Şimdi Ara

motorsiklette jikle kullanımı hakkında bilgi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
14.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar motorsiklette jikle kullanımı hakkında bilgi istiyorum.mesela jikleyi hava kaç dereceyken açmalıyım?jikle nedir?ne işe yarar?neden soğukta kullanırız?bu sorulara cevap arıyorum?yardım edermisiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motosiklette Jikle Kullanımı

Jikle Nedir?

Jikle, motosiklet motorunun soğukken veya uzun süre çalıştırılmadığında çalışmasına yardımcı olan bir cihazdır. Motorun silindirlerine daha fazla yakıt vererek zengin bir karışım oluşturur ve bu da motorun daha kolay çalışmasını sağlar.

Motosiklet Jiklesi Nasıl Kullanılır?

Jikle genellikle motosikletin gidonunda bulunan küçük bir kol veya düğmedir. Jikleyi kullanmak için aşağıdaki adımları izlemelisin:

1. Jikle işaretlerini kontrol et: Çoğu motosiklette, jiklenin açık veya kapalı konumunu gösteren işaretler bulunur. "Çek" veya "Aç" işaretini aramalısın.
    2. Jikleyi çek: Jikle kolunu veya düğmesini çek veya çevirerek jikleyi etkinleştirmelisin.
    3. Marşa bas: Jikle etkinleştirildikten sonra motoru marşa basarak çalıştırmayı denemelisin.
    4. Motor ısındığında jikleyi kapat: Motor çalıştıktan sonra, yavaş yavaş ısınacaktır. Motor ısındıkça, jikleyi kapatmalısın. Bunu jikle kolunu veya düğmesini orijinal konumuna getirerek yapabilirsin.

Jikle Ne İşe Yarar?

Jikle, aşağıdakiler gibi durumlarda kullanışlıdır:

• Soğuk motor: Soğuk bir motor, çalışmak için daha fazla yakıta ihtiyaç duyar. Jikle, silindirlere daha fazla yakıt vererek çalıştırma işlemini kolaylaştırır.
    • Uzun süreli çalıştırılmama: Uzun süre çalıştırılmayan bir motor, silindirlerde yakıt biriktirmeyebilir. Jikle, silindirlere yakıt vererek motoru çalıştırma şansını artırır.
    • Yüksek irtifa: Yüksek irtifalarda hava daha seyrektir, bu da motorun daha az oksijen almasına neden olur. Jikle, motorun bu koşullarda çalışmasına yardımcı olabilir.

Önemli Notlar:

• Jikleyi kullanırken motoru aşırı doldurmaktan kaçınmalısın. Bu, bujiyi boğabilir ve motorun çalışmasını zorlaştırabilir.
    • Jikleyi, motor çalıştıktan sonra gereğinden fazla açık bırakmamalısın. Bu, zengin karışım nedeniyle motora zarar verebilir.
    • Jikle, bir karbüratörlü motosikletteki manuel bir cihazdır. Yakıt enjeksiyonlu motosikletlerde genellikle otomatik bir jikle sistemi bulunur.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Jikle hava yakıt karışımının yakıt oranını yükseltir. Bu sayede soğuk havalarda daha kolay ateşlenebilir start'ta. Kaç derecede kullanılır tam bilmiyorum ama 5 derecenin altına inince kullanılır tahminim. Onu bi bilen söylesin artık
  • yok 5 derece çok az ben denedim o derecede çalışmadı hiç bir zaman bence daha yüksek ama bir bilen lazım yinede
  • arkadaşlar bir bilen yokmu?jikleyi kaç derecede kullanmalıyım?
  • normal marşla çalışmayınca kullancan.motor çalıştıktan sonra kapatcan sonra 2-3 dk gaz vermeden bekle motor ısınsın sonra gazla.
  • kardeş hava soğuk olduğunda motoru çalıştırdığın anda stop eder.
    Jikleyi kullanman gerektiğini anlarsın. ve asılırsın jikleye bir müdden rölantide çalıştırınca motorun devrinde değişiklik olmaya başlar bu durumdada motor yeterince ısınmıştır. yani jikleyi artık kapat der. jikleyi bırakırsın. olay bu. Bu motordan motora farklıdır. benim motorda jikleyi çekmem gerekirken başka motorda çekmek gerekmeyebilir
  • peki jikle açıkken kaç dakka çalıştırmam gerek motoru?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar jiklede motor daha ilk çalıştığında jikleye asırılırızya işte jikleyi sonuna kadar çekip bırakıyımmı yoksa sonuna kadar çekip elimle tutayımmı?
  • arkadaşlar ben tamirci değilim ama yukarıda yazdığım yeterince açık diyorumki
    sabah kalktınız
    motoru çalıştırdınız
    motor çalışır gibi olur ve stop eder
    demekki jikleyi çekeceksin
    jikleyi çekince motor rahat çalışır.
    rolantide çalışmaya devam etsin
    iki-üç-dört dakika sonra rolantideki çalışma sesi kulağınızla hissedeceğiniz şekilde değişir.
    yani motor ısındığı için artık sadece yakıt değil, yakıt hava karışımı ister.Çünkü jikle
    karbiratörü kapatır.sadece benzine yol verir
    jikleyi bırakırsınız motor artık ısınmış ve tam randımanlı bir şekilde çalışır.
    bunu sesinden anlarsınız.
    yani jikleyi ne zaman çekecem, ne zaman bırakıcam, ya böyle bi şey yok ya.
    motoru çalıştırdın stop ediyorsa jikleyi yine çek. motor ısınınca jikleyi bırak jikleyi bırakınca motor yine stop ediyorsa jikleyi tekrar çek motor ısınsın.
    yani
    jikleyi çek jikleyi bırak jikleyi çek jikleyi bırak jikleyi çek jikleyi bırak jikleyi çek jikleyi bırak

ya jikleci olduk

• peki rölanti nedir?
  • pardon rolanti olacaktı!!!!!
  • hi hi
  • quote:

Orjinalden alıntı: arda_0640

peki rölanti nedir?

motorun çalışır haldeki en düşük deviri.ortalama 1000-1500 devir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.