Şimdi Ara

Motul Beni Hayal Kırıklığına Uğrattı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
58.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba infiniti fx35 LPG li ve 130 binde aracım için yağ önerisi alabilirmiyim ? 3.5 motor V6 olunca farklı yağ kullanmak daha mantıklı mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maybel M kullanıcısına yanıt
    Mobil 1 0w40 New Life

• 50 cc scooter motorsikletim var, sattığım araçtan kalan 1lt mobil 1 esp 5w/30 yağı koydum , düz yolda 80 km ye kadar çıkıyordu , yağ değişim periyodu geldi motul 10w/40 dört zamanlı motorsiklet yağından aldım , motor 70 km yi geçmez oldu , :(
  • Araba fanatikliğini kabul ederim ama yağ fanatikliğini anlamak zor.

• mobil 1 5-30 esp'den motul 5-30 xclean fe'ye geçtim. arada bariz fark var. motorun hem çalışması daha rahatladı hem de yakıt tüketimi 0.5 litre civarı azaldı.
  • Motul iyi markadır motorsiklet lerimde her zaman motul kullandım çünkü esas uzmanlık alanı motorsiklettir. En azından biz motorsikletlerde duyduk gördük bildik motulu.. Tıpkı ipone gibi.. İpone da motorsiklet dünyasında çok kaliteli bir markadır..

Şimdi gel gelelim arabaya... Nasıl ki motorda motuldan şaşmamsa arabada mobil ardından castrol ardından ancak motul gelir bende..

Kısaca her markanın uzmanlık alanı var. İhtisas alanı var..

Konuyu açan arkadaşda bir yanlışını söyliyim aracı lpg li ford motul de lpg siz yağ tipi önerir.. İşin içine lpg girdimi o İnternette yağ firmalarının aracınıza göre önerdiği yağ verilerinin hepsi geçersiz kalır çünkü aracın yağ kalınlığı otomatik artar lpg den ötürü..

• motul yağ iyi ama her yağ markasında olduğu gibi alt seviye ve yüksek seviye yağ vardır, Eco-Nergy motulun alt seviye yağı, bu düşük seviye yağlar özellikle 1.9 üstü motorlarda fazla ısındığı için sıcaklık uyarısı verebiliyor, tavsiyem markaya göre değilde markaların üst seviye yağlarına bakmanız

bunlar alabileceğiniz yüksek seviye yağlar

SHELL HELİX HX8 SYNTHETİC 5W30 4+1=5 LİTRE
    Liqui Moly Molygen New Generation 5W-30 5L Motor Yağı
    Lukoil Genesis Specal 5w30 dexos2 Sentetik DPF Motor Yağı
    Total Quartz INEO ECS 5W-30 Motor Yağı 4 lt
    Mobil Super 3000 X1 FE 5W-30 (4 + 1 =5 Litre) Motor Yağı
    Elf Evolution 900 Sxr 5W30
    Volkswagen 5W-30 Long Life
  • Hocam ford fiesta 2015 1.6 77kw powershift için hem 5w30 hem 5w20 kullanılabiliyor,araç atmosferik benzinli ,sizce hangi yağ sorayım dedim bu konuda aşmış gözüküyorsunuz ben de kararsız kalmıştım

• FreeRun kullanıcısına yanıt
    İst seviye demissiniz ancak ecoenergy sl olmasina ragmen balciklasma ve motoru temiz tutma hedefleri disinda sn den farkli olmayan standartlari iceriyor sl.Buyuk ihtimal ile daha az damitik bir baz yaga sahip dolayisi ile dpf ve katalizor uzerinde daha yipratici bir etkiye sahip.Keza motor uzerinde l.life olamiyor 2 yil veya 40.000 km periyodu gibi.Makul olmasinin bir diger nedeni ise yaglayici olarak cinko ve fosforu kullaniyor ucuz ama daha zehirli bir yaglayici asinma onleyici olarak.Ki sn olanlarda molybden kullaniliyor kati yaglayici olarak ki daha maliyetli bir katik.

Diger taraftan ornek verdiginiz tum hx8 ve lukoil in disinda tam sentetik ibaresi kullanabilen ornek yok aralarinda.Keza hx8 de cok performansli bir urun degil ki yurt disi uretimlerinde hc olarak niteleniyor.Ozellikle almanyadaki urunleri baz alarak aki karayi ayirmak mumkun.Orada boyle rahat at kosturamiyorlar.

Lukoil in urunu ise tam sentetik olarak adlandirilmasina ragmen pratikte cok veya dogru sifat ile fark yaratan bir performans vermiyor.

Sozun ozu eco e.sl olsada trdeki genis bir oto parkina performansli olarak hizmet etmekteki kullanip ta memnun olmayan oldukca az miktarda.Ki normal kullanimda bile yag isi gostergesi var ise misal castrolun urunlerine gore daha az isinmakta.Ki,a5/b5 olup genel olarak hths si 3.2 gibi bir degerde olup misal,ineo ecs 2.9 degerine sahip iken daha yuksek tasarruf potansiyeline sahip oldugunu tds sertifikalarinda ilan edebilmiaser.

İyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Hocam mobil 1 deneyin Ford'un yağı odur. ESP veya Castrol edge bu sorunları azaltabilir. Birde 5/30 yerine 0/30 yağ kullanmak sesi ve titreşimi oldukça azaltacaktır
    Tavsiyeniz dogru olabilir ama bahsettipiniz yağ ford onaylı bir yag degil.

Bu yüzden yağ tavsiye ederken marka belirtin, üstünüzden vebali atın.

Şunuda net belirteyim.
    Sadece örnek net dogru degil
    Tekbir marka olarak yağ iyidir denilemez, yani mobil iyi ama tüm yagları iyi degildir,

Her markanın yagı iyi olabilir
    Atıyorum mobil 0-40 da iyidir 5-30 da kötüdür
    Castrol 5-30 da iyidir 0-40 kötüdür
    Shel 5-30da iyidir, 5-40 da kötüdür
    Motul 5-40 iyidir 5–30 da kötüdür vs vs.

Bunu anlamak içinde yagın teknik durumlarını okumak, karşılaştırmak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

liqui moly tam sentetik 10-40 4lt yağı 50 liradan bulunca stok yaptım
    ben çok memnunum
    Motor yağı stok yapabileceğin birşey değil raf ömrü var
  • 2012 1.5 105 beygir Dci euro 4, Megane 3 için hangi 5-40 yağ önerirsiniz ? Motul düşunüyodum ama Castrol daha garanti olucak gibi. Euro 4 dci motorda tecrübe etmiş arkadaşlar var mi?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.