Şimdi Ara

ms-dos işletim sistemini kurmayı bilen varmı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar başlıktanda anadığınız gibi ms-dos işletim sistemini kurmayı anlatacak yada bi site falan bilen yokmu bu işi anlatan yardımcı olursanız sevinirim

• Yapmak istediğiniz şeyi biraz daha açar mısınız? Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?
  • windows xp professional kullanıyorum . ms dos tabanlı windows 98 kurmak istiyorum
    windows 98 kurmak için de fat32 gerekiyor. ntfs den fat32 ye nasıl dönüştürürüm
    lütfen yardımcı olun . formatta biçimlendirirken soruyordu önceden
    fat32 yapmak için format çektim ama sadece ntfs ile biçimlendir kısmı çıktı .

şimdiden teşekkürler
  • Xp deyken diskin bir bölümünü fat32 olarak biçimlendiremiyor musunuz?

Sadece dos kullanmak için mi w98 kuracaksınız yoksa w98de çalışan programlar mı var,

Bir de sanal işletim sistemi denediniz mi hiç vmWare gibi bir programla?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 16 Kasım 2011; 11:12:08 >
  • üretim yapan bir makineye program atmam için dos tabanlı windows 98 kurulumu gerekiyor. bu amaçla kullanıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail_life

üretim yapan bir makineye program atmam için dos tabanlı windows 98 kurulumu gerekiyor. bu amaçla kullanıcam

vmWare üzerinden w98 denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 16 Kasım 2011; 11:44:07 >
  • sadece fat 32 sistemini kurmak istiyorum bilen yok mu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ismail life

şimdi anlaşıldı konu.. :))
    sizin kurulum yaparken fat32 çıkmamasının sebebi ileri tarihli bir xp cdi olmasından ya da katılımsız olmasından kaynaklanıyor.
    şu an xp işletim sistemi kullanıyorsanız diski bölmeniz lazım önce bunun için de bir programa ihtiyacınız var.
    ondan sonra o bölümü fat32 olarak formatlamak kolay.
    partition magic gibi programlarla bunu yapabilirsiniz ama önemli dosyalarınız varsa yedekleme yapmanızı öneririm..işlem sırasında sorun çıkarsa datalarınıza zarar gelme olasılığı da sözkonusu.,

şu an xp de kaçtane partisyon var?C D E gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 16 Kasım 2011; 11:52:13 >
  • Merhaba,

Yapman gereken win98 cd yada başlangıç disket yardımı ile ms-dos ortamında " fdisk " komutunu kullanarak partitionları fat32 yapabilirsin. Sonrasında yine ms-dos ortamında format atıp win98 kurabilirsin. Umarım sorunu doğru anlamışımdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Yapman gereken win98 cd yada başlangıç disket yardımı ile ms-dos ortamında " fdisk " komutunu kullanarak partitionları fat32 yapabilirsin. Sonrasında yine ms-dos ortamında format atıp win98 kurabilirsin. Umarım sorunu doğru anlamışımdır.

Valla nereden esti bilmiyorum ama sanki xp kalsın,bir partisyona da 98 yükleyeyim gibi bir arzusu var arkadaşın sandım ben..
    tamamen format atacaksa daha basit tabi sizin dediğiniz gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Merhaba,

Valla nereden esti bilmiyorum ama sanki xp kalsın,bir partisyona da 98 yükleyeyim gibi bir arzusu var arkadaşın sandım ben..
    tamamen format atacaksa daha basit tabi sizin dediğiniz gibi.

Arkadaşın nasıl bir uygulama yapacağını bilmiyorum ki, yok eğer hem xp, hem win98 kullanacaksa zaten çok büyük uğraş vermesi lazım. Çünkü aynı makinada xp ve win98 kullanmak istiyorsa, ilk etap da en eski olan sürümü kurması lazım. Yani önce win98 sonra xp.

Amaç eğer buysa hiç gerek yok, sanal makina ile de yapabilir düşüncesindeyim.

• Şurada bir konu var hortlatabiliriz hey gidi günler :)

http://forum.donanimhaber.com/m_433548/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

Şurada bir konu var hortlatabiliriz hey gidi günler :)

Evet o zamanlar daha da bir karmaşıktı bu işlemler, ama artık herşey basitleşti değil mi ?

O zamanlar çok haşır neşir olduğum komutları dahi unutmuş sayılırım.. Zamanın nasıl geçtiğini bilmiyoruz Herşey çok hızlı gelişiyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

Şurada bir konu var hortlatabiliriz hey gidi günler :)

Evet o zamanlar daha da bir karmaşıktı bu işlemler, ama artık herşey basitleşti değil mi ?

O zamanlar çok haşır neşir olduğum komutları dahi unutmuş sayılırım.. Zamanın nasıl geçtiğini bilmiyoruz Herşey çok hızlı gelişiyor.

ben birtek smart ı hatırlıyorum..smart mıydı o işlemi hızlandırmak için yazıyorduk?

• XP kurulu olan bir diske 98 kuramazsınız, eskiden yeniye doğru gitmeniz gerekiyor. ya arkadaşın dediği gibi sanal bir PC kuracaksınınız vmware yada microsoft Virtual PC ile, yada 98 cd si ile boot edip diski fat 32 formatlayarak yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_mero

XP kurulu olan bir diske 98 kuramazsınız, eskiden yeniye doğru gitmeniz gerekiyor. ya arkadaşın dediği gibi sanal bir PC kuracaksınınız vmware yada microsoft Virtual PC ile, yada 98 cd si ile boot edip diski fat 32 formatlayarak yapabilirsiniz.

Kurulur canım..Sadece sonradan boot dosyasını onarmak gerekiyor,o kadar.

tabi şunu netleştirelim..
    AYNI PARTİSYONA mı aynı DİSKE mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 16 Kasım 2011; 12:27:31 >
  • arkadaşlar çalıştığım şirkette üretim için kullanılan bir makina var . sadece dos ortamlı windows 98 işletim sistemi ile program atabiliyorum o makinaya.
    şirketin notebooklarından bi tanesini aldım Xp professional yüklü. Windows 98 kurmak istedim . ama ntfs tabanlı olduğu için windows 98 kuramadım. fdisk yapamayı deniyorum yine ntfs tabanlı olduğu için disklere format atamıyorum. C ve D olmak üzere 2 disk var . D de win xp kurulu.
    komut isteminden. d: format c: /fs:fat32 komutu ile fat 32 y çevirmeye çalışıyorum şu anda ama daha bitmedi
  • fat32ye çevirebilirseniz 98 yükleyebilirsiniz..
    yalnız şunu belirteyim baştan..
    C ye 98 kurarsanız BOOT ayarlarını yapmak biraz meşakkatli bir iştir..Disket sürücü falan lazım.Peşin peşin not düşelim.
    Xp çok gerekli değilse sonradan kurulum yaparsınız xpyi..Gerekli datalarınız varsa yedekleyin bence.
  • quote:

quote:

XP kurulu olan bir diske 98 kuramazsınız, eskiden yeniye doğru gitmeniz gerekiyor. ya arkadaşın dediği gibi sanal bir PC kuracaksınınız vmware yada microsoft Virtual PC ile, yada 98 cd si ile boot edip diski fat 32 formatlayarak yapabilirsiniz.

arkadaşın XP kurulu olan diski NTFS, gel sen buna 98 kur ben bu mesleği bırakıcam.. ayrıca partisyon nedir yaa?

• quote:

quote:

quote:

arkadaşın XP kurulu olan diski NTFS, gel sen buna 98 kur ben bu mesleği bırakıcam.. ayrıca partisyon nedir yaa?

Partisyon partition'un Türkçe uyarlaması.Trene alttan ittirmeli çok oturgaçlı götürgeç demek gibi birşey

Partition kullanmak yerine onu kullanıyorum..Tamamen olmasa da o daha Türkçe.

Konuya gelince, NTFS diske 98 kurulamayacağını en az senin kadar ben de biliyorum..
    Siz;
    XP kurulu olan bir diske 98 kuramazsınız, yazdınız ben de ona cevaben KURULUR Yazdım..Ama yine de yanlış anlaşılma olmasın diye
    DİSK Mİ PARTİSYON MU BUNU NETLEŞTİRELİM dedim ama siz buna rağmen yanlış anlamışsınız.

Benim bir diskim var diyelim.
    C D E diye bölünmüş durumda 3 tane partisyonum var (partitiounum var).

C de xp var, D ve E yi depolama amaçlı kullanıyorum..Xp nin yanına 98 kurmak istedim, ne yaparım?
    Dyi ya da E yi fat32 biçimlendiririm windows xp üzerinden, sonra da kurulumunu yaparım 98'in.

NE OLDU?
    XP KURULU DİSKE 98 KURDUM.
    Kuruluyor muymuş?Evet kuruluyormuş.

Tekrar söylüyorum, sırf bu yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için mesajımı düzenleyip

kısmını da ekledim.Ama siz burasını okumadınız herhalde.
    İyi forumlar

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.