Şimdi Ara

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
3
Favori
75.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ebnim bataryada soruntok tamam makina canava gibiydi zamanında:) ama aldığımdam beri yaşadığım sıkıntılar kamera ve aldığımdan beri mikrofonu kullanamadım görüntülü görüşmelerdede çözebilecek varmıı ?? veeeeeeeee canavarın fan sesi gece işkençe gibi oluyorr garantiye yollayıp bir ay beklemek zor geliyor ve yollamıyorum kendim açsam mı acaba içine??
  • bende 2 seneye yakın dır ex600 kullanıyorum ve cd romun ve 5 in 1 okumaması haricinde bir sorunum olmadı

win7 ultimate 64 bit yükledim driverlerini de buldum şu anda sorunsuz kullanıyorum ekrankartı performansıda çok güzel sadece pil ömrü kısa oda benden kaynaklanıyor
  • Arkadaşlar hepinize merhaba

Uzun bir süredir konumuza mesaj atmıyordum. Ben 2 yılı aşkın süredik ex-600 kulanıcısım. Çok ama çok fazla sorunla karşılaştım. Defalarca servisle kavga ettim 1 kere ürün değişimi yaptım çok istememe rağmen ürünü başka bir ürünle değiştiremedim.

Neyse, bir arkadaşımız ekran kartıyla ilgili problemini söylemiş yukarıda oyun oynarken atma meselesi. Bende araştırdım bu konuyu gerçi benim sorunum oyundan atması değil bilgsiayarım açık vaziyetteyken ekran parlaklığının azalıp artmasıydı. Arkadaşımın düşündüğü gibi donanım uyuşmazlığı falan değil. Teknik açıdan problem msi'ın bu model için ürettiği anakartdaki görüntü yongasının sorunlu olması. Fabrika çıkışında dahi bu probleme rastllanmış. Çoğu kez düzeltilmeye çalışmış fakat göründüğü üzere bu görüntüyle ilgili problemler devam etmekte. %100 çözümü sunamadılar. Bilgisayarımı değiştirdiğim zaman ben görüntüdeki parlaklığın artıp azalması sorunundan kurtuldum. Çok şükür 1 yıla aşkın süredir sorunsuz kullanıyorum. Sadece bilgisayarıma ram takviyesi yaptım. 4gb ram ve 64 bit işletim sistemiyle gerçekten f/p açısından çok sağlam bir bilgisayarımız olduğunu düşünüyorum. Ne kadar msi'dan nefret etsemde çok iyi bir f/p cihazi olduğunu düşünüyorum.

Fan problemi bende de var, kendim bilgisayarcı olduğumdan fan problemlerimi giderdim. Fakat fanın temizlenmesinden ziyade değişmesi gerekiyor. Çünkü fan metal bir plakayla kaplı ve genelde fan plakaya çarpma pozisyonunda oluyor ve çok aşırı ses çıkarıyor. Bunun çözümü fanın değişmesi başka çare yok.

Umarım sizlere yardımcı olmuşumdur bir sorununuz varsa ara sıra konuyu takip edip edindiğim bilgiyi sizlerle paylaşırım.

• Fan sorununu ben aldigim gunlerde yasamaya baslamistim (epey oluyor), servise gonderme durumum yoktu desktop olmustu o sire o yuzden actim aleti. Fanin uzerinde metal bir levha duruyor onu bildiginiz elimle cekip kanirttim, yamuldu ama fan da acildi :) Iceriye biraz yag bastim kapattim, ondan beri ses problemi yasamadim gayet guzel calisiyor alet.
    Garantisi bitenlere veya sinirden gozunu karartanlara tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fth_21
    Arkadaşlar hepinize merhaba

Uzun bir süredir konumuza mesaj atmıyordum. Ben 2 yılı aşkın süredik ex-600 kulanıcısım. Çok ama çok fazla sorunla karşılaştım. Defalarca servisle kavga ettim 1 kere ürün değişimi yaptım çok istememe rağmen ürünü başka bir ürünle değiştiremedim.

Neyse, bir arkadaşımız ekran kartıyla ilgili problemini söylemiş yukarıda oyun oynarken atma meselesi. Bende araştırdım bu konuyu gerçi benim sorunum oyundan atması değil bilgsiayarım açık vaziyetteyken ekran parlaklığının azalıp artmasıydı. Arkadaşımın düşündüğü gibi donanım uyuşmazlığı falan değil. Teknik açıdan problem msi'ın bu model için ürettiği anakartdaki görüntü yongasının sorunlu olması. Fabrika çıkışında dahi bu probleme rastllanmış. Çoğu kez düzeltilmeye çalışmış fakat göründüğü üzere bu görüntüyle ilgili problemler devam etmekte. %100 çözümü sunamadılar. Bilgisayarımı değiştirdiğim zaman ben görüntüdeki parlaklığın artıp azalması sorunundan kurtuldum. Çok şükür 1 yıla aşkın süredir sorunsuz kullanıyorum. Sadece bilgisayarıma ram takviyesi yaptım. 4gb ram ve 64 bit işletim sistemiyle gerçekten f/p açısından çok sağlam bir bilgisayarımız olduğunu düşünüyorum. Ne kadar msi'dan nefret etsemde çok iyi bir f/p cihazi olduğunu düşünüyorum.

Fan problemi bende de var, kendim bilgisayarcı olduğumdan fan problemlerimi giderdim. Fakat fanın temizlenmesinden ziyade değişmesi gerekiyor. Çünkü fan metal bir plakayla kaplı ve genelde fan plakaya çarpma pozisyonunda oluyor ve çok aşırı ses çıkarıyor. Bunun çözümü fanın değişmesi başka çare yok.

Umarım sizlere yardımcı olmuşumdur bir sorununuz varsa ara sıra konuyu takip edip edindiğim bilgiyi sizlerle paylaşırım.

Bu fan probleminden birçoğumuz gibi ben de madurum.

Kendi fanını bulmak için aramadığım yer, girmediğim site kalmadı. Yurtdışındaki sitelerde bile yoktu, sadece gittigidiyor benzeri bir Çin sitesinde bulabildim Çincem kötü olduğundan pek bişey anlamadım. :) Sanırım ikinciel bir üründü ki sorunuyla ünlü olan fanın ikinci eline hiç yanaşılmaz. :)
    Şaka bi yana gerçekten eğer uyumlu fan bulunabiliyorsa bu durumdan madur olan herkes için çok büyük bir iyilik olur.

Fanı değiştirdiğinizi söylemişsiniz, acaba orjinal fanından bulabildiniz mi yoksa uyumlu başka bir fan mı taktınız?

• win 7 yükleyen arkadaşlar driver sorununu nasıl hallettiler ?

yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mericx

win 7 yükleyen arkadaşlar driver sorununu nasıl hallettiler ?

ekran kartı driver sorunu yok zaten laptop2videogo sitesinden driver ve inf dosyası mevcut
    diğer birkaç driver ı güncellemede kendi bulup yüklüyor
    kalan 1-2 şey de vista32 bit in driver ları çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: wCnr

quote:

ekran kartı driver sorunu yok zaten laptop2videogo sitesinden driver ve inf dosyası mevcut

zamanınız varsa daha detaylı bilgi verirmisiniz ?

mesela ekran kartının linki ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wCnr

quote:

zamanınız varsa daha detaylı bilgi verirmisiniz ?

mesela ekran kartının linki ?

http://www.laptopvideo2go.com/drivers burada ekran kartı driver larının numaraları ve uyumlulukları belirtilmiş en son sürümü indirin indirirken yanında driver ın nvdisp.inf diye bir yazı dosyasıda bulacaksınız o dosyayı driver ı indirdikten sonra açtığınız klasöre atın yoksa aygıt bulunamadı hatası alırsınız. Bu dosya modifiyeli driver lar için sanırım yada öyle birşey. Ben uzun zamandır buradan güncelliyorum nvidianın kendi sitesinde olmayan stabil driver lar burada ve sorun yaşamadım şimdiye kadar

win7 yükledikten sonra güncelleme yaparsanız önemli güncellemeler arasında touchpad inki falanda çıkıyor zaten açışır konumda ama yinede önünne indirmek için kendi çıkartıyor güncellemede bunun gibi sanırım 2-3 tane dahası çıkıyor indirip yükleyin bir aksilik olacağını sanmam, driver olmadan wireles de açlışıyor sanırım ama eksik olanların hepsini vista drivler larından yüklemenizi öneririm yaklaşık 5-6 kere win7 kurdum laptop uma şimdiye kadar driver la ilgili sorun yasaşıdığımı hatırlamıyorum

• forum hareketlenmiş
  • ben fan ı 1-2 kere açtım temizledim yerinden çıkarmadım ses e alıştım gibi birşey :) aynen traktör gibi
  • öle sese alıştık şimdi şimdi garantiyi yolla sessiz gelsin birde sessizliğe alışmak var ya birde bu oyunu oynayan var mı Soldier of Fortune Payback o kadar cok takıkıyor ki çözünürük düşükte ateş bile edemedim
  • sagol arkadaşım sayenizde bende windows7 ile tanıştım.

ekran kartını dediginiz yerden kurdum.

şuanda driverlar ile ilgili bir sorunum yok.
  • ben yaklaşık 3-4 aydır win7 kullanıyordum rtm yayınlandığı ilk tarihte kurmuştum sonra bir 64 bit e geçtim bir xp32 bit denedim en sonunda yine win7 ye döndüm ama sanki ilk yüklediğim win7 deki performans ile şimdiki arasında fark var gibi :D
    birde her ne hikmetse google chrome-firefox ve msn gibi çok kullanılan programlarda arada bir hata veriyor yavaşlık söz konusu mekanik bir değişim olmadı herşey olması gerektiği gibi, aylar önce kurduğum aynı sürümü tekrar temin etmeye çalışıyorum...
    Bu arada 64bit denemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim win7 64 bit ile arkadaşımın yeni aldığı hp dv6(vista) dan daha performanslı :) tek sorunum sürekli oynadığım 1-2 oyunun güvenlik dosyaları uyumlu değildi ondan dolayı tekrar 32 bit e döndüm ama win7 32 de olsa 64 de olsa tavsiye ederim driver sorunu yaşamadım ver performans olarakta vista ve xp ile kıyaslanmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyz

öle sese alıştık şimdi şimdi garantiyi yolla sessiz gelsin birde sessizliğe alışmak var ya birde bu oyunu oynayan var mı Soldier of Fortune Payback o kadar cok takıkıyor ki çözünürük düşükte ateş bile edemedim

geçen günlerde bir arkadaşımdan alıp yükledim oyunu ekran kartından dolayı düşük çözünürlükte açtım kalite olarak fps olarak pek kötü olmasada mouse kontrolu hiç stabil değildi berbattı direk olarak sildim sanırım o oyunu oynayamayacağız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydnerdn

quote:

Orijinalden alıntı: fth_21
    Arkadaşlar hepinize merhaba

Bu fan probleminden birçoğumuz gibi ben de madurum.

Kendi fanını bulmak için aramadığım yer, girmediğim site kalmadı. Yurtdışındaki sitelerde bile yoktu, sadece gittigidiyor benzeri bir Çin sitesinde bulabildim Çincem kötü olduğundan pek bişey anlamadım. :) Sanırım ikinciel bir üründü ki sorunuyla ünlü olan fanın ikinci eline hiç yanaşılmaz. :)
    Şaka bi yana gerçekten eğer uyumlu fan bulunabiliyorsa bu durumdan madur olan herkes için çok büyük bir iyilik olur.

Fanı değiştirdiğinizi söylemişsiniz, acaba orjinal fanından bulabildiniz mi yoksa uyumlu başka bir fan mı taktınız?

Dostum merhabalar

Evet fanı değiştirdim fakat herhangi bir yerden almadım eski laptopların genelde işe yarayabilecek parçalarını elimizde tutarız. İşlemci fanlarıını denerken bir tanesini uydurdum kendimce cihaza. Gayet sağalm oldu iyi sogutma alıyorum. Ama hangi marka model bir laptop fanıydı onu gerçekten hatırlamıyorum. Eğer durumunuz varsa kasayı açıp fanını yağlamayı bir düşünün derim.

• ıyı gunler arkadaslar.ben de 2.5 yıldır ex 600 kullanıyorum.garantı suresı ıcındesadece 2 prolemle karsılasım.1.sı hoparlorlerını patlattım 2.sarj aletı bozuldu.sarj aletını gonderdım 15-20 gunde geldı.
    tam garantısının bıttıgı ay sarjı yarı yarıya dustu.sımdı 1saat 20 dakıka.alette cok ısınma basladı.ekranı acayıp oldu sankı cıne 5 ın renklı sıfrelı halı.vura vura duzeltıyorum bı sure duzgun gıdıyor 1-2 gun tekrar aynı.bellek tanılam aracı ıle ve bırazd vuravura calısıyor.tamıre vermıyorum cunku tamırcıler ya ekran kartı yada ıslemcı dıyr herıkısıde bılgısayar fıyatına resım ekleyabılırsem eklerım .ekran bazen 6 parca oluyor bazen normal .anlayan bırısı varmı yada basına gelıp cozum bulan.tesekkurler

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/4/237.jpg

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/4/255.jpg

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/4/262.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: burhan_0595

ıyı gunler arkadaslar.ben de 2.5 yıldır ex 600 kullanıyorum.garantı suresı ıcındesadece 2 prolemle karsılasım.1.sı hoparlorlerını patlattım 2.sarj aletı bozuldu.sarj aletını gonderdım 15-20 gunde geldı.
    tam garantısının bıttıgı ay sarjı yarı yarıya dustu.sımdı 1saat 20 dakıka.alette cok ısınma basladı.ekranı acayıp oldu sankı cıne 5 ın renklı sıfrelı halı.vura vura duzeltıyorum bı sure duzgun gıdıyor 1-2 gun tekrar aynı.bellek tanılam aracı ıle ve bırazd vuravura calısıyor.tamıre vermıyorum cunku tamırcıler ya ekran kartı yada ıslemcı dıyr herıkısıde bılgısayar fıyatına resım ekleyabılırsem eklerım .ekran bazen 6 parca oluyor bazen normal .anlayan bırısı varmı yada basına gelıp cozum bulan.tesekkurler

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/4/237.jpg

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/4/255.jpg

http://i1003.hizliresim.com/2010/3/4/262.jpg

çok enteresan bir problem vura vura düzeliyorsa lcd ekranlada alakalı olabilir , ısınma problemi bu olmasada başlı başına bir dert zaten ben aynı durumda olsam direk yetkili servisine verirdim azımsancak kendi başına çözülcek bir problem gibi gözükmüyor

• tamire goturdum.ekranın degısmesı gerekıyormus 250tl cıvarı.
    msı servısıne ankoya goturmeye kararverdım onun ıcın bılgısayara formatattım.buseferde ekran 6 ya bolundu.nvıdıa ekran kartını yukledıgımde bılgısayar restart yapıp gerı yukleme ıstıyor.bırturlu ekran kartını yukleyemedım.sorun hakkında bılgısı olan varmı.tamırden sonra durumu ozetlerım.gordugum kadarıyla bu olay pek cok kısının basına gelmıs.ekran kartını yada ıslemcı degısmıs.bakalım bız daha azla atlatabılecegızmı.
  • msı ex 600 ıcın anko bılgısayardan alınan fıyat tarıfesı.dıger kullanıcılara bılgı

ANAKART ONARIM FIYATI 120$+KDV
    CPU FAN DEGISIM 70$+KDV
    SPEAKER DEGISIM 55$+KDV
    BATARYA YENİ 110$+KDV
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.