Şimdi Ara

MSI EX610 Laptop Kullananlar Kulubü [Detaylı İnceleme]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
978
Cevap
3
Favori
124.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ==========================================================
    MSI EX 610
    ==========================================================

# MSI’ın yeni modeli EX610, 15.4” ekran boyutuna rağmen 2.6Kg ağırlığa sahip olmasıyla yüksek ergonomi sağlıyor. Klavyede yer alan ve özellikle oyunseverlerle nümerik giriş yapan mühendis, öğretmen, öğrenci, muhasebecilere kolaylık sağlayan nümerik tuş takımı ürünün ergonomisinin eksiksiz olmasını garantiye alıyor

# AMD® Mobile Processor Turion64 X2 sahip olan EX610, ,Amd Turion 64 X2 işlemcisi ve Ati® RX690 + SB600 chipset çipsetiyle yüksek performans, uzun pil ömrü ve gelişmiş kablosuz bağlantıyı bir arada sunuyor.

# Nümerik Tuş Takımı !
    # EX610’ün ergonomik kullanımına büyük katkıda bulunan ve ofis Yazılımlarından, oyunlara ve finans uygulamalarına kadar pek çok uygulamada kullanım kolaylığı sağlayan nümerik tuş takımı dizüstü bilgisayar kullanımındaki rahatlığı tam anlamıyla değiştirecek.

# Entegre 1.3 Mpiksel Web Kamera !
    # Yüksek kaliteli video kamera ile Skype, MSN Messenger gibi uygulamaları kullanıp görüntülü görüşme yapabilirsiniz.

#DirectX 10 Destekli Yüksek Performanslı Harici Grafik Kartı !
    # ATI MOBILITY™ Radeon™ HD2400 256MB Diretx10 estekli harici grafik kartına sahip olan EX610, 3B oyun ve uygulamalarda Windows Vista altında yüksek performans sunuyor.

#HMDI Desteği
    # MSI EX610 HMDI çıkışı ile kaliteli film izleme zevkini yaşayın. En üst kalitede, titreşimsiz, sıkıştırılmamış dijital görüntü ve sesleri kalitesinden hiçbir şey kaybetmeksizin dijital iletim sağlar.

# 5.1 Ses Sistemi Desteği
    # MSI EX610 5.1 SPDIF ses çıkışı ile 5.1 Ses sistemi olanlar için yüksek kalitede müzik keyfini yaşayabilirsiniz.

İşlemci AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-60 2.0 Ghz,1 MB Cache 1600 Mhz FSB
    # Chipset Ati® RX690 + SB600 chipset
    # Wireless Wireless AW-GE780 802.11b/g
    # Ekran 15.4" WXGA TFT Parlak LCD (Amazing Crystal Vision)
    # Çözünürlük 1280x800 Çözünürlük
    # Bellek 2048MB DDR2 667 Mhz
    # Sabit Disk 160GB 5400rpm SATA
    # Ekran Kartı ATI MOBILITY™ Radeon™ HD2400 256MB Diretx10 [128 Bit DDR3 450-500 Mhz]
    # Optik DVD-RW Sürücü (Super Multi)
    # Bluetooth Bluetooth
    # Webcam 1,3 Megapiksel
    # Ses MS-Sound uyumlu ses kartı, stereo hoparlör
    # Modem-Ethernet 56K faks-modem, 10/100/1000 ethernet
    # Portlar S-Video, IEEE1394, 4-1 Card Reader, 4xUSB 2.0 port, Express Card, HDMI
    # Klavye-Mouse Türkçe Q Klavye, Touchpad Mouse
    # Batarya 6 Hücreli Li-Ion
    # Ağırlık 2.6kg
    # Garanti 2 yıl garantili

MSI EX610 Detaylı Bilgi

Ürün Hakkında Detaylı Araştırma ve Bilgi

Xp Home/Prefessinal/Media Center Kullananlar İçin BIOS güncellemesi gerekmektedir.(Bilinmeyen aygıt hatası için)

MSI EX610 21.11.2007 BIOS Update

BIOS Update Çok riskli bir iştir. Çok dikkatli yapılması gerekiyor.Bilgisayarınızın bir daha çalışmamasına sebep olabilir.İnternetten verilen dosyayı bilgisayarınıza indirin. içindeki dosyaları C:\MSI dizini açarak içine kopyalayın. Bilgisayarı dos üzerinden açın. Dün ben notebooku disket sürücüsü olmadığı için Hıren Boot Cdsi ile açıp daha sonra dosyanın içerisindeki C:\MSI\flash.bat komutunu vererek dos üzerinden güncelledim Xp deki bilinmeyen aygıt sorunu çözdüm.Şuan hçbir sorun yok.Bunun haricinde Live Update risk fazla yok ama ondada bios sürücüsünü görmedi oyüzden windows üzerinden güncelleme yapamadım.Tek yapmanız gereken bilgisayarı DOS üzerinden açmak ve flash komutunu vermek

MSI EX610 XP/Vista Sürücüleri

MSI EX610 görüşlerim.

Sisteme öncelikle vista yükledim biliyorsunuz vistanın garib bir özelliği var :) sisteme işkence çektirerek sistemi yavaş çalıştırmak. Donanım ileri gideceği yerde geri gidiyor sanki. Ben tam verim alamadığım için Xp Pro Sp2 yükledim. Bilinmeyen aygıt sorunu vardı onu BIOS güncellemesi yaptım. Sorun düzeldi. Birde sarj olayı vardı onuda AMD PowerNow yükledim sistemi 803 Mhz indiriyor ve şarjı 2 Saat gidiyor. Eğer powernow devredışı kalırsa yaklaşık 1-1,5 saat arası gidiyor.Sistemin performansı gerçekten iyi. 3 saat gittiğini yazıyor genelde laptopun satıldığı yerlerde ama 2 saat 10 dakika gidiyor bilginiz olsun.

Şimdi MSI EX610 Artıları

ATI ve AMD platformu HDMI çıkışı sayesinde 5+1 Müzik ve sinema keyfi.
    AMD 2.0 Ghz İşlemci + 2 GB Ram ve Harici Ekran Kartı Olması gerçekten Performans için İyi
    Wireless + Blutooth 2.0 + CardReader + Webcam+Numerik Tuş takımı + HDMI olması her her notebook olmayan özellikler
    2.6 Kg ağırlığında Isınma Sorunu Yok Sessiz Hızlı fiyatına göre Performansı yüksek bir makine
    Bu fiyata az bulunabilecek notebooklardan Bütçesi oz olanların yada performansa isteyenlerin Kesinlikle %200 :) almalarını tavsiye ediyorum

Eksileri

Bataryanın uzun süreli gitmemesi. 3 saat yazıyor Ama 2 saat 10 dakika gidiyor
    Driver CDsinde Xp Sürücülerinin gelmemesi.

Not olarak 10 üzerinden 8

Windows Xp Çift Çekirdekli İşlemcilerde Yavaş Çalışıyor O yüzden alttaki yamayı İndirmenizi Tavsiye ederim.

AMD Dual Core Optimize Xp Download

Bataryanın daha uzun ömürlü gitmesi içi Xp/Vista İşletim sistemleri için

işlemci hızı neden 800 Mhz düşüyor demeyin AMD işlemcileri Xp işletim sistemleri tam stabil olmadığı için
    Elektrik Tüketimi XP de fazla gitmesine neden oluyor. Ama Vistada bu dengeyi sağlamışlar.

Oyüzden RM Clock Utility 2.30 programını kullanmanızı tavsiye ederim.
    Arkadaşkar bu konuda baya araştırmışlar ben kullandım işe yarıyor. Tanıtımınıda yapalım ne işe yaradığı hakkında

RM Clock Utility 2.30

Bu program bilgisayarınızın voltajını ayarlamanıza olanak sağlayan bir program. Overvoltage ve undervoltage yapmanıza olanak sağlar böylece daha sessiz bilgisayarınız ve daha uzun pil ömürlü laptop`ınız olur.Özellikler:Cpu sıcaklarını göstermede en geniş cpu sınıflarını tanıyabilmesi.( AMD K8, Intel Core and Intel Core 2 CPU)Gerçek zamanlı olarak minimum hatada çalışır. Gün içerisindeki tüm olayları günlüğe kayıt tutar.Çoklu işlemciler ile uyumlu çalışabilir.Aşırı sıcaklıkları size alarm şeklinde haber verebilme özelliğine sahiptir.

RightMark CPU Clock Utility Download

Vista 4 puan veriyor

Birazda Detaylı Resimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi §akaryali -- 21 Mart 2008; 14:30:47 >

• Arkdaşım ereyondan baktınsan bu pc işletim sistemi free dos
  • windows vistaya uyumlu olduğunu gösteriyor logo ama dediğin gibi işletim sistemi olmadan satılıyor türkiyede
  • en ii fiyat nerde bu bilg için... 1050 ytl civarı peşin alınabilir mi... yada 1050 ytl ye degcek bi bilg midir...
  • Dos ile satıldığına göre xp yüklenip çalıştırılamazmı? yani vista şartmı
  • bazı bilgisayar lara xp kurulmuyo
    sata hdd yüzünden. bunda da
    öyle bir sorun var mı acaba
    yani xp takınca kuruluma
    başlar değilmi kimi laptop lara
    xp cd si içine başka dosyalrı
    atarak görüyorda
    bu da öylemi yoksa
  • merhaba ;

xp yüklemek istersek 64 bitlik mi yüklenmesi gerekiyor buna ?
  • birde bu msi nerden alınır ,internetten almak istemiyorum ,ankarada bildiğiniz bir yer var mı ? (teknosadan da almam )
  • nümerik tuş takımını epey abartmışsınız maşallah oyunseverler için ne artısı var ?? çoook büyük bir eksi hatta yön tuşlarının ancak çubuk krakerle basılacak kadar dar ve sıkışık olması
  • bende aldım yarın gelecek ,inceleyip yorumlarımı yazarım.
  • Arkadaşlar cep telefonu almıyorsunuz bilgisayar alıyorsunuz. Gönlünüz hangi işletim sistemini arzu ediyorsa onu kurarsınız. Denildiği gibi XP kurulumunda sıkıntı çıkabilir. Oda izin verilmediği için değil, benimkinde olduğu gibi XP'nin sata harddiskleri görmemesinden kaynaklanıyor. Çözümü gayet basit. Ya sata driverı entegre edilmiş bir xp bulup onu kuracaksınız, yada kendiniz (ben öyle yaptım) entegre edeceksiniz. Biraz araştırarak nasıl entegre edeceğinizi öğrenebilirsiniz. Saygılar.
    (Benim datronda MSI kasadır)
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaftolga

bende aldım yarın gelecek ,inceleyip yorumlarımı yazarım.

dostum yorumlarını bekliyorum
  • geldi ,bence ürün güzel kasasıda o kadar kalitesiz durmuyor.bende hp pavilion vardı ona görede şık sayılır.

xp yi sorunsuz yükledim ancak pc nin kutusunda driverlar vista uyumlu çıktı şimdi netten xp uyumlu driverları indirmeye çalışıyorum bu biraz sıkıntılı olacak gibi.indirdiğim dosyalarda sys uzantısı var ve açmaya çalıştığımda hata veriyor bakalım ne yapacağız.
  • ekran kartınında xp sürümü olmadı ,sitede verdikleri bozuk dosya çıktı ,atinin sitesindede sürücüsü yok .bu nasıl iş anlamadım bu gidişle vista kuracam bu alete.
  • bende yaklaşık olarak 4-5 gündür msı ex610 kullanıcısıyım... xp bende de problem çıkardı vista kurmak zorunda kaldm benim için o kadar önemli değil...
    Ürün fiyat ve performans olarak bence ideal ki bu özelliklere sahip notebook fiyatları ortada... Bazı arkadaşlar ürünün malzeme kalitesi olarak başarılı olmadığını söylemişler fakat bence ürün gayet kaliteli ve şık...Alacak olan arkadaşlar bence gönül rahatlığıyla alabilirler tavsiye ederim....
  • ekran kartının driverlarını indirdim çalışıyor xp için olan 163 mb. isteyenlere gönderirim ama nereye yüklücem paylaşım siteleri 100mb üzeri almıyor.
  • bunu kullanan arkadaslar buna ekran kartını yukseltebiliyormuyuz mesela 512 oluyor mu?

oneriyor mususnuz son versiyon oyunları ne kadar yeterli

sesi ne olcude kaliteli çıkıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: firstemperor

ekran kartının driverlarını indirdim çalışıyor xp için olan 163 mb. isteyenlere gönderirim ama nereye yüklücem paylaşım siteleri 100mb üzeri almıyor.

Foruma toplu halde link verme şansınız varsa çok güzel olur. Çünkü yarın sipariş verceğim ,geldiğinde driver sorunu yaşamak istemiyorum. Gösterdiğiniz emeğe de teşekkür ederim.
  • arkadaşlar bu notebookun wireless bağlantı gücü ne kadar kuvvetli çekiyor mu ? bide bilgisayar çalısırken cok çıkarıyormu gece falan download için bırakmıdığımızda sessiz çalısıyormu ? deneyen gören arkadaşalr bir haber verirse seviniri
  • nerde bu klüp üyeşleri alan yokmu bu makinayı. yorum yapın arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.