Şimdi Ara

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
978
Cevap
3
Favori
124.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu başlığı açan benim ürün elime geçeli 4 gün oldu Xp Professional Sp2 yükledim Sistem çok hızlı çalışıyor.Bilinneyen Aygıt sorunu bendede geçerli xp sürücüleri ilgili bilgi yok. Ürün gayet hızlı ve seri

quote:

Property Value
    Device ID ACPI\PNP0C32\514E337990
    Status 0x01802400
    Problem 0x00000016 (22) Disabled
    Capabilities 0x00000020
    Config Flags 0x00000040
    Class Unknown
    Hardware IDs ACPI\PNP0C32
    *PNP0C32
    Class GUID {4D36E97E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
    Enumerator name ACPI
    Driver {4D36E97E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000
    Physical Object Name \Device\0000006c
    Install State 0x00000002

Arkadaşlar benim kafama takılan 2 ayrı nokta var yukarıda yazmışsınız zaten Xp PowerNow yüklediğiniz zaman işlemci hızı 803 Mhz iniyor 2 saat 20 Dakika gidiyor. Ama sistem yavaşlatıyor. PowerNow kaldırdığınızda 2.01 Ghz iken 1,30 Saat gidiyor bu bana biraz anormal geldi 2-3 gündür araştırıyorum sonuç yok. Windows Vista Home Premium yükledim pil 2:20 saat gidiyor yaklaşık. Neden Xp gücü bu şekilde yönetemiyor.Vista 2.0 Ghz iken 2 saat giden pil Xp Pro Sp2 iken 1,5 Saat gitmesi normal mi?

Onun haricindeki özellikler gerçekten çok iyi Directx10 Deskteli 450-500 MHZ ekran kartı Nvidia Geforce 8400 Gs İle performansı aynı İşlemci performansı iyi 2.0 Ghz Ram 2 Gb Wireless Blutooth Kart Okuyucu PCMI yuvası HDMI çıkışı ile özellikleri hem oyun hemde iş için ideal bir makine

• slmlar bende aldım bu aletten bir kaç sorunum var,

1- ACPI denetleyicisi sıkıntısını çözen varmı,
    2- SM Bus denetleyicisi ne demek,
    3- webcam bende titreyen bir görüntü veriyor nedeni ne olabilir ,
    4- ve ekran kartını yüklemeden sonra pc de bir yavaşlama başladı nedeni ne olabilir, öğleden sonra bende biraz görüş belirtebilirim...

iyi günler
  • bu batarya sorunmu şimdi_?

diğer markalarda kaç saat kullanılıyoki_? hp dir sony dir_? demekki vistada kullanmak lazım o anlaşılıyo burdan_???

tv olayı halaa meçhulde_? ilgilenen olursada çok iyi olurdu. saygılar.
  • yorum yapan arkadaşlara teşekürlere bende artık bu makinadan almaya karar verdim
  • kamera 1,3 mp e göre kötü titreşimli bir görüntü veriyor bu sorun neden kaynaklanıyor anlamadım. ses konusunda genel olarak sorunsuz sadece cd takınca okumanın son anında bir tırt sesi geliyor...ve yukarıda yazdığım sorunlar haricinde bir sıkıntı yok inşallah onlarıda halledebilirim...
  • sevgili arkadaşım lattopu çok iyi incelmeiş veyorumlarını paylaşmışsın. teşekkürler. bende bilgisayar programcılığı yapan donamımdan da az buçuk anlayan bir öğretmenim. notbooku bir hafta önce aldım. uzun araştırma ve incelmeler sonucunda bunda karar verdim. öncelikle msı markası güzel bir marka. anakart üreticisi. notbook fiyatına kıyasla süper denecek özelliklere sahip. aynı donanıma sahip hatta ekran kartı 128 işlmci 1.9 olan toshiba 1800 ytl hp de aşağı yukarı buralarda fiyatı. onların tek farkı işletim sişstemine sahip olması.
    klavye oldukça kaliteli,
    ekran gayet güzel,
    ağırlık iyi
    boyutu en uygun (lattoplarda 17 inç boyuutnu ve ağırlıuğını artıtıyor)
    yanında vista driverli geldiğinden sorun olmakta ama üretci sitesinden tüm driverleri indirebilmektesiniz.
    ben oyun oynamıyorum ama delphide program yazıyorum bazı zamanlarda grafik işlemlerle uğraşıyorum makina performansı gayet güzel. herkese hiç düşünmeden almalarını gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

• arkadaşalar everest home edition ile pc nin özelliklerini baktım da kafama takıla bir şey var ekran kartının bellek boyutu 128 olarak görünüyor yardımcı olurmusunz... teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: trkkrsy

arkadaşlar tv olayı ile ilgilenen olmadımı_? yapın birinizde gelişmelerden haberdar edin bi zahmet_???

oraya nasıl bi kablo takılıyoki_? adaptörü falan çıkmadımı kutusundan_??? bide manuelde opsiyonel diyo. her ex610 da yokmu bu şimdi_???

ayrıca kim nerden kaça aldığını belirtebilirmi_? belki kampanya falan wardır biz bilmiyoruzdur... benim bildiğim bulduğum en uygun yer ereyon.com 1098 ytl. daha uygununu bulan warsa söylesinde bizde ordan alalım_???

Ben MSI'ın sitesindeki TV driverlarının hepsini denedim ancak hiçbiri uygun cihaz bulamadı. Yani TV olayını hala çözemedim ben...İnternette de araştırdım ancak PRO-NETS'in sitesinde bu tarz bir driver yok malesef...

Bu arada aygıt yöneticisindeki bilinmeyen aygıtın TV tuner olduğunu düşünmeye başladım...

• quote:

Orjinalden alıntı: perçinel

arkadaşalar everest home edition ile pc nin özelliklerini baktım da kafama takıla bir şey var ekran kartının bellek boyutu 128 olarak görünüyor yardımcı olurmusunz... teşekkürler

Ekran kartımız 128mb video 128 mb system şeklinde arkadaşlar. Yukarıda anlattığım şekilde ekran kartı driverinizi güncelleyin lütfen...
  • 1. o çıkış tv çıkışımı_? (msi de driver war. kendi sitesinde driwer yok... enteresan_!) (birde diyelimki bu çıkış tv çıkışı... driveride bulduk_? hangi programla seyredeceğizki_?)
    2. batarya bu laptop için problemmi_? (1,5 saatlik kullanımı_?) yoksa tüm marka model (15,4") laptoplarda kullanım süreleri ortalamasımı bu 1,5 saat_?
    3. alınan yerler fiyatlar_???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkkrsy -- 29 Ocak 2008; 16:00:53 >
  • bende driverlerda sorun yaşadığım için vista ultimate kurdum gayet de memnunum benim açımdan her hangi bir sorun yok call off duty 4 bitirdim bu pc de benim tek sorunum everest home edition da systemin özelliklerini incelerken görüntü birimi/windows görüntü aygıt tanımının altında iki tane
    ATI Mobility Radeon HD 2400 var ve bellek boyutu 128 mb olarak görünüyor bilen arkadaşlarbu notmal mi? yoksa ekran kartı 128 mb mı böyle bir şey olabilirmi... kbarisk ilgin için çok teşekkürler arkaaşım dediğin gibi ekran kartının vista uyumlu diriverini yükeldim güncelledim fakat bu sefer de tanımadı bende yanında gelen cd den yükledim ekran kartını düzgün yükledim fakat yukarıda yazdığım sorun var tek cnımı sıkan anlıyan arkadaşların yardımını beklioyrum....
  • öncelikler msı ex610 alan arkadaslara hayırlı dileklerimi temenli ederim bende 10 günlük msı ex610 kullanıcısıyım hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar sadace iki küçük sorun var.
    1)pc ilk geldiğinde sarja takılı değil iken cok yavaslıyordu ama yeni yeni acılmaya başladı sanırım gün gectikce sorun kalkacak
    2)tüm xp driverleri buldum ama sadece bilinmeyen aygıt kaldı sanırım diğer kullanıcılarda da var bu sorun eğer bu sorunu çözen arkadas varsa bana yardım edebilir mi herkese teşekkür ederim.
  • bahsi geçen çıkışın tv çıkışı olup olmadığını deneyen araştıran olmadımı hiç_?

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme]

birde kampanyalı en uygun bulunabilecek yer neresi_???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkkrsy -- 30 Ocak 2008; 1:27:51 >
  • bir arkadaşımız mousepad de senkronizasyon bozukluğu var demiş. vatanbil. standında bir çok bil. inceledim ex610 yoktu bazı markaların mousepad inde imleci hareket ettirirken takılıyordu ciddi olarak düşündüğüm bazı markaları bu yüzden geçtim mose taşımak cazip değil. 610 da parmağımızı mouse pad üzerinde hareket ettirirken özellikle seri olarak dairesel hareket yaptığımızda veya imlece uzun mesafe aldırdığımızda parmak ve imleç aynı hareketi yapıyormu yani imleç takılıyor mu?
  • Arkadaşlar merhaba;

Bilinmeyen aygıt sorununu çözmek için MSI'ın sitesinden bios update yapmanız lazım. Ben bu şekilde hallettim.

Mouse imleciyle ilgili olarak kesinlikle touchpad'i sorunlu bu aletin. Senkronizasyon bozukluğu çok ince bir sorun belki. Burada sorun olmadığını söyleyen arkadaşlar MSI'ın başka modelleriyle ya da başka touchpad'lerle kıyaslama yapmadan belki de böyle söylüyorlar. Bendeki M670 modeliyle mukayese ettiğimde imleç hareketten milisaniyelerle ölçülebilecek bir sürede ama kesinlikle daha geç cevap veriyor. Touchpad'in bir diğer önemli eksisi, birkaç parmağınızla dokunduğunuzda imlecin ne yapacağını feci halde şaşırması. Klavyeyle yazı yazarken de aynı şekilde touchpad pencereleri kapatmak gibi olumsuzluklara daha sık yol açıyor gibi geldi bana.

EX610 modelinin farkettiğim bir başka olumsuzluğu da monitörüyle ilgili. LCD monitörlerde bilirsiniz görüntü içindeki sıvı yardımıyla bize yansır ve monitör yüzeyine bastırdığımızda hafif dalgalanmalar olur ve sonra hemen düzelir. EX610 modelinde ise monitörün köşelerinden yüzeye bastırdığınızda içindeki sıvının yüzeye yapıştığını görebiliyorsunuz. Sonra tekrar düzeliyor. Normalde böyle bir şeyin olmaması lazım. Bunu daha önce DATRON marka bir laptopta görmüştüm. Ondaki yapışma oranı biraz daha fazlaydı. Sanırım monitörü de pek kaliteli değil bu aletin.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aRmut -- 30 Ocak 2008; 7:41:28 >

• ekran kötü... batarya kötü... touchpadi kötü... iyice soğuyorum bu cihazı almaktan...
  • arkadaşlar önce herkese yorumları için cok teşekkür ederim. ben bu makineden 2 tane aldım daha elime geçmedi benim kafama takılan 2 nokta var cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

1- bana ulaştığında sanırım vistanın kurulum cd si gelmeyecek benim tam olarak nasıl kurmam gerekiyor bir yerden vista bulup driver cdsindekileri yüklemem yeterli mi?
    işlemci bios gibi driverları yükleyebilecek miyim bilmiyorum

2-normal bir kullanıcı vista ile kullanamaz mı xp kurmak zorundamıyız tüm yorumlar xp tabanlı driverlar üzerine yoğunlaşmış bu açıdan cevaplarınızı bekliyorum
  • bu nasıl iştir yaa... msi ı türkiyeye getireni arayayım sorayım şu tv olayını dedim... onu arıyorum sana yönlendiriyo, seni arıyorum başkasına atma ediyon... olmaz böle bişiii yaa...
  • Windows XP & Vista sürücüleri:
    http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=135&prod_no=1316

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fb100.Yil -- 30 Ocak 2008; 15:25:32 >
  • Ati laptop ekran kartlarının son sürüm sürücülerinin genel adresi:
    http://ati.amd.com/online/mobilecatalyst/

Bu adrese tıklayınca sürücüyü exe olarak otomatik indirmeye başlıyor.

İnen dosyaya çift tıklarsanız herşeyi otomatik kuruyor.

Ben bu dosyadan genelde Catalyst Control Center'ı kurmuyorum, sadece Driver'i secip yeni sürücüyü kuruyorum.

Bir arkadas Ati'nin görüntülerine mat vs. demiş. Catalyst Control Center ile istediginiz renk ayarını yapabilirsiniz...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.