Şimdi Ara

Motul Beni Hayal Kırıklığına Uğrattı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
132
Cevap
0
Favori
58.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2 bakimdir 1.6 mjet 105 beygir aracımda motul 5-30 xclean fe kullanıyorum. İlk bakımda 10 bin km olunca yağ değişimi yaptırdım. Ustam o yağı bosaltirken üzüldü zira hala ilk gunkune yakın sarilikta idi. Şimdi bakım aralığını 15k km yaptı. Bekliyorum ben de bakalım. bi de dizel için liqui moly molygen adlı yağ dizel sesini baya azaltiyormus. Sonraki bakımda aklım ona gitmiyor değil hani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurmaurer kullanıcısına yanıt
    Dizel yakıt kullanan araçla çok az yol gidince yağ simsiyah oluyor. Ben HDI motor da böyle gördüm. İlk renginde kalması ilginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

2 bakimdir 1.6 mjet 105 beygir aracımda motul 5-30 xclean fe kullanıyorum. İlk bakımda 10 bin km olunca yağ değişimi yaptırdım. Ustam o yağı bosaltirken üzüldü zira hala ilk gunkune yakın sarilikta idi. Şimdi bakım aralığını 15k km yaptı. Bekliyorum ben de bakalım. bi de dizel için liqui moly molygen adlı yağ dizel sesini baya azaltiyormus. Sonraki bakımda aklım ona gitmiyor değil hani
    Onur kardes,bravoforumada uyeydin degilmi.hatta benim aracin gogus degisimi icin ilk senle konusmustum dogru hatirliyorsam.hem burdaki,hem bravoforumdaki kullanici yorumlarindan sonra,bende deneyimlemek istedim motulu.ürünü biraz beklentiyle alinca,belki psikolojik olarak bile bende olumlu etki yapacak.ama bu kadar olumlu kullanici yorumundan sonra,icim rahat olarak dokturecegim motora.bakalim hafta ici hem bakim,hemde hafif bir yag damlatmasi icin araci ustaya birakacagim.devaminda bende yazarim ilk izlenimleri.traktor sesli bravodan,pancar motoru sesli bravoya dönmedigi surece sorun yok😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anka0658 kullanıcısına yanıt

• FthGTI F kullanıcısına yanıt
    Ben motorun sessiz çalışması, iyi devirlenmesi gibi şeylerden değil de direkt parçalar üzerinde bıraktığı etkiden bahsediyorum. Yoksa 10 bin km sonra ister PO yağı koyun yine sessizleşir motor.
    Yurtdışında yağ analizlerinin paylaşıldığı platformlar var. Oralarda gördüğüme göre en beğenilen yağlar, motul LM gibi markaların ürünleri. Bu yağlar efsane denecek kadar olmasa da, mobil ve castrol'un standart yağlarından bir tık daha üstün.
    Kaldı ki ben kendi aracımda mobil 5w40'tan motul'a geçtim. Kurum temizleme performansı bakımından aradaki farkı yağ kapağının altından bile fark edebiliyorum.

Bu arada ben o kadar aramama rağmen mobil 1 5w40 veya 10w40 bulamadım. Takdir edersiniz bunlar da en çok kullanılan yağlar.
    Eğer 5w40 olarak mobil 1 gelse ve fiyatı motul'a göre uygun olsa ben de onu kullanırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 10 Şubat 2019; 10:57:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: klaudio

beyler mobil 1 esp mi? castrol edge mi iyi?
    Mobil 1 esp bence on numara yağ. Castrol edge ide kullandım. Mobil 1 de bariz motor sesi azalıyor ve motor rahatlıyor. Tavsiye ederim.

• 100 tl ye 5 30 yağ olması bile şüpheli. sahte bile olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Motul falan fantazi, toyota supra mı kullanıyorsunuz arkadaşlar. İsmi güzel diye değişik markalara girmeye gerek yok. Şu an ülke piyasasında en güzel yağlardan biri mobil 1 formula esp, ustalar bile aynı şeyi söylüyor.Alın memnun mesut kullanın.

esp olmayan formula 5-30 kullandım
    1.6 ies motor 1500 km sonra yatak sardı
    ustaların dediğine göre yağ eksilmediği halde 20 yaşındaki motor yağlama yapamamış
    10-40 tavsiye ettiler

Alıntıları Göster
    Mobil Esp benim de 1.6 Mjet bravo aracımda viskozite uyarısı verdi.

• Bende Caddy 1.9 TDI aracımda motul 5w30 x-clean efe yağ kullandım memnundum ses değişimi oldu mu evet ama bu yağdan sonraki bakımda motul 5w30 eco-nergy yağ kullandım gene sessizleşti bunun sebebi aslında eski yağın kirlenmiş ömrünü doldurmuş olması.
    Yağı değiştirince araba resmen rahat bir nefes aldı daha rahat ve sessiz çalışmaya başladı ama daha düşük kalitede yağ koymuştum.
    Bunun sebepleri arasında hava filtresinin doluluğu vs. De olabilir.

• mobil esp benim de radarimda olan bir yag. fiat gerekliligini karsılamıyor mu bu?
    ayrica bravo garage feys grubuna uye misin? degilsen olmalısın.
  • Motul, yag eksiltme sorunumu yariya indirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

mobil esp benim de radarimda olan bir yag. fiat gerekliligini karsılamıyor mu bu?
    ayrica bravo garage feys grubuna uye misin? degilsen olmalısın.
    Bravo şu an yeğenimde, yanlış hatırlamıyorsam ona ulaşmışlar ve üye olmuş. Yağa gelirsek; Eski aracım lagunaII ydi. Forumdaki LagunaII konusundaki kullanıcıları gerçekten aklı başında kaliteli insanlardı ve mobil 5w30 çoğunluğun memnun kaldığı bir yağ olarak geçiyordu. Gürültülü çalışma şikayetlerinin azaldığını söyleyen, hiç şikayeti olmadığı halde mobil yağ kullanınca motorun daha sessiz olduğunu söyleyenler vardı. Ben de bunun üzerine alıp kullandığımda gürültü arttı. ESP formula 5w30 olarak bilinen sanayi dilinde meşhur adıyla yeşil kapak partüküllü olanı bravoda viskozite uyarısı verdi. Daha geçen hafta DPF temizliği yapan birine DPF açısından en koruyucu yağ hangisi diye sordum adam düşünmeden ESP Formula dedi. Benim tecrübelerim olumsuz olsa da fiyatı ve referansı ilgi duymaya değer bir yağ olduğunu gösteriyor.

• 2011 focustaki 100 bg olan motor focus 1 deki motor değil mi? ya da onune emisyona uydurulmuş hali? yeni tip bir motor değil bence eski motorlu araçlara uygun km kaç bir de? yüksek km li + lgpli araçlara daha kalın yağ koymak gerekebilir. 5w30 ince kalmış olabilir bence.
  • tsi için güncel 5w30 tavsiyeniz nedir? Liqui moly top tec 4200, motul 8100 x clean+ , mobil1 esp ?
  • her motora her yağ uymuyor demek ki. benim arabada da castrol magnatec traktör gibi ses ve titreşim yaparken, motul'da hem ses yumuşuyor hem de titreşim az oluyor.

şu anki aracımda mobil 5-30 esp var, haziran başında motul koydurtuyorum. bakıp göreceğiz ne olacak...
  • lukoil mobil elf 5/40 denedim bi fark göremedim ucuzu pahalısı hepsi aynı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yağ konusunda internette yapılan viskozite testleri vs hepsi markanın en üst düzey yağlarında yapılıyor. Chip tuning camiası da bu yağların üst düzeylerini kullanıyor. E aracını bu kadar zorlayanlar bu markayı kullanınca bilinçaltında markanın tüm yağları iyi gibi bir izlenim oluşuyor.

Kendim Eneos SUSTINA serisi kullanıyorum. markanın iyi denilen yağı +100 tl dir en az :)
  • Focus 1, focus 2 , focus 3, focus 3.5 veya dpf li focus gibi araçların yağı mobil 5/30 Esp değil. Castrol edge de değil. Bunlar uygun olmayan yağlar. (Çok iyi yağlar olmasına rağmen motora tam uyum yok)
    Ford kullanım kılavuzu Kataloğunda yazıyor, wssm2c913 C veya D onaylı olması gerekiyor.
    Acea A5/B5 , 5/30 wss 913C onaylı olacak.
    Acea C2/C3 yazanlar uygun değil.
    Focus 3 dizel 1.6 araç için, petronas sintium 3000 fr 5w30
    Liqui moly special tec F 5w30 gibi yağlar olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 17 Nisan 2019; 10:4:6 >
  • motul den memnun kalanda kalmayanda çok tamam belki econergy , Xclean EFE olarak serileri farklı, yağ parlama noktası vs değerleri değişiyor olabilir ama fazla abarttılar sanki motul 'ü ülkemizde.

Accent e koyduk bizde motul'u baba memnun kalmadı. Önceden shell kullanılıyordu ve büyük ihtimal shell e geri döneceğiz.

Corsa da Mobil 1 ilk başlarda iyiydi ama sonradan oda iyi olmadı. Eksiltme yaptı. Mobil 1 ide hepsiburada satıcısı olmak kaydıyla aldım hatta mobil e mail atıp doğrulattım yağın orjinal olduğunu. Gerçi vizkositede değişmişti benim normal dediler yaktığı miktar ama castrol edge de hiç böyle sorun yaşamadım.

Corsa'yada shell AG 5w-30 konuldu bu sefer. Şuan için memnunum.

shell den devam edeceğiz gibi gözüküyor bütün araçlarımızda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

motul den memnun kalanda kalmayanda çok tamam belki econergy , Xclean EFE olarak serileri farklı, yağ parlama noktası vs değerleri değişiyor olabilir ama fazla abarttılar sanki motul 'ü ülkemizde.

Accent e koyduk bizde motul'u baba memnun kalmadı. Önceden shell kullanılıyordu ve büyük ihtimal shell e geri döneceğiz.

Corsa da Mobil 1 ilk başlarda iyiydi ama sonradan oda iyi olmadı. Eksiltme yaptı. Mobil 1 ide hepsiburada satıcısı olmak kaydıyla aldım hatta mobil e mail atıp doğrulattım yağın orjinal olduğunu. Gerçi vizkositede değişmişti benim normal dediler yaktığı miktar ama castrol edge de hiç böyle sorun yaşamadım.

Corsa'yada shell AG 5w-30 konuldu bu sefer. Şuan için memnunum.

shell den devam edeceğiz gibi gözüküyor bütün araçlarımızda :)
    Turbo benzinli Tucson kullanıyorum, her 7500km kendim Hyundai onayı olan Mobil Super 3000 5w30 Acea A5 koydum ama Hyundai servisinin koyduğu 5w30 Shell motoru net biçimde daha sessiz ve rahat devirlenen bir hale getiriyor, bir kez de Motul Econergy 5w30 Acea A5 deneyeceğim, Shell ondan da iyi çıkarsa artık Shell ile devam.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.