükte(960 x 540) çalışıyor oyunlar buna rağmen performansı çok iyi.

Zaten benim bildiğim tegra oyunlar için s2den felan iyimiş.(bunu galaxyR için söylüyolardı,zaten atrix ile özellikleri aynı.)

• rom yüklemek için unlock yapmak şart mı?
  • quote:

quote:

yawww cihazi daha almadim ama almadan bu root olayindan korkmaya basladim.Diger android cihazlarimda ilk haftadan custom rom yuklerdim,simdi cekinmeye basladim.

abicim sorunsuz bir şekilde geri dönüş yapabiliyorsan ince detay becerebilirim diyorsan sıkıntı yok ama adam alıyor bi hevesle root room onuda bunuda derken.. içine ediyor gelip burda yana yana şöle oldu böle oldu napıcam ben aglıyor aglıyor gidiyor servise 300 350 tl anakart parası veriyor geliyor buraya tekrar ana bacı sövüyor telefona bilmiyor ki kendi taş kafalı araştırmadan herseyini hazır etmeden risklere karsı ne yapacagını bilmeden giriyor bu işe.ben htc wildfire,htc desire,samsung galaxy S,huawei ideos x5,sony neo v,turkcell t20,bi kaç model daha var ve atrix kullandım içlerinde en kıl cihaz atrix ben gözümde ona göre yani :)

Kesinlikle haklısın,bende ilk aldığım android cihazıma rom atarken brick etmiştim,o yüzden bu cihaz için root,rom gibi şeyler için tecrübeli arkadşlar klavuz hazırlarsa çok güzel olur.Hem güncel romları paylaşırız hemde romların özelliklerini paylaşmış oluurz

• quote:

quote:

quote:

Kesinlikle haklısın,bende ilk aldığım android cihazıma rom atarken brick etmiştim,o yüzden bu cihaz için root,rom gibi şeyler için tecrübeli arkadşlar klavuz hazırlarsa çok güzel olur.Hem güncel romları paylaşırız hemde romların özelliklerini paylaşmış oluurz

aynen katılıyorum. bilen arkadaşlardan ricamız :)

• Oyun grafikleri fenaymış yalnız.
  • quote:

su an webtopun keyfnnii cikariyorum ve hepinize de fazlasiyla tavsiye ediyorum t varsa mutlaka baglayin eglenceli

nasıl yaptın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanjin

quote:

su an webtopun keyfnnii cikariyorum ve hepinize de fazlasiyla tavsiye ediyorum t varsa mutlaka baglayin eglenceli

nasıl yaptın?

root yap sonra nebtop_0.5 programı yükle istediği izinleri ver HDMI tak nebtop_0.5 programına gir load tıkla gelen seçeneklerden webtop seç oldu bitti
  • benide kaydedermisiniz bu foruma?

şu oyunları nasıl buluyor nasıl yüklüyoruz?
    ayrıca atrixte olmaz sa olmaz programlar nelerdir? neleri yüklemek lazım. markette çok program var. işe yarayanı bulmak zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: isseyy

benide kaydedermisiniz bu foruma?

şu oyunları nasıl buluyor nasıl yüklüyoruz?
    ayrıca atrixte olmaz sa olmaz programlar nelerdir? neleri yüklemek lazım. markette çok program var. işe yarayanı bulmak zor

Kardeş Android bir telde olmazsa olmaz diye bir program yoktur bence çünkü herkesin ihtiyaçları farklıdır,

ama telin arayüzünü baştan sona değiştiren "go launcher" ilk sırada yüklemen gereken programlardandır.

Adfree - Ücretsiz uygulamalarda açılan reklamların açılmasını engeller (root yetkisi ister)
    AndroTurk - Online Radyo Dinleme
    BsPlayer Lite - Film izleme (TR altyazı desteğide var.)
    HD Film İzle - Adı üstünde HD çözünürlükte film izliyorsun WİFİ bağlantı olan yerde tavsiye
    Mackolik - Anında maç sonuçları
    Tango - Android telefonlarla görüntülü görüşme yapmaya yarar , Atrix şebeke üzerinden görüntü görüşme desteklemiyor.
    Türkçe Klavye - Mevcut klavyeden farklı olarak TR karakterler yer alıyor ama tuşlar birbirine çok yakın
    TvGO - Tv izlmeye yarıyor
    Zedge - İçinde bir dünya zil sesi ve duvar kağıdı var kesin tavsiye
    Photaf - 360 derece panoramik resimler çekmeye yarayan en kullanışlı program (bana göre)

--------- Bunlara ek olarak benim kendi ihtiyaçlarım için
    Hisse Takip
    Finans Takip - Alarm vb özellikleri var hisse artınca veya azalınca
    HalkMobile - Hisse alım satımı için

• Aramızda Android bilgisi çok iyi olanlarımız olmakla beraber hiç bir bilgisi olmayanlarımızda mevcut onlarıda unutmamak gerekir.Elimden geldiği kadarıyla sizlere root ve rom işlemlerini anlatmaya çalışacağım.

Lütfen bu yazıyı okumadan önce biraz Android hakkında bilgi sahibi olun.Buraya bir göz atın.

Rom nedir?

Kafa karıştırmadan anlatmak gerekirse Rom kullanılabilir bellek demektir.Cihazınızın yazılımıdır.P.c nizde olduğu gibi elinizdeki akıllı telefonlarınızdada kullanılan depolama birimidir diyebiliriz.Nasıl desem telefonunuzun daha kararlı çalışması için oluşturulan bir yazılımdır.Telefonunuzun açılışında gösterilecek olan görselleri programları v.s kapsar.

Android açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olduğundan kullanıcılar da Rom yükleyebilmektedir..Eğer yukarıda verdiğim linkte bir gezinti yaptıysanız Android hakkında az çok bilgi sahibi olduysanız beni daha iyi anlayacaksınızdır.

Mesela Androidde 1.5 , 1.6 , 2.0 , 2.1 .... diye sınıflandırdığımız romlar vardır.Bu romlar arasında özellik bakımından farklar vardır.2.1 de bulunan özellik 1.5 de bulunmamaktadır.

2 çeşit rom vardır.Biri firmaların kullanıcılarına sunduğu orjinal Romlardır.Diğeri custom rom dediğimiz yazılımcılar tarafından paylaşım amaçlı sonradan yazılan romlardır ki bu romlar bazen orjinallerine taş çıkartacak kadar işlevsel olabiliyor fakat göz önünde bulundurmamız gereken bir durum var ki bu romlar cihazınızı garanti dışı bırakır.

Ne işe yarar ki bu rom?

Söylediğimgibi Telefonunuzun özelliklerini arttırır.Bir önceki sürümde yapamadıklarınızı yapabilirsiniz.

Nasıl yapacağım?

Forumumuzda telefonların kendi bölümlerinde anlatımlar mevcuttur.Sorun yaşarsanız yada anlamadığınız birşey olursa Android hakkında bütün sorularınız bölümüne yeni konu açarak yazabilirsiniz.Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.

Rom yüklemenin riski varmıdır?

Elbette vardır.Bazen bu işlem sırasında telefonunuz göç edebilir yani kullanılamayacak durama gelebilir aman dikkat derim.O yüzden ince eleyip sık dokumak gerekir.

Rom'u az çok kavradıkta Root nedir?

Root:Android işletim sisteminde adminstratör yetkisine sahip oluyoruz.Bazılarınızın anlamadım ne diyorsunuz siz dediğinizi duyar gibiyim.Windowsta tam yetkiye sahip olmaya Adminstrator yetkisi diyoruz Linux işletim sisteminde buna root diyoruz.Telefonunuzda tam yetkiye sahip oluyorsunuz yani tam anlamıyla telefonunuza hükmede biliyorsunuz.Erişemediğiniz yerlere erişebililyorsunuz.

Rom ile Root aynı şeyler değil karıştırmayın.

Rom yükseltmek bazen çok kolay bir işlem gibi gözüksede acemi ve dikkatsiz kullanıcılar telefonlarına ciddi anlamda zarar verebilmektedir.Bundan dolayı tekrar ediyorum çok dikkatli olun sorun soruşturun okuyun bir daha okuyun ve öyle işe koyulun!

Bu Root işleminin ne faydası olacak ki?

Biraz önce bahsettiğimiz gibi tam yetkiye sahip oluyorsunuz.Buda gizli olan yerlere erişebilmenizi her yere girebilmenizi değişiklik yapabilmenizi sağlıyor artık adminstrator yetkisini almış oluyorsunuz.İstemediğiniz gereksiz bulduğunuz programları kaldırabiliyor,sistem yedeğini alabiliyor,rom yükleyebiliyor ve daha nice şeyleri yapabiliyorsunuz.

Bazı uygulamaların yanında Root gerektirir yazıyor ne anlama geliyor?

Bu uygulamalar root etmeden çalışmıyor.Root işlemi gerektiğinde bu uygulamalar izin istiyor onaylayıp onaylamadığınızı soruyor.Kabul ederseniz uygulama artık root hakları ile işlem yapabiliyor.

Nasıl Root edeceğim?

Bu işlem her telefon için aynı olmayabiliyor.Uzun ve karışık işlemler gerektirebiliyor.Nereden öğreneceksiniz.Forumumuzda Telefonların kendi bölümlerinde (Xperia X10 Wildfire gibi) root işlemleri anlatılmaktadır.Aklınıza takılan bir sorun olursa Android hakkında bütün sorularınız bölümüne yeni konu açarak yazabilirsiniz.Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.

Az da olsa birşeyler anlatabildiysem yararlı olabildiysem ne mutlu bana.

ALINTIDIR.

• ben de 1 haftadır atrix sahibiyim. ilk android telefonum, biraz kafa karıştırıcı ama alıştım gibi. kendi deneyimlerim açısından; pdateknoloji den s desenli ve elmas desenli kılıf ve de ekran koruma aldım. elmas desenli daha hoşuma gitti. s desenli olan daha kaba geldi ve benim gibi teli cepte taşıyanlar için cebe koyup çıkarması zır çünkü kaygan bir yapısı yok ama o da tabi isteyen için araba vs eğri zeminde daha sağlam durur. ekran koruyucuyu zor yapıştırdım. dokunmatiği etkilemiyor ama netliği bariz bozdu, 3 liralık şeyden fazlasını da beklememeli.
    root, custom rom vs olayına girmedim, maceraya gerek yok
    approb
    ipmart-forum
    mobilism
    sık baktığım siteler. herhangi bir antivirüs kurmadım

sık kullanımda ve boşta şarjı nasıl gidiyor? deneyen var mı? önceki gün 10 küsür saatte bitti şarjı ilk kez bu kadar kısa sürdü yüklediğim programlardan diye şüphelendim denemek için dünden beri hiç kullanmadım 22 saat olmuş ve şu an %70 te (edit 22 saat 45 dk %60) sizlerde durum nasıl? gps kapalı wi-fi açık veri alışverişi en kısıtlı konumda.

beğendiğim programlar da, unified diye bir program kurdum wi-fi üzerinden bilgisayara bağlanıyor, mouse olarak veya powerpoint presenter vs olarak kullanabiliyorsunuz, sınıfta kullanıyorum. pottery diye bir oyun çok hoşuma gitti çömlek yapıyorsunuz. app2sd, adv task killer kullanıyorum.

Bir de bazı programları sd kısmına kurarken bazıları android/data/ artında bazıları ise ana klasörde data/ klasörüne atınca çalışıyor. Çalışmayan program olursa bunu da deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzz -- 3 Mart 2012; 10:15:19 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.