Şimdi Ara

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
462
Cevap
3
Favori
76.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: seafarer

msı ex 600 ıcın anko bılgısayardan alınan fıyat tarıfesı.dıger kullanıcılara bılgı

ANAKART ONARIM FIYATI 120$+KDV
    CPU FAN DEGISIM 70$+KDV
    SPEAKER DEGISIM 55$+KDV
    BATARYA YENİ 110$+KDV

fiyatlar için tşk.ler ama pahalıymış sanki biraz
    sonuçta onarım bu yeni parça gibi fiyat biçilmiş :)
  • ex600 ün bataryasının ömrü bitti yenisini aşağıdaki linkten aldım sorunsuz çalışıyor bilgilerinize.
    http://www.pilburada.com/Notebook-Bataryalari/Casper-,-Beko-,-Benq-JoyBook-,-Datron-,-Msi-MegaBook--SQU-524-Yuksek-Kapasiteli-Notebook-Bataryasi-1-638.pil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tan -- 18 Mart 2010; 20:08:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tan

ex600 ün bataryasının ömrü bitti yenisini aşağıdaki linkten aldım sorunsuz çalışıyor bilgilerinize.
    http://www.pilburada.com/Notebook-Bataryalari/Casper-,-Beko-,-Benq-JoyBook-,-Datron-,-Msi-MegaBook--SQU-524-Yuksek-Kapasiteli-Notebook-Bataryasi-1-638.pil

/>

6cell mi? yoksa 9 cell mi bende bir ara yedek batarya almayı düşünüyorum aslında 1 tane 9cell alıp kullandığımı yedek yapabilitem var

• mavi renkli ekran çıkıyor bişeyler yazıyor pc kendini kapatıyor kafayı yicem ya günde 2 3 defa yapmaya basladı ne yapmalıyım format mı atsam yoksa recovery cd sine mi kullansam kullanan var mı arkadaşlar ne yapmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyz

mavi renkli ekran çıkıyor bişeyler yazıyor pc kendini kapatıyor kafayı yicem ya günde 2 3 defa yapmaya basladı ne yapmalıyım format mı atsam yoksa recovery cd sine mi kullansam kullanan var mı arkadaşlar ne yapmalıyım

recovery kullanınca tüm hdd siliniyor yeni baştan kurulum oluyor
    eğer önemli dosyalarınız varsa yada kurlu olan sürücü değilde diğer sürücüde dosyanız varsa rec yapmayın derim kurtaracak dosyanız yoksa yükleyin win7 birde aktivasyon bulun netten keyfinize bakın derim kurtaracak dosyalar sonra başınız ağrıtmasın
  • biraz bilgisayar özürlü olarak win 7 yükleye bilecek bir arkadaş bulayım o zaman
  • quote:

msı ex 600 ıcın anko bılgısayardan alınan fıyat tarıfesı.dıger kullanıcılara bılgı

CPU FAN DEGISIM 70$+KDV
    SPEAKER DEGISIM 55$+KDV
    BATARYA YENİ 110$+KDV

Yazdığın fiyatlara ankoya yaptırmanı tavsiye etmem kesinlikle.ayrıca oradaki fiyatları TL ye çevirdiğin zaman 650 lira gibi bir fiyat çıkıyor iyi abartmışlar.
    Şahsen ankoda çalıştım (teknik servis şefi olarak) ve çok işgüzar bir firma kesinlikle tavsiye etmem.

Buradan ex-600 cihazlarının garantisi bitmiş olan arkadaşlara şunu söyleyim o yazılan fiyatlardan çok daha uygun fiyatlara cihazınızın onarımını ve bakımını yaparım ilgilenen arkadaşlarlar pm aracılığı ile irtibat kurabilirler.Özellikle MSI ve ASUS notebooklar ilgi alanımdır...

• quote:

Orijinalden alıntı: eyz

biraz bilgisayar özürlü olarak win 7 yükleye bilecek bir arkadaş bulayım o zaman

win7 herkese tavsiye ederim , ben uzun zamandır 7100 sürümünden itibaren kullanıyordum birkaç kere tekrar performans merakı için vista xp geçtim 64 -32 bit kurdum en sonunda win7 64 te performans doruğuna ulaştım rahatım driver açısındada bir sorunum yok

yüklemesi pek zor değil yönlendiriyor herhangi bir alternatif olunca zaten başarılar dilerim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: WOWOZANGE

quote:

CPU FAN DEGISIM 70$+KDV
    SPEAKER DEGISIM 55$+KDV
    BATARYA YENİ 110$+KDV

Yazdığın fiyatlara ankoya yaptırmanı tavsiye etmem kesinlikle.ayrıca oradaki fiyatları TL ye çevirdiğin zaman 650 lira gibi bir fiyat çıkıyor iyi abartmışlar.
    Şahsen ankoda çalıştım (teknik servis şefi olarak) ve çok işgüzar bir firma kesinlikle tavsiye etmem.

Buradan ex-600 cihazlarının garantisi bitmiş olan arkadaşlara şunu söyleyim o yazılan fiyatlardan çok daha uygun fiyatlara cihazınızın onarımını ve bakımını yaparım ilgilenen arkadaşlarlar pm aracılığı ile irtibat kurabilirler.Özellikle MSI ve ASUS notebooklar ilgi alanımdır...

aklıma gelmişken sorayım bu konu içindede birçok arkadaşın karşılaştığı problem bu , tek sorunum fan ın ses çıkarması açıp temizledim fakat ses geçmedi muhtemelen yuvası değişti acaba bunun için fiyat ne kadardır kolaymıdır fan bulunurmu siz yaparmısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

quote:

Orijinalden alıntı: WOWOZANGE

quote:

CPU FAN DEGISIM 70$+KDV
    SPEAKER DEGISIM 55$+KDV
    BATARYA YENİ 110$+KDV

aklıma gelmişken sorayım bu konu içindede birçok arkadaşın karşılaştığı problem bu , tek sorunum fan ın ses çıkarması açıp temizledim fakat ses geçmedi muhtemelen yuvası değişti acaba bunun için fiyat ne kadardır kolaymıdır fan bulunurmu siz yaparmısınız?

Şimdi dostum fanın belli bir süre sonra sağlıklı çalışmasını doğal olarak yapamaz (ki) bu sadece msi ex-600 e has bir durum değil tüm fanla çalışan cihazların fanları bir müddet sonra durma noktasına yada sendeleme noktasına gelir ama bu bazı fanlarda kısa sürede olurken bazılarında epey uzun bir süreden sonra olur.
    Yani burada kullanılan fanın malzeme kalitesi oldukça önemli.Msı ex600 modelindeki fan maalesef standart bir fan ama toshiba-dell-apple vs vs gibi markaların bazı modellerinde bilyalı fanlar kullanılıyor bu fanlar oldukça uzun ömürlü olmalarının yanı sıra çok sessiz çalışma vaadediyorlar ki öylede yani.

Şimdi bu fanları ex600 e takabilirmisin takamazsın çünkü ex600 ün fan ve heatsink bölümü bu tür fanlara izin vermiyor.

Ayrıca ex600 ün genel sorunlarından biride herkezin yaşadığı fan sorunudur dediğim gibi garantisi bitmiş cihazlarınızın bakımı-onarımı ve gerekli malzemelerin değişimini uygun fiyatlara yapıyorum sorunlarınız pm ile belirtebilirsiniz.
    Diğer işlem içinde pm attım C2H5OH...

• 3-4 tane arkadaş pm ile fiyat ve onarım için bilgi aldılar tamam falan filan dediler ama ne olumlu yada olumsuz geri dönüş var nede başka bişey.

Beyler dalga geçmek amaçlı yapıyorsanız hiçte eğlenceli değil eğlence arıyorsanız lunaparka gideceksiniz.
    Yahu fiyatlarım ankonun fiyatlarından çok daha uygun diyorum hala daha abuk sabuk pmler atılıyor aslında bunu buraya yazıpta yardımcı olmak hata gibi en iyisi gidip ankoya o güzel fiyatlara yaptırın başka alternatifinizde maalesef yok tek alternatifiniz orası...
  • Nazar değmesin, ben bilgisayarımı 2 sene önce aldım(garantisi de doldu) bir sorun ile karşılaşmadım, gerçi çok zorlamadım ama elimde birkaç eski oyun vardı NFS Carbon, GTA vs.

Ben bu cihazı yükseltmeyi düşünüyorum, aklımda ilk olarak HDD var. HDD ye birden fazla işletim sistemi kurmayı planlıyorum, özellikle lisanslı olduğu için vista, deneme için win7 ve linux kuracağım. her birinin programları ayrı olacak, doğal olarak her birine en az 100GB gider diye planlıyorum, kalanıda müzik e-kitap vs. ile dolar. İçinden çıkan 160 lık artık bir işime yaramıyor ve yükseltmeyi planlıyorum, tabi bu durumda hızlı(7200 RPM) bir 500GB lik düşünüyorum, daha önce bunu yapmış olan var mı? başarı durumu nedir, cihaz zorlanacağı için başka yerlerden sorun verir mi?

İkinci durum ise RAM olacak, daha RAM dan dolayı sıkıntı çekmedim ama özellikle programlama için tavsiye edilen sanal makina programlarının baya RAM ihtiyacının olduğunu duydum.

RAM 2. planda, ilk düşüncem HDD upgrade ama işlemci ve anakart kaldırır mı? Kaldırır mı derken sadece teknik olarak değil, sürekli yüksek performansta çalışıp diğer donanımlara ve gördüğüm büyük sorun olan fan a zarar(sürekli çalışıp toz toplamasını sağlayarak) verir mi?

• Merhaba arkadaşlar, bende bir EX610 kullanıcısıyım.

Sorunlarımız genelinde aynı arkadaşlar. Bende fan sorunu yaşadım servise gönderdim şimdi gayet iyi. Ama artık garanti süresi doldu. Ekran ile ilgili benimde sorunum var. Özellikle GTA San Andres oynarken, birde fişe takılı değil iken film izlerken ekran sorunu yaşıyorum.
    Bende makinama ram takviyesinde bulunmak istiyorum arkadaşlar. Şuan mevcut olarak 2 GB bi 2GB daha ilave etmek istiyorum veya 1GB. Sizce herhangi bir sorun olurmu birde ram fiyatları ne durumda bilgisi olan varmı acaba? Hepinize iyi kullanışlar...
  • arkadaşlar makinaya 64 bit Windows 7 kuran var mı? Varsa herhangi bir problem yaşadı mı?(driver,ramin 4 GB görünmemesi gibi.)
    ilk olarak windows vista ultimate kullanıyordum ama işletim sistemini çökerttim ve XP Professional kurdum,yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ama
    windows 7yide merak ediyorum.Sizce makina Xpdemi daha iyi yoksa win7'demi daha iyi çalışıyor.
  • Arkadaşım öncelikle şunu söylüyeyim ben Win 7 Ultimate 64bit kurdum. Gayette memnun kaldım. Driver konusunda bir sıkıntı yaşamadım, win 7 hepsini kendi tanıdı. Bende yaklaşık bir ay öncesine kadar Win XP Prof. SP3 kullandım 2 yıl boyunca. Fakat şimdi çok daha kullanışlı ve hızlı oldu makinam. Kesinlikle öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkan_35

Arkadaşım öncelikle şunu söylüyeyim ben Win 7 Ultimate 64bit kurdum. Gayette memnun kaldım. Driver konusunda bir sıkıntı yaşamadım, win 7 hepsini kendi tanıdı. Bende yaklaşık bir ay öncesine kadar Win XP Prof. SP3 kullandım 2 yıl boyunca. Fakat şimdi çok daha kullanışlı ve hızlı oldu makinam. Kesinlikle öneririm.
    Rami 4 gb yapmayı planlıyordum ama okul harcamalarından bi türlü fırsat bulamadım ve 64 bir kurmaktan vazgeçtim.şimdilik 32 bit kullanıyorum ve sooooooon derece memnunum,tüm driverları windows 7 hazretleri kendisi tanıdı sağolsun,update'tende kart okuyucunun driverını yüklememi sağladı.Açıkçası bende herkeze öneriyorum windows 7yi,vista ve xp'ye göre(hele xp'ye göre)çok daha stabil ve hızlı.Bu fan sorununu malesef bende yaşıyorum ancak laptopun kasasını açma cesaretini gösteremedim,malumunuz masaüstü gibi toplaması tekrar kolay değil.olmazsa bu haftasonu bi anlık gazla makinayı parçalayacağım

• 64 bit de windows puanlaması kaç oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: buluttuncel

64 bit de windows puanlaması kaç oluyor

ekran kartı overclocklu onuda koyayım

birde advanced system care pro sürümü kullanıyorum tavsiye ederim performansım çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 15 Mayıs 2010; 12:50:13 >

• 257,15 nolu driver çıkmış arkadaşlar haberiniz olsun ben sürekli güncel modlu driver kullanıyorum bir sorunla karşılaşmadım tavsiye ederim.
    http://www.laptopvideo2go.com/drivers

Bu arada ekran kartı hdd değiştirme ve ram takviyesi çok uzun zamandır kafamdaydı bir türlü sıra gelmedi ekran kartı için sonuna kadar overclock a abanacam sorun çıkarsa değiştirirken ram i de aradan çıkarırım diye düşündüm hdd içinde yazın full arşiv için güç tüketimi düşük bir 7200rpm geçmeyi düşünüyorum öneriniz tavsiyeniz varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

257,15 nolu driver çıkmış arkadaşlar haberiniz olsun ben sürekli güncel modlu driver kullanıyorum bir sorunla karşılaşmadım tavsiye ederim.
    http://www.laptopvideo2go.com/drivers

Bu arada ekran kartı hdd değiştirme ve ram takviyesi çok uzun zamandır kafamdaydı bir türlü sıra gelmedi ekran kartı için sonuna kadar overclock a abanacam sorun çıkarsa değiştirirken ram i de aradan çıkarırım diye düşündüm hdd içinde yazın full arşiv için güç tüketimi düşük bir 7200rpm geçmeyi düşünüyorum öneriniz tavsiyeniz varmı?
    dediğiniz driverı indirdim ve pekte memnun olduğumu söyleyemem.videolardaki performans resmen düştü,windows puanında da herhani bi değişiklik olmadı.Nvidia'nın sitesindeki 197.16 nolu driver bence daha sağlıklı ama isterseniz bir deneyin.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.