Şimdi Ara

Motorola ATRIX S.S.S - Sıkça Sorulan Sorular (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
17
Favori
28.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende hepsiburada dan 2-3 hafta önce aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: aseck

Merhabalar. Yaklaşık 2 hafta önce hepsiburada'dan Motorola Atrix telefon satın aldım. İlk günlerde sıkıntı yok gibiydi ancak daha sonra rehber kilitlenmeye başladı. Listeyi açıp rehberin sonlarına gitmeye çalıştığımda mutlaka kilitleniyor ve kapanmaya zorla diye bir seçenek çıkıyor. Aynı durum WhatsApp programında da karşıma çıkıyor. Sürekli kilitleniyor, gelen mesajı açamıyorum, mesaj yazarken aniden program kapanıyor ya da klavye kilitleniyor. Silip tekrar yükledim ama fayda etmedi. Bir de internet ayarlarında sıkıntı var. Sadece EDGE ve wireless ile bağlanıyor. 3G'nin çektiğinden emin olduğum yerlerde bile EDGE ile bağlanıyor. Ayarlardan yalnızca 3G'yi seçtiğimde telefonum çekmiyor ve internete bağlanmıyor. Fabrika ayarlarını yüklemeyi denedim ama sorunlar hala devam ediyor. Bu sorunlar yüzünden yetkili servisi aradım ve telefonu kargoyla Ankara'daki şubelerine göndermemi söylediler. Telefonu göndermeden kurtarmamın bir yolu var mıdır? Yoksa arızalı bir cihaza mı sahibim?

merhabalar donmalar için değilde internet için belki yardımcı olabilirim. bende ilk başlarda internete giremiyordum ancak aşağıdaki ayarları büyük küçük harf dikkat ederek yapman gerekiyor. ayrıca burada yazanlar dışında herhangi bir yere giriş yapmaman lazım yoksa yine girmiyor. umarım olur.

not: ayarlar alıntıdır.

Turkcell
    Apn Name Turkcell
    APN : internet

Vodafone
    Apn Name : Vodafone TR
    Apn : internet
    user: vodafone
    pass: vodafone

Avea
    Apn Name : AVEA
    Apn : internet

Bu ayarları cihazımızdaki
    Ayarlar - Kablosuz özelliği ve ağlar - Mobil ağlar - Erişim noktası adları kısmından
    Yeni Apn seçerek kaydediyoruz.

• merhabalar, çağrılarla ilgili bir sorunum var umarım beraber çözebiliriz.

bu sorunla ilk olarak sd karta yüklediğim videoları mx player ile izlerken karşılaştım. video sırasında ekrana dokunmama rağmen programın arayüzü çıktı ve çok kısa süreliğine video takıldı. daha sonra ise annemin beni aradığını anladım ancak telfonum çalmadı ve herhangi bir çağrı kaydı göremedim.

ikinci olarak havaalanında başıma geldi. beni karşılaması gereken biri vardı. indiktien sonra kendisine aradım ve konuştuk. gelince beni arayacaktı. ancak bir türlü aramadı. ben tekrar aradım ve meğerse oda beni bekliyormuş ve 11 kez beni aramış !? özellikle tekrar beni aradı ve gerçekten de telefon meşgule düşüyor ancak telefonum çalmıoyrdu. daha önce yukarıda bahsettiğim sorunu yaşayınca ve uçuş sırasında yine video izledeğim için bu olayıda mx playera bağladım.

son olarak dün aynı sorunla karşılaştım. ancak gün içinde mx player kullandığımı hatırlamıyorum. sadece eve dönüşte gameboid ile oyun oynadım. ve oyundan önce ve sonra 2-3 kez dışarıya arama yaptım. ancak akşamüstü babam aradığında telefon yine çalmamış. bu sefer meşgul tonu yerine direk arama tonunu duyuyor ama benim telefon çalmıyor.

sim kartımın kaç kb olduğunu bilmiyorum.

yardımlarınız için teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bazen13

quote:

Merhabalar. Yaklaşık 2 hafta önce hepsiburada'dan Motorola Atrix telefon satın aldım. İlk günlerde sıkıntı yok gibiydi ancak daha sonra rehber kilitlenmeye başladı. Listeyi açıp rehberin sonlarına gitmeye çalıştığımda mutlaka kilitleniyor ve kapanmaya zorla diye bir seçenek çıkıyor. Aynı durum WhatsApp programında da karşıma çıkıyor. Sürekli kilitleniyor, gelen mesajı açamıyorum, mesaj yazarken aniden program kapanıyor ya da klavye kilitleniyor. Silip tekrar yükledim ama fayda etmedi. Bir de internet ayarlarında sıkıntı var. Sadece EDGE ve wireless ile bağlanıyor. 3G'nin çektiğinden emin olduğum yerlerde bile EDGE ile bağlanıyor. Ayarlardan yalnızca 3G'yi seçtiğimde telefonum çekmiyor ve internete bağlanmıyor. Fabrika ayarlarını yüklemeyi denedim ama sorunlar hala devam ediyor. Bu sorunlar yüzünden yetkili servisi aradım ve telefonu kargoyla Ankara'daki şubelerine göndermemi söylediler. Telefonu göndermeden kurtarmamın bir yolu var mıdır? Yoksa arızalı bir cihaza mı sahibim?

Servislik bir durum yok, cihazı hard reset yapın, ardından motoblur'u düzgünce kurun, düzelmezse yine hard reset ve motoblur kurmayın..

Peki hard reset yapmak cihazı garanti kapsamı dışına çıkarır mı?

Hayir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmetkardes06

quote:

[bscfp=]
    aynı sorun bende de var, rehberde kişiler kısmının ortasını geçince (T) harfinden sonra aşağıya inmek istediğimde kitleniyor donuyor. rehberde arayacağım numarayı bulmak istediğimde harf girdiğimde 5-6 saniye sonra numara karşıma geliyor, güncellemeyi bekliyorum, güncellemede değişmezse bende servise yollarım büyük ihtimal, ama 3g sorunu yok bende.

aman servise yollamadan önce okuyun mesajımı, resetinde gereği yok. servise boş yere gönderip bunda sorun yok cevabıyla geri dönüş alırsınız.

sorununuz rehberinizdeki kişilerin clonlanması, sorumlusu ise motoblur.
    çözümü aklımda kaldığı kadarıylada anlatayım.
    1- senkronizasyonu kapatın.
    2- rehber ayarlarında motoblur u disable edin.
    2- rehberdeki isimleri teke indirecek bir program bulun. 'android remove contact clone' gibi arayabilirsiniz.
    3- gerekiyorsa google rehber içinde temizlik yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigobren

merhabalar, çağrılarla ilgili bir sorunum var umarım beraber çözebiliriz.

bu sorunla ilk olarak sd karta yüklediğim videoları mx player ile izlerken karşılaştım. video sırasında ekrana dokunmama rağmen programın arayüzü çıktı ve çok kısa süreliğine video takıldı. daha sonra ise annemin beni aradığını anladım ancak telfonum çalmadı ve herhangi bir çağrı kaydı göremedim.

ikinci olarak havaalanında başıma geldi. beni karşılaması gereken biri vardı. indiktien sonra kendisine aradım ve konuştuk. gelince beni arayacaktı. ancak bir türlü aramadı. ben tekrar aradım ve meğerse oda beni bekliyormuş ve 11 kez beni aramış !? özellikle tekrar beni aradı ve gerçekten de telefon meşgule düşüyor ancak telefonum çalmıoyrdu. daha önce yukarıda bahsettiğim sorunu yaşayınca ve uçuş sırasında yine video izledeğim için bu olayıda mx playera bağladım.

son olarak dün aynı sorunla karşılaştım. ancak gün içinde mx player kullandığımı hatırlamıyorum. sadece eve dönüşte gameboid ile oyun oynadım. ve oyundan önce ve sonra 2-3 kez dışarıya arama yaptım. ancak akşamüstü babam aradığında telefon yine çalmamış. bu sefer meşgul tonu yerine direk arama tonunu duyuyor ama benim telefon çalmıyor.

sim kartımın kaç kb olduğunu bilmiyorum.

yardımlarınız için teşekkürler.

'sim kartımın kaç kb olduğunu bilmiyorum.' dediğinize göre sizde tahmin etmişsiniz. Yeni sim kart almanız gerekli. Daha doğrusu bu güne kadar bu forumda bu sorunu kim yaşamışsa simkartı yenileyerek çözüldüğünü belirtti.

• quote:

Orijinalden alıntı: cymeria

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmetkardes06

quote:

[bscfp=]
    aynı sorun bende de var, rehberde kişiler kısmının ortasını geçince (T) harfinden sonra aşağıya inmek istediğimde kitleniyor donuyor. rehberde arayacağım numarayı bulmak istediğimde harf girdiğimde 5-6 saniye sonra numara karşıma geliyor, güncellemeyi bekliyorum, güncellemede değişmezse bende servise yollarım büyük ihtimal, ama 3g sorunu yok bende.

aman servise yollamadan önce okuyun mesajımı, resetinde gereği yok. servise boş yere gönderip bunda sorun yok cevabıyla geri dönüş alırsınız.

sorununuz rehberinizdeki kişilerin clonlanması, sorumlusu ise motoblur.
    çözümü aklımda kaldığı kadarıylada anlatayım.
    1- senkronizasyonu kapatın.
    2- rehber ayarlarında motoblur u disable edin.
    2- rehberdeki isimleri teke indirecek bir program bulun. 'android remove contact clone' gibi arayabilirsiniz.
    3- gerekiyorsa google rehber içinde temizlik yapın.

Çok Sağol, eline emeğine sağlık

• Motoblur nasıl enable ediliyor, hesaplardan görüyorum ama enable seçeneği yok

• arkadaşlar bilgiler için teşekürler, yalnız benim çözemediğim bir kaç sorun var. "hdmi mirroring" "webtop" "dock" bunların arasında gidip geliyorum. webtop için notbook'a benzer bir cihaz gerekiyor sanırım o yüzden bu bizim işimize pek yarar gibi durmuyor. ben hdmi mirroring ile dock ünitesinin ayrımını yapamıyorum (kafam durdu bütünlemeler yüzünden =) yani cihazı monitöre hdmı kablosu ile direk bağlamak mı oluyor bu "hdmi mirroring" dediğimiz olay ? ya da dock çıktı diyelim kutunun içinden, direk hdmı ile yaptığımız şeyi mi yapıyoruz dock ile ? bu konuda beni biraz aydınlatırsanız sevinirim arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mistakey_87

arkadaşlar bilgiler için teşekürler, yalnız benim çözemediğim bir kaç sorun var. "hdmi mirroring" "webtop" "dock" bunların arasında gidip geliyorum. webtop için notbook'a benzer bir cihaz gerekiyor sanırım o yüzden bu bizim işimize pek yarar gibi durmuyor. ben hdmi mirroring ile dock ünitesinin ayrımını yapamıyorum (kafam durdu bütünlemeler yüzünden =) yani cihazı monitöre hdmı kablosu ile direk bağlamak mı oluyor bu "hdmi mirroring" dediğimiz olay ? ya da dock çıktı diyelim kutunun içinden, direk hdmı ile yaptığımız şeyi mi yapıyoruz dock ile ? bu konuda beni biraz aydınlatırsanız sevinirim arkadaşlar.

1- medya center : cihazı direk hdmi ile tv ye bağlarsanız
    2- webtop veya medya center : cihazı dock ile tv ye bağlarsanız
    3- webtop on lapdock : 300tl civarı fiyatı olan lapdock adlı aleti satın alırsanız laptop gibi cihaz üzerinden webtop özelliği
    4- hdmi mirroring : cihazınız rootlu değil ise bu özellik yok, rootlu ise 1 deki medya center yerine mirroring kullanabilirsiniz.

medya center : foto-video ve müzikler için bir arayüz.
    webtop : bu forumun ilk mesajındaki resimdeki ekran. bi pencere içerisinde telefonun görüntüsü (tam kullanabilme) yanında firefox filan.
    mirroring : sadece telefonun görüntüsü (tam kullanabilme) ama tam ekran olarak.

not : hızlıal ve golddan almaya kalkarsanız cihazı dock çıkmıyor içerisinden buna emin olabilirsiniz. hb ve ereyonda dock var diğerleri hakkında bilgim yok.

• quote:

quote:

arkadaşlar bilgiler için teşekürler, yalnız benim çözemediğim bir kaç sorun var. "hdmi mirroring" "webtop" "dock" bunların arasında gidip geliyorum. webtop için notbook'a benzer bir cihaz gerekiyor sanırım o yüzden bu bizim işimize pek yarar gibi durmuyor. ben hdmi mirroring ile dock ünitesinin ayrımını yapamıyorum (kafam durdu bütünlemeler yüzünden =) yani cihazı monitöre hdmı kablosu ile direk bağlamak mı oluyor bu "hdmi mirroring" dediğimiz olay ? ya da dock çıktı diyelim kutunun içinden, direk hdmı ile yaptığımız şeyi mi yapıyoruz dock ile ? bu konuda beni biraz aydınlatırsanız sevinirim arkadaşlar.

3- webtop on lapdock : 300tl civarı fiyatı olan lapdock adlı aleti satın alırsanız laptop gibi cihaz üzerinden webtop özelliği
    4- hdmi mirroring : cihazınız rootlu değil ise bu özellik yok, rootlu ise 1 deki medya center yerine mirroring kullanabilirsiniz.

webtop : bu forumun ilk mesajındaki resimdeki ekran. bi pencere içerisinde telefonun görüntüsü (tam kullanabilme) yanında firefox filan.

not : hızlıal ve golddan almaya kalkarsanız cihazı dock çıkmıyor içerisinden buna emin olabilirsiniz. hb ve ereyonda dock var diğerleri hakkında bilgim yok.

anladım kardeşim çok teşekür ederim. şimdi bunun üstüne bir soru daha sorayım =) ayıptır söylemesi benim 2 tb'a yakın bi film arşivim var ama filmler harddiskte olduğu için bunları salondaki plazmada izleyemiyorum ( medya player gerekiyor ayrı ya da hdd'y,i biçimlendirip farklı formatlara çevirmemiz gerekiyor filan uzun hikaye yani) ben atrix'e filmleri atıp tv de izleyebilirim sanırım bu bilgiler ışığında? umarım yanılmıyorumdur çünkü böyle bir sistem varsa şukela olur =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mistakey_87 -- 9 Şubat 2013; 20:17:58 >

• quote:

quote:

quote:

anladım kardeşim çok teşekür ederim. şimdi bunun üstüne bir soru daha sorayım =) ayıptır söylemesi benim 2 tb'a yakın bi film arşivim var ama filmler harddiskte olduğu için bunları salondaki plazmada izleyemiyorum ( medya player gerekiyor ayrı ya da hdd'y,i biçimlendirip farklı formatlara çevirmemiz gerekiyor filan uzun hikaye yani) ben atrix'e filmleri atıp tv de izleyebilirim sanırım bu bilgiler ışığında? umarım yanılmıyorumdur çünkü böyle bir sistem varsa şukela olur =)

soru bana değil ama cevap vereyim filmleri atrixi tvye bağlayıp izleyebilirsiniz. ama size tavsiyem 80 liraya alacağınız bir media player ile hem bütün formatları sorunsuzca izleyebilir, tak çıkar derdi yok hemde kumandanın rahatlığını yaşayabilirsiniz. filmler dvdrip ise flash diskinize 15-20 tane film atın 1 ay yeter size hddyide media playere veya tvye bağlamanızı tavsiye etmem. ansızın diski biçimlendir uyarısıyla karşılaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baveran

quote:

soru bana değil ama cevap vereyim filmleri atrixi tvye bağlayıp izleyebilirsiniz. ama size tavsiyem 80 liraya alacağınız bir media player ile hem bütün formatları sorunsuzca izleyebilir, tak çıkar derdi yok hemde kumandanın rahatlığını yaşayabilirsiniz. filmler dvdrip ise flash diskinize 15-20 tane film atın 1 ay yeter size hddyide media playere veya tvye bağlamanızı tavsiye etmem. ansızın diski biçimlendir uyarısıyla karşılaşabilirsiniz.

bende güzel bi ek özellikle katkıda bulunayım, tvnizde DLNA özelliği varsa atrix ile kablosuz olarak ta tv ye bağlayabiliyorsunuz. Gerçi hoş benim tv de olmadığı için deneyimim yok :)

• quote:

hddyide media playere veya tvye bağlamanızı tavsiye etmem. ansızın diski biçimlendir uyarısıyla karşılaşabilirsiniz.

bu çok kötü, hiç bir şey arşivimden önemli değil o yüzden pc'den izlemeye devam ederim

quote:

bende güzel bi ek özellikle katkıda bulunayım, tvnizde DLNA özelliği varsa atrix ile kablosuz olarak ta tv ye bağlayabiliyorsunuz. Gerçi hoş benim tv de olmadığı için deneyimim yok :)

hocam malesef DLNA özelliği yok, olaymış iyiymiş çok teşekür ederim bu bilgiler için. artık yarın gönül rahatlığı ile siparişimi verebilirim, hb ile ereyon arasında gidip geliyorum. ereyon'da 30 lira daha ucuza geliyor ama hb'nin de 7 gün içinde iade zımbırtısı çekici geliyor. bakalım yarın sabaha karar vercem

• quote:

quote:

hddyide media playere veya tvye bağlamanızı tavsiye etmem. ansızın diski biçimlendir uyarısıyla karşılaşabilirsiniz.

bu çok kötü, hiç bir şey arşivimden önemli değil o yüzden pc'den izlemeye devam ederim

quote:

hocam malesef DLNA özelliği yok, olaymış iyiymiş çok teşekür ederim bu bilgiler için. artık yarın gönül rahatlığı ile siparişimi verebilirim, hb ile ereyon arasında gidip geliyorum. ereyon'da 30 lira daha ucuza geliyor ama hb'nin de 7 gün içinde iade zımbırtısı çekici geliyor. bakalım yarın sabaha karar vercem
    quote:

iade hakkı ereyondada var. ama ürün aynı olduğu için şöyle bir seçeneğiniz var: hb de 100 tl hediye çeki ile almak. hangisi cebinize uygun geliyorsa iki firmanında pek bi farkı yok.

• Merhaba arkadaslar bende atrix aldim hb den birkac sorum olucak yanitlarsaniz sevinirim. Motoblur hesabi aldim ben ve facebookumla
    twitterimi tanimladim oraya fakat sosyal ag
    programinin calismasini istemiyorun ve
    motoblurdan facebook ve twitteri silmek
    istiyorum ama kaldir diyince hata olustu diyor
    napmaliyim? Birde bu google haritalar bagli muzik
    calar falan arka planda gereksiz olarak calisiyor
    kapattikca yeniden aciliyor bunu nasil
    duzeltebilirim? Ayrica ben internet kullanimimi takip etmek icin my datamanager programini indirdim bugun sadece twitter ve whatsapp kullanmama ragmen baya gidiyordu cunku internet orada OS Services adinda bi seyin baya bi internet kullandigini gordum nedir bu nasil onune gecebilirim? Birde muzil dinlerken hicbir islem yapmamama ragmen takilmalar ve patlamalar oluyor kendi muzik playerindandir diye winamp indirdim ama ondada oldu ayni sorun

• Yardimci olcak yok heralde :( galeride cok kasmaya basladi normalde kasmiyodu hic fazla fotograf falanda yok icinde noldu anlamadim birden

• Şuana kadar epeyce kurcaladım telefonu bu fiyata mükemmel diyebilirim fakat tek bi sorum olucak bu sorunu önceki telefonum olan htc wildfire s 'de de yaşıyordum sorunum şu biliyorsunuz android telefonlar pil yönünde oldukca sıkıntılılar benimde günde bazen biraz fazla mesaj attığım zamanlar oluyor mesaj attıığımda hattım bu arada turkcell

örn: iletildikten sonra geriye ufak bi kutucuk açılıyor kontur geri bildirim kutusu yani orada da şu kadar paranız kaldı veya işte mesaj kullanım bedeli şu ve şu kadar mesaj hakkınız kaldı diye bilgi veriyor işte bu bilgi esnasında 1 saniyelik bi titreme oluyor ki dediğim gibi pil konusunda sıkıntı yaratabiliyor devamlı mesaj attıgımda titrediğini düşünürseniz telefonun bu titreşimini kapatamıyorum ilk aldığımda çok aradım araştırdım bulamadım en sonunda kendi çözümümle bi widgetle çözmüştüm işi ilk önce sessiz mod a alıp sonra ses açma tuşlarıyla sesi açmıştım diğer sesleride ses ayarından ayarlamıştım düzelmişti titremiyordu ama Root işine girdim ve sıfırlandı telefon haliyle ve şuan o titremeyi aynı şekil kapatamıyorum başka bi şekli varsa yardımcı olabilirmisiniz ??

• Hocam sizce atrix nasıl bir telefon ? sorun çıkaran bi alet mi ? uygulamalarda performansı nasıl ?
  • aradım lakin bulamadım, alfasayısal tuş takımı lazım diğerine malesef alışkın değilim. program ayarlarından geçiş yok sanırım ben bulamadım. ek program mı gerekli acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.