Şimdi Ara

Motul Beni Hayal Kırıklığına Uğrattı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
132
Cevap
0
Favori
58.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hyundai de durum biraz farkli shell yağ özel geliyor onlara. Castrol de kulllanan servisler duydum ancak ankara ata plaza shell kullaniyor. Servis mudurunu taniyorum. Onlara Gelen yağı dışarıda bulmak zor diye biliyorum. I30 icin shell Am-L serisi uyuyor sanirim spesifikasyon (acea c3) olarak. Motor da yuksek ve devirlenmesi vs guzel. Memnun oldugumuz icin disaridan yag karistirmadik.

Accentte de shell 10w30 kullaniyorlar. Motul 10w40 kullandik baba sevmedi. Castrol alalim dedik magnatec 10w40 onun da bi farki olacagini sanmiyorum. 10w30 ztn piyasada cok yok. Api sg sl sm veya uzeri yag istiyor oda.

Corsa da ise suana kadar castrol kullandim. Mobil koydum deneme amacli. En son da shell koydum. Buyuk ihtimalle onda da shell den devam edecegim gibi gozukyyor.

Edit : cok ilginc olan ise i30 da yag cubuguna baktigimda yag kontrol ettigimde konulan yag su gibi. Damliyor cubuktan. Corsa da hic sahit olmadim bu duruma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 17 Nisan 2019; 12:51:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Baya bi okudum ama birçok şey söyleniyor bende sormak isgiyorum 1.6 Benzin lpg 95 bindeki aracima ne kullanmami önerirsiniz 5w30 kitapcikta yazan onceki yagi usta 10w40 kullandi acaba 5w30 kullansam araç için daha mi iyi olur vede mobil 1 mi motul mu kullanayim cevap veren.olursa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Accent era 2009 var 5w30 kullaniyorum kitapcikda önerilen yağlar 5w20 5w30 10w30 15w40 20w50 yağlar öneriyo yakitta tasarruf için 5w30 daha sağlikli diyor bilgin olsun ayrica shell veya motul energy öneririm..

• Dj_CooL kullanıcısına yanıt
    5w30 öneriyosa kullanabilirsin tabi yağ kontrolu 300-500km yapman lazim yağ eksiltme yoksa 5w30 daha sağlikli olucaktir hatta 5w40 öneriyosa onu bile kullanabilirsin..marka olarak shell,mobil1,motul öneririm

• Bende tecrubemi yazayim
    Benzinli 206 230kda
    Once magnatec 10w40 koyduk gecen sene motul6100+
    Bariz sessizlesti belki devirlenmesi biraz artti ancak hic eksiltmeyen yag biraz eksiltti max dan min cizgisine indi
    Bu sene tekrar 6100 koyacagim sessizligini sewdim belki eksiltmez busefer.

• esmerce kullanıcısına yanıt
    Castrol koydum pişmanim mobil koydum az eksiltme yapti ama motul energy baya iyi diyolar baya araştirdim shell olarakta 5w30 ultra parlama noktasi 244 derece ect aml anl apl filan olan yağlar parlama noktasi baya düşük eger shell kullanicak isen shell ultra öneririm..

• quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Accent era 2009 var 5w30 kullaniyorum kitapcikda önerilen yağlar 5w20 5w30 10w30 15w40 20w50 yağlar öneriyo yakitta tasarruf için 5w30 daha sağlikli diyor bilgin olsun ayrica shell veya motul energy öneririm..
    bizdeki accent 2001 model hocam 1.3 LX Milenyum serisi. 2009 era bizde de vardı yetkili serv. onda 5w30 kullanıyordu. 2001 de 10w30 kullanıyor. 5w in ince geleceği yönündeler. Gerçi koyan var ama bilemiyorum. 10w30 dan devam.
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Haklısınız zaten aracın kataloğunda önerilen yağ da o.
    Mobil Super 3000 Fe X1 5w30 Acea A5 e nazaran servisin koyduğu Shell 5w30 Acea A5 in motora sağladığı sessizlik - titreşimsizlik düzeyi enteresan derecede iyi.

• Yaklaşık 10 gündür 1.6 cdti otomatik opel astra aracımda 5 30 e efe motul yağ kullanıyorum. Bundan önce 0 40 mobil 1 kullanmıştım. Şimdilik çok memnunum. Motor da titreşim yok, bu mobil de de aynıydı. Dikkatimi çeken nokta şehir içi tüketimim 6.5 seviyesinden 6.2 lere geriledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Bakin yazdim, yukarida onerilen ESP - FE - Clean gibi yaglar dusuk SAPS degerlerine sahiptir. Bu yaglar Dizeller icin ozellikle DPF filtresiyle uyumlu gelistirilmis yaglardir.

Low SAPS - Mid SAPS Yagin Omuru Kisa olur.

LPG ve Benzin gibi yuksek yaniciligi olan yayimi fazla olan yaglarda bu kadar ince yag kullanmaniz, orta vadede ufak yag galerileri ile dusuk basincta yaglanan ust takima zarar verebilir.

Eger kisa donemde 5.000 - 8.000 km'de bir yag degisimi yapacaksaniz kullanabilirsiniz, ama orta vadeli 15.000 -20.000 km kullanimlari icin tavsiye edilmez.
    Bu konuyu acarmisin zahmet olmassa.. yani ozaman ne kullanmak lazim. Ilk serviste 2016 f30 320i ed ye 5W30 LL01 koymus bende usfamda motul 8100 fe koydum aslinda simdi aklimda ya lique yada motul 8100 LL04 olani var...birde arac istanbulda 5w30 u kullanirda tatil icin antalyaya giderse ne olcak ??

• Ben de motul'u başarısız buluyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Astra 1.6 cdti icin mobil1 esp 0w 40 dusunuyorum ne dersiniz dpfli bir dizel motor

• bahaman B kullanıcısına yanıt
    Mobil 1 0w 40 basildi hocam

• motul kullandim 500km yaptim gercekten hakkini veren yağ oldu hem rengi hem performans hemde ses konusunda memnun etti baya bi araştirdim yabanci forum sitelerine baktim en cok dikkatimi ceken nokta diger markalar da full sentetik yazmasina rağmen motulde 100%sentetik yaziyo ve isiya dayanikli olmasida ayri nitelik..bidahaki yağlarim motul olucak.

• motul'dan çok memnunum. yine arabama 5-30 x-clean fe koydurtacağım ramazan sonrası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RX 480

İyiydi gerçekten. Özellikle kış aylarında çabucak ısındı motor. Titreşim çok azdı. Yakıt tüketimi fabrika verilerine yakın değerler oldu 1 sene boyunca. Ama bir tık pahalı şu anda o yüzden motul a geçtim. Motul la da 1000 km geçti. Şu an memnunum özellikle tüketim azaldı 0.5 litre kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: RX 480

benim dizel corsa da eksiltme yaptı o yağ ESP
  • hocam yağ konusunda bilgili görünüyorsunuz sizin de bir konuda fikrinize başvurmak istiyorum.

aracımız megane 3 DPF olmayan 105 lik model.

normalde 5w30 ya da 5w40 koyuluyor fakat kilometremiz 200 bini bulduğu için acaba Mobil 1 Peak Life 5w50 yağı koysak mı diye düşünüyorum. kilometresi yüksek modeller için uygun fakat viskozite olarak uygun mu değil mi kararsız kaldık. son bakımda servis 5w30 koymuştu. (çok fark olmaz dediler)

• ikisini de n11.com'daki yagcarsisi mağazasından satın aldım. orijinal ürünler, sorguladım. zaten mağaza yetkili motul satıcısı.

motul'den hiç bir memnuniyetsizlik yaşamadım. diğer aracımda motul econergy'den çok memnundum ancak tavsiye üzerine sonraki bakımda petronas synthium 5000 koydum. 10.000 km'de ciddi oranda yağ eksiltmiş araç geçen gün baktım. motul econergy'de bu kadar yağ eksiltmemişti 10.000 km'de iken. ona da bir daha ki bakıma yine motul koydurtacağım. şimdilik birazcık yağ eklemem lazım ona yarın eklerim aklımdayken

bu resimdekileri yeni aracıma aldım. 4.2 litre yağ alıyor, 1 litreliği arabada da taşırım yedek kalır diye 5 litre yerine 4+1 litre aldım, zira çok güzel bir indirim kuponum vardı ve 5 litre ile aynı fiyata geliyordu . eğer kupon olmasa mecbur 5 litre alacaktım. x-clean fe'yi çok yakın bir arkadaşım kullanıyor ve çok memnun. araçlarımızın motorları aynı motor. kendisi bu yağ ile aracının birazcık daha az benzin harcadığını iddia ediyor. bakalım neler olacak göreceğiz... haziran'da bakıma giriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 20 Mayıs 2019; 12:53:49 >

• Aracıma 15.000 km bakımında Motul 8100 Eco-Nergy 5W30 yağ koydum. Aracım şu anda 29.000 km'de. Çekiş, yağ eksiltme, ses artışı vb. hiç sorun yaşamadım.

Yağı kullanım kılavuzunda belirtilen kalite sınıflandırması ve viskoziteye göre seçtim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.