Şimdi Ara

motosikletlileri sıkıştıran caniler (birinin aynasını indirdim) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
3.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçmiş olsun iyiki daha ciddi bir şey olmadan kurtulmuşsunuz bu durumdan diyelim öncelikle.

anlayamadığım nokta şu :

hem motorlar da trafiğin bir parçası saygı gösterin diyorsunuz, hem de arabaların arasından hızlı geçiyorsunuz.

peki sizin yaptığınız şey, yani arabaların arasından hızla girip çıkarak geçmek kurallara uygun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krom7 -- 4 Şubat 2014; 10:00:58 >
  • Ben genelde başıma bela olmasın çizmesin, veya bana çarpıp biyerine birşey olmasın diye yol veririm motosikletlilere veya aralardan geçmelerine yardımcı olmaya çalışırım ama şöyle bir ikilem var
    Motosiklet sürücüleri diyor ki "trafikte bizi taşıt-araç yerine koyacaksınız" tamam koyalım ama şeritte durmayan siz, her bulduğu araya fırlayan siz, aralardan geçecem diye milleti zor durumda bırakan siz, bunlara rağmen hala da hepinizde ayrı bir mazlum edebiyatı, nasıl olacak bu iş? Allah var kasti motorlu sıkıştıranı gördüğüm zaman bende aracı sıkıştırıyorum yapmasın diye ama önceden acaba motorlu ne yaptı diye de düşünmeden edemiyorum
    Şİmdi bakıyorum bunları yapanlar sadece kurye vs değil adamın altında goldwing var araya girmeye çalışıyor, BMW nin maşallah kamyon gibi motosikleti altında kaldırımdan gidecem diye uğraşıyor, e taşıtın kaldırımda ne işi var?
    Motorsiklet sürücülerinin önce bunlara karar vermesi lazım

• Geçmiş olsun abi.

Az bile yapmışsın haketmiş öküz.
    Arabada sıcak sıcak oturan bilemez o motorun üstünde gitmenin nasıl bir şey olduğunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: G@LGE

Ben genelde başıma bela olmasın çizmesin, veya bana çarpıp biyerine birşey olmasın diye yol veririm motosikletlilere veya aralardan geçmelerine yardımcı olmaya çalışırım ama şöyle bir ikilem var
    Motosiklet sürücüleri diyor ki "trafikte bizi taşıt-araç yerine koyacaksınız" tamam koyalım ama şeritte durmayan siz, her bulduğu araya fırlayan siz, aralardan geçecem diye milleti zor durumda bırakan siz, bunlara rağmen hala da hepinizde ayrı bir mazlum edebiyatı, nasıl olacak bu iş? Allah var kasti motorlu sıkıştıranı gördüğüm zaman bende aracı sıkıştırıyorum yapmasın diye ama önceden acaba motorlu ne yaptı diye de düşünmeden edemiyorum
    Şİmdi bakıyorum bunları yapanlar sadece kurye vs değil adamın altında goldwing var araya girmeye çalışıyor, BMW nin maşallah kamyon gibi motosikleti altında kaldırımdan gidecem diye uğraşıyor, e taşıtın kaldırımda ne işi var?

+ 100000000000

gözünüzü aynalardan bir saniye ayırsanız uyanık bir motorcuyu yere sermeniz an meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krom7 -- 4 Şubat 2014; 10:32:10 >

• Olay için geçmiş olsun. Ancak siz olmasanızda o adamdan daha maganda kural hak hukuk tanımayan motorlular bir hayli fazla. Özellikle ben trafikte beklerken emniyet şeridinde gidenler, nede olsa aralardan geçiyorum mantığıyla ters yöne girenler ve en çok kaldırımdan gidenlerden nefret ediyorum.
  • burda motorlar araya girmesin diyenler jetgiller ile yaşıyor herhalde.

trafikteki hiçbir motor araya girmezse e5 trafiği tekirdağ'a ulaşır. tamam konuşun da boş konuşmayın.
  • motorsikletlilere ve bisikletlilere çok ciddi saygısızlıklar yapılıyor hatta ölümlü bir çok kaza da oluyor ama yan yana iki şeritte seyreden iki aracın arasından motorsikletle geçmek yanlış bir davranıştır ve ölümlü kazalara neden olabiliyor.

trafik sıkışıksa aradan geçmeyelim mi yani derseniz??? o da istanbul da yaşamanın bedeli.... can riske atılmaz.
  • Ben kendim çoğunlukla bisikletle, birkaç sefer de motorsikletle trafikte yer alan bir otomobil sürücüsüyüm. Bizzat bana yapılan da birçok şeye şahit oldum bisikletleyken . Yani ben de bu dertlerden muzdaribim. Ama özellikle bu E-5'teki kuryelerden bıktım. Bir kere şunu diyen adam kendisinin nasıl bir motorsiklet sürücüsü olduğunu baştan açıklıyor. 'O motoru çektiysem altıma beklemem trafikte'. Böyle bir mantık yok. Motora biniyorsan sevdiğinden binersin, sesi performansı vs. si hoşuna gider. Ben motorla E-5'te beklemem diyen biri burada motorcuları fark edin vs. deme hakkına sahip değil. Arabalar nasıl kurallara tabiyse motorlar da tabi. O kendine motorcu diyen magandalar ve ben bisikletliyim bana yol verecek diye havalara girip sahilyolunda orta şeritte ışıksız reflektörsüz giden tipler yüzünden motora bisiklete binemez oldum. İnsanlar görünce bunların hepsi aynı diyip eziyor geçiyor çünkü önceden canı yanmış. Zaten şu mantıktan sıyrılsanız siz de kaza olacağını bile bile saçma hareketler yapmazsınız. ARKADAŞIM YERİ GELİNCE BEKLEYECEKSİNİZ E-5'TE. Merterin orada yandan git, cevizlibağda yol genişliyor git. Ama daracık Haliç Köprüsünde iki araba yan yana gidemiyor GEÇME İŞTE ORADAN. Sonra saygı yok şöyle yok böyle. Önce sen araba kullanan adama saygı göster. Araba kullananlara bakış açın da zaten falso. 'SALAKLAR BEKLİYOR 3 SAATTE GİDİYOR BEN 20 DAKİKADA GİDİYORUM.' Kardeşim herkesin tercihi işte sen bırak bunları kurallara uy saygı göster ki saygı göresin. Ekmeğine işine bak sen önemli belge götürüyorsun götür onu işte bırak bunları. Ben eminim motora zevk için binen insanlar da (ki bunlar kurye değil racing ya da chopper tarzı motorlara binerler %99) bu tiplerden bıkmıştır. Çünkü bunlara sinirlenen adam gelip hıncını düzgün kullanan insanlardan alıyor. Diyeceğim o ki bu işin tek bir tarafı yok. Karşılıklı saygı göstermek ve KURALLARA UYMAK herşeyden önemli. Yukarıda bir arkadaş çok güzel demiş mümkün mertebe trafiğin akışına ayak uydurmalılar. O yüzden de çok can yanıyor Allah korusun. Hepimiz insanız kendinizi 'görsün beni geliyorum ne frene basayım' diye değil de 'ya insanlık hali dalgındır belki kör noktasında da olabilirim frenleyeyim ne kaybederim' diye güvenceye alın. Mantık bu olsun yoksa bu kavga böyle sürer gider trafikte. Elbette motorlar arabalar gibi trafikte beklemeyecek işin doğasına ters ama 20 dakikada değil de 45-50 dakikada git arkandan küfür edilmesin gelip burada konu açılmasın trafikte insanlar da senin yüzünden gördüğü her motorcuya düşman kesilmesin. Herkese güvenli sürüşler.

düzeltme: Gaza geldim sizin olayı unuttum. Sizin anlattığınız çerçevede siz %90 haklısınız ama aradan yavaşça belki sizin standardınızda geçiyordunuz. Belki bize göre çok hızlıydınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan. -- 4 Şubat 2014; 12:50:11 >

• ayağına sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Motorcu gördüm mü trafikte yol veririm, aslına bakarsan tipik İstanbul şöförlerinin aksine adabıyla sinyal yakıp yol isteyen herkesede yol veririm. Sağ sol orta farketmez aracı şeritte 1 metre bile kaydıracak olsam aynadan kontrol ederim. Motorsiklet zaten 2 teker üstünde gidiyor, en ufak bir çarpmada istediğin kadar haklı ol vicdan azabı çekmek istemem.

Ama bizim beyinsiz şöförler motorsikletleri robotlar kullandığını sanıyor her halde. Konuyu açan arkadaşım, yapmış olduğun davranışı tek başına takdir etmiyorum. Ama şunuda söyleyim o sürücünün Annesi ile boğazda akşam yemeği yiyip sonra eve kahve içmeye çağırsan yine az. ellerine sağlık.

quote:

Orijinalden alıntı: mixtiesto

motor sürücülerinden hiç hoşlanmıyorum türkiyenin trafigi size göre deil ışıklarda sagdan soldan geçmeye çalışanlar yüzünden sogudum sizden......

Trafik ışıklarında aralardan geçip en öne giderim olması gerekende budur zaten.
    bir aracın arkasında beklersek freni patlamış bi kamyon frene basmayı unutan gerzekler yüzünden 2 araba arasında sıkışabiliriz. Ya arada kalırım yada en öne geçerim.

quote:

Orijinalden alıntı: dawras

Hocam sana hak verdim bunlar tek motora yapmıyoki arabaya da yapıyolar.
    Şeridi ortalıyıp tam geçmeye kalkarken o şeride kırmak falan bunları yakalıyıp dövüceksin ama işte adam değil onu yapan.
    Motosikletteyken çok vardı özellikle virajlarda sıkıştıran onlara göre motorun hakkı yok gitmeye zaten.

Eskiden cebimde misket taşıyordum sıkıştıran olursa arabasının camına bir avuç misket atıyodum ama artık misket olayını bıraktım dikiz aynasını aldığım gibi uzarım artık

quote:

Orijinalden alıntı: bbrsgn

Sabah ara sokağın birine girerken, benim şeridimden pizzacı motor geldi. Karşı karşıya kaldık, motoru kendi şeridine sokmaya çalıştı fakat ordada arabalar vardı. Korna çaldım bağırdım gel geç diye geri çıktım birazda geçerkende Allah razı olsun dedi.
    Sadace ona değil bugün birçok kişiye yol verdim, hergün yaptığım gibi.
    Kimisi selektör ile, kimisi korna ile teşekkür ediyor. Bu beni cidden çok mutlu ediyor.
    Bizim millete arabaya binince bi haller oluyor. Dışarda sarmaş dolaş olacak adamlar, trafikte düşman oluyor.

Helal olsun valla hocam

quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

Motosikletim olsa demir jopsuz çıkmazdım. Arabada bile tırsıyorum milletin hatalarından. Makasçıların hatalarını telafi etmekten sinir stres sahibi oldum. Motosiklet hakikaten Türkiye'ye göre değil

Motosiklet tam Türkiye'ye göre bence. Trafik derdi çok fazla
    Jop sopa koyabileceğim bir yer olsa belki taşırım ama gerek yok onlara full koruma giydikten sonra kolay kolay bir şey olmaz. Üstümde full koruma varken sopayla saldırmıştı biri korumalarım sağolsun hiç bir şey olmadı adama kaskla kafa attıktan sonra heralde sopaya oturup ölümü beklemiştir

quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

Aynayı kırıp kaçmakla ADAM'san haklısın.

Anlayamadım ama heralde aynayı kırıp kaçmamam gerektiğini söylemişsin. Kaçmasamda bir şey değişmeyecekti bu sefer sürücünün aldığı hasar daha fazla olacaktı kendimi tutamazdım heralde dursaydım.

quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

kafada kask, korumali mont, sert botlar, dizlik falan tam robocopsun ustad.. zarar gorme ihtimalin %1 yakalayip dalsaydin keske

Kötekten anlamıyor bunun gibiler. Anca arabasına bir zarar vereceksin cebinden para çıkacak ondan sonra akıllanıyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

bu kaza olaylarında veya tartışmalarda 2.ciyi dinlemeden yorum yapmak yanlış olur.Çünkü herkes kendine göre haklıdır
    ama ülkemizde bu olay genel olarak mevcut. Motorculara trafikte gereken dikkat gösterilmiyor.BANANE o dikkat etsin yaklaşmasın mantığı var.

Hocam 2. tarafı dinlemek gerekir doğru diyorsunuz ama benim hatalı olduğumu düşünmüyorum. Herhangi bir araba beni sıkıştırmaya çalışıyorsa ilk önce düşünürüm yanlış bir hareket mi yaptımda uyarıyor diye ama ortada bir şey yokken sıkıştırıyorsa ya arabadan indirir benzetirim yada arabasında kalıcı hasar bırakırım.

quote:

Orijinalden alıntı: krom7

geçmiş olsun iyiki daha ciddi bir şey olmadan kurtulmuşsunuz bu durumdan diyelim öncelikle.

anlayamadığım nokta şu :

hem motorlar da trafiğin bir parçası saygı gösterin diyorsunuz, hem de arabaların arasından hızlı geçiyorsunuz.

peki sizin yaptığınız şey, yani arabaların arasından hızla girip çıkarak geçmek kurallara uygun mu?

Hocam kurallara uygun mu bilmemde yukarıda söylediğim nedenler yüzünden trafikte diğer duran araçlar gibi arkasına geçip beklemem tehlikeli.
    Ben polislerinde aralarından geçiyorum bir şey demediler şimdiye kadar. Aralardan geçiyorum dediğimde trafik tamamen kilitlenmiş ayaklarım yerde 10 gibi bi hızla aralarından geçiyorum herhangi bir denge kaybı olsa ayaklarım sayesinde arabalara sürtmem. Oldu ki çizersem arabayı asla kaçmam.

quote:

Ben genelde başıma bela olmasın çizmesin, veya bana çarpıp biyerine birşey olmasın diye yol veririm motosikletlilere veya aralardan geçmelerine yardımcı olmaya çalışırım ama şöyle bir ikilem var

hocam yukarıda cevabı verdim. Kaldırımdan gidilmesini kesinlikle doğru bulmuyorum.

• 355GTS kullanıcısına yanıt
    O zaman, trafik daha fazla sıkışmasın amacı ile makas atarken motosikletlilerin üstüne yanlışlıkla çıkılması da sorun olmaz senin için değil mi.
    Yani sonuçta e5 trafiği tekirdağa ulaşmasın amaç.
    Ne dersin dolu konuşma uzmanı, hatanın büyüğü küçüğü amaca yönelik midir?
  • Bı keresınde seyır halındeyken motorun bırısı hızla yanasmıs yanıma farketmedım sıkıstırdım sandım.Ancak farkettıgımde cok tedırgın oldum adamı sıkıstırıp dusurecegım dıye. Sanmıyorum kımse kasıtlı olarak motorları sıkıstırsın ama trafıkte ne ınsanlar var ..
  • quote:

O zaman, trafik daha fazla sıkışmasın amacı ile makas atarken motosikletlilerin üstüne yanlışlıkla çıkılması da sorun olmaz senin için değil mi.
    Yani sonuçta e5 trafiği tekirdağa ulaşmasın amaç.
    Ne dersin dolu konuşma uzmanı, hatanın büyüğü küçüğü amaca yönelik midir?

Hocam bende motosikletim ile aralardan geçerim trafikte. Olması gerekende budur. xcraz'ın dediği gibi trafik ışıklarında yada trafikte bir aracın arkasında durursak arkamızdan gelen sürücü frene basmayı unutursa iki araç arasında bacaklarımızın kırılması an meselesi. Bütün güvenli sürüş eğitimlerinde bu konudan bahsedilir. Bu yüzden motorlar aralardan geçiyor. Trafik 10km/h ile ilerlerken 50 ile geçen motosikletlilerin yaptığı doğru değil tabiki ama mümkünse aralardan dikkatli ve yavaş geçen sürücülere yol verin

• Aralardan gecmeye calisan, kurallara uymayan kuryeleri, pizza dagiticilarini haric tutarsak, onumde yanimda vs. motor gidiyorsa rahatsiz oluyorum. Ne bilim adam aniden durur duramam carparim vs. diye. Araba ile biraktigimdan cok daha fazla mesafe birakiyorum arada, aynimdaysa gozum surekli ayna da oluyor. Sonucta bir kaza olsa arabaya carpmak gibi degil, sonuclari kotu olur.
  • G@LGE kullanıcısına yanıt
    duran bi tır dorsesinin arkasında duracak güven, özveri ve tecrüben varsa hodri meydan, git dur.
  • 355GTS kullanıcısına yanıt
    çok dolu konuşman neticesinde elim tutuldu, özellikle hodri meydan kısmı ansiklopedilerde olması gereken bir yazı.
  • sevilesi adam kullanıcısına yanıt
    cevapladığın yazı başka birisine verilmiş cevabımdır arkadaşım, aynı konuda zaten yazmışım trafikte motosikletlilere nasıl davrandığımı, diğer araçlar trafikte ne muamele görüyorsa motorsikletlilerde aynısını hakediyor bence, ne fazlası ne eksiği
  • quote:

çok dolu konuşman neticesinde elim tutuldu, özellikle hodri meydan kısmı ansiklopedilerde olması gereken bir yazı.

bırakalım bu laf salatasını.

hobi/iş için motorsiklet süren birisi olsaydın sıkışık trafikte duran kamyonun arkasında bekleyip hayatını arkadan gelenin ayaklarına teslim eder miydin?

bu sorunun cevabı dışında yazacağın herşey "salata".
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Vurup kaçan ADAM'sa kavga etmek KARI'lık olur herhal
  • helal olsun ben olsam aynısını yapardım veya camını falan kırardım.usta bu arasa motorun hangisi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.