Şimdi Ara

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
3
Favori
75.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thejeweler

quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

257,15 nolu driver çıkmış arkadaşlar haberiniz olsun ben sürekli güncel modlu driver kullanıyorum bir sorunla karşılaşmadım tavsiye ederim.
    http://www.laptopvideo2go.com/drivers

Bu arada ekran kartı hdd değiştirme ve ram takviyesi çok uzun zamandır kafamdaydı bir türlü sıra gelmedi ekran kartı için sonuna kadar overclock a abanacam sorun çıkarsa değiştirirken ram i de aradan çıkarırım diye düşündüm hdd içinde yazın full arşiv için güç tüketimi düşük bir 7200rpm geçmeyi düşünüyorum öneriniz tavsiyeniz varmı?
    dediğiniz driverı indirdim ve pekte memnun olduğumu söyleyemem.videolardaki performans resmen düştü,windows puanında da herhani bi değişiklik olmadı.Nvidia'nın sitesindeki 197.16 nolu driver bence daha sağlıklı ama isterseniz bir deneyin.

şaşırdım gerçekten , bende şuan bir sorun yok ama zaten bunlar resmi yayınlanan driver olmadığı için herkeste farklı yazılım ve sistemlerde uyumluluk göstermiyor olabilir. Genel olarak hep güncel tutarım oc li kullanıyorum ve ciddi anlamda performanslı. Belki oc den kaynaklıda olabilir coreclock sonda :)

• quote:

quote:

quote:

257,15 nolu driver çıkmış arkadaşlar haberiniz olsun ben sürekli güncel modlu driver kullanıyorum bir sorunla karşılaşmadım tavsiye ederim.

Bu arada ekran kartı hdd değiştirme ve ram takviyesi çok uzun zamandır kafamdaydı bir türlü sıra gelmedi ekran kartı için sonuna kadar overclock a abanacam sorun çıkarsa değiştirirken ram i de aradan çıkarırım diye düşündüm hdd içinde yazın full arşiv için güç tüketimi düşük bir 7200rpm geçmeyi düşünüyorum öneriniz tavsiyeniz varmı?
    dediğiniz driverı indirdim ve pekte memnun olduğumu söyleyemem.videolardaki performans resmen düştü,windows puanında da herhani bi değişiklik olmadı.Nvidia'nın sitesindeki 197.16 nolu driver bence daha sağlıklı ama isterseniz bir deneyin.

şaşırdım gerçekten , bende şuan bir sorun yok ama zaten bunlar resmi yayınlanan driver olmadığı için herkeste farklı yazılım ve sistemlerde uyumluluk göstermiyor olabilir. Genel olarak hep güncel tutarım oc li kullanıyorum ve ciddi anlamda performanslı. Belki oc den kaynaklıda olabilir coreclock sonda :)
    bende hep güncel tutarım driverları ki performansı düşük bi ekran kartı kullandığımız için driver güncellemesi bizim için olmazsa olmaz bi olay haline geliyor.bu arada driverdaki problemler gitti diyebilirim,sorunsuz kullanıyorum.overclock açıkçası laptoplarda cesaret ister ve önerilmez ama siz yapmışsınız ve windows puanlamasındaki değerde artmış.ben şu an pek cesaret edemiyorum açıkçasıancak performans artışına çok ihtiyacım var ekran kartı açısından.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bende hep güncel tutarım driverları ki performansı düşük bi ekran kartı kullandığımız için driver güncellemesi bizim için olmazsa olmaz bi olay haline geliyor.bu arada driverdaki problemler gitti diyebilirim,sorunsuz kullanıyorum.overclock açıkçası laptoplarda cesaret ister ve önerilmez ama siz yapmışsınız ve windows puanlamasındaki değerde artmış.ben şu an pek cesaret edemiyorum açıkçasıancak performans artışına çok ihtiyacım var ekran kartı açısından.

ben ilk yaptığımda mw2 varken bir süre oynayıp sıcaklığa baktım çok bariz farklar ortaya çıkmayınca yaptım.başka bir model olsa yine yapacağımı düşünmem tavsiyede etmem lakin biraz performans artışı heveslendiriyor :) .el yapımı ayakkabı kutusundan soğutucu da yapmıştım. aslında ben ilk olarak yeni bir laptop almak yerine ekran kartı değişimi-ram takviyesi-hdd değişimi düşünüyordum sonradan ekran kartını biraz daha kasıp performansı görmek istedim ondan sonrada böyle kullanamaya karar verdim. Hdd yakın zamanda değiştireceğim 80 lira gibi bir fiyat ile faturasız-garantisiz 320gb-7200rpm sata satılıyor forumun 2. el kısmında ramler zaten ucuz , işlemci de t7700 yanlış hatırlamıyorsam 135lira gibi bir değerdeydi çok uzun zamandır aklımda upgrade var fakat bir türlü elime toplu para geçmedi malum öğrencilik hayatı...

• arkadaşlar kolay gelsin...ben de win 7 32bit kurdum...
    ama ses driverinı yükleyemiyorum..
    msı sitesinden realtek hıgh defination audio driver R1.80 sürümünü denedim..yükleme sırasında realtek hd sürücüsü kurulumu yapılamadı diye ileti alıyorum yardımcı olursanız sevinirim..
  • Bayadır girmiyordum buraya.Bu gün fan problemini arkadaşla hallettik.Bi kaç fan denedik ama malesef uyduramadık.Son çare fan miline yağlı bir sprey sıktık ve sesli çalışma sorunu halloldu.Ekran kartı değişimi konusunu benim gibi merak edenler varsa da konuya açıklık getirelim.Üzgünüm ki ekran kartı anakarta tümleşik olarak yer alıyor ve ekran kartı değişimi malesef söz konusu değil.Kendine güvenen oc yapıcak ki bence değmez,kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weirdorbic -- 10 Ekim 2010; 15:58:14 >
  • Uzun bir aradan sonra herkese selam..
    Emektar msi-600 um 3 senesini doldurmuştur sanırım..Şimdi biraz inceleyelim;
    Aldığımdan bu yana bir kere bile servise göndermedim evet sorunum oldu herkes gibi özelliklede fanda ama ayrı kalmaya değmez dedim
    Fan sesi değişik çıktığında kameranın altındaki(p1 tusu) bolgeye hafifce vuruyordum tekrar eski haline donuyordu.Ancak gecen hafta problem arşa çıktı traktor motoru kıvamına geldı.Türkiyede olsam direk servise goturmeyı dusunurdum artık cunku cekılmez bır sestı.bende Bişkekte teknik servisi varmı diye bakındım sanırım distiribütör varmıs bı tane neyse gerek kalmadı ona gözümü kararttım actım arkasını,fanın bulundugu metal plakayı hafıf kanırtarak actım..sonra plakayı bıraz genısletmeye calıstım ve kapattım..Sorun halloldu gıbıydı ancak 1 gun sonra tekrar basladı bende plakayı tamamen kanırttım ozellıkle cıkıs havalandırma kısmı cok pislik toplamıs,size tavsıyem kulak temızleme cubugu,sonra fanın aralarını ve cevresındeki pisliğide boyle temızledım ve pıslık parcalarını toplamak ıcın supurgeyle hafıfce cektım oraları..Son olarak bıraz yemek yağı(makina yagım yoktu nabalım) bastım 3-4 damla kadar.Tam olarak nereye dıyeceksınız.Cımbızla fanı hafıf kaldırın yuvasından ve tam mılin oldugu kısma basmaya calısın..neyse artık ses sorunum yok ınsallahta geri gelmez..
    Core temp programıyla baktıgımda artık işlemcım bosta ıken 51-52 derecede calısıyor..temızlık yapmadan once 65 cıvarındaydı bunu hatırlıyorum..
    Aldığımdan bu yana hiç güncel driver kurmadım bir sefer nasıl becermısse amca oglum scm'yi kaybetmıstı onu tekrar kurmak ıcın msi'ın siteden scm indirdim..Hard diskim agzına kadar dolu..Antivirüs(avast) ve ccleaner ı sureklı kullanıyorum;Son Sistem performansım şu şekilde
    işlemci 4,6
    bellek 4,6
    grafik 3,2
    oyun grafik 4,1
    birincil sabit disk 5,1

Neyse işte böyle arkadaşlar emektar ex 600'umle yolumuza devam ediyoruz..İnşaallah her kes memnundur msi'ından vede hayatından..
    Son olarak bi problemle kapatalım konumuzu;Arkadaşlar fanı temizledikten sonraları artık pc yi acarken cok beklıyor bi kac sefer dakika tuttum 5,50--4,30--3,50- seklınde hatta bı sefer 8 dakikada acıldıgını gordum en son olarak dun ıse normal acılmasında 1,30 dk cıvarında acıldı..Sorun sanırım damlattıgım yagın fazla olması olabılır fanın etkısıyle baska bır parcayada bulasmıs olabılır veya son 3-4 gundur cok falz tasınabılır aygıt takıldı pc medvd okuyucu hard disk falan bunların driverlerinden kaynaklanan bır sorunda olabılır..Aynısını yasayan varsa paylasırsa sevınırım..Her neyse O traktor sesini duymayayımda varsın gec acılsın pc ancak bugun dayanamadım mesala baktım sıyah ekranda hala powera basıp kapatıp tekrar actım normal sekılde acıldı..Bunu yapmam zarar verırmı bılemıyorum..Neyse işte böyle yolumuza devam ediyoruz..Esenlikle kalın..Atayurttan Anayurda selam olsun..

Son olarak:Arkadaşlar bende ancak sızın kadar anlarım pc tekniğinden oyüzden bu denediğim şeyleri özellikle fan ile ilgili olanı mümkünse denemeyin siz..varsa garantiniz servise gonderın veya daha ıyı bılen bırıne yaptırın..Ah almak istemem..Selam ve dua ile..

• arkadaşlar bende 2008 de aldım şu ana kadar tek sorunum dvd oldu bi kere servise gitti bende açtım içini bu vesile ile şimdi sistem win7 64 bit kurdum driverları güncel hiç bir problemi yok maaşallah
    manyaklık olarak değerlendirilebilir ama 4+4 gb ram ve 500gb hardisk ile yükseltmek istiyorum acaba bunu deneyen varmı problem yaratıyormu 2+2 gb desteklediğini biiyorum ama almışken 450 tl verip 4+4gb yapmak istiyorum deneyen varsa bana bi akıl versin olumlu olumsuz görüşleriniz benim için değerli
  • arkadaşlar bu modlu driver kullanmanın nasıl bir zararı olabiliyor..***
  • @sondünya69 senin denediğin şeyi yapabilirim aslında, servise göndermekle uğraşamam garantisi falan yok , fan değiştirme işlemi aklıma gelmişti oda tırışkadan bir fan her ne kadar ses rahatsız etsede ram alacağım parayı vermek istemedim ondan dolayı pek örselemedim.

@faleziki 4gb lik tek modül yok sanırım ddr2 800mhz belki ddr3 te yoktur bilmiyorum bence gereksiz. 2+2 gayet makul ve yüksek değer birçok kişi 32 bit ile 2gb ram de sıkıntısız işini görüyor. Realist olmakta lazım o kadar ram alıp sadece masaüstü işleri yapacaksın , oyunların birçoğunu ekran kartın sınırlayıcı olduğu için zaten oynayamıyoruz. Bence boşa masraf etme edeceksen hdd alabilirsin ram de 2+2 al keyfine bak çokda zorlama makinenin batarya ömrü anakart ısısı ve birçok diğer detayı etkileyebilir sonuçta enerji sarfiyatı gereksinimi ısınma miktarı büyük ölçüde etkileniyor. Her ne kadar zamanında fiyat/performans da lider bir model olsada emektar ı çok yormayıp birkaç hediye ile yola devam etmek lazım :)

@karub_35 ben uzun süre mod lu driver kullandım bir zararını görmedim muhtemelen oluyordur önermeyen çok, fakat her driver modeli iyi gelmiyor performans açısından onu iyi biliyorum. mesela sallıyorum model numarası daha üst olan bir driver nvidia sitesindeki yayınlanan dan daha iyi performans verdiği gibi daha düşük performans verdiğide oluyor net olarak bazı sayılarda bunu gördüm. Bence driver güncel ve yayınlanan sürüm olsun belleğe dokunma ama core speed i biraz artır performans artışı ısınma miktarına göre makul düzeyde olur çok sınırı aşmassan hem makina hemde sen mutlu mesut yaşarsınız.

Bu arada benim 3.5 yada 4. yılım olmalı hala memnunum belirtmek istedim :)

• bizim ekran kartının driver ı güncellenmiş nvdıa sitesinde..

http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-260.99-whql-driver.html
  • peki ses kartı için hangi driver ı kullanıyorsunuz???
  • arkadaşlar aygıt yöneticisine girdiğimde 2 adet sorun gördüm. 1. sanırım pil ile ilgili ama ikincisini çözemedim.bir de win 7 kurulumu performansı arttırıyor mu? teşekkür ederim.

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya
  • quote:

Orijinalden alıntı: kentaki

arkadaşlar aygıt yöneticisine girdiğimde 2 adet sorun gördüm. 1. sanırım pil ile ilgili ama ikincisini çözemedim.bir de win 7 kurulumu performansı arttırıyor mu? teşekkür ederim.

sorunun çözümünü bilmiyorum malesef
    2. soruna gelince win7 ciddi anlamda çok stabil performanslı ve kullanışlı bir işletim sistemi kesinlikle öneririm ayrıca 64 bit ile farkediyor bariz olarak 32 bitde olsa diğer sistemlerin hepsinden stabil bir an önce yükleyin derim

ayrıca karub ses kartı driver ayrıca kurmadım sanırım tam hatırlamıyorum win7 kurulum yaptıktan sonra update kısmında birkaç driver yüklüyor kendisi orada vardı sanırım emin değilim ayrıca bir yazılım driver indirmemiştim

• arkadaşlar ben ex600 ün ram ini ve hdd sini yükseltmek istiyorum. 4 gb ram ve 500 gb hdd olsun istiyorum. hangi marka ve cins almalıyım. ne tavsiye edersiniz??
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kentaki

arkadaşlar aygıt yöneticisine girdiğimde 2 adet sorun gördüm. 1. sanırım pil ile ilgili ama ikincisini çözemedim.bir de win 7 kurulumu performansı arttırıyor mu? teşekkür ederim.

sorunun çözümünü bilmiyorum malesef
    2. soruna gelince win7 ciddi anlamda çok stabil performanslı ve kullanışlı bir işletim sistemi kesinlikle öneririm ayrıca 64 bit ile farkediyor bariz olarak 32 bitde olsa diğer sistemlerin hepsinden stabil bir an önce yükleyin derim

ayrıca karub ses kartı driver ayrıca kurmadım sanırım tam hatırlamıyorum win7 kurulum yaptıktan sonra update kısmında birkaç driver yüklüyor kendisi orada vardı sanırım emin değilim ayrıca bir yazılım driver indirmemiştim

wmvare tarzı sanal makine programı kurduysan ve sonra proyu kaldırdıysan aygıt yöneticisinde bunlar çıkabilir.

• arkadaşlar ben ex600 ün ram ini ve hdd sini yükseltmek istiyorum. 4 gb ram ve 500 gb hdd olsun istiyorum. hangi marka ve cins almalıyım. ne tavsiye edersiniz??
  • Aşağıdakiler link üzerlerine tıkla.

Ram 2 adet

Hdd 500

HDD 500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tan -- 22 Ocak 2011; 23:23:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tan

Aşağıdakiler link üzerlerine tıkla.

Ram 2 adet

Hdd 500

HDD 500

Çok çok teşekkür ederim. bu ramlarden sipariş ediyorum hemen.

• arkadaşlar slmlarrr.
    bilgisayar güç yönetiminden ayarlasam bile ne uyku moduna geçiyor ne de ekranı kapatıyor.......bir şey engelliyor...ama bulamadım...google dayıdan araştırdım...bios taki power management bölümüyle alakalı olacağına dair bilgi aldım..
    ama bu seferde biosa girdiğimde menu de bu bölüm yoktu...daha sı birçok alt menu de gözükmüyor...bunların sebeblerini bilen varsa yardımlarını bekliyorum....bios versiyonu 5.9
  • Merhabalar,
    Sıkıntınızı sorununuzu çözemediyseniz eğer isterseniz bize bi getirin bakalım çözüme kavuşturalım.
    Uygun fiyat ve Çözüm kalitesi ile siz değerli müşterilerimizi yerimize bekleriz.

Arbil Bilgisayar Bilişim Hizmetleri
    Abay Kunanbay caddesi 36-B (8) Küçükesat- Ankara
    Tel: 0505 635 14 94 - 0312 466 6001

Arda Daltaban
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.