Şimdi Ara

Mpx 200 Dosya Yükleme Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar mpx200 kullanıyorum ama çoğu zaman telefona bişey yüklemek istediğimde içinde setup.xlm ve uzantısı 001,002.... gibi dosyalarla karşılaşıyorum.. xlm uzantılı dosyayı açtığımda expolorerde bi sayfa geliyo ve alakasız yazılar... bu tür dosyaları nasıl yüklerim...

• setup.xlm dosyası .cab uzantılı olarak şıkıştırılmış dosyanın içindedir. sen de bu dosyayı açtığından çalıştıramıyorsun.
    çözüm için .cab uzantılı yani indirdiğin programın dosyanını açmadan telefona dosyayı kopyala ve telefonda dosya yöneticisiyle kopyaladığın dosyayı çalıştır.
  • Teşekkür ettim ama yazdıklarından şunu anladım.. Dosyayı rar. yada zip. ten kurtarmadan telefona kopyala ve orada aç gibi bişey anladım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Candy_Shop

Teşekkür ettim ama yazdıklarından şunu anladım.. Dosyayı rar. yada zip. ten kurtarmadan telefona kopyala ve orada aç gibi bişey anladım..

*.CAB uzantılı program dosyaları telefona nasıl yüklenir?
    Cab uzantılı dosyaları telefonunuza yükleyip çalıştırmak için, ilk önce CAB dosyasını bilgisayarınıza bağlamış olduğunuz telefonunuza ya da bellek kartınıza kopyalayınız.
    Sonra, ya telefonla birlikte gelen File Explorer programından (ya da benzeri olan SmartExplorer vb. gibi bir programdan) bu dosyanın yerini bulup, üzerine tıklayınız. Otomatik yükleme başlar ve bellek kartınız takılıysa, size telefona mı, bellek kartına mı yükleyeceğinizi sorar. Telefonunuzun belleği küçüktür. Programlarınızı genellikle bellek kartınıza kurmayı seçiniz.

Bir başka yol da, CAB dosyasını, bilgisayarınıza bağlamış olduğunuz telefonunuzda IPSM klasörü altındaki Windows/Start Menu/Accessories klasörü altına kopyalamanızdır.
    Sonra da, telefonunuzun menüsündeki kısayollardan Accessories dizinini açıp, kopyaladığınız CAB dosyasına tıkladığınızda otomatik yükleme başlayacaktır. Yüklenmiş *.cab dosyalarını telefonunuz otomatik olarak silecektir. Bu yüzden bilgisayardan telefona yükleme işlemi yapmadan önce dosya üzerine farenin sağ kulakçığıyla tıklayıp özellikleri seçin ve burada dosyanın "SALT OKUNUR" olmamasına dikkat ediniz.

UMARIM YARDIMIM OLUR

• *.EXE uzantılı program dosyaları telefona nasıl yüklenir?
    Exe uzantılı program kurulum dosyalarını yüklemek için, telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın ve *.exe uzantılı dosyayı bilgisayarınızda çalıştırın.
    Yükleme başlar ve bellek kartınız takılıysa, size telefona mı, bellek kartına mı yükleyeceğinizi sorar. Telefonunuzun belleği küçüktür. Programlarınızı genellikle bellek kartınıza kurmayı seçiniz.

Dikkat: CAB program kurulum dosyaları, doğrudan cep telefonunuzdan çalıştırılarak yüklenirken, EXE program kurulum dosyaları, mutlaka telefonunuzu da bağlamış olduğunuz bilgisayar üzerinden yüklenirler.
  • Dosyayı CAB formatında dosya yaratabilen bir sıkıştırıcı (UltimateZip mesela) ile sıkıştırdıktan veya zip yapıp uzantısını Cab olarak degistirdikten sonra bu xml ve .001 .002 gibi dosyalar sistem tarafından açılıp, kurulum safhası olarak adlolacaktır.

Bu sayede kurulumu yapabilirsiniz.

Bu arada EXE kurulumlarda ActiveSync yok ise, EXE nin yüklenmek üzere çıkartmış oldugu CAB dosyası, Program Files klasöründe programın ilgili klasöründe tutulabilir.. Ya da WinRar yüklü ise sağ tıklanarak Dosyaları Çıkart seçeneğinden, CAB dosyası ayıklanarak hafıza kartınıza direkt olarak kart okuyucu ile atacaginiz CAB ile kurulumu yapabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Acharad

Dosyayı CAB formatında dosya yaratabilen bir sıkıştırıcı (UltimateZip mesela) ile sıkıştırdıktan veya zip yapıp uzantısını Cab olarak degistirdikten sonra bu xml ve .001 .002 gibi dosyalar sistem tarafından açılıp, kurulum safhası olarak adlolacaktır.

Bu sayede kurulumu yapabilirsiniz.

Bu arada EXE kurulumlarda ActiveSync yok ise, EXE nin yüklenmek üzere çıkartmış oldugu CAB dosyası, Program Files klasöründe programın ilgili klasöründe tutulabilir.. Ya da WinRar yüklü ise sağ tıklanarak Dosyaları Çıkart seçeneğinden, CAB dosyası ayıklanarak hafıza kartınıza direkt olarak kart okuyucu ile atacaginiz CAB ile kurulumu yapabilirsiniz.

Bak bunu bilmiyordum. Sağolasın Acharad...

• selam bazı mpx 200 ler için explorer programlarıda telefonda zip dosyasını açıyo istersen o programı kur sıkıştırılmış .cab uzantılı dosyalarının ziplerini çözüp telefonada kurabilirisin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.