Şimdi Ara

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
978
Cevap
3
Favori
124.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşın dediği gibi BIOS güncellmesi yapınca sorun düzeliyor Hiçbir sorun yok. Şuanda sarjının biraz az gitmesi oda okadar sorun değil harici ekran kartı ve işlmeci çalıştığı için 1,5 saat normal diyorum artık. Kolay gelsin.

Bilinmeyen aygıtı tekrar söylüyorum BIOS güncellemesi yaptığınız zaman hiçbir sorun yok
  • arkadaşlar benim yazdığım mesajlar sizin ekranınızda çıkmıyomu_???
  • quote:

Orjinalden alıntı: trkkrsy

arkadaşlar benim yazdığım mesajlar sizin ekranınızda çıkmıyomu_???

trkkrsy ayrı olarak açtığın konuda elimden geldiği kadarıyla cevapladım sorularına...
  • Arkadaşlar xp prof için bios güncelleme linkini verebilirmisiz.. teşekkürler
  • eywallah sağolasın perçinel...
  • Benim Vista kullanan arkadaşlara bir sorum olacak: Touchpad'deki senkronizasyon sorunu ve yukarı aşağı fonksiyonunun düzensizliği sizde de var mı? Başka bir deyişle donanıma hükmedecek yazılımlar sizde çıkmış mıydı?
    System Control Manager'ın sadece adı sistem kontrol yöneticisi gibi geliyor bana (XP için). Sistemi pek yönettiğini düşünmüyorum. CPU hızını kendi keyfimce ayarlayamıyorum. Yine önceden belirlenmiş bir çerçevenin içine hapsediyor beni... Vista'da bu tarz işler nasıl ey vista kullanıcısı kardeşlerim?
  • quote:

ekran kötü... batarya kötü... touchpadi kötü... iyice soğuyorum bu cihazı almaktan...

Yahu arkadaşlar biz başka bilgisayar mı kullanıyoruz anlayamadım. hiçbirşeyi kötü değil bu notebookun. Ha şunu diyorsanız o ayrı. Ben 3,500 YTL verir Sony alırım diyenler elbette bu makineye bakmasınlar lütfen...Elmalarla armutları karıştırmayalım. Ödenen fiyata göre bu bilgisayar şu anda değil Marsı Plutou geçmiş ve diğer galaksilere gidiyor.

Touchpadinde en ufak bir takılma en ufak bir sapıtma yok...Ekran kalitesinde en ufak bir eksiklik yok. Bataryası da normal... Ayrıca bataryayı ne kadar kullanacaksınız ki??? Buradaki jherkes sokakta falan mı dolaşıyor ya da çalışıyor elbette bir mekana gireceksiniz ve prizi kullanacaksınızdır...

Yorumlar biraz haksız gibi geliyor bana...O bahsedilen herşeyi kusursuz denen cihazların fiyatı 3500-4000 YTL. Zaten bu kadar para verecek biri varsa burada yorum yazmasının anlamı yok...

• quote:

Orjinalden alıntı: §akaryali

Arkadaşın dediği gibi BIOS güncellmesi yapınca sorun düzeliyor Hiçbir sorun yok. Şuanda sarjının biraz az gitmesi oda okadar sorun değil harici ekran kartı ve işlmeci çalıştığı için 1,5 saat normal diyorum artık. Kolay gelsin.

Bilinmeyen aygıtı tekrar söylüyorum BIOS güncellemesi yaptığınız zaman hiçbir sorun yok

Arkadaşar xp prof. için ios güncelleme linkini verebilirmisiniz mümkünse..
  • MSI EX610 BIOS Güncellemesi

Yapmanız Gerekenler
    1- 163d_304.zip dosyasını flashget programı ile indiriniz.
    2-Daha sonra zipli dosyayı açın. Daha sonra benim yaptığım gibi c:\ MSI klasörü açın ve zipli dosyanın içinden çıkan 3 dosyayı bu klasöre yapıştırın.
    3-Bilgisayarınızı dostan açın ve aşağıdaki komutu vermeniz yeterli olacak
     MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme]

Bilgisayarı DOS tan başlatmak için Hıren Boot Cd yada nero dan boot cd oluşturabilirsiniz tabi nerodan bootlu cd yapacaksanız msı bios update dosyalarınıda koymayı unutmayın.

BIOS update riskli bir iştir bilgisayarınızın hiç açılmamasına sebep olabilir. oyüzden elektrik kesintisi olmamasına dikkat edin. Kolay gelsin

• bilgisayarı sadece komut istemiyle açsak olmaz mı?
    ya da güvenli kipte...
  • quote:

Orjinalden alıntı: §akaryali

bu başlığı açan benim ürün elime geçeli 4 gün oldu Xp Professional Sp2 yükledim Sistem çok hızlı çalışıyor.Bilinneyen Aygıt sorunu bendede geçerli xp sürücüleri ilgili bilgi yok. Ürün gayet hızlı ve seri

quote:

Property Value
    Device ID ACPI\PNP0C32\514E337990
    Status 0x01802400
    Problem 0x00000016 (22) Disabled
    Capabilities 0x00000020
    Config Flags 0x00000040
    Class Unknown
    Hardware IDs ACPI\PNP0C32
    *PNP0C32
    Class GUID {4D36E97E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
    Enumerator name ACPI
    Driver {4D36E97E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000
    Physical Object Name \Device\0000006c
    Install State 0x00000002

Arkadaşlar benim kafama takılan 2 ayrı nokta var yukarıda yazmışsınız zaten Xp PowerNow yüklediğiniz zaman işlemci hızı 803 Mhz iniyor 2 saat 20 Dakika gidiyor. Ama sistem yavaşlatıyor. PowerNow kaldırdığınızda 2.01 Ghz iken 1,30 Saat gidiyor bu bana biraz anormal geldi 2-3 gündür araştırıyorum sonuç yok. Windows Vista Home Premium yükledim pil 2:20 saat gidiyor yaklaşık. Neden Xp gücü bu şekilde yönetemiyor.Vista 2.0 Ghz iken 2 saat giden pil Xp Pro Sp2 iken 1,5 Saat gitmesi normal mi?

Onun haricindeki özellikler gerçekten çok iyi Directx10 Deskteli 450-500 MHZ ekran kartı Nvidia Geforce 8400 Gs İle performansı aynı İşlemci performansı iyi 2.0 Ghz Ram 2 Gb Wireless Blutooth Kart Okuyucu PCMI yuvası HDMI çıkışı ile özellikleri hem oyun hemde iş için ideal bir makine

bu değerler normal.
    1. intel'i amd'den ayıran en büyük özellik sıcaklık ve güç tüketimi. amd ısınma sorunu halletmiş ancak güç tüketimi sorun.
    2. microsoft yakın zamanda xp'den desteğini çekecek. tek çekirdek işlemciler için güç tüketimi daha azdır, işlemcimiz çift çekirdek ve amd olduğu için xp pili daha çabuk tüketiyor. vistada bu sorunu halletmeye çalışmışlar ve çalışmayada devam ediyorlar.
    3. ne kadar çok performans o kadar çok güç tekitimi. arkadaşlar pil 6 celli. hafif olması için bunu koymuşlar. aynı laptop yurtdışında 9celli olarak satılanını gördüm nette. aslın bu laptop için ideal pil 9 cell olmalıydı.

Notebook Hardware Control programını tavsiye ederim

• İyi günler, EX610 için son kara aşamasındayım ve forumda yazılı olanları ilgiyle tek tek okudum, EX610la ilgili 2 forum daha var birleştirilse çok daha iyi olmazmı? neyse bu konu altında açıklamalarda bulunan ve görüşlerini açıklıkla belirten tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ederim.
    Selamlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahadem

slmlar bende aldım bu aletten bir kaç sorunum var,

1- ACPI denetleyicisi sıkıntısını çözen varmı,
    2- SM Bus denetleyicisi ne demek,
    3- webcam bende titreyen bir görüntü veriyor nedeni ne olabilir ,
    4- ve ekran kartını yüklemeden sonra pc de bir yavaşlama başladı nedeni ne olabilir, öğleden sonra bende biraz görüş belirtebilirim...

iyi günler

1. bios driverı ile ilgiliymiş. zaten cihaz vista ile uyumludur. xp kurduğumuza şükredelim. çoğu yeni laptop lar için xp driverları mevcut değil.
    2. sm bus denetleyicisi kart okuyucusuyla ilgili.
    3. webcam florasanlı bi odada titreşim yapabilir. ama gün ışığında kesinlikle böyle bi sorun yok.
    4. bende böyle bir sorun olmadı. ekran kartını nasıl güncelledin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firstemperor -- 31 Ocak 2008; 18:44:24 >

• quote:

bu batarya sorunmu şimdi_?

diğer markalarda kaç saat kullanılıyoki_? hp dir sony dir_? demekki vistada kullanmak lazım o anlaşılıyo burdan_???

tv olayı halaa meçhulde_? ilgilenen olursada çok iyi olurdu. saygılar.

sitesindeki tv kartı driverlarını yükledim xp de ancak malesef sonuç olumsuz. birde vistada denemk lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: perçinel

bende driverlerda sorun yaşadığım için vista ultimate kurdum gayet de memnunum benim açımdan her hangi bir sorun yok call off duty 4 bitirdim bu pc de benim tek sorunum everest home edition da systemin özelliklerini incelerken görüntü birimi/windows görüntü aygıt tanımının altında iki tane
    ATI Mobility Radeon HD 2400 var ve bellek boyutu 128 mb olarak görünüyor bilen arkadaşlarbu notmal mi? yoksa ekran kartı 128 mb mı böyle bir şey olabilirmi... kbarisk ilgin için çok teşekkürler arkaaşım dediğin gibi ekran kartının vista uyumlu diriverini yükeldim güncelledim fakat bu sefer de tanımadı bende yanında gelen cd den yükledim ekran kartını düzgün yükledim fakat yukarıda yazdığım sorun var tek cnımı sıkan anlıyan arkadaşların yardımını beklioyrum....

ATI Mobility Radeon™ HD 2400 Graphic with 128MB GDDR3 (Support Hyper Memory) yazıyor sitesinde. ancak benimde kafama takılan, dxdiag'da ekran kartım 256 mb. gözüküyor hadi diyelimki 128ini ramden alıyor peki bu durumda ramin 1920mb göstermesi lazım. ancak 2,01gb gösteriyor. msi tw sitesinden özellikler ülkeden ülkeye değişiklik gösterir yazıyor belkide ekran kartı harici 256mb. çünkü hd2400'ün böyle modelleri var.
    iki tane hd 2400 görmesi normal çünkü diğeri 2. monitor için.

• quote:

Orjinalden alıntı: falconhill

bir arkadaşımız mousepad de senkronizasyon bozukluğu var demiş. vatanbil. standında bir çok bil. inceledim ex610 yoktu bazı markaların mousepad inde imleci hareket ettirirken takılıyordu ciddi olarak düşündüğüm bazı markaları bu yüzden geçtim mose taşımak cazip değil. 610 da parmağımızı mouse pad üzerinde hareket ettirirken özellikle seri olarak dairesel hareket yaptığımızda veya imlece uzun mesafe aldırdığımızda parmak ve imleç aynı hareketi yapıyormu yani imleç takılıyor mu?

kesinlikle böyle bi sorunum yok benim. evde usb fare. işte touchpadi kullanıyorum.
  • quote:

ekran kötü... batarya kötü... touchpadi kötü... iyice soğuyorum bu cihazı almaktan...

kesinlikle katılmıyorum . bu cihaz vista uymludur arkadaşlar. vista yüklerseniz. bu tür problemleriniz ortadan kalkar. eski laptopum dell inspiron 1300'dü. kalite yönünden bi fark görmedim. ayrıca centrino 1,7 işlemci ile dell 2 saat kadar dayanıyordu(wireless kapalıyken, dvd yi kullanmıyorken )

hep eksilerden bahsetmişsiniz. Atheros Wireless kartı var bu cihazda. türkiyede satışı bile olmayan karttır bu, hertür ayarlarını istediğiniz gibi değiştirmenize izin veren TEK karttır bu.

batarya sorununuz varsa gider 9cell batarya alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firstemperor -- 31 Ocak 2008; 18:19:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kbarisk

quote:

Yahu arkadaşlar biz başka bilgisayar mı kullanıyoruz anlayamadım. hiçbirşeyi kötü değil bu notebookun. Ha şunu diyorsanız o ayrı. Ben 3,500 YTL verir Sony alırım diyenler elbette bu makineye bakmasınlar lütfen...Elmalarla armutları karıştırmayalım. Ödenen fiyata göre bu bilgisayar şu anda değil Marsı Plutou geçmiş ve diğer galaksilere gidiyor.

Touchpadinde en ufak bir takılma en ufak bir sapıtma yok...Ekran kalitesinde en ufak bir eksiklik yok. Bataryası da normal... Ayrıca bataryayı ne kadar kullanacaksınız ki??? Buradaki jherkes sokakta falan mı dolaşıyor ya da çalışıyor elbette bir mekana gireceksiniz ve prizi kullanacaksınızdır...

Yorumlar biraz haksız gibi geliyor bana...O bahsedilen herşeyi kusursuz denen cihazların fiyatı 3500-4000 YTL. Zaten bu kadar para verecek biri varsa burada yorum yazmasının anlamı yok...

ben bir bilgisayar firması olarak kesinlikle herkelimesine katılıyorum. Dell ve Sony'lerle karıştırmayın bu cihazı.

• quote:

Orjinalden alıntı: firstemperor

ben bir bilgisayar firması olarak kesinlikle herkelimesine katılıyorum. Dell ve Sony'lerle karıştırmayın bu cihazı.

sende warmı ex610_? kaç ytl._???
  • yok şuanda bitti. istanbulda çalışdığım toptancıdada yok
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.