Şimdi Ara

)) Motorola ROKR Z6 Müzik Telefonu (( (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
0
Favori
38.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de bir internet sitesinden siparişimi verdim. Henüz ürün elime gelmedi. İnternette incelediğim kadarıyla bu ürünü kullanan pek yok. Bunun içinde mod olayları falan henüz denenmemiş gibi gözüküyor. Şimdi aldığım için pişman olmaya başladım aslında. Daha çok kullanılan bir modeli tercih etseydim biraz daha avantajlı olabilirdi. Bakalım kullanmaya başlayınca belki pişmnanlığım geçer.
  • Arkadaşlar forum sitelerinde gerçekten bir şeyi anlamakta çok zorluk çekiyorum.
    Bazı arkadaşlar yorum yaparken subjektif davranıyor ve insanları yanlış yönlendiriyorlar. Bu forumlarda kişisel beğenilerimizden öte objektif değerlendirmler yaparsak, bir ürünü almadan önce alan kişilerin deneyimlerinden faydalanmak isteyenleri yanlış yönlendirmemiş oluruz.
    Gelelim ROKR Z6 ya.;

Bu ürünü estore.com dan 299 YTL ye aldım. Yanında Nokia 1200 ü ve Araç şarjını hediye verdiler.
    Bu Üründen Önce GH688 , ALCATEL One Touch Easy , Panasonic GD90 ,CX60, Benq S68 , MPX220, N72 , NOkia 6300, D900i,Nokia E50 yi kullandım.
    Açıkçası MPX220 den sonra menüsü ve hızı ,ve teknik özellikleri fiyatına göre beni memnun eden telefon Z6 dır. Öncelikle malzeme kalitesi mükemmel.
    2 kere kullandıktan sonra açıkçası beni kendinden nefret ettiren sybian işletim sisteminden sonra kaynak kodu açık linux un motorola tarafından kullanılması ve uygun fiyatla sunulması büyük bir artı. Telefonun kamerası çok güzel resimler çekiyor. Sesi mükemmel. En önemlisi GPRS üzerinden net e çok hızlı bağlanıyor.

Bu telefonu alacaklara tavsiyem kararlarını ellerine bir D900i , bir 6300 ve Z6 aldıktan sonra versinler.
    Ve artık şu marka takıntısını bırakalım ve en iyiyi en uygun fiyata hangi marka sunuyorsa o ürüne yönelelim.
    Umarım Motorola Türkiye pazarına daha çok önem verir ve ürünlerini uygun fiyat politikasıyla pazara sunar.

• quote:

Orjinalden alıntı: zavzaga

Arkadaşlar forum sitelerinde gerçekten bir şeyi anlamakta çok zorluk çekiyorum.
    Bazı arkadaşlar yorum yaparken subjektif davranıyor ve insanları yanlış yönlendiriyorlar. Bu forumlarda kişisel beğenilerimizden öte objektif değerlendirmler yaparsak, bir ürünü almadan önce alan kişilerin deneyimlerinden faydalanmak isteyenleri yanlış yönlendirmemiş oluruz.
    Gelelim ROKR Z6 ya.;

Bu ürünü estore.com dan 299 YTL ye aldım. Yanında Nokia 1200 ü ve Araç şarjını hediye verdiler.
    Bu Üründen Önce GH688 , ALCATEL One Touch Easy , Panasonic GD90 ,CX60, Benq S68 , MPX220, N72 , NOkia 6300, D900i,Nokia E50 yi kullandım.
    Açıkçası MPX220 den sonra menüsü ve hızı ,ve teknik özellikleri fiyatına göre beni memnun eden telefon Z6 dır. Öncelikle malzeme kalitesi mükemmel.
    2 kere kullandıktan sonra açıkçası beni kendinden nefret ettiren sybian işletim sisteminden sonra kaynak kodu açık linux un motorola tarafından kullanılması ve uygun fiyatla sunulması büyük bir artı. Telefonun kamerası çok güzel resimler çekiyor. Sesi mükemmel. En önemlisi GPRS üzerinden net e çok hızlı bağlanıyor.

Bu telefonu alacaklara tavsiyem kararlarını ellerine bir D900i , bir 6300 ve Z6 aldıktan sonra versinler.
    Ve artık şu marka takıntısını bırakalım ve en iyiyi en uygun fiyata hangi marka sunuyorsa o ürüne yönelelim.
    Umarım Motorola Türkiye pazarına daha çok önem verir ve ürünlerini uygun fiyat politikasıyla pazara sunar.

Hemen hemen bütün söylediklerine katılıyorum. Ancak daha da objektif olmak lazım. Kamera konusunda maalesef dediğin gibi değil. D900i nin kamerası Z6 dan çok daha iyidir bunu belirteyim. Ama onun dışında herşeyiyle bin basar. Hele hele malzeme kalitesi süper.

quote:

Ben de bir internet sitesinden siparişimi verdim. Henüz ürün elime gelmedi. İnternette incelediğim kadarıyla bu ürünü kullanan pek yok. Bunun içinde mod olayları falan henüz denenmemiş gibi gözüküyor. Şimdi aldığım için pişman olmaya başladım aslında. Daha çok kullanılan bir modeli tercih etseydim biraz daha avantajlı olabilirdi. Bakalım kullanmaya başlayınca belki pişmnanlığım geçer.

Emin ol ilk başta bende aynı şeyleri düşünmüştüm. Ama sonradan telefonu öyle bir seviyorsun ki. Benim için tek eksi yanı kamerası. Gündüz çekimlerinde fena değil ama çok da iyi olduğunu söyleyemem. Ancak ses kalitesi çok iyi. Menüsü vs. herşeyi hızlı. Mesaj ve rehber seçenekleri diğer telefonlardan kat ve kat gelişmiş. Rehberde bir kişi için nerdeyse anasının kızlık soyadına kadar bilgi girebiliyorsun.320*240 piksel ve divX kodlamalı videoları çok güzel bir şekilde oynatıyor.

• Merhaba arkadaşlar;

Ben de bu telefondan dün bir adet satın aldım. Kutunun içinden kulaklık çıkmadığı için kulaklık arayışındayım. Telefoncularda gördüğüm motorola stereo kulaklıklar pek kaliteli gelmediği için 3,5mm'ye çevirici ile standart kulaklıklarla kullanmayı düşünüyorum fakat forumda pek bilgi bulamadım. Bu şekilde dönüştürücü ile Z6 kullanan var mı acaba?

Bir başka konuda telefona yazılım yükleme hususu bana biraz karışık geldi. Mesela ZMPlayer gibi programları telefon içinden direkt exe dosya çalıştırır gibi yükleyebiliyormuyuz (daha denemedim ama sanırım JAVA için yapılabiliyor) ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekai s -- 23 Eylül 2008; 17:20:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zekai s

Merhaba arkadaşlar;

Ben de bu telefondan dün bir adet satın aldım. Kutunun içinden kulaklık çıkmadığı için kulaklık arayışındayım. Telefoncularda gördüğüm motorola stereo kulaklıklar pek kaliteli gelmediği için 3,5mm'ye çevirici ile standart kulaklıklarla kullanmayı düşünüyorum fakat forumda pek bilgi bulamadım. Bu şekilde dönüştürücü ile Z6 kullanan var mı acaba?

Bir başka konuda telefona yazılım yükleme hususu bana biraz karışık geldi. Mesela ZMPlayer gibi programları telefon içinden direkt exe dosya çalıştırır gibi yükleyebiliyormuyuz (daha denemedim ama sanırım JAVA için yapılabiliyor) ?

Öncelikle program konusunda size bir adres vereyim burayı kontrol edin. Telefon modelinizi seçtikten sonra uygun programlar listeleniyor.www.getjar.com
    Kulaklık konusunda gelince bu telefonda kulaklık konusunda bluetooth kulaklık olan Motorola S9 kullanmanı tavsiye ediyorum. USB den 3,5 mm jak a dönüştürücü türkiye de bulabilirmisiniz bilmiyorum. Zira orjinal S9 u bile bulmak(Ucuza) baya zor.

Z6 mı seviyorum ya!! ilk defa bir telefonun hızına yetişmek için parmaklarımı daha yavaş kullanıyorum.

Nalet olsun içimdeki Linux sevgisine

• "zavzaga" yardım için teşekkür ederim.

Dönüştürücüyü bugün Kadıköy/Yazıcıoğlu'nun yanındaki pasajda buldum ve satın aldım ama ses gerçekten çok az geliyor bu yüzden bu şekilde kullanmak pek mümkün değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zekai s

"zavzaga" yardım için teşekkür ederim.

Dönüştürücüyü bugün Kadıköy/Yazıcıoğlu'nun yanındaki pasajda buldum ve satın aldım ama ses gerçekten çok az geliyor bu yüzden bu şekilde kullanmak pek mümkün değil.

Rica ederim.
    Ama size tavsiyem orijinal s9 kulaklığı(tabi bütçenize uyuyorsa) deneyin. Zira motorola bu üründe (her nedense) bluetooth kulaklığa odaklanmış. Bir açıdan haksızda sayılmaz bluetooth kulaklığa geçtiniz mi başka kulaklık kullanmak hoşunuza gitmiyor. Amerikadan gönderen arkadaşlara rastlarsanız, 80-90 a orijinalide alabilirsiniz. Veya başka marka bluetooth kulaklık alırım diyorsanız iki şeye dikkat ediniz. Bluetooth V.2 olmalı ve A2DP uyumlu olanı alınız.

• Bencede S9 en iyi çözüm. 40-50 verip üstüne kablo salatasıyla uğraşılmaz hergün.
  • Bluetooth kulaklık araştırmaya başladım
  • kulaklık olayını halledebilen arkadaş varmı ?
  • z6 mod olayını anlayan bir arkadaş yardımcı olursa iyi olur. heartless bazı modellerde çok güzel açıklama yapmış. Umarım bu modeldende anlayan çıkar.
  • Arkadaşlar bu telefonu almayı düşünüyorum eski bi l9 kullanıcısıyım onun kulaklıkları bu tele uyumlu deil mi L9da kulaklık çıkışı tüm ipotlarla aynıydı bilmiyorum elime alıp incelemedim bu konuda kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim ben kullaklığı çok kullanan bbiri olarak görüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler
    eğer bunda da aynı çıkış varsa tüm ıpot ların kulaklığı oluyor arkadaşlar

gokhan2224
  • Beyler bende bu telden almayı düşünüyodum ama bazı arkadaşların yaptığı oyorumlar beni düşündürdü...

Bu teli kullanan birisi soruma cvp versin telefonun görünüş olarak nasıl duruyo yane karizması nasıl

Telefonu kullananlar cidden memnunmusunuz bide şey telefonun kapağını açıp kapatınca melodi çalıyomu buda benim için önemli :D:D:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: LarausseMan_tr

Beyler bende bu telden almayı düşünüyodum ama bazı arkadaşların yaptığı oyorumlar beni düşündürdü...

Bu teli kullanan birisi soruma cvp versin telefonun görünüş olarak nasıl duruyo yane karizması nasıl

Telefonu kullananlar cidden memnunmusunuz bide şey telefonun kapağını açıp kapatınca melodi çalıyomu buda benim için önemli :D:D:D

Görünüş olarak kesinlikle çok şık İlk gören herkes beğeniyor şu ana kadar bende beğenmeyen çıkmadı
    Evet, sürgü tonu mevcut yanılmıyorsam 5-6 tane farklı sürgü tonu var

• Telefonun görnüşü bence güzel. Telefonun kapağını açıp kapayınca ses çıkıyor. Değişik melodiler arasından seçimde yapılıyor. Fakat tuş sesi sessizdeyken kapak açma kapama seside iptal oluyor.
  • valla arkadaşlar ben telefondan hiç memnun değilim

1- bazen kilitleniyor, pili çıkarmadan açılmıyor, sx1 im vardı bunun kadar kilitlenmezdi ki sx1i bilen bilir ne kadar cok kilitlendiğini

2- zil sesini mp3 yaptım ancak şarkının başından başlıyo bi anda ortasına geciyo sonra geri başa dönüyo susuyo geri başlıyo yani çaldığı mp3 ü p.ç ediyo

3- bazen sürgüyü kapattığımda ekran yanıp sönüyo kararıyo demeyeyim tam olarak koyu mor bi ışık yanıyor kapağı yeniden acıp kapamazsam bu şekilde devam ediyor.

4- bilgisayar bağlantısı da cok problemli şarkıyı atarken bi anda baglantı kesiliyor tel res atıyor
  • TheTURK bahsettiğin sorunlar epey can sıkıcı. Fakat bende bunların hiçbiri olmadı. Seninki belkide telefon arızalı olduğu için oluyor olabilir. Yada benimki sağlam çıktı bilemiyorum. Umarım sorunların düzelir.
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize slm bu ilk msjım ve z6 yı alalı 2 ayı geçti ve epey bilgi sahibi oldum bu konuda bilgilerimi paylaşmak istiyorum;

-Öncelikle makine gerçekten bahsedildiği gibi çok kaliteli. Kaliteden kastım 1 malzeme kalitesi çok iyi 2 z6 gerçekten çok şık masaya koydunuz zaman kesnlikle fark yaratıyor.

-Arkadaşın bahsettiği mp3 kesilmesi atlaması vb sorunlar ve kilitlenmeler büyük ihtimalle yazılımsal sorunlardır. Bunları aşmak çok kolay makine flaşlayabilrsin(mod) bu sayede sorunların çözüleceğine inanıyorum. Her bir sürüm makineye farklı özellikler kazandırıyor. Bu arada ark sorduu IM konusu gerçekten makinede war ama standart sürümde bnde göremedim ama modlu versiyonlarda var şu an tam hatırlamıorum hangi versiyonda oldunu ama istenirse bulabilirm.

-Modlama konusa değinmek istiyorum bu telefonun en büyük özelliği bu aslında telefonunuz hiç bir zmn demode kalmıyor. Bundan kastım tabiki donanımsal olarak değil hiç bir şekilde wi-fi yok ama istediiniz her türlü programı kurabiliosunuz. Telefonun işletim sistemi jiux olmasından ötürü hem Java hemde mpkg programlar kurulabiliyor. Bu sayede telefonu isteniiz şekile sokuyorsunuz standart özellikler diil standart menu düzeni diil kendi istediiniz şekilde düzenliorsunuz. Kişiselleştirmede sınır yok.

Modlama işlemine gelecek olursak ben şu ana kdr 4 farklı sistem denedim
    - Orjinal sistem(ağır ve kullanışsız)
    - Make me God
    - LinuxmodSP1RC2
    - Linüxmod final(son kullandıım ve çok memnunum)

Orjinal z6 sisteminde yapacaklarınız çok sınırlı ama bnm son olarak kullandııım linüx mod final de gerçekten sistem çok güzel çalışıyor. Bu sistemle flasladığınz zaman mozilla üzerinden nete girebiliyorsunuz direk g mail hesabınıza erişebiliyorsunz ve sistem gerçekten bende son derece hızlı ve sorunsuz çalışıyor. Burda kendinize uygun olan sistemi deneyerek bulabilirsinz sistemler arasında temelde aynı görünsede aslında farklılıklar mevcut bnm LinuxmodSP1RC2 bırakmamım sebebi kulaklığa kısık ve kalitesiz ses gelmesi idi ama final versiyonda bu sorun yok ayrıca flasladığınız zmn yeni temalr ve zil sesleri ile birlikte karşılıyor sizi telefonunuz. Aslında bunu windows serilerine benzetebiliriz aslında hepsi temlde aynı ama çok farklılar.

Modlama işlemi son derece basit bunun için motorola rsd lite programı ile çok basitçe yapılıyor. Bunu araştırmanız halinde nette görsel olarak nasıl yapıldığı anlatılmış ama kesnlikle çok basit.

-Arkadaşlar ama şunu belirtmek istiyorum bu telefonu alacaksanız kesinlikle ilginiz olsun çünkü telefonun kullanımı nokia sony gibi basit değil yani bluetooth ile tema alıp hemn aktif hale getiremiyorsunz. Bunn yanlış anlamayın zor diil ama uğraşmanız ve okumanız gerekiyor.

- Tema atma işlemini ise ben ThemeManager-V0.0.6 ile gerçekleştiriyorum. Bu program ile tema atmak son derece basit yapmanız gereken tek şey telefonu modlamak (modlamadan olmadığı yazıor ama ben sadece orjinal sistemi 1 gün kullandıım için deneme fırsatım olmadı ve bu konuda ne söölesem yalan olr, ben bu işlemi modlu sistemlerde yaptım), telefonunuz bağlantı ayarlarından modem, modem&araçlar konumuna getirmek ve telefonu bilgisayara bağlamak işlem bu kdr bsit programla son derece basit bir şekilde tema yollayabilrsnz. bn şu an telefonu iphoen teması ile kullanıyorum ve gerçekten harika duruor en kısa zmnda size görüntüleri yollucam.

Telefonun artı ve eksilerini belirtmek gerekirse;

Şarj süresi gerçekten ii bnm 2 3 saat mp3 dinlememe ve günde 1-2 saat konusmama rağmen 3 yaklaşık 3 gün dayanıyor. Az kullanımda bir haftaya yakın gideceğini düşünüyorum.

Kişiselliştirmede sınır yok telefonda ne isterseniz yapabiliosunuz ve gerçekten telefon size ait oluo belki dünya binlerce Z6 war ama sizinkinden bir tane daha yok :D

Malzeme olrk grçkten kaltli ztn elinize bir kere almanız bunu anlamanız için yeterli.

İnternet performansı gayet ii ve kutusndan 50 mb lık turkcel internet paketi çıkması gerçekten güzel.

Telefonun ses kalitesi özellikle hoparlör gerçekten ii sony eric. lardan asağı kalır yanı yok. Yanlız ark lar kulaklık konusu biraz sıkıntılı özellikle s200 kulaklık ii performans vermior birde özellikle s200 ün taklitlerini gerçten ayırmanıza imkan yok bana telefonu aldıım gün orj die sahte kulaklık sattılar :D ve resmen müzikten soğudum, orjinallerin performansı fena diil bu yüzden kulaklığı güvendiiniz bir yerden almanızı tavsiye ederim. s9 u deneme fırsatım oldu ve sipariş ettim ses kalitesi gerçekten ii ama açıkcası bu telefon için kaliteli bir kablolu kulaklık olsa harika olrdu.

Ark lar bu özellik dier tellerde varmı bilmiorum ama camereda çok lu çekim özelliği mevcut bu özellik saysnde çektiniz fotoyu beenmeyip tekrar tekrar çekmenize gerek yok telefon 4 6 8 tane fotoyu arka arkaya çekebiliyor ve sizde beendinizi secebiliorsunz. Bnce hoş bir özellik olmus.

Kamera dan bahsetmek gerekirse çekilen resimler ztn var. Çok ii demicem en azndan sone eric kdr ii diil ama dierlerinden geri kalmıor 2mp lik kamera.

Radyo su yok. Bu bnm için eksi diil ama tabiki kullanıcıdan kullanıcıya deişir.

Ve bence telefonun en kötü yönleri 1 sd kart yuvasının yerini hangi süper zeka sim kartın tam üstüne koymayı düşündü bilmiorum ama her sim kartı cıkarmaya çalıştıımda en içten dileklerimi kendisine iletiorum:D Sim kartı çıkarabilmek için sd kartı çıkarmanız gerekio. Gerçkten çok kullanışsız olmus eer ikide bir sim kart deiştiriorsanız bunu ihmal etmeyin.

Bnm z6 mın renginin siyah olduundanda da kaynaklanıo olabilir ama ayna cam da olduundan parmak izini çok belli edio. ama ben 2 aydır kullanıorum ve kılıfsız cebime koyuyorum kesnlkle herhangi bir boya soyulması veya cizilme yok.

Telefon için yeterli kaynak mevcut diil maalesef eğer ingilziceniz varsa sorun yaşamazsınız internet te her aradığınız bulabiliyorsunuz ama türkçe kaynak yok denecek kdr az :(

Ben tel i 270 ytl ye 5 taksit aldm ve gerçkten çok memnunum :)

Sorunlarınz olrsa yanıtlayabildiim kadar yardımcı olmaya çalışıım byeeeee :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leocardone -- 2 Ekim 2008; 5:27:59 >

• böyle kapsamlı bir mesajla foruma nasılsınız bkmm demen ne hoş, keşke senin kadar konuyla ilgili, kullandığı telefona arka çıkan arkadaşları parmakla göstermek zorunda kalmasak, herkes paylaşsa, dolu dolu bi paylaşım ortamaı yakalasak falan filan..

yararlı paylaşımın için sonsuz teşekkür.., devamının gelmesi dileklerimle :P
  • Harika bir paylaşım. Yazını okuduktan sonra telefonuma tekrar baktım ve gerçekten güzel telefon dedim. :) Vakit bulup mod olayınıda ayrıntılı bir şekilde anlatırsan gerçekten çok memnun oluruz. Bizle paylaştığın bilgiler için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.