Bildirim
MSI GE60 602XTR Notebook son karar
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
lo gencler nerdesiniz -
-
arkadasım bende senın gıbı bu bilgisayar ile bunun i7 işlemcili modelı var ve arasına cok fark var cunku bunn l3 belleği 3 mb i7 li modelinkisi ise 6 mb birde dört çekirdekli ama arada 300 tl gibi bir fark varquote:
Orijinalden alıntı: byhackermstfquote:
Orijinalden alıntı: sahinizgi05
arkadaşlar herkese ilk öncelikle merhaba
iyi kötü ras gelen olmuşdur msi ile ilgili kac aydan beri araştırma yapıyorum bazı arkadaşların yorumunu okuyorum
iyisiyle kötüsütle tabi bu araştırmam 6 aydan beridir yapmakdaydım ve benim burda sizlere sormak istedigim şey
bu benim verecegim son kararın yorumunu yapmanız olacak
MSI GE60 602XTR Notebook : bu modeli secdim cünkü fiyatı uygun ve sddli
sistem özelliklerine buyrun bakın
Notebook Markası : MSI
İşlemci Markası : Intel
İşlemci Modeli : 3. nesil Intel® Core™ i5-3230M Çift çekirdekli işlemci
İşlemci Tipi : Intel Core i5
İşlemci Hızı : İ5-3230M - 2.6 GHz Turbo Boost ile 3.2 GHz'ye kadar
İşlemci Cache : 3 MB
Ekran Boyutu : 15.6
Ekran Tipi : Full HD (1920x1080) LED backlight Anti-glare
Ekran Çözünürlüğü : 1920x1080
Ekran Kartı : Nvidia
Ekran Kartı Belleği : Paylaşımsız, 2 GB
Grafik İşlemcisi : Nvidia GeForce GTX660M 128BIT DDR5
HDMI : Var
Sistem Belleği : 8GB
Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3
Max Bellek : 8 GB
Disk Kapasitesi : 750GB + 128GB SSD
Disk Hızı : 7200 RPM
Optik Sürücü : DVD Super Multi
Modem : Yok
Ethernet : Gigabit Ethernet LAN
Wireless : 802.11b/g/n
Bluetooth : Bluetooth 4.0
Usb Portu : 2 USB 2.0 + 2 USB 3.0
Video Portu : 15 pinli VGA video konnektörü
Klavye : Numerik Q TR
Hoparlör : Dynaudio THX TruStudio Pro Ses Çıkışı : 7.1 Hoparlör : 2 (2W)
Kart Okuyucu : Var
Kamera : Tümleşik Full HD kamera ve Mikrofon
Touchpad : Çok Fonksiyonlu Touch Pad
3G : Yok
İşletim Sistemi (Yazılım) : FreeDos
Paket İçeriği : Notebook/Adaptör/Pil
Pil Teknolojisi : 6-cell Li-lon Pil
Notebook Ağırlığı : 2.38 Kg
Garanti Süresi : 24 Ay Resmi MSI Servisi
Hediye : Orjinal MSI Çanta + Orjinal MSI Mouse
vede pcyi arkadaşlar pcdepodan sipariş edecegim
EN BÜYÜK SORMAK İSTEDİGİM ŞEYLERE GELDİ ŞİMDİ SIRA
1:sizce bu pc modeli şuandaki yeni cıkmış ve ilerde cıkacak oyunlar için yeterli olurmu ileri derken bundan 3 yıl öncesine kadar
yanekısacası crysis 3 bft 4 gibi oyunlar için çalışma oyun performans ne olur
2:işlemci i5 ben sadece oyun oynamıyacagım bazı programlarda acıyoz sony vegas pro .after, adobe nun bazı programlar paskal bu programları actıgımda işlemci
sizce cok zorlanırmı i5 i7 ile daglar kadar fark yok diyolar ama sizce nasıldır
3:kasa sogutma işlemi nasıl iyimi sogutucu almama gerek varmı almam gerekirse hangisini almamı tavsiye edersiniz 50 tl gecmesin
4:pcdepo sizce nsl bizzat hiç alışveriş yapmadım yapanlar varmı nasıl iyilermi kac günde geliyor teslimat sonucda 2000 TL birşey sipariş veriyoruz
5: win 8 pro yaptıracam kesinlikle sizce iyi secimmi?? vede freedos alacagım için ucuza nerden bulurum yada pclerde hiç sormadım
bizim okulda hocalarda vermiyo gobeller zaten verselerde yaptırmam
fiyat ne olur sizce
arkadaşlar sizlere zahmet sorularımı şıklandırma şeklinde cvplarsanız cok güzel olur
sormak istediklerim bunlar yorumlarınızı şimdiden bekliyorum arkadaşlar
herkese
İYİ RAMAZANLAR..
hocam bu laptopa 2000 tl vericegine lenovo y500 al vatandan hem çift ekran kartlı ssdli ve core i7li daha iyi çözüm bence
-
ben de bu modeli düşünüyorum ama bir soru daha eklemek istiyorumquote:
Orijinalden alıntı: tugkans
arkadasım bende senın gıbı bu bilgisayar ile bunun i7 işlemcili modelı var ve arasına cok fark var cunku bunn l3 belleği 3 mb i7 li modelinkisi ise 6 mb birde dört çekirdekli ama arada 300 tl gibi bir fark var
Alıntıları Göster
arkadaşın paylaştığı msi ge60 602XTR ile msi ge60 0ND-662XTR arasında ne fark var? msi ge60 0nd-662xtr 300 tl'ye yakın daha pahalı -
quote:
Orijinalden alıntı: byhackermstf
quote:
arkadaşlar herkese ilk öncelikle merhaba
iyi kötü ras gelen olmuşdur msi ile ilgili kac aydan beri araştırma yapıyorum bazı arkadaşların yorumunu okuyorum
iyisiyle kötüsütle tabi bu araştırmam 6 aydan beridir yapmakdaydım ve benim burda sizlere sormak istedigim şey
bu benim verecegim son kararın yorumunu yapmanız olacak
MSI GE60 602XTR Notebook : bu modeli secdim cünkü fiyatı uygun ve sddli
sistem özelliklerine buyrun bakın
Notebook Markası : MSI
İşlemci Markası : Intel
İşlemci Modeli : 3. nesil Intel® Core™ i5-3230M Çift çekirdekli işlemci
İşlemci Tipi : Intel Core i5
İşlemci Hızı : İ5-3230M - 2.6 GHz Turbo Boost ile 3.2 GHz'ye kadar
İşlemci Cache : 3 MB
Ekran Boyutu : 15.6
Ekran Tipi : Full HD (1920x1080) LED backlight Anti-glare
Ekran Çözünürlüğü : 1920x1080
Ekran Kartı : Nvidia
Ekran Kartı Belleği : Paylaşımsız, 2 GB
Grafik İşlemcisi : Nvidia GeForce GTX660M 128BIT DDR5
HDMI : Var
Sistem Belleği : 8GB
Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3
Max Bellek : 8 GB
Disk Kapasitesi : 750GB + 128GB SSD
Disk Hızı : 7200 RPM
Optik Sürücü : DVD Super Multi
Modem : Yok
Ethernet : Gigabit Ethernet LAN
Wireless : 802.11b/g/n
Bluetooth : Bluetooth 4.0
Usb Portu : 2 USB 2.0 + 2 USB 3.0
Video Portu : 15 pinli VGA video konnektörü
Klavye : Numerik Q TR
Hoparlör : Dynaudio THX TruStudio Pro Ses Çıkışı : 7.1 Hoparlör : 2 (2W)
Kart Okuyucu : Var
Kamera : Tümleşik Full HD kamera ve Mikrofon
Touchpad : Çok Fonksiyonlu Touch Pad
3G : Yok
İşletim Sistemi (Yazılım) : FreeDos
Paket İçeriği : Notebook/Adaptör/Pil
Pil Teknolojisi : 6-cell Li-lon Pil
Notebook Ağırlığı : 2.38 Kg
Garanti Süresi : 24 Ay Resmi MSI Servisi
Hediye : Orjinal MSI Çanta + Orjinal MSI Mouse
vede pcyi arkadaşlar pcdepodan sipariş edecegim
EN BÜYÜK SORMAK İSTEDİGİM ŞEYLERE GELDİ ŞİMDİ SIRA
1:sizce bu pc modeli şuandaki yeni cıkmış ve ilerde cıkacak oyunlar için yeterli olurmu ileri derken bundan 3 yıl öncesine kadar
yanekısacası crysis 3 bft 4 gibi oyunlar için çalışma oyun performans ne olur
2:işlemci i5 ben sadece oyun oynamıyacagım bazı programlarda acıyoz sony vegas pro .after, adobe nun bazı programlar paskal bu programları actıgımda işlemci
sizce cok zorlanırmı i5 i7 ile daglar kadar fark yok diyolar ama sizce nasıldır
3:kasa sogutma işlemi nasıl iyimi sogutucu almama gerek varmı almam gerekirse hangisini almamı tavsiye edersiniz 50 tl gecmesin
4:pcdepo sizce nsl bizzat hiç alışveriş yapmadım yapanlar varmı nasıl iyilermi kac günde geliyor teslimat sonucda 2000 TL birşey sipariş veriyoruz
5: win 8 pro yaptıracam kesinlikle sizce iyi secimmi?? vede freedos alacagım için ucuza nerden bulurum yada pclerde hiç sormadım
bizim okulda hocalarda vermiyo gobeller zaten verselerde yaptırmam
fiyat ne olur sizce
arkadaşlar sizlere zahmet sorularımı şıklandırma şeklinde cvplarsanız cok güzel olur
sormak istediklerim bunlar yorumlarınızı şimdiden bekliyorum arkadaşlar
herkese
İYİ RAMAZANLAR..
hocam bu laptopa 2000 tl vericegine lenovo y500 al vatandan hem çift ekran kartlı ssdli ve core i7li daha iyi çözüm bence
kardeş levona ekran kartı düşük sogutmasıda iyi değil benim arkadaşda var ondan diyom
cocuk söylemiyo ama pişman
o yüzden onu düşünmüyorum
yorumun için teşekküler
keşke tüm sorularıma cvp verseydin
-
quote:
Orijinalden alıntı: tugkans
arkadasım bende senın gıbı bu bilgisayar ile bunun i7 işlemcili modelı var ve arasına cok fark var cunku bunn l3 belleği 3 mb i7 li modelinkisi ise 6 mb birde dört çekirdekli ama arada 300 tl gibi bir fark var
kardeşim yorumun için teşşekür ederim öncelikle
senin dedigin i7 ilede sadece işlemci değişk üst model
başka hiç birşey değişik değil herşey aynı
ram aynı
ekran kartı aynı
HDD ssd aynı
kasa aynı
onuda cok araştırdım -
quote:
Orijinalden alıntı: dawnman67
ben de bu modeli düşünüyorum ama bir soru daha eklemek istiyorum
arkadaşın paylaştığı msi ge60 602XTR ile msi ge60 0ND-662XTR arasında ne fark var? msi ge60 0nd-662xtr 300 tl'ye yakın daha pahalı
hiç bir fark yok 662 model yeni geldigi için 300 TL fark var ben o farkı vermemek için bu modeli alıyorum saygılar -
yorumlar neden durdu yala -
loo nerdesiniz -
hani son karar? almadın mı daha?quote:
loo nerdesiniz -
lenovo alma,msi al + bekleyebiliyorsan biraz daha bekle i7lisini al derim...quote:
Orijinalden alıntı: kuyuduzu
hani son karar? almadın mı daha?
Alıntıları Göster -
quote:
tmm işde son kararım ama yinede bi paylaşım yapam dedim cuma günü sipariş verecem -
quote:
quote:
tmm işde son kararım ama yinede bi paylaşım yapam dedim cuma günü sipariş verecem
aynısını aynı yerden alacağım ama pcdepo nasıldır orada soru işareti var alınca mutlaka paylaş beni de haberdar et hocam :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MyBuZz
quote:
quote:
tmm işde son kararım ama yinede bi paylaşım yapam dedim cuma günü sipariş verecem
aynısını aynı yerden alacağım ama pcdepo nasıldır orada soru işareti var alınca mutlaka paylaş beni de haberdar et hocam :)
kardeş işte bu hafta cuma ALLLAHIN izni ile sipariş edecem pcyi antalyadayım iş yeri adamların istanbulda pazartesiye yada cumartesi alırım her halde sabahdan sipariş verecem
-
Bende 2 hafta önce uzun araştırmalar sonucu bu modelde karar kıldım ssdli olmasından dolayı, çünkü piyasada en dandik ssd kartını bile sadece 260tl ye alıyosun.quote:
Orijinalden alıntı: sahinizgi05quote:
Orijinalden alıntı: MyBuZz
quote:
quote:
kardeş işte bu hafta cuma ALLLAHIN izni ile sipariş edecem pcyi antalyadayım iş yeri adamların istanbulda pazartesiye yada cumartesi alırım her halde sabahdan sipariş verecem
Alıntıları Göster
1- ilerideki oyunlar için yeterli olur mu bilmem ama bf4'ü kaldıracak çünkü aynı grafik motoruyla yapıyorlar sanırsam.
2- tabiiki başka programlar kullanıyosan az da olsa etkiler ama çokta etkileyeceğini sanmıyorum yani render alırken bilmem ne 1 saat bekliceğine 1 saat 15 dk beklersin
3- Benim hayatım maalesef ki bu makinayı alana kadar HP fırınlarıyla geçti, kendi soğutma yöntemlerimi buldum her yolu denemiştim soğutabilmek için, ama şuanda en ağır oyunu oynarken bile (COH2) ısınmadan kaynaklanan hiçbir kasma olmuyor özellikle istediğinde çalıştırabileceğin fanı en sıcak halindeyken 10 dakikada falan serinletiyor bilgisayarı o yönden açıkçası çok şaşırdım, ben semboliktir falan diye düşünüyordum ama gördüm ki baya işe yarıyor.
4- ben de pcdepo'dan aldım bilgisayarı siparişi pazartesi günü verdim saat 15-16 gibi, diğer gün işleme alındı bana döndüler fatura adresiyle aynı mı diye, indirimde oldukları ve çok yoğun bir dönemde oldukları için çarşamba çıkışı yapılabileceğini söylediler, perşembe elimdeydi. Daha önceden ben de pcdepodan alışveriş yapmamıştım ve tedirgindim ama çalışan arkadaşların hepsi konuya çok hakim, bir ttneti aradığında karşına çıkan öküzler gibi olmuyor yani
5- bende win8 kullanıyorum, win 7 ye göre çok daha sorunsuz, sadece win 8.1 yükleme çünkü ilk 8.1 yükledim ve ekran kartında bir sorun oldu windows açılmadı secure mod ta bile, tekrar format atmak zorunda kaldım. bu arada 1.9 gb lık gereksiz ayrılan bir kısım var ssd de onu başta win8 yüklerken birleştirirsin.
bu arada win8'i ssd'ye yükle 6sn de falana açılıyor, resi 13-14sn falan. ssd li olması baya performansta kazandırıyor tabi, o yönden i7li ssdsiz olmasından iyidir bence
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ermani
Bende 2 hafta önce uzun araştırmalar sonucu bu modelde karar kıldım ssdli olmasından dolayı, çünkü piyasada en dandik ssd kartını bile sadece 260tl ye alıyosun.
1- ilerideki oyunlar için yeterli olur mu bilmem ama bf4'ü kaldıracak çünkü aynı grafik motoruyla yapıyorlar sanırsam.
2- tabiiki başka programlar kullanıyosan az da olsa etkiler ama çokta etkileyeceğini sanmıyorum yani render alırken bilmem ne 1 saat bekliceğine 1 saat 15 dk beklersin
3- Benim hayatım maalesef ki bu makinayı alana kadar HP fırınlarıyla geçti, kendi soğutma yöntemlerimi buldum her yolu denemiştim soğutabilmek için, ama şuanda en ağır oyunu oynarken bile (COH2) ısınmadan kaynaklanan hiçbir kasma olmuyor özellikle istediğinde çalıştırabileceğin fanı en sıcak halindeyken 10 dakikada falan serinletiyor bilgisayarı o yönden açıkçası çok şaşırdım, ben semboliktir falan diye düşünüyordum ama gördüm ki baya işe yarıyor.
4- ben de pcdepo'dan aldım bilgisayarı siparişi pazartesi günü verdim saat 15-16 gibi, diğer gün işleme alındı bana döndüler fatura adresiyle aynı mı diye, indirimde oldukları ve çok yoğun bir dönemde oldukları için çarşamba çıkışı yapılabileceğini söylediler, perşembe elimdeydi. Daha önceden ben de pcdepodan alışveriş yapmamıştım ve tedirgindim ama çalışan arkadaşların hepsi konuya çok hakim, bir ttneti aradığında karşına çıkan öküzler gibi olmuyor yani
5- bende win8 kullanıyorum, win 7 ye göre çok daha sorunsuz, sadece win 8.1 yükleme çünkü ilk 8.1 yükledim ve ekran kartında bir sorun oldu windows açılmadı secure mod ta bile, tekrar format atmak zorunda kaldım. bu arada 1.9 gb lık gereksiz ayrılan bir kısım var ssd de onu başta win8 yüklerken birleştirirsin.
bu arada win8'i ssd'ye yükle 6sn de falana açılıyor, resi 13-14sn falan. ssd li olması baya performansta kazandırıyor tabi, o yönden i7li ssdsiz olmasından iyidir bence
yorumun için cok saol kardeş
win 8 pro yüklemeyi düşünüyorum tabikide sdd yükliyecem
ekran kartı sorunun ve 1.9 gereksiz alanı anlayamadım onu biraz daha acıklayabilirmisin
bende yarın verecem cuma günü
-
ya win 8.1 yükledim, win 8 e ait olan çoğu driver çalışmadı, en son ekran kartı driver ı yükledim aynı zamanda device manager'ımda açıktı, ondan orda bilgisayarın geforce 660gtx i tanıdığını gördüm sora bir anda ekran gitti ve windows sorun çıkarttı kapatılıyor ekranı çıktı sonra tekrar açamadı, açmaya çalıştığımda turbo ışığı yanıp sönüyordu, yani benim anladığım kadarıyla biglisayar intel ekran kartına ve geforce a geçmeye çalışıyordu ama başaramıyordu. sonra format atıp win8 yükledim hiçbir sorunla karşılaşmadım yani bu sorunun win 8.1'e özel olduğunu düşündüm.
ya adamlar hdd den 1.9gb'ı DOS için ayırmışlar ssd'den de 1.9 gb ı öylesine ayırmışlar bende anlamadım, sende de büyük ihtimalle öyle gelecektir bi sorun yok yani.
Bu arada tek karşılaştığım sorun wireless problemi, forumda araştırdım biosu update edince geçiyor diyorlar denedim hatta intel'in sayfasından wireless kartının update'ini de yükledim geçti sayılır ama arada yine wireless bağlanamamalar oluyor (kopmalar değil) ama bu uzun sürede 1 oluyor ve neden olduğunu çözemedim.
bu arada win8 yüklemeyi planlıyorsan şimdiden driverları yüklemeye başla derim çünkü gelen kurulum cdsindeki nerdeyse hiçbir driver 8 ile uyumlu değil
http://www.msi.com/product/nb/GE60-0ND.html#/?div=Driver&os=Win8 64
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermani -- 25 Temmuz 2013; 13:48:58 >
-
quote:
ya win 8.1 yükledim, win 8 e ait olan çoğu driver çalışmadı, en son ekran kartı driver ı yükledim aynı zamanda device manager'ımda açıktı, ondan orda bilgisayarın geforce 660gtx i tanıdığını gördüm sora bir anda ekran gitti ve windows sorun çıkarttı kapatılıyor ekranı çıktı sonra tekrar açamadı, açmaya çalıştığımda turbo ışığı yanıp sönüyordu, yani benim anladığım kadarıyla biglisayar intel ekran kartına ve geforce a geçmeye çalışıyordu ama başaramıyordu. sonra format atıp win8 yükledim hiçbir sorunla karşılaşmadım yani bu sorunun win 8.1'e özel olduğunu düşündüm.
ya adamlar hdd den 1.9gb'ı DOS için ayırmışlar ssd'den de 1.9 gb ı öylesine ayırmışlar bende anlamadım, sende de büyük ihtimalle öyle gelecektir bi sorun yok yani.
Bu arada tek karşılaştığım sorun wireless problemi, forumda araştırdım biosu update edince geçiyor diyorlar denedim hatta intel'in sayfasından wireless kartının update'ini de yükledim geçti sayılır ama arada yine wireless bağlanamamalar oluyor (kopmalar değil) ama bu uzun sürede 1 oluyor ve neden olduğunu çözemedim.
bu arada win8 yüklemeyi planlıyorsan şimdiden driverları yüklemeye başla derim çünkü gelen kurulum cdsindeki nerdeyse hiçbir driver 8 ile uyumlu değil
ya ben sadece 128 gb sdd işletim sistemi yüklerim başka bir şeyde fazla kullanmam o alanı kocaman 750 GB HDD var zaten Oyunlar hepsi hazır bende bekliyorum ne akdar yer kaplarsada kaplasın win 7 ile bilgim cok ama win 8 fazla bilgim yok yane demek istedigim hangi sürümü daha ii anlamında yane
bu arada verdigin linkden pc geldiginde hepsini indirecez ve wireless sorunu devam edermi acaba
şahsen ben eternet portdan baglanırım kablom var nsl olsa modem dibimde nsl olsa
sorun ne olur sence başka bi sorunun varmı kardeşim senin pcde
dvd rom nsl kasa nsl sevmedigim tarafları nereler bide onları söylersen cok güzel olur kardeşim
link içinde cok saol
-
quote:
bide kardeş win 8 kac tl harcadın
yada kendinmi buldun kendin buldun isen link atabilme imkanın varmı netden bulması zor güvenilir değil
Benzer içerikler
- msi laptop alınır mı
- msi klavye rengi değiştirme
- en iyi laptop markaları
- gigabyte bios tuşu
- rtx 5090 laptop
- yazılım için laptop
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X