< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 2 Mayıs 2017; 18:17:59 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 2 Mayıs 2017; 18:17:59 > |
1.5 yıldır C4 picasso kullanıyorum.
Kaç çocuk var bilmiyorum ama 1 çocuk bile olsa MPV büyük rahatlık. Arka koltuklar tam bağımsız olur. İstediğin koltuğa çocuk koltuğu takabilirsin. Sağ ön koltuk tamamen yatabilir.(arabada kışın çocuğun altını değiştirmek gerekebilir.uzun yolculuk esnasında mola verildiğinde içerde çocuğun üstü değiştirilebilir. Arka koltuklar ileri geri hareket edebilir ve geriye yatabilir.Özellikle çocukla uğraşmaktan haşat olmuş anne için büyük rahatlıktır. Sw arabaların arkasında tavan tabut gibi basık ve dar olur.Hele bir de cam tavan varsa mezarlık direk. Sw araba alçaktır , çocuk koltuğuna çocuğu oturturken belin yamulur.(bu gerçekten çok önemli bir husus) Ben C-Hb arabadan çocuğum ve eşim için MPV ye geçtim.Bunun için biraz da olsa sürüş zevkinden vazgeçtim ama hiç pişman değilim.Çocuğumu ve özellikle eşimi sıkışık dar bir alana mahkum etmek istemedim.Çocuğum 8 aylık olana kadar c4 vardı ve gerçekten çok zorlanıyorduk. Picasso ya geçtikten sonra çok rahatladık. Çocuklu aile için en uygun araç bu ülkede kabul görmese de MPV dir.Gerçi bu ülkede aile aracı olarak Doblo pazarlanan bir sektör mevcut.Çokta birşey beklememek lazım .... Buradaki klasik türk insanı yorumlarına bakmaktan ziyade sahada olayı tecrübe etmiş kişilerin yorumlarına dikkat edersen ailen içinde en uygun seçimi yapabilirsin diye düşünüyorum.Sormak istediğin sorular olursa yanıtlayabilirim. |
1 ay önce sw taksiye bindim ölüm+ölüm
|
Aynen hocam o arabaya bindinmi hayatın %99.9 tehlikede
|
C sınıfını pek bilmem. Ben geçmişte MPV olarak 2.0tdci Ford S-Max kullanmıştım. Tek kelime ile Süpper bir araba idi. Bugün ise Station Subaru Legacy kullanmaktayım. Performans hariç, Subaru'nun S-max'ın içinden geçebileceğini söyleyebilirim. Yani, S-max süper eyvallah da, Legacy daha iyi.
Benim tercihim hep sığabileceğin en yere yakın araca bin şeklinde. Yol tutuş için düzgün bir Station tabii ki MPV'den daha iyidir. Ancak günümüzde çok iddialı MPV'ler ve çok dandik zorlama Station'lar var. Elma ile armutu kıyaslayınca MPV önde çıkar. Ancak düzgün araçları kıyaslayınca Station daha iyidir. Yüksekte oturmanın pratikte pek bir faydası yoktur. Yüksekte oturarak yola hakim olduğunu sananların trafiğe çıkmamasını rica ediyorum. Mesele "virajın ortasında biri şaklabanlık yapsa direksiyonu kırabilecek misin, kıramayacak mısın?" Mesele budur. Bu konuda iyi bir station, iyi bir MPV'nin içinden geçer. Ancak yüksek tavan dediğim gibi, pratikte bir avantajı olmasa da, camlar büyüyor, görüntü olarak iç ferahlıyor falan, oyuncaklı tabi. C sınıfında iyi bir Station düşünüyorum... Mazda'da da var mı station? Onunkiler iyi olurdu. Station avantajlarını tam olarak vermemekle birlikte V40 var. Çok oturaklı station yok C sınıfında. D sınıfında ise çok var. Ve hemen hepsi D sınıfı MPV'lerini çiğner tükürür. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|