Şimdi Ara

Motorola V6 Maxx incelemesi by Heartless (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
1
Favori
28.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eeheh, motorola resmi sitesinde ne yazıyorsa o'dur. Üçkağıt olmaz heralde. :) Mp3 sorunsuz dinleyebilirsin. Mod ile ilgili yeni bir topic açtım, telefona kattığım artılar hakkında bilgileride oradan okuyabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heartless

Eeheh, motorola resmi sitesinde ne yazıyorsa o'dur. Üçkağıt olmaz heralde. :) Mp3 sorunsuz dinleyebilirsin. Mod ile ilgili yeni bir topic açtım, telefona kattığım artılar hakkında bilgileride oradan okuyabilirsin.

şemseddin kardeş
    sar değerlerinin ne işe yarardığını tam olarak biliyormusun
    ne gibi yan etkileri vardır bilgin varmı
    he birde bu arada haftaya bende alıyorum telefonu
    elimdede diğer kaçtane telefon varsa satıyorum hepsini
    onlarla uğraşamam
    2.hat içinde en ufak en hafif en ucuz hangi telefon varsa onu alacam
    nokia 1200 falan herhalde 50liraya
    teknonojinin sonu yok çünkü
    birde merak ettiğim bir konu vardı
    yeni çıkan v9 (600liradan ereyonda var artık ) v6ya göre ne farklılığı var
    artıları neler işletim sistemi çok hızlı onu biliyorum birtek
    ilerdede düşerse fiyatı onu alırız artık

• acaba internet üzerinden radyo dinlenir mi bu telde? dinlense de çok kontör yer..
    galiba? değil mi?

şöyle bir şey buldum ama v6 maxx'a uyar mı ki bu?

http://forum.donanimhaber.com/m_7295969/mpage_1/key_//tm.htm

buyurun sar değeri hakkında gerekli bilgiler:

bu ilk bakış açısı:

SAR Nedir?
    SAR (Specific Absorbtion Rate) özgül soğurma oranı, kilogram doku başına yutulan elektromanyetik gücü gösterir. Canlılarda SAR değerinin ölçülmesi için (akupuntur iğnelerine benzeyen) küçük, ince antenlerin doku içerisine sokularak elektrik alan değerinin ölçülmesi gerekir. Bunu hiçbir canlıda yapamazsınız. Bu nedenle, günümüzde SAR değeri ya elektriksel özellikleri insana EM olarak benzeyen robotlar kullanarak laboratuarlarda ya da bilgisayarda matematiksel modellerle elde edilmekte.

ICNIRP eldeki veriler ışığında, izin verilen SAR değerlerini belirler ve bunları belli güvenli paylarıyla (örneğin 10 - 50 kat düşürerek) ilan eder. Ama, belirsizlikler çok olduğundan (ICNIRP kendisi de sınır değerlerin tartışmalı olabileceğini söylemekte) bazı ülkeler ICNIRP değerlerini kullanırken, daha koruyucu yaklaşmak gerektiğini düşünen bazı ülkeler sınır değerleri daha da düşürmekte. Önemli olan bence sınır değerleri temiz bir haberleşmeyi sağlayabilecek en düşük seviyelere indirmek.

Sınır değerler temel ve türetilmiş diye ikiye ayrılmakta. Temel sınır değer olarak insan vücudunda bir derecelik sıcaklık artışına neden olan EM güç yutulması kabul edilmiş. Normal vücut sıcaklığı 36,5 derece, bu 37,5 olursa ve bu birkaç gün sürerse insan vücudu bunu düzenlemekte zorlanıyor ve kısa dönemli
    olumsuz etkiler baş gösteriyor. İşte bu sınır olarak; eşik olarak kabul edilmiş. Genetik, psikolojik, biyolojik benzeri etkiler işin içine katılmamakta.

SAR olarak verilen temel sınır değerlerin ölçülmesi hemen hemen olanaksız. Oysa kolay ölçülebilen, gözlenebilen parametreye gerek var. Aynen egsoz ölçümlerinde olduğugibi burada da kolay ölçülebilen büyüklük (türetilmiş sınır değer) elektrik ve manyetik alanlar. Piyasada, baz istasyonu olsun, TV verici anteni olsun tüm vericilerden gelen toplam etkiyi ölçen geniş bandlı alan ölçen cihazlar var. Türkiye, birçok AB ülkesi ve ABD gibi, sınır değer olarak ICNIRP değerlerini (900 MHz' de 42 V/m, 1800 MHz' de 59 V/m) kabul etmiş durumda. Ancak, özellikle bilinmeyenlerin bilinenler yanında çok ama çok daha fazla olması nedeniyle (koruyucu yaklaşım uygulayan) İtalya ve Rusya sınır değeri 6 V/m, İsveç ise 4 V/m'ye indirdi. Türkiye'de 2000 yılında bu yana yaptığım ölçmeler bizim de herhangi bir maliyet yükü olmaksızın sınır değerleri tüm şebekeler için 5 V/m'ye düşürebileceğimizi gösterdi. Ancak, doğrudan SAR ya da dolaylı olarak elektrik alan ölçmek gerçek etkilerinin saptanması anlamına gelmemekte. Sadece bilindiği kadarıyla konan sınır değerlerin aşılmadığının saptanması demek. Sınır değerlerin aşılmaması tehlike yok anlamına gelmez, aksi durum da mutlaka tehlike var sonucunu doğurmaz.

Cep Telefonlarımızın yaydığı elektromanyetik dalgalardan korunma yolları:

* - Cep telefonu görüşmelerini mümkün olduğunca kısa tutup gereksiz konuşmalardan kaçınmak, yakında sabit hat varsa onu tercih etmek.
    * - Acil durumlar hariç çocuklara cep telefonu kullandırtmamak, telefonları onların yakınında tutmamak.
    * - Cep telefonu görüşmelerini çocuklardan mümkün olduğunca uzakta yapmak. Hamilelikte cep telefonunu acil durumlar dışında kullanmamak, hamilelik süresince evdeki cep telefonlarını kapalı tutmak. — Cep telefonunu bir kulaklık aracılığıyla kullanmak. (Bu, zararı bütünüyle önlemez, ancak azaltabilir. Çünkü kulaklıkla da radyasyon beyne ulaşır.)
    * - Konuşma dışında cep telefonunun ekstra özelliklerini kullanmaktan kaçınmak (Bir çalar saat, gece boyunca başucunuzda durarak biyolojik ritminizi altüst edecek cep telefonuyla aynı işlevi görecektir.)
    * - Kısa bilgi gönderiminde SMS kullanmak.
    * - Cep telefonlarının en savunmasız zamanda yakalayacağı geceleri cihazı kapatma alışkanlığı kazanmak.
    * - Cep telefonlarının en çok radyasyon yaydığı zamanlar, telefon çaldığı ve çevirdiğiniz numaranın bağlandığı anlardır. Bu sırada telefonu baş bölgesinden uzakta tutmak. (Gelen çağrıyı açtıktan veya karşı taraf görüşmeye açtıktan 1-2 saniye sonra cihazı kulağa götürmek daha güvenlidir.)
    * - Asansör ve otomobil gibi dar ve kapalı alanlarda cep telefonu ile görüşme yapmamak. (Cihaz çekmediği için görüşmenin gerçekleşmesi baz istasyonun daha fazla elektromanyetik radyasyon iletmesini gerektirir.)
    * - Baz istasyonları ve taşıma hatlarını, okul, kreş, hastane ve huzurevi gibi alanların uzağında kurmak. (Radyasyondan en çok zararı çocuklar, hamileler ve yaşlılar görür.)
    * - SAR değeri daha düşük cihazı tercih etmek daha az radyasyona maruz kalmak demek. SAR değeri düşük cep telefonlarını tercih etmek.
    * - Harici antenli cep telefonlarini tercih etmek.
    * - Cep telefonunu gün içinde vücudunuzdan olabildiğince uzakta, çantada; çantaniz yoksa, en dis cebinizde tasimak.
    * - Cep telefonlarını elektromanyetik fren sistemli taşıtlarda, petrol istasyonlarında ve hastanelerde kullanmamak.
    * - Cep telefonunu kalp, beyin ve cinsel organlara yakin bir yerde taşımamak.
    * - Yakınınızda bulunan baz istasyonunu kaldırtmak ve servis yetkililerine, istasyonları için sağlığı tehdit etmeyecek yerler seçme konusunda sorumluluklarını hatırlatmak.
    * - Cep telefonunun bir organımız olduğunu zannetmemek, hayatı cep telefonu olmadan idare etmenin yollarını aramak, mümkün mertebe klasik iletişim araçlarını kullanmak.
    * - Avizeyi kulağınıza hopörlörü ağzınıza getirerek konuşmak
    * - Arama yapmadan hemen önce veya gelen aramayı açmadan hemen önce dua etmek
    * - Yatmadan önce havaya 3 kere zıplayıp yere 2 kere düşmek

KISA VADELI ZARARLARI (24 saat)

* - Görüş alanında daralma.
    * - Kalp rahatsızlıkları.
    * - Kalp pilinin bozulma riski.
    * - Hafıza zayıflaması ve beyin tümörü riski
    * - Yoğun stres ve yorgunluk hissi.
    * - Kalıcı işitme bozuklukları.
    * - Konsantrasyon ve dikkat bozulması.
    * - Embriyo gelişiminin zarar görmesi.
    * - Kulak çınlaması ve kulaklarda ısınma
    * - Kadınlarda düşük riskinin artması.
    * - Işitmede geçici aksaklıklar oluşması.
    * - Kan hücrelerinin bozulması.
    * - Bas ağrıları ve sersemleme
    * - Bağışıklık sisteminin bozulması.

UZUN VADELI ZARARLARI (10 yıl)

* - Yüksek tansiyon.
    * - Genetik yapının bozulması.
    * - Sperm sayısının azalması.
    * - Beyaz kan hücresi (lenfoma) kanseri.
    * - Cilt kanseri.
    * - Kan beyin bariyerinin zedelenmesi.

bu da bir diğer bakış açısı:

cep telefonları kanser yapar mı?

Onkoloji enstitülerinde yapılan labaratuvar çalışmalarında cep telefonlarının yaydığı radyasyonun kansere yol açtığı şimdiye kadar bilimsel olarak kanıtlanamamış veya istatistiki olarak gösterilememiştir. Çalışmalar hâlâ sürmektedir.

Çok yüksek radyasyon seviyelerinin insanlarda zararlı etkilere neden olduğu bilinmektedir. Ancak burada sözü edilen "yüksek radyasyon seviyesi" ile cep telefonları değil çok güçlü UHF/VHF televizyon vericileri, FM radyo vericileri ve radarlar kastedilmektedir. En çok korkulması gerekenler bunlardır.

Örneğin İstanbul Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nın UHF/VHF televizyon vericilerinin bulunduğu Çamlıca'da yaptığı çalışmalarda bu radyasyonun etkisi altında yaşayan insanların vücut sıcaklıklarının 2 derece daha yüksek olduğu tespit edilmiştir.
    Cep telefonuyla 6 dakikadan uzun konuşulmamalıdır. Oysa cep telefonuyla yapılan görüşmelerde eğer konuşma süresi 6 dakikayı geçmişse, sadece telefonun en yakın etkilediği kulak çevresindeki ve beyindeki dokularda yalnızca 0.5 derecelik bir sıcaklık artışı meydana gelir. 6 dakikadan daha kısa süren görüşmelerde böyle bir sıcaklık artışı meydana gelmez.

Vücut ısısının yarım derece artması ile kanser arasında bir ilişki yoktur. Sıcaklık artışının vücuda hangi olumsuz etkileri olduğu henüz bilinmemektedir. Belki de vücudun dengesini bozuyor diye düşünülebilir. Fakat ortada cep telefonuyla meydana geldiği kanıtlanabilmiş başka bir hastalık da yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi until it sleeps -- 27 Mart 2008; 6:31:06 >

• @Until,

Tanımıyorum, bilmiyorum. Radyo olayını en iyisi unut.

@Desiya,

Maxx'ı benden iyi tanıyorsun artık V9 ile özelliklerini kendin karşılaştır bir zahmet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heartless -- 27 Mart 2008; 6:22:09 >
  • heartless ,

belki v6 maxx'e uyumlu bir radyolu kulaklık yaparlar ilerde =)

neyse ya boş veriyorum radyoyu :)
  • radyo dinlenmiyo ya her 2 şarkıda bir reklam bayıyo artık :(
  • yaklaşık 5 6 aydır v6 maxx kullanıyorum. çok memnunum ve çoğu telefondan da üstün bence. Almayı düşünenlere tavsiye ederim. Almaya gittiğimde hangi telefoncuya sorsam v6 maxx ı kimisi bulamazsın, kimisi olmadığını, kimisi bilmediğini söyledi, kimisi "aradığın v8 olabilir mi" dedi. bu model arada kalmış bi model. eğer v6 maxx ın reklamı, v8 kadar yapılsaydı daha farklı olurdu.
    sizlerin sayesinde v6 maxx'a telefon denmeye başladı. başta heartless olmak üzere herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haddaway -- 28 Mart 2008; 1:47:27 >
  • Teşekkür ederim haddaway, rehberi hazırlıyorum. Topikte görüşmek üzere.
  • Şimdi ben bugün şöyle bişi farkettim, belki telefondan kaynaklanan bir sorun, belkide ben birşeyleri yanlış yapıyorum, elimde 2gb kingston ve sandisk hafıza kartları var, ayrıca cihazla birlikte gelen sandisk 256mb microsd kart, ben bu 2 gb olan kartlara yaklaşık 1 gb kadar mp3 attım ve telefona taktım ancak telefon kartı görmesine ve şarkıları okumasına rağmen media player şarkıları çalmıyor, ne yaptımsa olmadı, dedim belki 2gb kart desteklemiyordur, gittim sandisk 1gb microsd kart aldım aynı şarkıları onada attım ama yine aynı şey oluyor, şarkıları bir türlü çalmayı beceremedim, ancak 256mb karta deneme amaçlı attığım 10 kadar şarkıyı çalabiliyorum, şimdi telefonun hafıza kartı yuvasında bir sorun var desem 256mb kartımdaki şarkıları okuyor ve çalıyor ama neden bu 2gb kartlardakileri çalmıyor ne olabilir sebebi, yorumlarınız benim için çok önemli, moralim bozuldu gerçekten ya...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Da®ksiDe©

Şimdi ben bugün şöyle bişi farkettim, belki telefondan kaynaklanan bir sorun, belkide ben birşeyleri yanlış yapıyorum, elimde 2gb kingston ve sandisk hafıza kartları var, ayrıca cihazla birlikte gelen sandisk 256mb microsd kart, ben bu 2 gb olan kartlara yaklaşık 1 gb kadar mp3 attım ve telefona taktım ancak telefon kartı görmesine ve şarkıları okumasına rağmen media player şarkıları çalmıyor, ne yaptımsa olmadı, dedim belki 2gb kart desteklemiyordur, gittim sandisk 1gb microsd kart aldım aynı şarkıları onada attım ama yine aynı şey oluyor, şarkıları bir türlü çalmayı beceremedim, ancak 256mb karta deneme amaçlı attığım 10 kadar şarkıyı çalabiliyorum, şimdi telefonun hafıza kartı yuvasında bir sorun var desem 256mb kartımdaki şarkıları okuyor ve çalıyor ama neden bu 2gb kartlardakileri çalmıyor ne olabilir sebebi, yorumlarınız benim için çok önemli, moralim bozuldu gerçekten ya...

ben daha önce şöyle birşey okumuştum
    motoroladaki medya çalıcısı 50taneden fazla mp3ü çalmıyo gibi
    çok saçma bir durum ama daha iyi bilenler yanıtlarlarsa bende alınca bu tarz bir sorun ile karşılaşınca ne yapacağımı bilirim

• Öncelikle sorunumun çözüldüğünü belirteyim, medya çalıcısında bir sorun yok keza sorunum esnasında dahi 135 adet mp3 yüklü kartımdaki şarkıları çalıyordu...

Sorunu sinan kardeşimin yardımıyla çözdüm, hafıza kartımı telefonda formatlayıp sonra tekrar pc den karta attım şarkıları ve sorun halloldu, bu kadar kolaymış ama benim aklıma gelmedi işte, o kadar uğraşmama rağmen, hatta albüm kapaklarını filanda görebiliyorum, çok hoşuma gitti, albüm kapaklarını destekliyor ama tabi yüklediğiniz mp3 dosyasında albüm kapağı bilgilerinin kayıtlı olması gerekmekte bunun için, çok sevindim bu sorunun hallolduğuna, sırf bu iş için gidip başka bir kart almıştım ama neyse artık...
  • heartless ,hayırlı olsun öncelikle.Yararlı bir çalışma olmuş.İnternet tarayıcısının Flash destekli olduğunu yazmışsın.Hiç deneme fırsatın oldu mu?Tarayıcısı nasıl? Eğer flash desteği varsa iPhone'umu satıcam
  • Teşekkürler olkancan,

Denedim tabiki, denemeden yazmam biliyorsun :) Aşağıda ki resim abode.com dan flash player testi'dir. Fotoyu V3X ile çektim.

Motorola V6 Maxx incelemesi by Heartless
  • güzel inceleme olmuş
  • güzel inceleme güzel konu.teşekkkürler heartless..
    modlama nasıl oluyor?zor bişey mi?
    ilk koyduğun video örneğini izledimbide modladıkttan sonraki video örneğini koyarsan çok iyi olur.
    saygılar
    edit:ikinci sayfayı görmeden yazmışım pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fever2006 -- 29 Mart 2008; 23:53:39 >
  • Mod'un nasıl yapıldığını HeartlessMOD@V6Maxx topiğinden okuyabilirsin.

Modlanmış halde çekilen Video örneği ; İndir
  • peki txt. yada office dosyalarını okuyabilir miyiz v6'da?hearthless sen bilirsin v3'de kullanmıştın.v3'de de var mı boyle bi özellik? bilgisayardan yazı atsam okuyabilirmiyim telefonda?
  • V6Maxx için java programların dosya sistemi okuma / yazma erişim için gereken mod mevcut değil. V3 kullanmadım ama v3 ve v3x içinde mevcut olan birşey. Yakında Maxx'a eklerim inşallah.

Şu anda txt ya da office dosyalarını telefondan okuman mümkün değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heartless

V6Maxx için java programların dosya sistemi okuma / yazma erişim için gereken mod mevcut değil. V3 kullanmadım ama v3 ve v3x içinde mevcut olan birşey. Yakında Maxx'a eklerim inşallah.

Şu anda txt ya da office dosyalarını telefondan okuman mümkün değil.

teşekkürler
  • Nokia 6120 classic alacaktim ama @ heartless
    senin incelemelerin ve modlamalarini gördükten sonra ibre ANINDA v6 maxx a kaydi
    Inceleme icin tesekkür ederim modlama icin de insallah 1 -2 hafta sonra tesekkür ederiz.
    Daha once 2 ay kadar v3 kullanmistim ama tabiki stardart bir sekilde motorola nin istiridye modelleri
    en sevdigim modellerdendir acikcasi.
    Telefonu sak diye acmak gibisi yoktur.Cok sik ve kibar bir telefon

Tabiki ibre v6 maxx a kayinca birkac soru da belirdi kafada
    1.R26111VL sürümü degilse bunu vl sürümü yapabilmemiz mümkün degil mi?
    2.Dis ön yüz sanirim saglamlastirilmis cam sorun yasarmiyiz gercekten saglam mi?
    3.Led i el feneri olarak kullanabilmek mümkün mü?
    4.Türkiye' deki renk secenekleri nelerdir hangisi si sizce daha karizma?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.