Şimdi Ara

MQB A0 ve A06 (PQ26) Platform Farkı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2018 model MK3 kasa bir Skoda Fabia aldım. Aracı almadan önce Seat İbiza'nın son kasası ile arasında kalmıştım ancak bulunduğum şehirde sahibinden pek bir ilan bulamadığımdan Fabia'yı tercih ettim. Daha sonra araştırmalarım sonucu Fabia'nın PQ26 platformuna sahip olduğunu, Ibiza'nın ise MQB A0 güncel platforma sahip olduğunu öğrendim. Acaba bu platformlar arasında önemli farklılıklar var mıdır? Çok yakın fiyatlara sahip olduklarından güncel platformda araç alsaydım daha iyi olurdu düşüncesindeyim ancak arada önemli farklar var mı diye de sormak istiyorum.

Bu platform değişikliği yalnızca parçaları ortaklamak için VW grubunun yaptığı bir değişiklik mi yoksa teknik anlamda iyileştirmeler var mı? Bir videoda İbiza'nın bu yeni platform ile daha sessiz ve konforlu olduğu söylenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan1zek -- 29 Mayıs 2022; 16:0:38 >

• aks mesafesi-iz genişliği başta olmak üzere iç-dış ebatlarda ciddi seviyede, neredeyse yarım segment farkı kadar büyüme var ayrıca burkulma dirençleri arasında da %30 fark var,

mqb a0 esasen c segmenti odaklı bir platformun en küçük üyesi olduğu için çok ciddi bir sıçrama söz konusu.

• demode fabianın kazığını yemişsiniz hocam geçmiş olsun.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim. Uzunluk ve genişlik beşer cm artmış görünüyor. Bu benim için büyük problem değil. Ancak bahsettiğiniz gibi mekanik sağlamlaştırmalar olması önemli tabi ki.

• Hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun. Fabya 3 eski kasa ibizadan daha iyi, ama yeni kasadan biraz daha kötü diyebileceğimiz bir araç. Bende de 2017 1.0 tsi dsg fabia var. Aracımdan genel olarak memnunum. Fabia 3 için bir whatsapp grubumuz var. Araçta pek sıkıntı olmadığı için işi iyice geyiğe vurduk, artık neredeyse hiç fabia hakkında konuşmuyoruz. Kazasız belasız güzel günlerde kullanın aracınızı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam. Umarım siz de kazasız belasız kullanırsınız. Araçtan oldukça memnunum. İçinin siyah ve bej karışımı olmasıda ferahlık veriyor. Ibiza ile aracın konsolu aynı gibi ancak platform farkından boyut farkı mutlaka vardır.

• Yeni platform daha geniş ve daha oturaklı.

Lakin aynı platformu kullanan dönemin polo, ibiza ve fabiası arasında genel olarak en iyi araç fabia. Poloda 2014 makyajı ile düzeltmişler midir bilmiyorum ama süspansiyon aşırı yumuşak ve tedirginlik yaratıyordu bende. Tokluk olarak Polo daha iyi olsada bu sebepten ötürü fabia daha iyi bence.

Fabia ip gibi gitmeye daha müsait olsada, elektronik sistemlerin olmadığı fiestanın rayda gibi gittiği noktada, önce kafadan kayıyor sonra xds elektronik sistemi kafayı sokuyor. Yani otoyolda virajlara isterseniz tam gaz girin, problem olmaz ama keskin sert virajlar bu aracın yol tutuş konusunda zayıf noktası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt

Sağolasın. Gelirsende whatsapp grubumuza bekleriz. %90 geyik goygoy %10 araba konuşuluyor yalnız  .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.