Şimdi Ara

MPV tarzı araç mı?STATİON WAGON MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
7.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar Aile genişliyor ; Otomatik MPV-STATİON WAGON tarzı araç bakıyorum;kullanan yada tavsiye veren arkadaşlara müteşekkirim

aklıma gelenler- pejo 3008-5008 citroen C4 picasso yada
    opel astra station-kia ceed - İ30 larin Station Wagonları ..

açıkçası fransızlara pek güvenim yok ama dizel-otomatik ve donanımı bol...fiyatları da 50 binlerde dolanıyor...Ceed ler biraz pahalı gibi...Maksimum 60 a kadar çıkabiliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 2 Mayıs 2017; 18:17:59 >

• 1.5 yıldır C4 picasso kullanıyorum.

Kaç çocuk var bilmiyorum ama 1 çocuk bile olsa MPV büyük rahatlık.
    Arka koltuklar tam bağımsız olur. İstediğin koltuğa çocuk koltuğu takabilirsin.
    Sağ ön koltuk tamamen yatabilir.(arabada kışın çocuğun altını değiştirmek gerekebilir.uzun yolculuk esnasında mola verildiğinde içerde çocuğun üstü değiştirilebilir.
    Arka koltuklar ileri geri hareket edebilir ve geriye yatabilir.Özellikle çocukla uğraşmaktan haşat olmuş anne için büyük rahatlıktır.
    Sw arabaların arkasında tavan tabut gibi basık ve dar olur.Hele bir de cam tavan varsa mezarlık direk.
    Sw araba alçaktır , çocuk koltuğuna çocuğu oturturken belin yamulur.(bu gerçekten çok önemli bir husus)

Ben C-Hb arabadan çocuğum ve eşim için MPV ye geçtim.Bunun için biraz da olsa sürüş zevkinden vazgeçtim ama hiç pişman değilim.Çocuğumu ve özellikle eşimi sıkışık dar bir alana mahkum etmek istemedim.Çocuğum 8 aylık olana kadar c4 vardı ve gerçekten çok zorlanıyorduk. Picasso ya geçtikten sonra çok rahatladık.
    Çocuklu aile için en uygun araç bu ülkede kabul görmese de MPV dir.Gerçi bu ülkede aile aracı olarak Doblo pazarlanan bir sektör mevcut.Çokta birşey beklememek lazım ....

Buradaki klasik türk insanı yorumlarına bakmaktan ziyade sahada olayı tecrübe etmiş kişilerin yorumlarına dikkat edersen ailen içinde en uygun seçimi yapabilirsin diye düşünüyorum.Sormak istediğin sorular olursa yanıtlayabilirim.
    C sınıfını pek bilmem. Ben geçmişte MPV olarak 2.0tdci Ford S-Max kullanmıştım. Tek kelime ile Süpper bir araba idi. Bugün ise Station Subaru Legacy kullanmaktayım. Performans hariç, Subaru'nun S-max'ın içinden geçebileceğini söyleyebilirim. Yani, S-max süper eyvallah da, Legacy daha iyi.

Benim tercihim hep sığabileceğin en yere yakın araca bin şeklinde. Yol tutuş için düzgün bir Station tabii ki MPV'den daha iyidir. Ancak günümüzde çok iddialı MPV'ler ve çok dandik zorlama Station'lar var. Elma ile armutu kıyaslayınca MPV önde çıkar. Ancak düzgün araçları kıyaslayınca Station daha iyidir.

Yüksekte oturmanın pratikte pek bir faydası yoktur. Yüksekte oturarak yola hakim olduğunu sananların trafiğe çıkmamasını rica ediyorum. Mesele "virajın ortasında biri şaklabanlık yapsa direksiyonu kırabilecek misin, kıramayacak mısın?" Mesele budur. Bu konuda iyi bir station, iyi bir MPV'nin içinden geçer.

Ancak yüksek tavan dediğim gibi, pratikte bir avantajı olmasa da, camlar büyüyor, görüntü olarak iç ferahlıyor falan, oyuncaklı tabi. C sınıfında iyi bir Station düşünüyorum... Mazda'da da var mı station? Onunkiler iyi olurdu. Station avantajlarını tam olarak vermemekle birlikte V40 var. Çok oturaklı station yok C sınıfında. D sınıfında ise çok var. Ve hemen hepsi D sınıfı MPV'lerini çiğner tükürür.
  • Bana Station Wagon daha hoş geliyor.Genişlik olarak benim tercihim Station Wagon olurdu.
  • Picasso nun burada tüm detayları içeren sayfası mevcut.

Mpv station wagon göre daha aile ve kullanışlıdır.Belirttiğiniz secenekler gayet güzel mpv olarak. Geriye kana reno ford modelleri olur.

Belirttiğiniz fransızlar üzmez picasso kullanıcısı olarak belirteyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer 7 kişilik bir kullanıma ihtiyacınız olmayacaksa sw aracları MPV ye tercih ederdim ben olsam..Hem daha oturaklı gidisi var MPV ye oranla hemde MPV nin sunduğu şeyleri sunabiliyor..Tercih sizin..

• station wagon. hem mpv kadar geniş bagajı var , hem bir sedan kadar iyi yol tutabiliyor hem de çok güzel dizaynı var
  • Mpv dersen picasso .

Sw dersen Egea Sw.

• ben mpv derim, aile kullanımı için çok fazla özelliştiriliyor bu araçlar, heryerinde eşya gözü var mesela, arka diz mesafesi geniş olur, arka koltuk için ayna olur vs. kullanım amacına göre karar ver, bagaj istersen sw araçlar daha mantıklı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Station Wagon Araç tavsiyesi.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu takipteyim...

Benim de cevap aradığım bir soru...

• mpv sürat yapmayan iyi aile babası aracı
    sw ye göre daha yüksek olması sebebi ile yan rüzgarlardan daha fazla etkileniyor ve yol tutuşuda biraz daha düşük ancak
    süratli araç kullanmıyorsanız ,kullanışlı ve daha konforlu olması önemli ise mpv tercih edebilirsiniz yada değilse sw olabilir
  • Sw candır hocam genelde sedan modellerden de iyi duruyor istisnalar olabilir . Tam hızlı baba aracı

• QralCess Q kullanıcısına yanıt
    1 ay önce sw taksiye bindim ölüm+ölüm

• Bu konu hakkında şunu biliyorum mpv büyük aileler taşımak için fazla çelik kullanılır ve daha sağlamdır sw ler ise sedan gibi sadece arkası geniş

• 399N3N adında bir üye vardı O mpv yi iyi anlar

• Aynen hocam o arabaya bindinmi hayatın %99.9 tehlikede

• Stationwagon daha avantajlıdır.

-İc hacmi genistir

-Bagaji büyüktür

-Yol tutuşu ve konforu daha iyidir.

-Geniş aile kullanımına daha uygundur.

-Daha az yakıt tüketir.

-Tipi güzeldir.

-İkinci eli iyidir.

-MPV gibi ne idüğü belirsiz değildir.

Ve daha pekçok şey.

MPV pişmanlıktır.

Passat Variant ile yola devam edin derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Stationwagon daha avantajlıdır.

-İc hacmi genistir

-Bagaji büyüktür

-Yol tutuşu ve konforu daha iyidir.

-Geniş aile kullanımına daha uygundur.

-Daha az yakıt tüketir.

-Tipi güzeldir.

-İkinci eli iyidir.

-MPV gibi ne idüğü belirsiz değildir.

Ve daha pekçok şey.

MPV pişmanlıktır.

Passat Variant ile yola devam edin derim.

Her ne kadar her maddeye katılmasam da son zamanlarda sizden gördüğüm en güzel yorum!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakpinar1222 Y kullanıcısına yanıt
    Dışarıda daha vasat araçlarla(clio,symbol,i20 vs) dolaşanlar bedensel ölmüş fiziksel olarak burda o zaman.

• senersongur kullanıcısına yanıt
    Ne alaka hocam,pişmanlık mis!!!!4 yıl Opel Meriva kullandım gayet sağlam oturaklı 1450 kg ağırlığında içi çoğu c segmentleri den daha genisti ve yaklaşık 1 ay evel 1 günde sattım aracı.1.6 Opel motoru var gayet uzun yolu çok keyiflidir araç yüksek olduğu için görüş açısı hoştur kullanmadan niçin yorum yapıyorsunuz

• Aslında en çok beğendiğim 2011-2012 C-MAX dizel-titanuimlar...ama adamlar hepsini düz vites getirmiş--otomatik yok...
    Eğer eşim düz vites kullanabilseydi tek tercihim olurdu...
  • https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibi-bayandan-1.6-dizel-stationwagon-selective-411354052/detay

Ornek olsun diye bu ilani koydum rasgele. . Mondeo sw ler guzel geliyor bana

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.