< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaidk -- 19 Ağustos 2020; 13:45:26 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaidk -- 19 Ağustos 2020; 13:45:26 > |
Şu cevabınızla konuyla ilgili ne kadar bilgisiz olduğunuz gösterdiniz.
Motosiklet MONTU bildiğimiz mont değildir. İçinde omuz, dirsek ve sırt korumaları olan bir monttur. Gidip bir motosiklet mağazasından mont denerseniz anlayacaksınız. Olası bir düşme ve asfaltta SÜRTÜNME halinizde sizi koruyacak ve parçalanmaması gereken monttur. Normal montla binerseniz yere düştüğünüz an parçalanır ve deriniz asfalta sürtünmeye başlar. Deri ve asfalt arasında kaza anında inanılmaz bir ısı açığa çıkar ve derinizi parçalar. Sakat kalırsınız. Sinir kaybedersiniz. SAKIN NORMAL MONTLA BİNMEYİN. BOT MESELESİ de aynı. CAT gibi botlarla binerseniz kaza anında bileğiniz kırılır. MOTOSİKLET BOTU denen şey topuk, ayak parmakları ve bileklerinde sert, bükülmez korumalar olup, ayak tabanından da BÜKÜLMEYEN yapıya sahip botlardır. Botların fiyatı arttıkça sürtünmeye dayanıklılık, dahili korumaların kalitesi, bilek uzunluğu ve ekstradan kaval kemiği koruması bulunur. PANTOLON meselesinde de motosiklet pantolonları aramid yani "KEVLAR" kumaş eklentilidir. Yani yere düşüp sürtündüğünüzde yanmaz, parçalanmaz. Aynı zamanda dizlerinde ve sağ sol bel tarafınızda korumalar olur. Bu korumalar içine sığacak kadar cepler yapıldığı için dizlik gibi yere düştüğünüzde yerinden çıkma riski olmaz. Çünkü DİZLİKLER kumaş cırt cırt ile yerinde duruyor ve sert düştüğünüzde yerinden oynayıp işlevini yerine getiremez. YAĞMUR'da sürmek demek, lastiğinizin çok iyi olmasını gerektirir. Lastik + Sürücü tecrübesi. Ben araba kullandım o zaman motor da kullanabilirim derseniz cehaletin dibine vurursunuz. Araba sürerken yerde lastiğin patinaj yapması sizi fazla etkilemez. Lastiklerinizi de iyi bir marka taktırmanız sizi kaymaktan, patinaj atmaktan korur. Yol tutuşunuzu artırır. MT KASK önermiyorum çünkü kullanmadım. Çevremde kullanan da yok. Kuryelerde falan gördüm. Ben ekipmanlarımı ucuz dizmiştim, zamanla dandik olduklarını tecrübe edince hemen üst segment ekipmana geçtim ve şimdi çok memnunum. Eğer 1000 lirayı geçemiyorsanız Bell Qualifier öneririm. BELL çok ünlü bir kask markasıdır ve en ucuz modeli budur. Sizin gibi düşünen insanlar genelde başlyıp en ucuz ekipmanı alır daha sonra da düşünce ekipman da dandik olduğu için başına bir sakatlık gelir ve motoru bırakır ya da ara verir. Daha sonra da eşine dostuna malesef "Motosiklet tehlikeli yahu" der. Lütfen böyle insanlardan olmayın. Canınızın kıymetini bilin. Motosiklet sürücüleri arasında bir laf vardır. "Alacağın kaskın fiyatı kafanı ne kadar değerli bulduğuna göredir." 50cc ile şehir içinde sürmeniz de, kamyon, kamyonet, halk otobüsüyle muhattap olmanız demektir. Çünkü onları sollayabilecek hıza ve torka sahip olmayan makinelerdir. Yalnızca mahalle arasında sürülebilir aletlerdir, ya da tatil beldelerinde. Trafikteki araçların insafına güvenmeyin. Belki bir örnek teşkil eder diye size ekipmanlarımı sıralayım. Tabi ki bunlardan almak zorunda değilsiniz ancak insanlar neler kullanıyor bir nebze fikir vermeye çalışmış olurum: Kask: İlk kaskım Scorpion EXO-490, kötü bir kask değil. Daha sonrasında SHOEI NXR alıp kullanmaya başladım. Farkları: kask malzemesi ve kalite. Mont: Held Zelda Pantolon: Riderdenim Zifiri Eldiven: Revit Mosca Bot: Dainese Torque D1 Bunları tabi ben 200cc bir motosiklet kullandığım için aldım. 120-130 hızlarında, kendime güveniyorum ancak, olur da istenmeyen bir kaza olayında beni korusun diye aldım. |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodbanger -- 21 Ağustos 2020; 9:56:30 > |
|
|
|