Şimdi Ara

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
3
Favori
76.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: salihli7

İiy günler,
    benim msi ex600 var.
    1 saat falan dışarı çıkayım geri geldiğimde bilgisayarın ışıkları yanıyor ekran siyah uyanması iin bir tuşa basıyorsunuz ya ben bastığımda bilgisayar yeniden başlıyor kendi kapatıp açıyor. eskiden bu olmuyordu yeni yeni başladı.

birde kulaklık taktığımda laptopun hopörlerinden de ses gelmeye devam ediyor bunu nasıl keserim.

teşekkürler.

1-Arkadaşım "güç seçenekleri"ni gözden geçir veya yeniden düzenle. eğer sistem performans vb. düzenleyici programlarla düzenleme yapmışsan onlarıda gözden geçir.
    2-Ses ile alakalı sorununuda "driver CD"sinden sonradan kurduğun High Definition'ı kaldır. işletim sistemi kurulduğunda zaten sesi high definition olarak tanıyıp kuruyor. en azından ben böyle de hallettim.
    veya msi'nin sitesindekihttp://download1.msi.com.tw/files/downloads/dvr_exe/Realtek_HD_Audio_Vista32_ex600_NB.zip driveri yükleyerek de sorununu giderebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nashiila -- 11 Ekim 2008; 12:49:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nashiila

quote:

Orjinalden alıntı: mahmuteren

makine bugün elime geçti. klavyede zaman zaman yaşadığım problem var.zamanla alışırım herhalde. zaten kardeşim kullanacak o alışsın :)
    benim şöle bi problemim var: web kamera çalışmıyor. yüklü gelen programı çalıştırığım zaman "you have no video capture device" diyor. internetten sürücüsünü indirdim yükledim olmadı. Aygıt yöneticisine girdim ama orada kamerayı göremedim.
    acaba nasıl hallederim bu problemi?

Öncelikle hayırlı olsun arkadaşım.
    "power" tuşunun yanındaki tuşlardan "P1" tuşuna basarsan "webcam" kurulur.
    aşağıdaki adresten kullanım kılavuzunu indirip okursanız birçok sorununuza çare bulabilirsiniz.

http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadfile&dno=5893&type=manual

t

çok teşekkür ederim. evet okudum şimdi. bluetooth sorunu da vardı onu da hallettim.

• quote:

Orjinalden alıntı: mahmuteren

çok teşekkür ederim. evet okudum şimdi. bluetooth sorunu da vardı onu da hallettim.

Rica ederim iyi günlerde kullanmanız dileğiyle, tekrar hayırlı olsun.
  • numpadin yanda olması çok kullanıışlı, ben de m673 var numpad hesap kitap işlerinde orada olması acayip yarar sağlıyor
  • Haklısınız sayısal tuşları çok kullananlar için hız ve zaman kazandırır.
  • Ben bu makinayı alalı 1 yıl bugün bitti... İnternet ve oyun için kullanıyorum. Şu ana kadar BİOS güncellenmesi gereği hariç herhangi bir problemle karşılaşmadım. Ancak bu PC nin bir de ciddi bir oyun performansı olduğunu söylemek isterim. Daha evvel bu konuda çok az yazı yazılmış. şu an GTA san andreas, Quake4, Toca race driver3, gibi oyunları denedim ve çok ciddi bir performans aldığımı söyleyebilirim. Ancak bu laptopu aldım alalı ektran kartı güncellemesi hiç çıkarmadı MSİ. Bunlara ek olarak (EX600'ü XP de çalıştıran arkadaşlar için söylüyorum) yukarda saydığım oyunlarda daha iyi grafik kalitesi olan oyunları rahatlıkla oynayabilirler. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların görüşlerini almak isterim.

1 yıl sonra.. daha iyi configurasyonlu Pc ler çıkmasına rağmen bu makinayı iyiki almışım diyorum. Hem F/Performans hemde kullanışlılık açısından.
  • Arkadaşlar ben de bu notebook u kullanalı bir yılı geçti ama bi tek sorunum var ekranın bağlı oldğu menteşe çok gevşek duruyor hafif bir titremede ekran sallanıyor bunun bir çözümü var mı arkadaşlar? yardımcı olursanın çok sevinirim
  • arkadaslar msi ex 600 aldım bu aleti xp ye nasıl çevirebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arkaodalar

arkadaslar msi ex 600 aldım bu aleti xp ye nasıl çevirebilirim.

Arkadaşım cevabın sanırım alttaki link de, Ancak;EX600 yüksek performanslı bir PC, Kalkıpta kalıcı olarak Xp kurmak, Mercedes'e Tüp taktırmak gibi birşey olur, yinede sen bilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_23366495/tm.htm
  • dostumyanıtın için teşekkür ederim ama ben vistaya ısınamadım. sevmiyorum işte.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arkaodalar

dostumyanıtın için teşekkür ederim ama ben vistaya ısınamadım. sevmiyorum işte.

Rica ederim, keyf sizin tabiki.
    Ancak; üstteki mesajda yazdığım yanlış anlaşılmasın burada kastım EX600'ün Vista'yı sorunsuz ve performans kaybı olmadan taşıyabileceğini kastetmiştim, yoksa XP'yi küçümsemek değil, keza XP son SP3 ile zirvesinin doruğunda. anlatmak istediğim XP için EX600 gibi PC'ye gerek yok ama Vista için EX600 gibi PC'ye gerek var ve EX600'de bunu hakediyor.
  • Selam arkadaşlar bende ex600 kullanıyorum.Biosu güncellemek istiyorum.Bunu nasıl yapıcaz.İnternet üzerinden kendi sitesinden indirdim biosu ama nasıl yüklicez ne yapıcaz hiç bilmiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: problematik

bios güncelleme için;
    http://forum.donanimhaber.com/m_14859021/mpage_2/key_ex600%2Cbios//tm.htm#21168522

SELAM BENDE Bİ KAÇ GÜNDÜR BİOS GÜNCELLEMEYE ÇALIŞIYORUM AMA BECEREMEDİM.LİNKİN OLDUĞU YERDEKİ BİOSLA ALAKALI HERŞEYİ OKUDUM ANCAK İMAGE ALMAYI ANLAMADIM.BİRİ DETAYLI ANLATABİLİRMİ.MSİ NİN SİTESİNDEN GÜNCEL BİOSU İNDİRDİM BUNUN NASIL İMAGINI ALICAM...
  • webcam için aveo programını nerden bulabilirim? (cd yok)
  • arkadaşlar kolay gelsin.....ben de bir msı ex600 kullanıcısıyım...bu makinanın tam olarak ses kartı model ve no sunu bilen var mı..ben de sesi kötü çıkıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: karubme

arkadaşlar kolay gelsin.....ben de bir msı ex600 kullanıcısıyım...bu makinanın tam olarak ses kartı model ve no sunu bilen var mı..ben de sesi kötü çıkıyor...

Realtek High Definition Audio Drivers for EX600
    • WinXP Driver Version: 5.10.0.5497
    • Windows Vista Version: 6.0.1.5497

http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=135&prod_no=1200

• Önemli linkler oyuncular için malum laptop üreticileri ekrankartı driverlarının çok sık update etmiyorlar ama yeni çıkan driverları dodlayıp kullanmak mümkün oluyor konu ile ilgili sayfa
    http://www.quickonlinetips.com/archives/2008/08/modding-laptop-graphics-card-drivers/

laptopvideo2go.com dan da makinenizi scan ettirip modlu driverı indirip yükleye bilirsiniz. (Ama bunları yapmadan önce iyi okuyun)

bir diğer link ise; mevcut laptopunuzun hangi oyunları oynatabileceği konusu;http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest sitesinde istediğiniz oyunu secip, can you run it e tıkladığınızda makinanızın oyunu oynatıp oynatamıycaanı görüyosunuz...

• quote:

Orjinalden alıntı: i_apocalypse

quote:

Orjinalden alıntı: problematik

bios güncelleme için;
    http://forum.donanimhaber.com/m_14859021/mpage_2/key_ex600%2Cbios//tm.htm#21168522

SELAM BENDE Bİ KAÇ GÜNDÜR BİOS GÜNCELLEMEYE ÇALIŞIYORUM AMA BECEREMEDİM.LİNKİN OLDUĞU YERDEKİ BİOSLA ALAKALI HERŞEYİ OKUDUM ANCAK İMAGE ALMAYI ANLAMADIM.BİRİ DETAYLI ANLATABİLİRMİ.MSİ NİN SİTESİNDEN GÜNCEL BİOSU İNDİRDİM BUNUN NASIL İMAGINI ALICAM...

Başka bir yolunu daha buldum var... ama ben bu şekilde yapmamıştım..

Eğer BIOS'u güncelleştirmeye bir nedeniniz yoksa bu işe kalkışmayınız!

Şimdi :

1 - Dizüstü-bilgisayarınıza uygun en güncel BIOS sürümünüwww.msi.com.tw adresinden laptop modelinizi seçerek BIOS'unuzun güncell sürümünü indiriniz.
    2 - Dosya .zip veya .rar arşivinde gelecektir ve indirdikten sonra arşivi istediğiniz bir yere boşaltınız.
    3 - Boşaltıktan sonra karşımıza bir kaç tane dosya çıkacaktır, dosyalardan biri flash.bat ikinciside bir .exe dosyası.
    4 - flash.bat adlı dosyayı çalıştırın ve işlem bitiğinde laptopunuzu resetleyiniz.
    5 - Bilgisayar tam açılırken kapanış tuşuna basıp 5'e kadar sayınız ve bilgisayarınız kapancaktır.
    6 - Güç kablosunu çıkartıp, bateryayıda yerinden çıkardıktan sonra 5-6 dakikaya kadar laptopunuzu kapalı brakınız.
    7 - Sonra herşeyi yerine koyup laptopunuzu açınız ve yeni BIOS'unuz çalışmaya hazır.

Not : Son 3 kısım bilgisayarınızın EC (Embedded Controller)'ünü resetliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi problematik -- 5 Kasım 2008; 17:26:00 >

• Herkese merhaba, ben ex600 laptopu alalı 10 ay falan oldu. ilk zamanlarda olmayan fakat 1-2 ay sonra ortaya çıkan bir sorunum var. Fandan acayip bir ses geliyor!! Laptopu alıp salladığınızda ses geri gidiyor. Ama ne zaman düz bir zeminden ayırdığınızda mesela kucağınıza koymaya çalıştığınızda tekrar dan ses çıkıyor. sallayıncaya kadar da gitmiyor. çok rahatsız oluyorum. forumda da bazı arkadaşların başından geçmiş. bir arkadaş da sallayınca geçti şeklinde yorum yapmış. Bunun bir çözümü var mı??? bir sorum daha olacak. benim kamera ilk zamanlarda sorunsuz çalışıyordu. fakat sonradan aygıtta sorunla karşılaştı türünden hatalar almaya başladım. bazen çalışıyor sonra kısa bir süre sonra tekrar aygıt bulunamiyor. Büyük sorunlar yok laptopta çok şükür ama böyle küçük sorunlar sinir bozuyor! Yardımcı olabilecek biri var mı?? teknik servise gönderirsem garanti kapsamına girer mi onu da merak ediyorm..?
    Lütfen yardım edin gına geldii

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.