Şimdi Ara

Mp3 un gercek kalitesi nasıl tespit edilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mesela elimizde bulunan 128 kbps kalitesinde olan bir mp3 u aldık 256 kbps yaptık.
    Boyut 2 katına cıktı, tabi kalite degismedi aynı. Ozelliklerine bakıncada gercekte 128 kbps olan mp3 u artık 256 kbps olarak goruyoruz.

Bu mp3 dosyasının gercek degerlerini ve 128 kbps oldugunu, gorecegimiz bir yol yada software varmıdır.

Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 6 Ocak 2006 15:57:32 >

• Winamp veya Media Player da mevcut parçayı kalarken kaç kbps olduğunu zaten gösterir. Gösterdiği neyse değerde o dur ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToTeM

Winamp veya Media Player da mevcut parçayı kalarken kaç kbps olduğunu zaten gösterir. Gösterdiği neyse değerde o dur ...

Bahsettigim o degildi. Gosterdigi deger yanıltıcı olabiliyor. Mesela ben 64 kbps olan mp3 u alıp bir program aracılıgıyla save as ile 320 kbps yapayım. Artık sen bu dosyaya nerde bakarsan bak winamp yada media player vs 320 kbps zannedersin yanılırsın cunku o mp3 aslında kalite olarak 64 kbps dir. Haliyle gordugumuz o deger yanlıstır. Gercek iceriginin 320 degilde 64 kbps orneklendigini gosteren bunu ortaya cıkaracak edit edebilen software yada bir sey lazım.
    İndirdigim bazı 256 yada 320 kbps mp3 ler 128 gibi calıyor.
    Bundan emin olmak icin bir tool arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 6 Ocak 2006 15:51:30 >
  • Abicim zaten o tür olayları ancak ses dosyasının ilk çekim esnasındaki kalite belirler. Yani sen 64 Kbps bir mp3 veya waw dosyasının kalitesini istediğin kadar arttır sadece ses seviyesini yükseltip veriyi parçalamaktan başka birşey yapamazsın. Nasıl 800X600 bir resmi büyüttüğünde parçalanıyorsa bu da aynı hesap işte. Sadece frekansları arttırırsın ki bu da Winamp ve Windows un doğru bir ölçün yaptığını gösterir. Kalite artar diye birşey yok sadece ses artar ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToTeM

Abicim zaten o tür olayları ancak ses dosyasının ilk çekim esnasındaki kalite belirler. Yani sen 64 Kbps bir mp3 veya waw dosyasının kalitesini istediğin kadar arttır sadece ses seviyesini yükseltip veriyi parçalamaktan başka birşey yapamazsın. Nasıl 800X600 bir resmi büyüttüğünde parçalanıyorsa bu da aynı hesap işte. Sadece frekansları arttırırsın ki bu da Winamp ve Windows un doğru bir ölçün yaptığını gösterir. Kalite artar diye birşey yok sadece ses artar ...

Evet ilk audio cevirim neyse kaliteyi o belirler. Ondan sonraki arttırımlı cevirimler hic bir kazanc saglamaz kalite dahada duser ve yer kaplar. Bende boyle bir sey yapıldıysa bunu anlamanın bir yolu varmıdır diye sordum.
    Ama sorunun cevabı cıktı gibi 64 yada 128 bir ilk ornegi 320 kb yaptıgımızda sadece 320 kbps lık parcalara ayırırız. Kalite artmaz onda ok ama bunun dusuk ornekten cevrildiginide anlayamayız. Winamp yada media player sadece 320 kb lik bir ornekleme alındıgını gosterir. Haliyle daha onceki ornekleme hakkında fikir vermez. O anki data ya bakar.
    tesekkurler.

• elindeki mp3 ün kalitesini yükseltemezsin.ilk hali ne ise odur.ama düşürebilirsin
  • kalite yükselmez ve bana göre eski kalitesini gösterecek bi program yok..

bilmeyenler için:

1 cd den ilk çekilen yani ripedilen mp3 ün kalitesi gerçek kalitesidir. sonra bunu yükseltirseniz hiçbişi ifade etmez ama düşürürseniz kalitesni o zaman tabiki düşer kalite
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evt katılıyorum sana istedgn kadar yükselt kaliteyi aynı kalır ama gostergende ykslmiş gorunur.
    Fakat aradgna benzer prgramlar var
    sony nin programlarını dene
    isim isteme şimdilik ama :)
  • Yoktan var edilmez. Var olan yok edilir.

Yani elinizdeki .MP3 uzantılı dosyanın kalitesini bozabilirsiniz ancak daha kaliteli yapamazsınız.
  • Horrrttt

spek.cc
    Spek – Free Acoustic Spectrum Analyzer / Spectrogram Viewer
    http://spek.cc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucuzlukavcisimezarciamca

Horrrttt

http://spek.cc
    Hort sen nasıl bir kralsın :D
  • Bir hort da ben yapayım. Müzik dosyalarının gerçek kalitesini telefondan öğrenmek istiyorsanız ASPECT programı işinizi görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lesermi -- 15 Temmuz 2020; 10:16:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spek eski pcmde vardı. İsmini unutmuştum. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cold Algorithms -- 26 Şubat 2021; 0:21:13 >
  • konuyla ilgili güzel bir kaynak bırakayım.

http://www.walterdevos.be/how-to-check-quality-of-mp3-file

• Yıllar sonra yine Hort:) ilk postta arkadaş gayet güzel açıklamış sorununu ama ısrarla farklı anlaşılmış.Arkadaş her seferinde farklı açıdan aynı soruyu sormuş yine anlaşılmamış pek:)

Tam kafama takılan soruyu birebir yazmış.

Bugün spek programını ben de duydum. Mp3'ü içine atınca spektrumlar çıkıyor. Peki konu sahibinin de sorduğu gibi gerçek kalitesini nasıl anlıyoruz mp3'ün? Spek nasıl kullanılır yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sauths -- 28 Ekim 2024; 20:52:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.