Şimdi Ara

Msi 5870 Lightning Star Craft 2 de sıcaklık 89 derece!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartımın sıcaklık değerlerini pek takip etmiyordum oc kullanmadığım için. Bu gün biyerden esti ve bir bakayım dedim açtım msi afterburner ı, attım system tray a ve girdim sc 2 ye
    Yaklaşık 25-35dk felan bi bölüm oynayıp çıktıktan sonra ekran kartımın sıcaklığının 89 derecelere ulaştığını gördüm. Normal mi anormal mi bilmiyorum ama bana normal gibi geliyor çünkü
    havalar sıcak oda da bilgisayarı da açınca oda sauna gibi oluyor maşallah kısacası fikirlerinizi almak istiyorum
    sayın donanımhaber sakinleri

• Kartta bir sorun mu var acaba. HD5800 sersi çok ısınan bir seri değil. Hadi onu da geçelim, MSI o kart ile övünüp duruyordu, daha serin daha stabil vs. Bu muymuş o meşhur kartı?

Böyle olumsuz konuşmamın sebebi SCII'de bu kadar ısınan kartın, grafikleri daha abartı olan oyunlarda daha yüksek sıcaklık değerlerine ulaşacak olma ihtimalidir. Furmark da kastırın isterseniz. Orada anlık olarak ne kadar ısındığını da görebilirsiniz. Gerçi aynısını oyunlarda da yapabilirsiniz ama kartı ısıtmak için Furmark gibisi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 8 Ağustos 2010; 0:14:39 >
  • Msi'ın özel soğutucusu birde serin çalışan Hd58xx serisi,bence 89 derece baya çok.Kasa içi havalandırmanın iyi olmamasından kaynaklıda olabilir ayrıca.
  • SCII'nin ekran kartı yaktığı ile ilgili hurafeler dolaşıyor ortalıkta, bir bak bence :D bende standart soğutuculu hd5870 var, SCII de70i geçmedi daha, belki de kasa soğutmasıyla alakalıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orc123456 -- 9 Ağustos 2010; 11:15:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

SCII'nin ekran kartı yaktığı ile ilgili hurafeler dolaşıyor ortalıkta, bir bak bence :D bende standart soğutuculu hd5870 var, SCII de80i geçmedi daha, belki de kasa soğutmasıyla alakalıdır

o hurafeleri paylaşırsan bizimle sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

Msi'ın özel soğutucusu birde serin çalışan Hd58xx serisi,bence 89 derece baya çok.Kasa içi havalandırmanın iyi olmamasından kaynaklıda olabilir ayrıca.

Kasa içi havalandırmam iyi diye düşünüyorum 14cm önde içeri üfleyen, 12 cm arkada dışarı üfleyen, 14cm iki tane kasa tepesinde dışarı üfleyen ve cpu fanının hava çıkış tarafıda kasa tepesine doğru yönelik. Bu havalandırmanın yeterli olmaması mümkün mü ?

quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

SCII'nin ekran kartı yaktığı ile ilgili hurafeler dolaşıyor ortalıkta, bir bak bence :D bende standart soğutuculu hd5870 var, SCII de80i geçmedi daha, belki de kasa soğutmasıyla alakalıdır

Kart yakma olayını yeni duydum bi araştırmam lazım. Birde msi sitesinde yayınladığı yeni sürücüyü yüklemiştim bundan kaynaklabilir mi acaba ? Bu sıcaklık olayı epey kafamı yorcak gibi

• atinin sitesindeki sürücüyü yükle denemekte yarar var......
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar kart ile bir ilgisi yok problem tamamı ile SC2 ile ilgili.

Oyunda dikey senkronizasyon olmadığından fps de limit yok, fps de limit olmaması da GPU nun sürekli %100 çalışması anlamına geliyor. Çözümü FPS yi bir seviyede kilitlemek.

Onu da şu şekilde yapabilirsiniz.
    Belgelerim\StarCraft II\Variables.txt dosyasını açarak frameratecapglue=30 ve frameratecap=60 değerlerini alt alta ekleyin. Bu değerleri kendi istediğiniz bir limit ile değiştirebilirsiniz.

BSC den alıntıdır.
  • 89 derece bayağı anormal bi sıcaklık bende 207 de x1950xtx vardı boşta 40 derece gibi bişiydi sonra fry cry oynarken 90 dereceye çıkıp oyundan atıyordu kartı götürdüp değişime gitmişti yani banada böyle bi olay olmuştu yaz ayında
  • Orijinalden alıntı: NeutrogeN

Orijinalden alıntı: John___Doe

Msi'ın özel soğutucusu birde serin çalışan Hd58xx serisi,bence 89 derece baya çok.Kasa içi havalandırmanın iyi olmamasından kaynaklıda olabilir ayrıca.

Kasa içi havalandırmam iyi diye düşünüyorum 14cm önde içeri üfleyen, 12 cm arkada dışarı üfleyen, 14cm iki tane kasa tepesinde dışarı üfleyen ve cpu fanının hava çıkış tarafıda kasa tepesine doğru yönelik. Bu havalandırmanın yeterli olmaması mümkün mü ?

Bu kadar egzos fana gerek yok,ben cooler master Rc-690 da sol yandaki 12 cm fan içeri üflüyordu ters çevrdim onuda egzos olarak kullanayım dedim çünkü altta ve üste 12 cm lik 2 fan daha var.Birkaç gün öyle denedim anakartın oyunlarda 59 derece olduğunu gördüm nerdeyse yakıyordum anakartı tekrardan fanı içeri üfleyecek şekilde monte ettim kasaya anakart oyunlarda maksimum 51 dereceyi görüyor.Açıkçası ben bu durumdan anladığım şudur ki egzos fan 1 tane yada en en fazla 2 tane olmalı,içeri üfleyen fanlar ise en az 4.Bende gtx 275 var %70 e ayarlıyorum fanı sıcaklıklar 72 yi geçmiyor oyunlarda.phenom II 955 te 53-55 arası bu bileşenler anakart sıcaklığınıda etkiliyor.gigabyte ma 790 xt ud4p mekan izmir oda sıcaklığı 30 derece kafadan,sanırım benim normal değerlerim bunlar.Aynı anakartı kullanan arkadaşlarla da bir bilgi paylaşımında bulundum onlarında anakartı yukte 48-52 arası geziniyormuş.Şuan için herşey normal.
    Egzos fanın etkisi içeri üfleyen fanın etkisinden daha az,egzos fanları en azından birini içeri üflet etki ettiği bileşenin sıcaklığı rahat 5 derece düşer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

Arkadaşlar kart ile bir ilgisi yok problem tamamı ile SC2 ile ilgili.

Oyunda dikey senkronizasyon olmadığından fps de limit yok, fps de limit olmaması da GPU nun sürekli %100 çalışması anlamına geliyor. Çözümü FPS yi bir seviyede kilitlemek.

Belgelerim\StarCraft II\Variables.txt dosyasını açarak frameratecapglue=30 ve frameratecap=60 değerlerini alt alta ekleyin. Bu değerleri kendi istediğiniz bir limit ile değiştirebilirsiniz.

BSC den alıntıdır.

budur
  • quote:

BSC den alıntıdır.

Evet sorun oyunda, normalde gördüğüm en yüksek sıcaklık 68'di. Dün starcraft'tan sonra bir baktım 76C

• SC2 nin ekran kartı yakması hurafe değilmiş BSC nin verdiği ayarları yapıp tekrar bi deneyecem bakalım ne olacak!
  • ekran kartına baya yükleniyor oyun
    sistemim kaldırmasına ragmen ultra yapmıyorum high agırlıklı high/ultra karısık oynuyorum
    ultra yapınca psudan ve ekran kartından baya fan sesi geliyor, klima acınca ses normale dönüyor
  • quote:

BSC den alıntıdır.

evet süper bir haber böyle bir olay olduğunu tahmin etmiştim oyunu açınca bütün fanlar coşuyordu çünkü 8800gt ve bütün ayarlar ultra 1280*1024
  • ayar yapmadan önce 57 dereceye kadar çıkıyordu kart, şimdi 52 derece zor oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 8 Ağustos 2010; 13:44:24 >
  • V-Sync açmazsanız (LCD sahipleri) veya o satırları eklemezseniz variables.txt dosyasına, menülerdeki Battlecruiser'ı bile tüm ekran kartının gücünü kullanarak renderliyor oyun. Menüde daha çok ısınıyor ekran kartı tam güçte çalıştığından.

Campaign'i Ultra oynamak lazım, ara demolardaki gölgeleri ve textureleri bayağı güzelleştiriyor gibi High'a nazaran. Multiye geçince high'a alın derim.
  • yeni ayarlar ve driver update sonra sıcaklıklar 77-82 arasında değişiyor. donma atma gibi sıkıntılar yok sanırım normal bi sıcaklık sc2 gibi bi oyun için. malum ultra da havalarda aşırı sıcak zaten onunda etkisi var sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.