Şimdi Ara

Motorsiklet korkum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler belki birazdan hepiniz dalga geciceksiniz ama yinede yaziyim ben cocukken hep bisiklet sürmek istemişimdir ama bi türlü öğrenemedim babam rahmetli yandan tutardı beni biraz gittikten sonra bırakırdı 3-4 saniye sonra yerdeydim dengede kalamazdim Simdi yasım 21 motorsiklet almak istiyorum fakat cogu kisi bisiklet surmeyi ogrenememis adamsin sen kimsin motorsiklet surceksin diyor bende korkudan hic kullanmayi denemedim cogu kez arkadasimin arkasina bindim fakat kendim hic kullanmadim acaba kursa gitsem uzerinde dengede kalmayi kullanmayi ogrenebilirmiyim bisiklet ogrenemedim ama motorsiklet ogrenmeyi cok istiyorum. Tek hayalim su motoru surebilmek
     Motorsiklet korkum

• Motosiklette dengede durmak bisikletten daha kolaydır. Her seferinde pedalına basmadiginiz için ağırlık merkezi sürekli yer değiştirmez. Evet kursa giderek rahatlıkla ogrenebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurslara sizin gibi bisiklet sürmemiş bir çok insan geliyor.Merak etmeyin iyi bir kursa giderseniz hakkıyla öğreteceklerdir.
  • Fotodaki motor sizinde bildiğiniz gibi Yamahanın 600cc deki racingi R6. Motor kullanmaya başlayacak biri için kesinlikle önerilmeyecek bir motor çünkü hatalarınızı telafi etmez. Beygir gücü çok fazla, kontrol edilmesi bir profesyonel gerektirir. 2 günlük motorcunun üzerine çıkmaması gereken bir alet. Düşük cc bir motorla bu işi ögrenmek, onunla tecrübe kazanmak, imkan varsa eğitim almak, en az bi 10bin 15bin km yol yapmak, ben motorcu oldum demek gerekir bu motoru kullanabilmek için az da olsa. Kullanamazsınız demiyorum, size yarım saat eğitim versem eminim kullanabilirsiniz. Ama ne motorun hakkını verebilirsiniz nede herhangi bir durumda tepkilerini kontrol edebilirsiniz. İlk virajda yatamazsınız, düşersiniz. Kalkarken altınızdan kayar vs bir dünya kötü ihtimal var.
    Bunun için önce düşük cc şart. 150-250cc gibi. Tecrübe kazanmanız çok önemli. Hakkını veremeyeceğiniz bir motorun üzerine çıkmanızın zaten bir anlamı kalmıyor. Benim gibi birinin artcısı olarak 10-15dk motor üstünde kalsanız, eminim gördüğünüz motordan soğursunuz Şaka biryana, racingler güzel ama ölümcüldür. Hayallerinizi yoketmeyin, sadece erteleyin. Tecrübe kazanmaya bakın..

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1992

Kurslara sizin gibi bisiklet sürmemiş bir çok insan geliyor.Merak etmeyin iyi bir kursa giderseniz hakkıyla öğreteceklerdir.

nereye gitmemi önerirsiniz ? çoğu siteye baktim hepsinde kişinin bisiklet bilmesi şart yazıyor
  • Dostum ben ilk motor sürmeye bundan 4 sene önce başladım. 250CC bir chopper kullanıyordum. Sürmek için ne kursa gittim nede birisinden yardım aldım. Gece saat 00:00 gibi çıkıyordum dışarı düşe kalka öğreniyordum. Fakat ben sana benim gibi yap diye kesinlikle tavsiye etmem. Bana göre kurs biraz abartılı geliyor ama genede sen bilirsin. Eğer çevren de motor süren biri varsa ondan 4-5 gün eğitim alsan yavaş yavaş kullanacağını düşünüyorum. Hangi motorla başlayım diye sorucak olursan kesinlikle CBF 150 ile başla bir de yanlarına koruma demiri taktır. Bu motorla en 30.000 KM yap ondan sonra R6 yı düşünürsün.
  • Dostum ayni yastayiz, bende 17 yasinda motor kullananmaya baslamistim o yastada ehliyetimi aldim liseye motorla gider gelirdim ama simdilerde pek kullanmiyorum arada sirada bir calistirip turluyorum. Anladigim kadariyla hic motor kullanmamissin ve cok korkuyorsun, bu durumda eger gercekten motor kullanmak istiyorsan sana 125 lik veya en fazla 250lik bir motor almani tavsiye ederim. Yukarida bir arkadasin dedigi gibi motorda dengede kalmak daha kolay ama dikkatli olmak gerekir dusmekte daha kolay cunku kayarsan bisikletteki gibi ayaklarinla dengeleyemeyebiliyorsun. Simdilik soyleceklerim bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalurjistOguz -- 12 Ocak 2013; 15:51:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.