Şimdi Ara

MPIO FG100 1 GB Mükemmel Bir Alet!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eğer 1 GB kapasiteli bir MP3 Player almayı düşünüyosanız kesinlikle bu aleti tavsiye ederim. Mükemmel bi cihaz. Ses kalitesi, özellikleri ve en önemlisi pil ömrü. Tam 43 saat! Evet yanlış okumadınız. İyi bir kalem pille(Duracell, GP gibi) 43 saate kadar çalışabiliyo. Tek kalem pille çalışıyor. Öyle ki bazen pil bitse de artık yenisini taksam diyorsunuz :-) Bunun en önemli nedeni ise ekranda gizli. Makinede 4 satır OLED LCD ekran var. Bu ekran tipi pilden neredeyse hiç yemiyor. Zaten tuşlara 7-8 saniye basmazsanız ekran kendiliğinden kapanıyor ve çok iyi bir pil ömrü sağlıyor. Ben pil olarak GP 2500 kullanıyorum ve çok memnunum. Ayrıca internette ürün tanıtımında, ürünün özelliklerinin çok az bir kısmını yazmışlar. Yani daha pek çok özelliği var. Ayrıca çok şık bir makine. Tasarımında, 70'li yıllarda sokaklarda omuzda taşınan büyük müzik setleri, yani Boom Box'lardan ilham alınmış. Kabaca özellikleri söylemem gerekirse;

1 GB hafıza
    MP3, WMA ve ASF çalabilme
    FM radyo (Çok iyi çekiyor)
    Çift renk 4 satır ekran
    4 adet Philips 3D Surround ses efekti (Çok iyi bir özellik)
    7 farklı ekolayzır
    Direkt ses kaydı ve FM'den kayıt özelliği
    43 saat pil ömrü
    ID3 Tag desteği
    Human Eye özelliği (Ortamdaki ışık yoğunluğuna göre ekran kontrastını otomatik ayarlama)
    Veri depolama
    40 gr ağırlık
    Tuş kilidi
    Kılıf, kol bandı, kaliteli bir kulaklık vs...

Kesinlikle tavsiye ederim. Ürün peşin 242 YTL. Şu linkten de görebilirsiniz. Ben Hızlı Sistem'den aldım.

http://www.hs.com.tr/urun_detayi.asp?urunkodu=MPIO.MP3.FG100.BK3&altgrup_id=3

• Yeni linki vereyim arkadaşlar. Verdiğim diğer link problemli.

http://www.hs.com.tr/urun_listesi.asp?altgrup_id=3

Bu listeden MPIO BooM FG100 1GB MP3 ÇALAR FM RADYO, SİYAH'ı tıklayın.
  • arkadaşım öncellikle ürün incelemen için teşşkür

ancak 1,2 sorum olacak

=şarkı çalarken dosyalarda gezinebiliyomuyuz?

=bnm için önemli mp3 playerda bass ların kuvvetli olması bunun için ıem kulaklık da aldım,f100 bass konusunda nasıl creativeler gibi eq da bass ları açtığında ses kısılıyomu bu cihazda?

=fm radyosu nasıl en ufak harekette freakans bozuluyomu?

=cihaz son seste nsl ve firmware attınca cihazda seste bi yükselme oluyomu ve firmware attığında makinede herangi bi problem oldumu?

=line in özelliği warmı?

şimdiden teşşkür
  • he bide taşınabilir bellek olarak kullanılabiliyomu?
  • Evet arkadaşım şarkı dinlerken dosyalarda ve menüde gezinebiliyosun.Basslar gayet iyi.Philips 3D Surround var 4 farklı modda(Pure Studio,Concert Hall,Groove,Dynamic Bass) Şimdilik bende kendi kulaklığı var ileri de değiştiricem şimdilik yetiyo. Dediğim gibi radyo çok kuvvetli en ufak harekette bozulma falan olmuyor. Cihaz son seste gayet iyi.Kulaklıkta cızırdama Pure Studio modunda son seste oluyo sadece.O da benim kulaklıktan dolayı. Başka Philips kulaklığım var kafaya takılanlardan onda herhangi bi problem yok.Henüz Firmware atmadım bişey diyemeyeceğim.Line in özelliği var.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • Bu arada taşınabilir bellek olarakta kullanılıyor.
  • Arkadaşım benim bu konudaki cahilliğimi bağışla bilgi sahib değilim.Tesadüfen dolaşırken ilgimi çekti. Ben kulaklık olmadan müzik dinlemek istiyorum, bu MP3 playerin böyle bir özelliği varmı, arabada ses sisitemine bağlayabilirmiyim, harici bellek takılabiliyormu. veya bu özelliklerde ne önerebilirsin. Teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: su2004

Arkadaşım benim bu konudaki cahilliğimi bağışla bilgi sahib değilim.Tesadüfen dolaşırken ilgimi çekti. Ben kulaklık olmadan müzik dinlemek istiyorum, bu MP3 playerin böyle bir özelliği varmı, arabada ses sisitemine bağlayabilirmiyim, harici bellek takılabiliyormu. veya bu özelliklerde ne önerebilirsin. Teşekkürler..

arabadaki ses sistemine bağlayabilmek için eğer oto teybiniz kasetliise kaset adaptörü satın almanız gerek.. eğer cd'li ise fm transmitter denen cihazdan almalısınız.. böylece aracın radyosu vasıtasıyla hertürlü mp3 player vb. ses cihazını arabada dinleyeblirisniz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ArMsTrOnG

Evet arkadaşım şarkı dinlerken dosyalarda ve menüde gezinebiliyosun.Basslar gayet iyi.Philips 3D Surround var 4 farklı modda(Pure Studio,Concert Hall,Groove,Dynamic Bass) Şimdilik bende kendi kulaklığı var ileri de değiştiricem şimdilik yetiyo. Dediğim gibi radyo çok kuvvetli en ufak harekette bozulma falan olmuyor. Cihaz son seste gayet iyi.Kulaklıkta cızırdama Pure Studio modunda son seste oluyo sadece.O da benim kulaklıktan dolayı. Başka Philips kulaklığım var kafaya takılanlardan onda herhangi bi problem yok.Henüz Firmware atmadım bişey diyemeyeceğim.Line in özelliği var.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

ArMsTrOnG arkadaşım cevabın için sağol v200 ümü babama werdim we şimdi bi tane mp3 çalar almayı düşünüyorum fg100 tam bana göre bi alet tüm istediğim tüm özellikler war usbye kablodan bağlanması da bnm için sorundeğil çünkü ewden başka yerde müzik atçağımı düşünmüyorum yinede büyük konuşmıyım ama şöle bi sorun war bn ürünü elden almak istiyorum yani internetten almıyacağım fg100 ü hızlısistemdeki gibi yani 172 ytl lik makul bi fiyata elden alabileceğim bi yer warmı istanbulda

• hızlı sistemin neredeyse bütün illerde mağası var,istanbul da kimbilir kaç yerde var hızlı sisteme netten gir mağazalar bölümünden bak sana en yakın yere git,bu kadar basit.
  • sağol
  • ne demek.
  • arkadaşlar ben gecenlerde sony aldım a1000 dun itibariyle geri verdim bu ürünü bayağı araştırdım ozellikle kutu içerigi filan cok iyi o yüzden bende bunu tercih edeceğim simdi insanlar sorabilir neden sony a1000i verdin diye ürünün ekranı aldıgımda çizikti bende geri verdim getirmediler yenisini ancak sunu anladım 6 gb cok fazla ve gereksiz onun yerrine 1 gb alacagım hemde radyo onemli bir unsur bunun yanı sıra firmware sesi artıyor bunu kullanan bir cok arkadastan bizzat dinledim kolay gelsin alınca aktaracagım kesin bilgileri arkadaşlar.
  • cgr1903 kesin bilgilerini sabırsızlıkla bekliyoruz
  • creative le bu urunu karsilastirabilecek bi yigit varmi?

kararsiz kaldim simdi

MPIO FG100 1 GB Mükemmel Bir Alet!!!

sanki buyuk yaw tip bakimidan kaybediyor ,,biraz sisman geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gael -- 18 Eylül 2006; 10:36:35 >
  • http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1409

buyur sana daha uygun fiyata bulabileceğin link.
  • eksisozlukten bi alinti

..ara$tir..googletdk sozluguseslisozluk.comwikipediaimdbfoldocartistsalbumssongsacronymfindermobygames

no kitty!

mpio'nun üstün nitelikli flash bellekli mp3 çalıcısı. piyasadaki bir çok mp3 çalıcıdan çok daha üstün olmasının bir kaç nedeni var :

- gerçek usb 2.0 40mbps (çoğu mp3 player güya usb 2.0 destekli ama usb 2.0'ın en düşük hızı olan 14.4mbps hızında transfer yapıor. bu alet 40mbps ile sizi üzmüyor. [ulan infomag editörü gibi entri giriyoruz.])
    - %100 çıkartılabilir bellek destekli. pc'nin, notebook'un usb yuvasına takılıyor ve anında içeride klasör oluşturup müzik atılabiliyor. her türlü dosya taşınabiliyor. kesinlikle herhangi bir sürücü veya yazılım gerektirmiyor.
    - tek kalem pille çalışıyor. tek pille 43 saat kullanılabiliyor.
    - fm radyo 'tuner'ı var, 20 kanal 'preset' saklayabiliyor. 'tuner'ı çift basamak duyarlılıkta.
    - dahili mikrofondan, fm radyodan ve harici optik kaynaktan kayıt yapabiliyor. kayıtları yüksek kalitede saklayabiliyor. dahili mikrofon kesinlikle çok başarılı. açık havada dış gürültüyü inanılmaz süzüyor. kasa üzerindeki sesleri hışırtıları almıyor. üzerindeki 'direct encoder' ile harici optik kaynaktan aldığı sesi anında mp3'e encode ediyor. yani alet üzerinde 'line in' girişi de var.
    - 7 preset edilmiş eq ayarı ve 5 değişik efekt seçeneği var.
    - karanlıkta ekran parlaklığını düşüren, günışığında yükselten 'human eye' teknolojisi barındırıyor üzerinde. bu bir çeşit led olup dış ortam aydınlığını ölçüyor.
    - mp3, wma ve asf destekliyor.
    - ses kalitesi çok tatmin edici. 90db ve 18mw ses çıkışı alabiliyorsunuz.
    - $arki sozlerini gostertebiliyor. (daha denemedim ne yalan söyleyeyim.)
    - yazılımını güncelleyebiliyorsunuz.
    - beraberinde boyun askısı şeysi, koruma kılıfı, koşarken millete hava atın diye pazuya takma şeysi, bir tane pil, kulaklık, usb kablo, utility cd'si, hızlı başlama kılavuzu geliyor (infomag editörlerine selam ediyorum.)
    - 128mb, 256mb, 512 mb, 1gb bellekli modelleri mevcut.

eksikleri & bug'lari :- windows'ta attribute'u archive olarak ayarlanmi$ klasorleri goremiyor.
    - parçanın dosya isminin mi yoksa tag'inin mi görüntüleneceğini seçebiliyorsunuz ama hangi tag'in ne kombinasyonla gösterileceğini seçemiyorsunuz. (orn: album - artist -track veya album - track)
    - ekrandaki yazıların akış hızını ayarlayamıyorsunuz. [edit : ayarlayabiliyormu$uz.benim malligim]
    - radyo modundayken stop tuşunu mute amaçlı kullanamıyorsunuz.
    - aleti kapatırken radyo modundaysanız açtığınızda tekrar radyo modunda açılmıyor. radyo modundan cikarken de station modundaysaniz station modunda geri acilmiyor.
    - siralamayi alfabetik olarak degil kopyalanma sirasina gore yapiyor. [edit : ama m3u'dan anlayabiliyor.]
    - human eye sensorunun hassasiyetinde sorun var. [edit : sanirim yok]
    - calma hizi ayari var ama cali$miyor.
    - ekran koruma 'browse' modundayken de devreye giriyor.
    - herhangi bir parca calarken siraya parca alamiyorsunuz.

bu mükemmel aleti piyasadaki bazı rakipleriyle karşılaştırınca ilginç veriler elde ediliyor. ben aldığımda fiyatı kdv dahil 325 amerikan doları idi.
    - sony nw e507 : bu alet usb1.1, dahili mikrofonu yok, harici kaynaktan ses kaydedemiyor, üzerinde realtime encoder yok, çıkartılabilir bellek desteği yok ve buna rağmen 3 milyon ucuza satılıyor.
    - iriver ifp 899 : bu aletin en büyük sorunu çıkartılabilir bellek desteği olmaması. dosya depolamak için iriver'ın yazılımını kullanmak gerekiyor. farklı bir firmware yükleyerek çıkartılabilir bellek özelliği kazandırılabiliyor ancak bu defa da kayıtta ses kalitesi düşüyor ve parça sıralama ve 'playlist' yeteneklerinde kısıtlamalar görülüyor. iriver gibi slimx gibi efsane bir seriyi çıkartmış olan bir firma neden böyle bir dıngıllık yaptığını da anlamak çok zor. 296$ fiyatı. yani ortalama kırk milyon daha ucuz. (usb 2.0 olmasına rağmen 14.4mbps olduğunu unutmayalım)
    - safecom sfmd 1gb : bu aletin ufaklığı dillere destan, ağırlığı 35 gram yüksekliği de iki tane 1ytl kadar. ama ona göre de pil ömrü var : 12 saat. fm radyosu 32 kanal preset saklayabiliyor. çıkartılabilir bellek özelliğine de haiz. fiyatı da 180-190 dolar civarında. tek dezavantajı pil ömrü.
    - cowon iaudio u2 : diğer bir başarılı aygıt. mpio'da olan her özellik bunda da var. çeşitli farklar : usb2.0 desteği 20mbps. ses ciki$i 13mw. 'encoder' giri$i analog. bunun pili dahili ve usb'den $arj olabiliyor. (yine ne yalan söyleyeyim çok çok iyi bir özellik.) türkiye'ye ithal edilmiyor. yurtdi$i fiyati da 250-275 dolar arasi. (demek türkiye'ye gelse 320 dolara filan satilacak.). çok çok pahali. ayrıca dizayn olarak mpio'nun buna binbeşyüz (16lık tabanda) fark attığını ekleyebilirim.
    - creative muvo tx : üzerinde usb fişi taşıtalım denilerek sekiz metre eninde tasarlanmış bir deli alet. lakin pil ömrü de sefil : 15 saat. üzerinde doğrudan 'encoder' yok. veee en büyük eksikliği sıkı durun : yazılımı güncellenmiyor. bu da ömür boyu ogg, mp4, mpeg, asf, wma desteği alamayacaksınız demek. onun dışında üzerinde mikrofon var, çıkartılabilir bellek destekli, vs. fiyatı 230-245 dolar arasında.

mpio'nun mükemmel ötesi ürününü incelemek için :
    http://www.mpio.com/...uct/productview_fg.html?view=f
    http://www.advancedmp3players.co.uk/...roducts_id=373

• quote:

Orjinalden alıntı: muzo2000

eksikleri & bug'lari :- windows'ta attribute'u archive olarak ayarlanmi$ klasorleri goremiyor.
    - parçanın dosya isminin mi yoksa tag'inin mi görüntüleneceğini seçebiliyorsunuz ama hangi tag'in ne kombinasyonla gösterileceğini seçemiyorsunuz. (orn: album - artist -track veya album - track)
    - ekrandaki yazıların akış hızını ayarlayamıyorsunuz. [edit : ayarlayabiliyormu$uz.benim malligim]
    - radyo modundayken stop tuşunu mute amaçlı kullanamıyorsunuz.
    - aleti kapatırken radyo modundaysanız açtığınızda tekrar radyo modunda açılmıyor. radyo modundan cikarken de station modundaysaniz station modunda geri acilmiyor.
    - siralamayi alfabetik olarak degil kopyalanma sirasina gore yapiyor. [edit : ama m3u'dan anlayabiliyor.]
    - human eye sensorunun hassasiyetinde sorun var. [edit : sanirim yok]
    - calma hizi ayari var ama cali$miyor.
    - ekran koruma 'browse' modundayken de devreye giriyor.
    - herhangi bir parca calarken siraya parca alamiyorsunuz.

kullanan arkadaşlar fg100'ün yukarıda belirtilen eksikliklerine katılıyomusunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan87 -- 18 Eylül 2006; 22:59:21 >

• quote:

creative muvo tx : üzerinde usb fişi taşıtalım denilerek sekiz metre eninde tasarlanmış bir deli alet

Külliyen sallama...
  • arkadaşlar size büyük bir sorundan bahsetmek istiyorum mpio fg 100 1gb hızlı sistemde kalmamış bugun ankarada yaklaşık 10 hızlı sistem magazası ile yaptıgım görüşmelerde bu ürünün istanbuls toklarındada olmadıgını soylediler gelecekmiş artık bekleyecegiz yada başka bir sey alacagı zyaw ne kısmetsiz adamaım once sony a100 bozuldu iade ettik sonra bunu alalım dedik buda piyasada yok yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgr1903 -- 18 Eylül 2006; 23:46:45 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.