Şimdi Ara

MSI GE60 2PC-089XTR Apache Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
10
Favori
35.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun süredir kullandığım Core 2 Duo işlemcili 15.6"lik MSI'dan sonra güçlü bir dizüstüne geçmenin zamanının geldiğini, hatta biraz da geçtiğini farkederek terfi kararı aldım. Bir kaç model arasında tereddüt yaşadıktan sonra Maxwell temelli GTX 850M'de mutabık kalarak siparişi verdim ve üç gün önce Nova Bilgisayardan GE60 2PC Apache geldi. Forumdaki kullanıcı incelemelerini uzun süredir okuyordum. Bir tane de ben hazırlayım dedim :)

Teknik Özellikler

İşlemci: Intel i7-4700HQ

Bellek: 8GB DDR3 1600MHz, maksimum 16GB destekli

Ekran kartı: Nvidia GTX 850M

Depolama: 128GB SSD + 1TB mekanik sürücü

LAN: Gigabit Ethernet, 802.11 AC

Ekran: 15.6", 1920 x 1080, LED, yansımasız ekran

Pil: 4400mAh, 6 hücreli

İşletim sistemi: Free DOS

Ürünün kutusu:

Paketleme düzgün yapılmış:

Kutu içeriğinden; adaptör ve kablosu, sürücü CD'leri, kullanım kılavuzu ve garanti belgesi çıkıyor:

Üst kapak alüminyum malzeme ile kaplı ama heyecanlanmayın, diğer yüz plastik:

MSI'ın diğer "GE" serisinde olduğu gibi kapağın üzerindeki logo, sistem çalışmaya başladığı zaman LED'lerle aydınlatılıyor:

Karşınızda GE60 2PC Apache:

Sol kısmında soldan sağa; Kensington kilit yuvası, adaptör girişi, sıcak hava çıkış ızgarası, 1 x USB 2.0, HDMI çıkış, 2 x USB 3.0 ve kulaklık/mikrofon yuvaları var:

Sağ kısımda ise; DVD Writer, 1 x USB 2.0, VGA çıkışı ve LAN girişi yer alıyor:

Kapağın maksimum açılması bu şekilde. Kabaca 130-135 derece diyebiliriz:

Tamamen plastikten üretilen tabanda 4 adet küçük lastik ayak var. Fanın havayı aldığı ızgara ve SD kart yuvası burada:

Çift kilitle gövdeye yerleştirilen 6 hücreli pil, 4400mAh'lik kapasitede:

İç kısımda, işlemci ve ekran kartının soğutulması için kullanılan iki adet yassı bakır ısı borusu ve fan görünüyor. İşlemcinin hemen yukarısındaki yuvaya ikinci bir SSD takılabilir. Ama ben ikinci SSD'yi, mekanik sürücüyü çıkartıp, boşta kalan yuvada kullanmayı düşünüyorum:

mSATA yuvasındaki SSD; Sandisk'in. 128GB kapasitede ve SATA 3Gb/s destekli. SATA 6Gb/s'de hiç fena olmazdı:

Kapağın üst kısmı gibi, klavyenin çevresinde de alüminyum kullanılmış. Açma/kapama butonu sağ üst köşede. Soldaki iki butondan biri klavyenin arka ışıklandırmasını açıp/kapatıyor. Diğeri ise; fanın devrini manuel olarak artırıp/azaltmaya yarıyor. Gerçi sistem ısınmaya başladığı zaman fan otomatik olarak devrini artıyor ama benim bu duruma müdahil olabilmem sevindirici. Klavyenin üst kısmındaki uzun yuvanın içinde Dynaudio imzalı 4 adet hoparlör var:

Klavyenin, arka aydınlatmasız görüntüsü:

Sistemin ilk açılışında (Steel Series yazılımı yüklenmeden) aydınlatma tek renk. Tercihe göre klavyenin tamamını:

Yada bir kısmını ışıklandırabiliyoruz:

Yazılımın yüklenmesinden sonra arka aydınlatmada istediğiniz herhangi bir renk kombinasyonu seçebiliyoruz:

-------------------------------------------------------------------

FreeDOS yani üzerinde herhangi bir işletim sistemi bulunmayan GE60 2PC Apache'nin BIOS'u:

Steel Series yazılımı çok iyi. Mekanik klavye kullananlar bilir, klavyenin tuşlarına farklı makrolar atayabiliyoruz. İlave olarak yazılım sayesinde arka ışıklandırmada farklı kombinasyonlarına giderek keyfe göre farklı renkler kullanabiliyoruz:

-------------------------------------------------------------------

İşlemci;

8GB kapasiteli 1600MHz bellekler Kingston'dan:

Nvida GTX 850M;, GM107 GPU'sunu kullanıyor. 128 bit bellek veriyoluna, 1253MHz bellek hızına, 2048MB GDDR5 belleğe ve 863MHz GPU hızına sahip:

İşlemci performansını göstermek için Cinebench R11.5 koşturdum. Tek çekirdekte skor 1.51, çoklu çekirdekte ise 6.86. puan alıyor:

128GB kapasiteli SSD, görüldüğü üzere SATA 3Gb/s hızda çalışıyor:

Mekanik sürücünün hızı ise iyi sayılır:

Grafik performansını göstermek için üşenmeyip 3DMARK 11'i yükledim. Karşılaştırma yapmak gerekirse; GTX 850M, masaüstündeki R7 260'dan biraz fazla, GTX 750Ti'dan biraz daha az performansa sahip:

Battlefield 4'de 1920 x 1080 çöznürlük ve High ayarlarda ortalama 39-42 arası frame alıyor:

Crysis 3'de 1920 x 1080 çözünürlük, SMA Low-1, High kalite ayarlarda ortalama 30-33 frame:

Crysis 3, 1920 x 1080 çözünürlük, SMA Low-1, Medium kalite ayarlarda ortalama 36-38 frame:

Birazda kullanım deneyimlerinden bahsedeyim.

Kapağın üst bölümü ve klavye çevresine yerleştirilen alüminyum sayesinde gövde hem sağlam, hem de şık görünüyor. Genel plastik kalitesi iyi sayılır. Ekranın yansımasız olması, aydınlık ortamlarda sağlıklı bir görüş sağlıyor. Kullanılan panel kaliteli ve parlaklık oranı yüksek.

Steel Series klavyenin tuşlarının baskı seviyesi çok yumuşak. Sürekli dizüstü kullanan biri olarak; her ne kadar eski modelin sert tuşlarından sonra alışma zorluğu çekecek olsam da, yumuşak tuşlar şimdiden keyif vermeye başladı. Klavyenin arka aydınlatması tamamen yada kısmen açılıp kapatılabiliyor. Zevke göre LED'lerin rengini değiştirmek ve tuşlara makro atama yapabilmek, kullandığım eski modelden sonra biraz fazla geldi. Ancak arka aydınlatma, karanlık ortamlarda kesinlikle işe yarıyor.

Soğutma performansı çok iyi. GPU boşta 28, tam yükte 77, maksimum 82 dereceyi görüyor. Maxwell mimarisi işe yarıyor demek. Fan, düşük devirde çok sessiz, sıcaklık yükselince ses oranı biraz artıyor. Ama çok rahatsız edecek kadar gürültülü değil.

2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, HDMI-VGA ve SD kart yuvaları benim için yeterli, hatta fazla. Dizüstünde en çok sevdiğim özellik; Dynaudio hoparlörler. Sesler son derece net ve tize-bas sesleri duyabilmek kulaklarımın pasını attı. Bir ara optik sürücüyü çıkartarak, mekanik sürücüyü aparat yardımıyla buraya takmayı düşünüyorum. Boşta kalan 2.5" yuvaya da 240 yada 480'lik SSD takarım.

Bu arada 802.11 AC'den bahsetmeden geçmeyim. Kablosuz ağ üzerinden veri aktarımı için şu an en hızlı seçenek. Bir ara NAS sürücü ile hız test yaparım.

MSI GE60 2PC Apache'den genel olarak memmun kaldım. Benim gibi oyun severler için tercih edilebilir, performanslı ve kaliteli bir model. Satın almayı düşünenlere şiddetle tavsiye ederim. Şimdi biraz daha oyun yükleyip keyfime bakmayı düşünüyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draker -- 3 Haziran 2014; 13:22:26 >

• Inceleme için teşekkürler bende ge70 Apache düşünüyorum gayet güzel bir inceleme olmuş ayrıca çanta ve mouse var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NarutoTR -- 7 Mayıs 2014; 17:18:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • NarutoTR N kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Nova'dan aldım, çanta ve mouse yoktu.
  • işte beklediğim inceleme eline sağlık hocam süpersin
  • Su laptopa gtx 860 koysalardi gozum kapali alirdim.ama 850 ne abi ya.orta seviyede bir kart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

Su laptopa gtx 860 koysalardi gozum kapali alirdim.ama 850 ne abi ya.orta seviyede bir kart.

Bunun 860lısıda var daha Türkiye'ye gelmedi sadece gelince onu alırsınız sinirlenmeyin

Hocam bu arada inceleme çok güzel olmuş ellerine sağlık bende bu modeli almak istiyorum. Ama bazıları 8gb ram az diyorlar bu konuda düşüncen nedir acaba?
  • güle güle kullanın. çok güzel bir makine. bende almayı düşünüyorum eylüle doğru. incelemenizde çok ayrıntılı ve güzel. açılış sürelerini ve genel internet program açılış süreleri vs bilgilerinide yazarsanız iyi olur. full hd ekrandan bahsederseniz biraz film ve görüntülerdeki performansı nasıldır?
  • Pre-clinic kullanıcısına yanıt
    Günlük kullanımlar ve oyunlar için 8GB fazlasıyla yeterli. Daha fazlası slotta konu mankeni olarak durur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ps3xbox360

güle güle kullanın. çok güzel bir makine. bende almayı düşünüyorum eylüle doğru. incelemenizde çok ayrıntılı ve güzel. açılış sürelerini ve genel internet program açılış süreleri vs bilgilerinide yazarsanız iyi olur. full hd ekrandan bahsederseniz biraz film ve görüntülerdeki performansı nasıldır?

Teşekkürler :)

Biraz önce kronometre ile sürelere baktım. Açma/kapama butonuna bastıktan sonra Win 8'in metro ekranının açılışı 9.5 saniye sürüyor. Kapanış 3.7 saniye. Video arşivi NAS sürücüde. 802.11 AC bağlantısı ile 9-18GB büyüklükte ve ortalama 10.000Mbit'lik videoları akıcı izleyebiliyorum. Bu arada kullandığım router'da AC destekli.

Ekranın görüntü kalitesi on numara. 1080p'de renkler çok canlı görünüyor. Kısmet olur da alırsan, Avatar'ı bir de Apache'de izle derim.

• 850 neden orta seviye bir kart?
  • Jakler altin kaplamami?

• quote:

Orijinalden alıntı: c0mpeng

Jakler altin kaplamami?

Evet, altın kaplama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

Su laptopa gtx 860 koysalardi gozum kapali alirdim.ama 850 ne abi ya.orta seviyede bir kart.

Crysis 3'ü 1080p ve orta detay kalitesinde oynatıyor. Daha ne olsun
  • Ben de gtx 860 bekliyordum , gelir sanırım ama ben yetişemeyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draker

Günlük kullanımlar ve oyunlar için 8GB fazlasıyla yeterli. Daha fazlası slotta konu mankeni olarak durur :)
    Şu altın kaplama jak olayını hala anlayamadım ne gerek var arkadaş yazık güzelim altını ziyan etmişler çıkartıp satsak onları
  • Bilgisayar cok iyi ekran karti fln rahatlikla her oyunu kaldirabilecegini dusunuyorum genel olarak iyi bi bilgisayar
  • Arkadaşlar iyi günler.ben de bu bilgisayarı almayı düşünüyorum.üniversiteye başlayacağım 5 sene boyunca kullanmak istiyorum.5 sene boyunca medium-high ayarlarda oyunları oynayabilirmiyim bu cihazda.Genel olarak strateji oyunları oynuyorum.şimdiden cevaplar için tesekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Reisereise5

Arkadaşlar iyi günler.ben de bu bilgisayarı almayı düşünüyorum.üniversiteye başlayacağım 5 sene boyunca kullanmak istiyorum.5 sene boyunca medium-high ayarlarda oyunları oynayabilirmiyim bu cihazda.Genel olarak strateji oyunları oynuyorum.şimdiden cevaplar için tesekkürler

5 sene, bilgisayar teknolojisi için çok uzun bir zaman. Neredeyse her yıl işlemci, anakart, ekran kartı ve işletim sistemleri değişiyor. Oyunlar ise, her yıl daha fazla kas kuvvetine ihtiyaç duyuyor. Şu an 10.000$'lık bir dizüstü alsan da, 5 yıl sonra muhtemelen Win 13'ü açmakta zorlanır.

Apache'nin i7 işlemcisi, FPS, online ve strateji oyunları için ideal. Tahminen 2-3 yıl kadar oyun konusunda sıkıntı yaşamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draker

quote:

Orijinalden alıntı: Reisereise5

Arkadaşlar iyi günler.ben de bu bilgisayarı almayı düşünüyorum.üniversiteye başlayacağım 5 sene boyunca kullanmak istiyorum.5 sene boyunca medium-high ayarlarda oyunları oynayabilirmiyim bu cihazda.Genel olarak strateji oyunları oynuyorum.şimdiden cevaplar için tesekkürler

5 sene, bilgisayar teknolojisi için çok uzun bir zaman. Neredeyse her yıl işlemci, anakart, ekran kartı ve işletim sistemleri değişiyor. Oyunlar ise, her yıl daha fazla kas kuvvetine ihtiyaç duyuyor. Şu an 10.000$'lık bir dizüstü alsan da, 5 yıl sonra muhtemelen Win 13'ü açmakta zorlanır.

Apache'nin i7 işlemcisi, FPS, online ve strateji oyunları için ideal. Tahminen 2-3 yıl kadar oyun konusunda sıkıntı yaşamazsın.

Cevabınız için çok teşekkür ederim :) 5 sene uzun gerçekten ama idare edicez

• Bu pcde DayZ oynayan var mı kaç fps alıyorsunuz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.