Şimdi Ara

MSI GTX 460 Hawk ya da INNO3D GTX 470

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu hafta sonuna kadar başlıktaki iki karttan birini almayı düşünüyorum ve bu karar konusunda yardımınıza ihtiyacım var. MSI GTX 460 Hawk'ı inceledim ve 1Ghz core ve 2Ghz shader hızlarına ulaşabildiğini ve bu hızlarda performansının çok yüksek olduğunu gördüm. Üzerindeki soğutma sistemi de baya iyi görünüyor.

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/msi-gtx460-talon-attack-vs-powercolor-hd5770-crossfirex/5/

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-nvidia-fermi-gtx460-hawk-1gb-ddr5-256-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html

İkinci olarak fiyatı oldukça iyi olan Eksen'de satılan Inno3d GTX470 var. Kartın performansı oldukça iyi görünüyor. Ama standart soğutucu ile olması kafamı kurcalıyor. Genel olarak Hawk ile arasında büyük bir fiyat farkı yok ve Hawkın overclocklu performansı daha yüksek gibi.

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_34232_Inno3D__GTX470__1280_MB__GDDR5__320_Bit__Ekran_Karti___N470-1DDN-J5KW___IChill_Gaming_Mouse_Hediyeli.html

Sizce hangisini almalıyım? Fikirlerinizi bekliyorum.

• 900-1000mhz'de kullanacaksan HAWK al.
  • bu hawk overclock ile gtx470 oluyor mu tam ? ben de ona göre alabilirim de
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

900-1000mhz'de kullanacaksan HAWK al.

+1 zira gtx 470in performasını geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: _What_

bu hawk overclock ile gtx470 oluyor mu tam ? ben de ona göre alabilirim de

900mhz GPU hızında tüm GTX 460'lar 470'i geçiyor.
  • Bu durumda Hawk'ı alacağım gibi gözüküyor.
  • oc un garantisi yok ama bunuda düşün herkes sanki gtx460 ı gtx480 yapıyomuş gibi bir hava var forumda oc yap 200 tl kar a geç felan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    gtx 680 vs r9 270x ? yardım
    10 yıl önce açıldı
    Rx 580 Vs Gtx 1050 ti
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

oc un garantisi yok ama bunuda düşün herkes sanki gtx460 ı gtx480 yapıyomuş gibi bir hava var forumda oc yap 200 tl kar a geç felan

hawk'a garanti msi garanti verir 900 üstüne çıkar diye
    gigabyte 1 gb'ler hep 900 üstü çıkıyor
  • GTX470
  • Yanlış bilgi vermeyelim, her gpu 900ü geçecek diye bişey yok. Önemli olan gpu'nun vid değeri, 900 ve yukarısına çıkanların vid değeri 1'in altında, bazı gpular ise 1,025 ve yukarısında. Misal benim kartım vid değeri 1,062 ve 850mhz yi geçmiyor 1.130mv ile. Eğer bu gtx 470 sessizse yerinde olsam gtx 470 alırdım, he sesi varsa hawk sırf sessizlik için bile alınır.
  • GTx 470 alman daha mantıklı 1000mhz çok zor gtx460 la..gtx 470 ini al 700 mhz kullan..İleride bir soğutucu alırsın 850 mhz ye kadar yolu var..
  • Aslında xmms arkadaşım doğru söylüyorsun. Kararsız kaldım iyice
  • Sanki tek önemli şey performans başka hiç bir etken yok ekran kartında. Arkadaşım GTX460 alırsan 1ghz de kullanabilirsin ama bu kartın ömründen yer kartı zorlayıp ömrünü kısaltcagına şansın varken ondan daha hızlı olan kartı al ve kullan şimdi biri çıkar overclock kartı yıpratmaz derse ne gülerim
  • Hawk alacaksan en azından talon atakdan al normalden alma Verdiğiniz linklerdeki kartlar farklı gördüyseniz
    Tabi psu dan bahsetmeme gerek yok sanırsam
    Herhangi bi 460 a 1,1 vidde ortalama çektiği güç 100w artıyo psu nuzu da göz önünde bulundurun
  • Bence direk msı. önümüzdeki ay almayı planlıyorum bende. ayrıca 50 lira daha pahalı 470. hem referans model hem inno marka olmasından kaybediyor. ayrıca ekran kartı oc risklerinden bahsedilmiş. kendi kartım 450gpu-500ram olan değerleri 600gpu-800ram olarak sorunsuz bi şekilde kulanıyorum 4 yıldır. hemde kart üzerindeki stok soğutma ile. bu %33-%60 clock yani ciddi bi artış.
  • Teknobiyotik linkindeki düz Hawk

Hawk Talon Attack için inventusa bakınız
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3238
  • GTX470'e 50Mhz dahi o/c yapsanız 460larla kolay kolay yakalanmayacak hale gelir. Bunun için ek voltaj falan da istemez. Ama MSI'a göre tabiki sesli ve sıcak çalışacaktır standart soğutmalı 470 modelleri.

Yalnız HAWK'ın Talon Atack modeli çok değişik sonuçlara imza atabilen bir model. Şayet 1Ghzde günlük kullanabilecek değerlere ulaşan inceleme siteleri gördük. Öyle bir 460'a Inno 3D 470 ile yetşmek oldukça zor olur. Ama şans işi tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 5 Kasım 2010; 12:38:27 >
  • bu kartlardan birini alınca hangi çözünürlükte oyun oynucaksınız?
  • Talon Attac ve HAWK'ın donanımsal hiçbir farkı yoktur, yani biri 1ghz görüyor diğeri görmüyor diye birşey yok. Hangisi ucuzsa onu alın.
  • Eğer o.c. mevzuu olsun, yada olmasın, arada sadece 50tl fark var ise tabi ki, 470 alın derim. Böyle bir mantık olamaz, 1ghz de çalışan 460 standart 470 den iyi olabilir, ancak 800 de çalışan bir 470'e yetişmesi bile mümkün değil. Her 470 en az 800mhz ye kadar standart soğutucusu ile ulaşabilir. Markası hiç farketmez. Ben kendimden bir örnek vereyim şu an kullanmakta olduğum düz zotac gtx 470 i, 860/3900 olarak 24/7 sıvı soğutma ile kullanmaktayım, henüz 47-48 dereceyi geçtiğini bile görmedim. 885/4100 de ise çok rahat bench alabiliyorum.
    Buyrun bakın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.