Şimdi Ara

MOTORUN ARKA KOLTUĞUNDA UYUMAK...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun bir yolculuk sırasında arkadaşınız önde motoru sürerken sizde arka koltukta oturup doğanın ve motorun verdiği özgürlük hissinin keyfini çıkarıyorsunuz. Saatler ilerledikçe güneşin sıcağı kaskın içinde iyiden iyiye sizi mayıştırmaya başlıyor bide mototun titreşimi sanki size beşik gibi geliyor ve yavaş yavaş yorgunluğunda etkisiyle gözleriniz kapanıyor bir dalıp bir uyanıyorsunuz uyumamak için kendinizle büyük bir mücadeleye girdiniz uyku size okadar tatlı geliyorki ama ya uyuyupta arkadan düşerseniz diye birden irkiliyorsunuz ve bir müddet sonra yine uyuklamaya başlıyorsunuz...

SORU : Hocam motor seyir halinde iken arkada uyumak caizmi caizse düşmeden uyuma teknikleri nelerdir.....

• her ne olursa olsun motorun üstünde uyunmaz sonuçta iki teker ne zaman ne olacağı belli değil ama yayılmak serbest hafif dinlenmek amacıyla böyle değişimler uzun yolda faydalı olur
  • Tamda üstüne denk geldi geçen gün eşimle geziyoruz bi baktım arkama bizimki uyumuş ani fren yaptım durdum korktu bir fırça kaydım yav motosikletin üstünde uyunurmu hiç
  • Evet ya en ufak kazada ölürsünüz..Refleks gösteremezsiniz çünkü..Ben hiç uyuklamam olurda düşersek atlamayı nasıl yapıcaz ona göre atlamamız lazım..
  • Benim kız arkadaşımı motor tutuyo mesela... Denedim 20 kilometreyi geçen yolculuklarda 21. kilometrede uykuya dalıyor mışıl mışıl :)

Çözüm : Bir aynanızı artçınıza göre ayarlayın. Ara sıra dikkatinizi dağıtmayacak şekilde gözlemleyin. Viraja girişlerde dikkatli olun. ( Bu söylediklerim sisy bar mevcut olan motorlar için geçerli tabi )
  • Bunda uyunmazda napılır beyler?

• Müzik dinle tv izle gene uyuma çünkü o motora araba çarptığında direk ölürsün uyursan..ama uyanıkken reflekslerinle kurtulabilme şansın var..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabamda ön koltukta isofix var
    6 yıl önce açıldı
    arabada uyumak
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: HarryBlade

Müzik dinle tv izle gene uyuma çünkü o motora araba çarptığında direk ölürsün uyursan..ama uyanıkken reflekslerinle kurtulabilme şansın var..

Valla bu motora araba çarparsa, arabadakilerinde pek şansı olmaz muhtemelen!
  • Emin misin motora yandan çarptı yavaşça diyelim motor devrildi arabaya hiç birşey olmadı ..Ordan atlayabilmek uyurken zor..
  • quote:

Emin misin motora yandan çarptı yavaşça diyelim motor devrildi arabaya hiç birşey olmadı ..Ordan atlayabilmek uyurken zor..

Bu motor ebatları itibariyle bir otomobil kadar neredeyse..

Otomobilinde böyle bir kazadan hasarsız kurtulması çok zor. Onu belirtmek istemiştim. Fazla ciddiye almışsın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak Murat

Bunda uyunmazda napılır beyler?

Brak bunda uyumayı çaydemle iç ekiz yatak ser yat..

Ama 1000rr ile otobanda giderken uykunuz geldi ne yapmalıyız..

Mesala kendimizi motoru süren adama halatla bağlasak olurmu..
    Yada birisi çıkıp çift kişinin giyebileceği yapışık bir mont icat etmişmidir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hornet76

quote:

Bunda uyunmazda napılır beyler?

Brak bunda uyumayı çaydemle iç ekiz yatak ser yat..

Ama 1000rr ile otobanda giderken uykunuz geldi ne yapmalıyız..

Mesala kendimizi motoru süren adama halatla bağlasak olurmu..
    Yada birisi çıkıp çift kişinin giyebileceği yapışık bir mont icat etmişmidir..

Yani sen illa uyucam diyosun öylemi o zaman bi uyku hapı falan alda en azından düşersen Allah korusun ölürsen hisstmezsin
  • quote:

quote:

Emin misin motora yandan çarptı yavaşça diyelim motor devrildi arabaya hiç birşey olmadı ..Ordan atlayabilmek uyurken zor..

Bu motor ebatları itibariyle bir otomobil kadar neredeyse..

Otomobilinde böyle bir kazadan hasarsız kurtulması çok zor. Onu belirtmek istemiştim. Fazla ciddiye almışsın..

gördüm bu motoruda araba yandan girdi makasta diyorum kavşakta..

• articinin uyumasida iyi degil, ellerini serbest brakabilir tutunmayabilir ve osirada motor bir tumsek vs den gecerse dusme ihtimali var.

virajlarda da ice dogru kayma dusma ihtimali olur
    pek uyunacak bir arac degil ama uyunmasa yi olur.
  • uyumadan önce kemer tak
  • motor 3 tekerlekli hatta 4 tekerlekli olsa bile UYUNMAZ!
  • peki ya sürücü uyuyabilir mi?
  • adam fosur fosur uyuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p3yn6cy1ee -- 18 Ağustos 2011; 19:39:51 >
  • ben arka çantalığa yaslanıyomda bi kestiriyom oh mis gibi..!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.