Şimdi Ara

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
978
Cevap
3
Favori
124.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendim MSI M670 model bir laptop kullanıyorum. Yenilerde çift çekirdek AMD olarak geliyor bu model, bendeki tek çekirdek. Bir müşterimiz için EX610 modelini getirttik. Ürünün XP kurulumu ve kendi makinemle detaylı karşılaştırmasını yapma imkanım oldu.

Öncelikle XP sürücüleri global.msi.com.tw adresinden indirilebiliyor. Wireless sürücüsü için wireless kart modelinden internette arama yapmak gerekiyor. Epey sancılı bir süreç sonunda XP sürücülerini tanımış durumda. Sadece bir adet bilinmeyen aygıt kalıyor listede. Onun da özelliklerinden bakıldığında ACPI sürücüsü olduğu görülüyor. MSI'ın sitesinde ACPI sürücüsü falan yok. Bütün aramalarıma rağmen henüz bir sonuca ulaşamadım. Bunun keyfe keder olduğunu düşünüyorsanız XP sorunsuz çalışıyor diyebilirim. :) Ürün, işletim sistemi olmadan geldiği için içinden çıkan CD'de laptopa özel hiçbir driver ya da utility bulunmuyor. Son olarak driver'larla birlikte MSI'ın sitesinden control manager isimli utility'yi de indirmeniz ve kurmanız gerektiğini hatırlatayım.

Laptopun özelliklerinin fiyatıyla beraber düşünüldüğünde oldukça cazip olduğu açık. Ürünü incelemeye oturduğumda doğrusu böyle bir laptopa gıpta etmedim değil. Ancak kendi kullandığım M670 modeliyle karşılaştırdığımda ise bazı sorunları olduğunu gördüm. Öncelikle ATI ekran kartının kesinlikle tercih edilmemesi gerektiğini anladım. Çünkü monitör ve kasasına varıncaya kadar aynı evsafta bir ürün bende de olduğu için görüntüde ve renklerde ATI'nin NVIDIA'ya nispetle epey mat olduğu kolaylıkla farkedilebiliyor. Canlı renklerle kullanmaya alıştıktan sonra doğrusu ATI bana epey yavan geldi. ATI ekran kartlı başka laptoplarda da aynı matlığı farkettim. Şu an bulunduğumuz sitenin zeminindeki turuncu renk bile NVIDIA ve ATI arasında bariz ton farkı oluşturuyor.

Karşılaştığım bir diğer sorun ise, ürünün touchpad'indeki senkron bozukluğuydu. Bunun teknik bir arıza olması ihtimal dahiline olsa bile iyi bilgisayar kullanıcılarını rahatsız edecek bir işaretçi ve touchpad senkronizasyon bozukluğu var. Ancak sıradan kullanıcılar bunu farketmeyebilirler. Ben aynı evsafta bir bilgisayar kullandığım için herhalde çok fazla dikkatimi çekti bu sorun.

XP driver kurulumunun sancılı sürecini ve bahsettiğim eksikliklerini saymazsak 2 gb ram'i, 160 gb hard diski ve AMD çift çekirdek işlemcisiyle kesinlikle oldukça hesaplı ve hızlı bir bilgisayar EX610. Benzerleri 2000 YTL'den aşağı değil. Özelliklerine -ben ATI olduğu için pek itibar etmedim ama- 256 mb HARİCİ ekran kartını da katarsak göz kamaştıran bir ürün var karşımızda.

Bu ürünü internette ciddi manada anlatan bir dökümanın yokluğu dikkate alınırsa yazdıklarım umarım ışık tutucu olmuştur.

Tercih sizin.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aRmut -- 28 Ocak 2008; 15:08:12 >

• arkadaşlar bende bu laptop var. xp SORUNSUZ kurdum sadece bluetooth tanıtamadım. diğer driverları kendi sitesinden indirdim hiç sorun çıkarmadı bende. ekran kartı bence nvidia ya göre çok çok iyi. önceki laptoum dell di ve nvidia ekran kartı vardı inanın hiçbir farkı yok. crysis yükledim cod 4 ü yüklücem az sonra..
    ayrıca wireless Atheros chipsetli haberiniz olsun. aircrack kullanacaklar ve wireless hack ile uğraşacaklar için süper bişey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firstemperor -- 28 Ocak 2008; 15:51:34 >
  • Değerli arkadaşlar,

MSI EX610 notebook'u yaklaşık 10 gün önce aldım. İlk izlenim olarak makinenin oldukça kaliteli bir malzemeye ve haliyle kaliteli bir görünüme sahip olduğunu söyleyebilirim. Paket içinden driver cd'si olarak Vista driverları çıkıyor. Ancak ben kesinlikle Vista kullanmak istemediğimden ürüne aldığım gün XP kurdum. XP driverlarını bulmak biraz zahmetli, bunu söylemek lazım...

Ancak tüm driverları bulmak mümkün (Benden önceki arkadaşın dediği gibi 1 tanesi hariç). İlk yapılması gereken kesinlikle www.amd.com sitesinden işlemci driverlarını indirmek. Burada işlemciniz ve ilgili cihazlar için driverlar var uygun olanları kurmak icap ediyor. Daha sonra MSI sitesinden ürünle ilgili çeşitli driverları indirebiliriz. MSI'nın sitesinden bluetooth, wireless, ekran kartı ve bir kısım driver bulunmakta. Ben bu sitedeki webcam driverini çalıştıramadım. Yerine biraz araştırdıktan sonra webcamin markasından yola çıkarak driverini buldum. Sorunsuz çalışıyor. Aynı mantıkla MSI sitesinden kurulan wireless driverini Toshiba laptopların da kullandığının farkına vardım ve Toshibanın sitesinden Atheros Wireless için daha güncel bir driver buldum. Şu anda o da sorunsuz çalışıyor.

Olayın en karmaşık tarafı ATI Mobility Radeon HD 2400 marka ekran kartı... Şimdi MSI sitesinde bununla ilgili bir driver var ve yükleyince ekran kartını kullanabiliyorsunuz. Ancak işin garibiwww.ati.com sitesine girdiğinizde ATI Mobility Radeon HD 2400 ekran kartına ait review bulabilirken bunun için bir driver olmadığını görüyor ve "bu ne yahu" demeden kendinizi alamıyorsunuz. MSI sitesinden kurduğunuz driver çalışıyor evet ancak makineye biraz yüklendiğinizde hemen bu driverin asıl driver olmadığını görüyorsunuz... Tabii ki hemen ATI'nin en son yayınladığı Catalyst Control Center 8.1'i indirip kurarım düzelir diyorsunuz. İndiriyorsunuz ve o da ne size bir mesaj veriyor "Cihazınızda uygun donanım bulunamadı"!!! Ve üzgün bir şekilde cihazı öylece bırakıyorsunuz. Ama bu sorunun çözümü aslında çok basit merak etmeyin:):):)

Bu notebooku alan arkadaşlar hemen ATI'nin sitesinden en son Catalyst Control Center ve driverini indirsinler (ikisi bir pakette). Bundan sonra yapılacaklar şu şekilde:

1.İnen setup.exe dosyasını çalıştırın.
    2. "extract" etmesini bekleyin.
    3. Extract ettikten sonra bir setup penceresi açılacak, burada kurulumu iptal edin zaten iptal etmezseniz bir süre sonra size "uygun cihaz bulunamadı" mesajı veriyor (extract işlemini yapıyor ve driver dosyalarını C:/ATI/Support klasörüne çıkarıyor bizim için bunu bilmek yeterli).
    4. Bu noktada aygıt yöneticisini açın ve ekran bağdaştrıcısı üzerine sağ tıklayarak sürücüyü güncelle deyin.
    5. Açılan pencerede "hayır bu kez değil"i işaretleyin ve ileri'ye tıklayın.
    6. Gelen ekranda "listeden ya da belli bir konumdan yükle"yi seçin ve ileri!ye tıklayın.
    7. Açılan menüde "yükeleme, ben listeden seçeceğim" işaretleyin ve ileri'ye tıklayın.
    8. Açılan ekranda listede HD2400 varsa bile itibar etmeyin ve "disketi var"a tıklayın ve daha sonra "gözat" a tıklayın ve C:/ATI/Support klasörünü gösterin.
    9. Buradan sonra uzunca bir liste gelecek. Bu liste indirdiğimiz ATI Catalyst Control Center 8.1 driverinin desteklediği tüm ürünleri göstermekte. Buradan aşağı doğru inerek HD2400'ü buluyoruz ve tamam diyoruz.
    10. Driver yükleniyor ve ekran kartımızın driveri böylece en güncel hale gelmiş oluyor.

Bu kadar uzun olduğuna bakmayın bu işlemi bilenler çok kısa sürede yapacaklardır. Bilmeyenler içinse bu kadar detaylı yazmam gerekiyordu. Bu driveri kurduktan sonra ekran kartınız ile ilgili hiçbir sorununuz kalmayacak merak etmeyin.

Bir önce yazan arkadaşımız touchpad sorununda bahsetmiş benim makinemde hiçbir aksama yok. Touchpad mükemmel çalışıyor.

1,3 mp webcam tek kelimeyle mükemmel.

Hoparlörlerin ses kalitesi tatminkar. Ses kartımızın 5.1 desteği olması gözden kaçmasın!!!

DVD/RW sorunsuz.

Şimdi bir arkadaşımız ekran kalitesinden bahsetmiş, ekranın mat olduğundan bahsetmiş. Ben bunun bir ayar bozukluğundan olabileceğini ya da bu arkadaşımızın ekran kartı driverini güncellemediğini düşünmekteyim. Cihazın renk kalitesinde kesinlikle bir bozukluk yok... Pil ile kullanımda ise System Control Manager default olarak ekran parlaklığını biraz azalttığından ekran kararıyor anca ayarlamanız mümkün bunu. Alacak arkadaşlar gönül rahatlığıyla alsınlar derim.

Yeri gelmişken MSI sitesindne indireceğiniz (Utility kısmında) System control manager kullanışlı bir program. Bu program sayesinde cihazda görsel görüntüler ortaya çıkıyor örneğin sesi açtığınızda ekran da on screen display olarak görebiliyorsunuz. Ancak şunu da söyelemeliyimki ne hikmetse bu software i yükledikten sonra pil süresinde bir azalma oldu gibi geldi bana. Çünkü bu programı kurduğunuzda ek birkaç şey daha kuruluyor.Bunlar C:/program files/System control manager kalasöründe bulabilirsiniz...

Ben System Control manager yanında bir de "Notebook Hardware Control" adlı ücretsiz programı kurdum oldukça kullanışlı. Tavsiye ederim.

Office uygulamalarını sık kullandığımdan nümerik tuş takımı benim için çok önemliydi. cihazı seçmemde bu da çok etkili oldu. Nümerik tuş takımı normal bir mutimedya klavyedeki ile aynı. Ancak nümerik tuş takımını sığdırmak için bazı tuşalarda boyut küçültemey gidilmişmiş biraz. Bu tuşlar: ü,i,ş, ç, ğ, ?, tire ve nokta tuşları. Ancak şunu da söyeleyeyim 2 günde ona da çok rahat bir şekilde alışıyorsunuz.

Cihazda kesinlikle ısınma problemi yok. Bence en dezavantajlı noktası pilin oldukça az gidiyor olması. İlk geldiğinde yaklaşık 2 saat olarak görünmesine rağmen çeşitli programlar kurdukça, özellikle system de sürekli çalışan hizmet ve/veya programları kurdukça süre oldukça kısalıyor. Bende şu an pil tam dlu iken 1 saat 20 dakika civarında gidiyor... Bu cihaz için bir eksi.

Ancak cihazın performansı tek kelimeyle mükemmel. Daha önce hiç AMD işlemci kullanmadığımdan biraz tereddüt ettim ama yanılmışım. Performans harika. Zaten fiyatı inanılmaz inanılmaz inanılmaz. Bu cihazın muadili bir cihazı 2000 YTL ye anca alabiliyorsunuz.

Biraz uzun oldu ama aklıma gelenler bunlar . Biliyorum daha sorular olacaktır ama onları da soru geldikçe cevaplamaya çalışayım.

Sonuç olarak, cihaz bence 10 üzerinde 9 puan alır. Notebook alacaklara kesinlikle markaya para vermemelerini ve bu cihazı ya da daha üst modellerini o markalardan en az %50 ucuza almalarını şiddetle tavsiye ederim.

Şimdilik bu kadar olsun kafanıza takılanlar varsa sorun cevaplamaya çalışayım.

Ayrıca müsait olduğumda driverların tamamını rapidshare'e yğklerim ve burada paylaşırım.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: firstemperor

arkadaşlar bende bu laptop var. xp SORUNSUZ kurdum sadece bluetooth tanıtamadım. diğer driverları kendi sitesinden indirdim hiç sorun çıkarmadı bende. ekran kartı bence nvidia ya göre çok çok iyi. önceki laptoum dell di ve nvidia ekran kartı vardı inanın hiçbir farkı yok. crysis yükledim cod 4 ü yüklücem az sonra..
    ayrıca wireless Atheros chipsetli haberiniz olsun. aircrack kullanacaklar ve wireless hack ile uğraşacaklar için süper bişey.

Arkadaşım,

MSI sitesinden indirdiğin bluetooth driveri çalışıyor. Driveri düzgün kurduysan teks sorun cihazın sağ üst köşesinde üzerinde uydu anteni gibi bir simge olan tuş var ona basmamandır Bu tuşa bir kere basarsan wireless, bir kere daha basarsan bluetooth ve bir kere daha basarsan hem wireless hem de bluetooth devreye giriyor. Bu işlemleri yaparken de cihaın sağ altındaki ışıklı göstergelerdeki renk değişimlerine dikkat et lütfen. MYeşil, Mavi ve daha açık mavi olur. Cihazın manualini dikkatle okuyalım lütfen.

• quote:

Orjinalden alıntı: kbarisk

quote:

Orjinalden alıntı: firstemperor

arkadaşlar bende bu laptop var. xp SORUNSUZ kurdum sadece bluetooth tanıtamadım. diğer driverları kendi sitesinden indirdim hiç sorun çıkarmadı bende. ekran kartı bence nvidia ya göre çok çok iyi. önceki laptoum dell di ve nvidia ekran kartı vardı inanın hiçbir farkı yok. crysis yükledim cod 4 ü yüklücem az sonra..

Arkadaşım,

MSI sitesinden indirdiğin bluetooth driveri çalışıyor. Driveri düzgün kurduysan teks sorun cihazın sağ üst köşesinde üzerinde uydu anteni gibi bir simge olan tuş var ona basmamandır Bu tuşa bir kere basarsan wireless, bir kere daha basarsan bluetooth ve bir kere daha basarsan hem wireless hem de bluetooth devreye giriyor. Bu işlemleri yaparken de cihaın sağ altındaki ışıklı göstergelerdeki renk değişimlerine dikkat et lütfen. MYeşil, Mavi ve daha açık mavi olur. Cihazın manualini dikkatle okuyalım lütfen.

ewet haklısın dediğin şekilde yaptım oldu. hala bitane bilinmeyen aygıt var onu çözemedim ne olduğunu.

arkadaşlar birde yeni farkettim ekranın arkasındaki MSI logosu ışıklı yanıyor açıkken laptop. çok hoş bi görüntü

• ewet arkadaşlar bende bu laptopu araştırıyorum...

alan arkadaşlara hayırlı olsun. ama bizede referans olurlarsa memnun oluruz...

aklımın kaldığı nokta ekran kartının performansı... performans olarak nasıl_??? nfs pro street oynayan oldumu (full details de) pes 2008... v.s. autocad2008, 3dmax tarzı programları deneyen_?

klavyedeki tuşların küçüklüğünden bahsedilmiş... fotoğraf koyabilecek warmı_? (çok makbule geçerdi)

pil ömrü hepinizde de 1-2 saatle sınırlımı_? ısınma, yüksek fan sesi uğultu falan oluyomu-???

alan arkadaşlar nerden, ne kadara aldılar acaba_? kampanya falan warsa kaçırmayalım bizde...

kısa zamanda bilgilendirirseninz memnun olurum...

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkkrsy -- 28 Ocak 2008; 17:39:19 >
  • arkadaşlar hangi oyunu rahatça oynayabiliyorsunuz?
  • Merhaba herkese
    Uzun bir araştırma sonrasında MSI EX610 aldım. Piyasadaki akıl almaz miktardaki dizüstü bilgisayar seçeneği arasında buna karar vermemin sebebi temel olarak fiyatının uygun olması idi. Mevcut dizüstüm alalı iki yıl olmasına rağmen modası geçmiş birşeye dönüştü. Yeni alacağım şeyin de iki yıl sonra modasının geçeceğini düşünerek alabileceğim en ucuz ürünü almaya karar verdim. Öte yandan celeron ve benzeri tarzda işlemci de istemiyordum. En ucuz core duo'lar 900 milyondan başlıyordu. Tam 1000 liraya acer 5520 alacaktım ki MSI EX610 alternatifinden haberdar oldum. Hakkında pek bir bilgi bulamamama rağmen "Ya Allah" diyerek aldım. 1160 liraya (819$).
    Yukarıda yazan diğer arkadaşların çoğu gibi ben de xp kurdum (pro). Ürünün driverlarını MSI'in kendi sitesinden indirdim. Yine diğer arkadaşların dediği gibi bir aygıt dışında hepsini kolayca tanıttım. Tanıtamadığım aygıt sanırım kasa üzerindeki hızlı başlangıç butonu çünkü o butona istediğim fonksiyonu atayabilmem gerekli ama ona hükmedecek bir yazılım bulamadım. Ayrıca makinenin bios update ile ilgili msi-sitesinde bios update'inden sonra quick launch buton'unu silin benzeri birşey yazıyordu. Ama bios update'i yapmaya cesaret edemediğim için daha fazla ilgilenmedim.
    Şu anda yeni dizüstümden yazıyorum bu mesajı. Açıkcası çok yazı yazan ve Türkçe yazanlara klavye biraz sıkışık gelecektir. Hala zorlanıyorum i harfine veya noktaya basarken. Ayrıca enter, backspace, sağ-shift ve ok tuşları da biraz fazla küçük. Ama sayı tuşlarını çok kullananlar için klavye çok iyi. Bunun dışında beğenmediğim ikinci unsur donanım parçalarının performanslarını yönetebileceğim (işlemci hızını kısmak, parlaklığı artırmak vb) bir yazılım bulamamış olmam. Gerçi AMD Power Now özelliğini bios'tan açıp kapamak mümkün ama açtığınızda ve laptop'u bataryadan kullandığınızda işlemci hızını otomatik olarak kendi belirlediği 800 mhz'ye indiriyor. Bu özelliği kaparsanız da işlemciyi sürekli 2 ghz'de çalıştırıyor bu da pilin çabuk tükenmesine neden oluyor. 2 ghz hızda ve tam ekran parlaklığında pil bir buçuk saat gidiyor. Pilin tam performansta bir buçuk sat gitmesi de bir dezavantaj olarak algılanabilirse de bence değil. Piyasadaki diğer orta-ucuz kategorideki çift çekirdekli ve harici ekran kartlı diğer dizüstülerin pilleri daha uzun gitmiyor genellikle. Bu pil ömrünün normal olduğunu düşünüyorum. Ürünün beni tatmin etmeyen üçüncü özelliği touchpad'in pek estetik olmaması ve yukarı aşağı fonksiyonunu her zaman aynı etkinlikle kulanamamam. Bu durumu belki touchpad'i kontrol eden bir yazılım çözebilir diye düşünüyorum ama dediğim gibi bu tür donanım unsurlarını yönetebilecek bir yazılımdan haberdar değilim.
    Ürünün beni tatmin etmeyen özellikleri bunlardan ibaret. Beğendiğim özelliklerine gelince, öncelikle 15.4 standartlarına göre hafif bir ürün. Örneğin Dell veya Acer 15.4'lere göre hissedilebilir ölçüde hafif. Ayrıca gayet hızlı, download hızım da hissedilebilir derecede arttı. Zaten ürünün özellikleri de bunu gösteriyor. Ekran parlaklığı ve renk canlılığı da gayet tatminkar. Bunlar dışında bluetooth, webcam, hdmi gibi ekstra özellikleri ben kullanmıyorum ama belki ileride kullanabilirim düşüncesiyle bulunması iyidir diyorum.
    Oyun konusunda şu an için pek birşey diyemeyeceğim yeni oyunları oynayan bir insan olmadığım için. Ama en kısa zamanda NFS alıp denemeyi düşünüyorum. Denedikten sonra düşüncelerimi yazarım.
    Isınma konusunda ise şimdiden birşey söylenebileceğini düşünmüyorum, genellikle 5-6 ay kullanımdan sonra, fan tozlandıkça bu konuda daha sağlam bir fikir oluşacaktır diye düşünüyorum. Şimdilik ciddi bir ısınma yok. Ama, dizinizin üzerinde oyun oynadığınızda (heroes III) rahatsız edecek kadar (dizinizi) ısınıyor.
    Bilgisayarı touchpad'i haricinde estetik olarak da beğendim. Sade bir bilgisayar. Elbette tasarım ödüllü Benq'lar, HP'ler gibi şık değil ama yeni Acer kasaları gibi kaba da değil.
    Sonuç olarak yukarıda 10 üzerinden 9 veren arkadaşıma katılıyorum. 1160 liraya çift çekirdek - 2 ghz, harici ekran kartlı, birçok ekstra özelliği olan hafif bir bilgisayar. Eğer seri olarak bir hatası yoksa (umarım da yoktur) ben yakın bir arkadaşıma MSI EX610'u tavsiye ederim.
    Ben bu ürünü 819$'a almış olmama rağmen, 769$'a internet üzerinde bulmuştum. İnternet'ten alışverişe 1000 liranın üzerindeki bir ürün için güvenemedim. Ama ben güvenirim diyen arkadaşlar internetten de alabilirler.

Kbarisk kardeşim, senin söylediğin biçimde ekran kartı sürücüsünü güncelleştirmeyi denedim ama indirdiğim CCC sürücüsünü aygıt yöneticisinden disketi var usulü ile güncelleştirmeyi istediğimde adı geçen klasörde "bilgisayarınızdaki donanıma ait bilgi bulunmuyor" ibaresi çıkıyor. Ben Ati'nin sitesinden "ATI Catalyst™ Mobility 8.1 Display Driver for Windows XP Professional/Home Edition" isimli sürücüyü indirip söylediğin işlemleri yaptım. Ekran kartının markasının Mobility Radeon HD 2400 olmasından dolayı. Ama sitede bir de adı "ATI Catalyst™ 8.1 Display Driver for Windows XP Professional/Home Edition" bir başka sürücü var sen onu mu indirdin?

• ARKADAŞLAR BEN ÇOK ARAŞTIRDIM ANCAK BU LAPTOPU İSTANBULDAN SATINALABİLECEĞİM BİR YER BULAMADIM SİZİN BİLDİĞİNİZ UYGUN BİR YER YADA SİTE ACİL CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM
  • Ben mecidiyeköyde Vega Bilgisayardan aldım. İnternette onlarca sitede vardı ben alırken; hepsiburada, estore vb.
  • arkadaşlar crysis yükledim oyun kendisi orta özelliklerde çalıştırdı. ama biraz yavaş oluyor. ben düşük özellikleri seçtim.

birde arkadaş işlemci hızını ve pil özelliğini değiştirmekten bahsetmiş; notebook hardware control diye bi program var onu kullanabilirsiniz. max. min. ve dynmic switch özelliği var.

birde şu bilinmeyen aygıt hakkında. expresscard slotunun altında bir giriş var bu bende avermedia tv kartımın anten girişiyle aynı. msi kendi sitesindede tv kartı driverları var. acaba dahili tv kartı mı var bu laptopda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firstemperor -- 28 Ocak 2008; 20:44:51 >
  • ARKADAŞLAR BEN ÇOK ARAŞTIRDIM ANCAK BU LAPTOPU İSTANBULDAN SATINALABİLECEĞİM BİR YER BULAMADIM SİZİN BİLDİĞİNİZ UYGUN BİR YER YADA SİTE ACİL CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM
    quote:

Orjinalden alıntı: bad_mad

ARKADAŞLAR BEN ÇOK ARAŞTIRDIM ANCAK BU LAPTOPU İSTANBULDAN SATINALABİLECEĞİM BİR YER BULAMADIM SİZİN BİLDİĞİNİZ UYGUN BİR YER YADA SİTE ACİL CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM
  • ereyon veya eturuncu sitesinde uygun fiyatlı. istanbulda oturmadığım için mağaza öneremicem.

arkadaşlar çok kafama takıldı bu expresscard slotunun hemen altındaki sarı renkli giriş nedir? yoksa harici wireless anten girişimi?

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme]

buda klavyenin resmi bi arkadaş sormuştu sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firstemperor -- 28 Ocak 2008; 22:57:28 >

• Alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun güle güle kullansınlar. Görüşlerini uzunca ve açık bir ifadeyle dile getiren arkadaşlara da gerçekten çok teşekkür ediyorum. Yazılanları okuduktan sonra tam kararımı verdim. Bir kaç gündür bir çok marka araştırdım ancak her marka ve modelde mutlaka bir sorun çıkıyor özellikle ASUS'un F3S serisinde harddisk sorunları, tiz ses sorunları gibi bir çok sorun duyduktan sonra ne alacağımı şaşırmıştım. Yazılanlar kararımı vermemi sağladı. Ancak bir problem var. Makinayı babamla alacağım ve internetten alışveriş konusunda çok endişeleri var. MSI 'ın bu modeli de maalesef büyük mağazalara gelmediği için arayış içindeyim. Adana'da oturuyorum. Bimeks,Vatan,Gold,Teknosa gibi mağazalarda görsem hemen alacağım ama buralarda yok. Bakalım inşallah gelirde ben de bu laptopu kullanma şansını yakalarım.
  • firstemperor@ o sarı giriş wireless anten girişi değil galiba orası tv çıkışı
  • quote:

ARKADAŞLAR BEN ÇOK ARAŞTIRDIM ANCAK BU LAPTOPU İSTANBULDAN SATINALABİLECEĞİM BİR YER BULAMADIM SİZİN BİLDİĞİNİZ UYGUN BİR YER YADA SİTE ACİL CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM
    quote:

fikritakip söylemiş Mecidiyeköy'de Vega Bilgisayarda varmış. Bir de Adana'da böyle bir mağaza bulsam süper olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mysterious_tr

Alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun güle güle kullansınlar. Görüşlerini uzunca ve açık bir ifadeyle dile getiren arkadaşlara da gerçekten çok teşekkür ediyorum. Yazılanları okuduktan sonra tam kararımı verdim. Bir kaç gündür bir çok marka araştırdım ancak her marka ve modelde mutlaka bir sorun çıkıyor özellikle ASUS'un F3S serisinde harddisk sorunları, tiz ses sorunları gibi bir çok sorun duyduktan sonra ne alacağımı şaşırmıştım. Yazılanlar kararımı vermemi sağladı. Ancak bir problem var. Makinayı babamla alacağım ve internetten alışveriş konusunda çok endişeleri var. MSI 'ın bu modeli de maalesef büyük mağazalara gelmediği için arayış içindeyim. Adana'da oturuyorum. Bimeks,Vatan,Gold,Teknosa gibi mağazalarda görsem hemen alacağım ama buralarda yok. Bakalım inşallah gelirde ben de bu laptopu kullanma şansını yakalarım.

gold ve vatan bilgisayarda msi başka modelleri var, bu ürün yeni çıkdığı için geçte olsa bu mağazalara gelecektir. hatta vatan bilg. görevli bu modelin geleceğini söylemişti.

ayrıca bu bilg. antalyada ben satıyorum 840$ + KDV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firstemperor -- 28 Ocak 2008; 23:18:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

firstemperor@ o sarı giriş wireless anten girişi değil galiba orası tv çıkışı

yani dahili tv kartımı var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fikritakip

Yukarıda yazan diğer arkadaşların çoğu gibi ben de xp kurdum (pro). Ürünün driverlarını MSI'in kendi sitesinden indirdim. Yine diğer arkadaşların dediği gibi bir aygıt dışında hepsini kolayca tanıttım. Tanıtamadığım aygıt sanırım kasa üzerindeki hızlı başlangıç butonu çünkü o butona istediğim fonksiyonu atayabilmem gerekli ama ona hükmedecek bir yazılım bulamadım. Ayrıca makinenin bios update ile ilgili msi-sitesinde bios update'inden sonra quick launch buton'unu silin benzeri birşey yazıyordu. Ama bios update'i yapmaya cesaret edemediğim için daha fazla ilgilenmedim.

Şu anda yeni dizüstümden yazıyorum bu mesajı. Açıkcası çok yazı yazan ve Türkçe yazanlara klavye biraz sıkışık gelecektir. Hala zorlanıyorum i harfine veya noktaya basarken. Ayrıca enter, backspace, sağ-shift ve ok tuşları da biraz fazla küçük. Ama sayı tuşlarını çok kullananlar için klavye çok iyi. Bunun dışında beğenmediğim ikinci unsur donanım parçalarının performanslarını yönetebileceğim (işlemci hızını kısmak, parlaklığı artırmak vb) bir yazılım bulamamış olmam. Gerçi AMD Power Now özelliğini bios'tan açıp kapamak mümkün ama açtığınızda ve laptop'u bataryadan kullandığınızda işlemci hızını otomatik olarak kendi belirlediği 800 mhz'ye indiriyor. Bu özelliği kaparsanız da işlemciyi sürekli 2 ghz'de çalıştırıyor bu da pilin çabuk tükenmesine neden oluyor. 2 ghz hızda ve tam ekran parlaklığında pil bir buçuk saat gidiyor. Pilin tam performansta bir buçuk sat gitmesi de bir dezavantaj olarak algılanabilirse de bence değil. Piyasadaki diğer orta-ucuz kategorideki çift çekirdekli ve harici ekran kartlı diğer dizüstülerin pilleri daha uzun gitmiyor genellikle. Bu pil ömrünün normal olduğunu düşünüyorum. Ürünün beni tatmin etmeyen üçüncü özelliği touchpad'in pek estetik olmaması ve yukarı aşağı fonksiyonunu her zaman aynı etkinlikle kulanamamam. Bu durumu belki touchpad'i kontrol eden bir yazılım çözebilir diye düşünüyorum ama dediğim gibi bu tür donanım unsurlarını yönetebilecek bir yazılımdan haberdar değilim.

Ürünün beni tatmin etmeyen özellikleri bunlardan ibaret. Beğendiğim özelliklerine gelince, öncelikle 15.4 standartlarına göre hafif bir ürün. Örneğin Dell veya Acer 15.4'lere göre hissedilebilir ölçüde hafif. Ayrıca gayet hızlı, download hızım da hissedilebilir derecede arttı. Zaten ürünün özellikleri de bunu gösteriyor. Ekran parlaklığı ve renk canlılığı da gayet tatminkar. Bunlar dışında bluetooth, webcam, hdmi gibi ekstra özellikleri ben kullanmıyorum ama belki ileride kullanabilirim düşüncesiyle bulunması iyidir diyorum.
    Oyun konusunda şu an için pek birşey diyemeyeceğim yeni oyunları oynayan bir insan olmadığım için. Ama en kısa zamanda NFS alıp denemeyi düşünüyorum. Denedikten sonra düşüncelerimi yazarım.
    Isınma konusunda ise şimdiden birşey söylenebileceğini düşünmüyorum, genellikle 5-6 ay kullanımdan sonra, fan tozlandıkça bu konuda daha sağlam bir fikir oluşacaktır diye düşünüyorum. Şimdilik ciddi bir ısınma yok. Ama, dizinizin üzerinde oyun oynadığınızda (heroes III) rahatsız edecek kadar (dizinizi) ısınıyor.
    Bilgisayarı touchpad'i haricinde estetik olarak da beğendim. Sade bir bilgisayar. Elbette tasarım ödüllü Benq'lar, HP'ler gibi şık değil ama yeni Acer kasaları gibi kaba da değil.
    Sonuç olarak yukarıda 10 üzerinden 9 veren arkadaşıma katılıyorum. 1160 liraya çift çekirdek - 2 ghz, harici ekran kartlı, birçok ekstra özelliği olan hafif bir bilgisayar. Eğer seri olarak bir hatası yoksa (umarım da yoktur) ben yakın bir arkadaşıma MSI EX610'u tavsiye ederim.
    Ben bu ürünü 819$'a almış olmama rağmen, 769$'a internet üzerinde bulmuştum. İnternet'ten alışverişe 1000 liranın üzerindeki bir ürün için güvenemedim. Ama ben güvenirim diyen arkadaşlar internetten de alabilirler.

Kbarisk kardeşim, senin söylediğin biçimde ekran kartı sürücüsünü güncelleştirmeyi denedim ama indirdiğim CCC sürücüsünü aygıt yöneticisinden disketi var usulü ile güncelleştirmeyi istediğimde adı geçen klasörde "bilgisayarınızdaki donanıma ait bilgi bulunmuyor" ibaresi çıkıyor. Ben Ati'nin sitesinden "ATI Catalyst™ Mobility 8.1 Display Driver for Windows XP Professional/Home Edition" isimli sürücüyü indirip söylediğin işlemleri yaptım. Ekran kartının markasının Mobility Radeon HD 2400 olmasından dolayı. Ama sitede bir de adı "ATI Catalyst™ 8.1 Display Driver for Windows XP Professional/Home Edition" bir başka sürücü var sen onu mu indirdin?

Sevgili arkadaşım,

Yazdıklarının hepsine katılıyorum. Bazı sorularına (kuşkularına) cevap vereyim istedim. Öncelikle programlanabilir P1 tuşunu kullanabiliyorum. Ancak bu tuş default olarak "ara" fonksiyonunu çalışıtıryor. Bunu değiştirmeyi henüz başaramadım...Araştırmalarım sürüyor. Esasen System Control Manager bu işi yapar dedim ama onda da öyle bir fonksiyon görünmüyor...

Notebook'un fonksyonlarını yönetebileceğin bir program var: System Control Manager. Sanırım bu programı yüklememişsin ya da yüklediysen de C:/Program files/System Control Manager/MGPwrShm.exe adlı uygulamayı çalıştırmamışsın. System Control Manager i yükle ve dediğim uygulamayı çalıştır orada setup butonu var istediğin ayarların tamamını ayarlayabilirsin oradan.Resimlerini ekliyorum

Touchpad'e gelince; malesef touchpad'i yönetecek bir program yok. Bu kesin çünkü ürünün manualinde böle yazıyor. Windows'un kendi mouse yönetim programı ile birkaç ayar mümkün klasik olarak...

Ekran kartı içinse: arkadaşım sanırım sen Catalyst Control Center'i indirdiğin için extract yapamamış olabilir. Şöyleki biliyorsun Catalys Control Center sırasıyla çeşitli yüklemeler yaptığından çıkaramamıştır veya çıkartmıştır ancak support klasörünün altına yeni bir klasöre çıkarmış olabilir. Onun yerine sadece driveri indirip dediğim şekilde kurarsan çok kolay oluyor...

Oyun soranlara gelince: Ben cihaza sadece Medal of Honour Airborne yükledim. Oyunu full özelliklerde açabiliyorsunuz.Ancak bir miktar yavaş oluyor o zaman.. Ben birkaç özelliği mediuma aldım rahat oynanıyor. Hele ekran kartını da dediğim şekilde güncellerseniz çok daha performanslı oluyor. Ama oyun için notebook alınmaz arkadaşlar. Hiçbir notebook bu amaç için kullanılmaz diye düşünüyorum. Oyun için her zaman desktop pc...

Bu notebook alınır bence...

Bu da klavye resmi isteyenler için olsun...yakından:)

• hay allah resimleri ekleyememişim özür.

Bu MGPwrshm programı:

Bunlar yapılabilen ayarların bir kısmı:

Bu da klavye:

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.