arkadaşlar bu telefondan bende forumu okuduktan sonra aldım. fakat şu an bir türlü GPRS ve MMS ayarlalrını yapamadıom Turkcellden yardım aldım. söyledikleri şeylerin hepsini denedim fakat bir türlü bağlanamadım. ban türkcell GPRS wap MMS ayarlarını yapabileceğim bir link verbelecek veya ayarları burada gösterebilecek birine minnettar kalırım. birde telefondas kopnuşurken hold a basıyorum sesi dışarı vermiyor acaba başka ayarlanacak bir yer mi var? herkese selamlar.
HeaDHunteR : Hangi WM2003'ü kurduğunu ve şarjının ne kadar gittiğini öğrenebilir miyim ?
Bende 2003 varken min 8 max 16 saat dayanıyordu Şimdi 2002 var, geçen 24 saat sürdü bitmesi, sonraki şarjda 30. saatteyim ve pil göstergesi %80'de...
2002 yüklü ve tam olarak 3. günde şarjım bitti telefon açılmaz hale geldi. Bu süre içerisinde sürüsüyle program install uninstall ettim, oyun oynadım, mp3 dinledim falan. Bu gün şarja koydum ve 3 saatte şarj oldu. telefonun 3. şarjı henüz.
pil tüketimi bakımından 2002 çok daha iyi. ama yeni versiyonu da insan istemiyo değil hani...
Arkadaşlar, bu telefonun pili ( mpx200 ün ) türkiyeye getirilmeyecekmi ki biz getirmeye ugraşıyoruz...Bu konuda bilgisi olan var mı acaba ?
yaw 2003 e de şimdi hak vermek lazım...ben de telefonu alır almaz flashladım..ilk günler 10 saat falan gidiyordu... ama şimdi günde 2 saat falan mp3 bir saatten fazla konuşma vs yaptığım halde 40 saat falan gidiyo...ben telefonun tadını çıkarmaya başladım valla..
bu flaşlama nasıl yapılıo arkadaşlar ??????
avea müştari hizmetelirini ararsanız size mail yada faks yapıyor. ben yaptım. problemsiz internetim çalışıyor
quote:
Orjinalden alıntı: TCK244
ben de hem burada bi arkadaşın verdiği avea ayarlarını yaptım, hem de hellomoto.com dan otomatik ayar yaptırdım. her iki halde de gprs, mms, wap kullanamıyorum.
AVEA için kesin çalıştıran var mı acaba ve de ayarlarını yollayabilir mi?
Saygılarımla
merhabalar
ben de aldım ama yazacağım bir türlü yazamıyorum kısmet bugüne imiş.
1. 2003'e geçemk pil ömrünü yememeli diye düşünüyorum 2. garantiye ne yapar bilemem. Yani eğer telefonda ciddi bir problem varsa ve değiştirmeleri gerekirse o zaman bunda bir OS değişikliği olmuş diyerek sorun çıkartabilirler. Bunu demem lazım. 3.SD ya da MMC desteği var bu telefonun. Bir tıfaya düştük ve 256 mb MMC kartımız varken bir de 512 MB SD card siparişi verdim. Çünkü özellikler listesinde MMC yazmıyor. Ben de ona kandım. MMC biraz daha ince olduğuna göre aslıdna bir sorun olmaz diye düşündüm ama yine de siparişi verdim. Kingston memnunum. Geri de verebilirim ama vazgeçtim vermeyeceğim.
Elimde şimdi 16 MB MMC (Nokia 9110'um vardı. Hala çalışıyor problemsiz 4 yıl kullandım. ondan kalma zamanında bana imrenerek bakarlardı 40 USD'ye almıştım) Nokia 6600'ın 32 MB MMC kartı. Ki artık bizim hanım onunla telefonu kullanacak. Ancak olaydan bi haber olduğu için onun için farketmez. 256 MB MMC kart eh dursun bakalım dedik. Şimdi onu kullanıyorum. 512 MB ise geri vermek istemedim. Gün gelir divx seyretmek gerekebilir veya bir yerden CD writer olmayan bir makineden dosya almak gerekebilir diye tutuyorum.
MMC kartlara göre SD kartlar daha hızlı. Hemen belli ediyor kendini. Ayrıca SD kartları isternise read only poziyona girebiliyor. İleride SD yerini MMC bırakacak gibi.
Telefon çok hoş.
İlk geldiğinde Beko ve Arçerliğin şu anda sattığı smartpc telefonunu kullandım. Bu bir palm. Windows mobile 2003 kullanıyordu. Onun da ciddi pil problemi vardı. Bu işletim sistemi bir kere çok yiyor. Bunu bilin.
Ancak onun stabilite sorunu vardı. Canı sıkıldı mı hard reset atıyordu geri zekalı. ben allahtan bütün dataları yedeklediğimden istediğimde yolsa sokakta geri dönebiliyordum. Ama yeniden displayi configure et filan. Saçma sapan bir şey. Devamlı kilitlenir filan.
neyse aldığım yerle telefonda konuştum. Aman ne ukalalar ama hiç bir şey bilmiyorlar. Bir bağırdım bir çağırdım.
neyse sonra baktım olmayacak bu elitin aslında bir pinoy eten olduğunu biliyordum. Onunla ilgili forumlara takıldım. Sonuç iyiydi. Sonra bir italyan amcam ile aynı kaderde olduğumu gördüm. Onun da aynı problemi vardı. Sonra bir ingilizde de görüldü. Bir kaç kişide de olunca.
Topluca kıyameti kopardık. Tek Türk olarak ben de onlar gibi hakkımı aradım. Defalarca yenisini verelim yedek pil bedava verilim dedikleri halde aleti geri verdim. Rahatladım.
Sonra alacak telefon yok derken hanımın eski telefonuna döndüm. Bu biraz da eskiye döneyim tele çok para harcamayayım isteğiydi. Zaman geldi benim yiğen telefon diye tutturunca ve kız arkadaşı tel alıp çaldırıp kapamak ihtiyacını duyunca (ki bu acaip bir şey. daha bluğ bile olmamışlar çaldırıp kapatım 0 kontör harcayıp teelfonun pilini bitirene kadar bıkmıyorlar usanmıyorlar) sonra baktım biraz da olsa 6600 ucuzladı. 12 taksit yaptı Vatan. ben de gidip aldım. Çocuğa benim eski telefonu hibe ettim.
Ama amacım Nokia 9500 idi. Bekle bekle bekle derkennnnnn 1500 USD üstündeki fiyatını görünce YUHHH dedim vazgeçtim. yazık günah. o kadar param da yok. oturdum aşağıya. Tamam 6600 iyi telefon ben de beğenmiyor değilim devam edeyim dedim.
Sonra Mpx 200 bir anda 490 eurodan 159'a düşünce. 350 milyon TL'ye 9500 için biriktiğim bütün krdi kartı puanlarını harcayıp neredeyse bedavaya teli aldım.
Kurcaladım.
Pil sorunu benim için çok dert değil.
Hem büroda hem evde hem de işyerinde zaten alet devamlı bağlı kalmak zorunda. Onunla ciddi boyutlardan dosya taşıyorum çok işime yarıyor.
neyse yani pil benim için şimdilik dert değil. Umarım ileride de olmaz.
pilin ileride iyi olması gerekitğini biliyorum. Yeni nesil piller öyle.
Ancak telefonun tuş takımı ve genel tasarımını çok beğenmiyorum. Hele tuş takını siyah fayansa düşümüş diğme gibi.
neyse 9500ün yanın neredeyse 8 kat ucuz bir telefon.
2002 ile gideceğim ama ileride 2003 yüklemeyi düşünüyorum. Hele biraz geçsin de. Alışayım da.
derdim ise şu java desteği
eğer explorer'a jaav desteği yüklersem ibb'nin live kameraları ile yolları kontrol eder öyle karşıya geçerim.
bal ve kaymak.
Telefonun parasına filan takılmayın. Belli ki yüklü miktalarda ispanya'da bir şirket ve yine yüksek ihtimal oparatör şebeke anlaşması ile verecekti. Ya kilit koyamadı. Koymak istemedi. Ya da elinden çıkarmak istedi. Motorola dağıtıcıları atladılar ve ülkemizde satıldı. cell trade garantisinin ben de çıkmaması ben de bir hayal kırıklığı yarattı ama ne yapalım.
Kamera olunca cep telefonunda iyi oluyor ayrı. Ama 6600'ün kamerasını artık çok çok kullanmaz olmuştum. Önemli bir resim işinde digital kameram var onu götürmek zorundayım çünkü kalite gerekli.
Olay budur. uzun yazdım kusura bakmayın.
artık yazabiliyorum. Görüşmek üzre..
2003'den memnun olduğunu şarjın 2 gün gittiğini söyleyen şanslı arkadaşlar 2003'ün hangi versiyonunu kullandıklarını söyleyebilirler mi ?
img dosyasının adı SUPER_MOTO_2_MPX200...
selam arkadaşlar
geri 2002 yüklemeyi nasıl yaptın ya gerekli dosyaları nerden bulabiliriz acaba
quote:
Orjinalden alıntı: subuti
ben bugun alacaktım normalde ama metroda bitmiş aradım fakat iyi şartlarda bulamadım. world cardla peşin fiyatına satan bi yer biliyor musunuz? 400 e kadar yolu var. neyse bu sagem olayına kafam takıldı deneyen başka arkadaşlar var mı süper bi şey bence.
bir gün gelecek herkez SAJEM kullanacak baksanıza kulaklığına bile muhtac oldunuz
Değerli arkadaşlar,
Memory kart konusunda miniSD ve RS-MMC arasında kaldım.
o biraz zor kardeş ya....sagem nere motorola nereeee!!!
bakleyin motoralamı sagemmi göreceksiniz yakında... myS-7 istersen incele o zman bu lafı diyemiyceksin bana
ya arkadaşlar zaten mpx 200 hakkında konulardan dolayı burası çok zor okunuyor birde sagem kavgası etmeyelim
Merhaba. Arkadaşlar mpx200 için internet explorerin üst versiyonunu arattırdım.MDA'nın sitesinde var ama oda telefon MDA olan makinenin seri nosunu istiyor.Pocket İnternet Explorer 6 var alamıyorum.Başkada biryerde bulamadım.Banka sitelerine girmek için Explorerin üst versiyonu nu nereden bulabilirim. Veya banka sitelerine girebilen var mı? Lütfen cevap... Negative lütfen Mobiltechtr yede baktım bulamadım.Bu konu ile ilgili bilgi yok.Yardımcı olabilirsen sevinirim.
kardeş son mesaj bu konuda...rica etsem bi de fiyatına baksan???
Merhaba. Arkadaşlar lütfen cevap...
Merhaba. Arkadaşlar Bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı??????????? Lütfen Cevap!!!!!!!!!!!!!!!