Şimdi Ara

MSI GX70 Kullanıcıları Kulübü (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.500
Cevap
13
Favori
75.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elano68

quote:

Orijinalden alıntı: bircan1905

Arkadaşlar ben anlamıyorum siz neyi tartışıyosunuz bu laptop sizin bahsettiğiniz i7-8970m ayarında bi laptop değildir. Amd işlemcisi tabiki aynı grafik kartıyla aynı performansı vermeyecektir kimse bunun performansı i7/8970m ile aynı demiyor öyle olsaydı bu laptobun fiyatı 3000tl olmazdı.Bu laptop fiyat/performans ürünüdür ve aynı fiyatlı müadilleriyle karşılaştırıldıgında daha performanslıdır ve sanırım siz ge60/ge70 ile karşılaştırıyorsunuz ikisininde fiyatları aynı sayılır ve testlerde gx70'in dediğim gibi daha performanslı oldugu anlaşılıyor ve güç tüketimi ile ısınma konusunda da gx70 daha iyi gibi duruyor.Bu işlemci darboğaz yapıyor yada yapmıyor demenin bi mantıgı yok bu fiyata oyun için alınabilecek en iyi f/p ürünü mü evet yanındaki hediyeleride hiç söylemiyorum.

Birde şu konu aklıma geldi ileride atıyorum 2-3 yıl sonra amd'nin A10-5750m ile aynı soketli işlemcileri çıkabilir bu laptopbun işlemciside dediğiniz gibi ge60/ge70 ile kıyaslandıgında daha çabuk eskiyebilir bu durumda işlemci değiştirerek bi kaç yıl daha kullanılabilir. Ge60/70 grafik kartının değişimi çok daha masraflı olucagından bence uzun vadede kullanılıcak ise bu durumda düşünülebilir sonuçta bir leptopbun ömrü 3yıl gibi bir süre bunu işlemci değiştirerek biraz daha arttırabiliriz gx70in grafik kartı 8970m in bunun için iyi bir kart oldugunu düşünüyorum.

Bende yakın zamanda bir Gx70 alıcam sanırım kullanıcı arkadaslara sormak istiyorum ürünün MMO oyunlardaki performansı nasıldır acaba hiç deneyen varmı Mmo olarak örnek verebileceğim Guild Wars2, WoW, Tera Online çünkü hiçbiyerde bunlar ile ilgili bilgi bulamadım biliyorsunuz MMO oyunlar işlemciye daha fazla yük bindiren oyunlardır Gx70 bunun üstesinden gelebiliyor mu ?
    Birde bilgisayar mühendisliği bölümü için bu leptobu önerirmisiniz ?

Biz laptobun f/p sini tartismiyoruz zAten.ama islemcie yuklenen oyunlar arttikca bu islemci yerlere iner ki si an bile islemci surunuyor
    Bazilari darbogaz olmadigini iddia ediyordu da sonradan jeton dustu.Simdi konuyu saptirmis zaten saptiracagi kadar,Farkli seyler zirvaliyor iste.
    İkincisi Amdlerde islemci degisimi cok zor diye biliyorum.
    Muhendislik icin ise bu laptop en kotu secim olur

ya arkadaşım bak arkamdan konusup konusup duruyorsun bilgisizce saptırmısım yukarıları okumuyormusun nerenle okuyup anlıyorsun bu mesajları.Senin gibi fanboyluk yapmıyoruz burada daha oncede y500 sli la ge60 ı kıyasladın orada cevabını aldın gittin. Buradami başladın onceden senin ne kadar bilgisiz bir insan oldugunu yine belirttim sorsam kaç notebook kullandın kaç tane darbogaz gordun diye 1 elin parmagını geçmez burada post kasma çabalarına mesaj atıp atıp duruyorsun. Zamanında macbook onerisi isteyen insana bile msi ge60 diyebilecek kapasitedesin sen sana ssini atıp rezil olmustun .Bi aralar gozukmedin tekrardan gelip zırvalıyorsun surada. Urunu aldırdıktan sonra o urunle ilgili sorun yasayan 1 kişinin sorununu cozdunmu ? yukarıdaki optimizasyon yazısını okudunmu . Sizi bu forumda 100 kişiye sorsam 80 i zırvalıyor der profiline girip attıgın postlara bakılacak olursa kendini başkalarıyla kıyaslama kendi işine gücüne bak.

amd lerde işlemci değişimi pek de zor bir iş değildir yeterki uygun işlemciyi bulun gerisini bu arkadas anlatmıs hızlıca
    http://www.youtube.com/watch?v=RgfFnZKrvoA

• quote:

Arkadaşlar ben anlamıyorum siz neyi tartışıyosunuz bu laptop sizin bahsettiğiniz i7-8970m ayarında bi laptop değildir. Amd işlemcisi tabiki aynı grafik kartıyla aynı performansı vermeyecektir kimse bunun performansı i7/8970m ile aynı demiyor öyle olsaydı bu laptobun fiyatı 3000tl olmazdı.Bu laptop fiyat/performans ürünüdür ve aynı fiyatlı müadilleriyle karşılaştırıldıgında daha performanslıdır ve sanırım siz ge60/ge70 ile karşılaştırıyorsunuz ikisininde fiyatları aynı sayılır ve testlerde gx70'in dediğim gibi daha performanslı oldugu anlaşılıyor ve güç tüketimi ile ısınma konusunda da gx70 daha iyi gibi duruyor.Bu işlemci darboğaz yapıyor yada yapmıyor demenin bi mantıgı yok bu fiyata oyun için alınabilecek en iyi f/p ürünü mü evet yanındaki hediyeleride hiç söylemiyorum.

Birde şu konu aklıma geldi ileride atıyorum 2-3 yıl sonra amd'nin A10-5750m ile aynı soketli işlemcileri çıkabilir bu laptopbun işlemciside dediğiniz gibi ge60/ge70 ile kıyaslandıgında daha çabuk eskiyebilir bu durumda işlemci değiştirerek bi kaç yıl daha kullanılabilir. Ge60/70 grafik kartının değişimi çok daha masraflı olucagından bence uzun vadede kullanılıcak ise bu durumda düşünülebilir sonuçta bir leptopbun ömrü 3yıl gibi bir süre bunu işlemci değiştirerek biraz daha arttırabiliriz gx70in grafik kartı 8970m in bunun için iyi bir kart oldugunu düşünüyorum.

Bende yakın zamanda bir Gx70 alıcam sanırım kullanıcı arkadaslara sormak istiyorum ürünün MMO oyunlardaki performansı nasıldır acaba hiç deneyen varmı Mmo olarak örnek verebileceğim Guild Wars2, WoW, Tera Online çünkü hiçbiyerde bunlar ile ilgili bilgi bulamadım biliyorsunuz MMO oyunlar işlemciye daha fazla yük bindiren oyunlardır Gx70 bunun üstesinden gelebiliyor mu ?

oyun konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
    Fakat muhendislik için ben notebook alınmasını pek onermiyorum şahsen . Gerek msi ge serisi gerek bu gx serisi lenovo y serisi yani bu notebooklar muhendislik ıcın uygun değildir oyunlar için optimize edilmiştir.Ha tabi ödevler için sınavlar için notebook gerekiyor olabilir onun için ise bir harici kartlı lenovo thinkpad ,hp elitebook birde asusun yeni profesyoneller için cıkardıgı bilgisayar vardı onlara bakabilirsiniz oyun konusunda dediğiniz oyunları oynayacaksanız sıkıntı olacagını dusunmuyorum cunku bu saydıgım notebooklar sogutmada ve tam performans vermede rakipsizlerdir. Cok daha uzun yıllar kullanma fırsatı tanır . tabi birazda bütcenizi artırmanız gerekiyor.

• Microshuttering sorunu çözüldükten sonra bile var dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet cevabini almissin ki konudan konuya atliyorsun surekli.Eski konulari aciyorsun da aslinda olaylarin ve konularin farkinda degilsin
    Kac notebook kullandin diyorsun bana.
    5-6 alet kullanmisimdir ama bazi seyleri anlayabiliyorum sonucta.
    Sen benim 10 katim nb kullanmis olabilirsin ama yukardaki postlarindan anlasildigi uzere hic birsey ogrenememissin cunku ogrenmeye kapali ve bir o kadar inatcisin.
    Sen 10 sne bu isle ugras yine cok farkli olmAz yani anladin sen.
    İsin kotusu kendini cok bilmis zannediyorsun .
    Cevabini aliyorsun ama susmuyorsun cunku sende o kapasite yok dostum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amönyak

Microshuttering sorunu çözüldükten sonra bile var dedi

Ms sorunu o kadar kolay cozulebilen bir sey olsaydi ohooo
    Neyse bi de sizle tartismayalim

en.m.wikipedia.org/wiki/Micro_stuttering

• quote:

MMO için düşünüyorsan bu laptop sana göre değil. Daha önceki mesalımdan bir alıntı:

Kaynak:
    http://www.newegg.com/P...9&Page=1#scrollFullInfo

Şikayetlerin çoğu MMO tarzı oyunlarda oyuncu sayısı arttığında, grafikleri minimuma alındığında bile FPS 'nin dip yapması: 9'a hatta 1'e kadar düşüyor diyenler var.

guild wars 2

1366x768 Best Appearance Preset AA:FX 22 FPS

1920x1080 All Maximum / On AA:FX 20 FPS

http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GX70H-A108972811B-Notebook.99516.0.html burda gx70 in diğer laptoplarla karşılaştırmalı testleri yapılmış.

• quote:

Microshuttering sorunu çözüldükten sonra bile var dedi

ne beklersinki driverla o sorun cozuldu demekten dilimde tüy bitti bu adamda bitmedi. Boşverin desin dursun profiline girip baktıgımızda zaten adamın agzından cıkan 3 kelime var cogu mesajında

msi ge60 ge70 al
    darbogaz
    msi ge60 en iyi çözüm olur

macbook isteyen oyun oynamayacagım diyen bir kişyie bile msi ge60 al dediği ss yi atıp rezil de oldu kendisi hala kabul etmiyor fanboylugunu .
    birde başka modellere sallaması yokmu birde bana konuyu değiştiriyon diyor mesajları okuyup anlamıyor ( beyin kabul etmezse orasını bilemeyeceğim) jeton düştü diyor nasıl bir kafa yapısı var anlamadım.O kadar ceza yedi notebook bolumunde daha da akıllanmamıs demekki.

• Tartışmaktan ziyade konuşarak anlaşırız

• www.notebookcheck.net/Micro-Stuttering-with-SLI-or-CrossFire.57232.0.html

Evet biraz ingizceniz varsa anlarsiniz.
    Adamlar bile demis cozulemedigini tam olarak

• 2 yıl önceden kalma o yazı

• quote:

Evet cevabini almissin ki konudan konuya atliyorsun surekli.Eski konulari aciyorsun da aslinda olaylarin ve konularin farkinda degilsin
    Sen benim 10 katim nb kullanmis olabilirsin ama yukardaki postlarindan anlasildigi uzere hic birsey ogrenememissin cunku ogrenmeye kapali ve bir o kadar inatcisin.

bence senin beyninde kota sorunu var aşınca nasıl mesaj attıgını bilmiyorsun. Amacım burada cok bilmişlik taslamak değilde sizin gibi kendini cok bilmiş zanneden insanları sırf kendi fanboylugu yuzunden bilgisizce fitursuzca yanlıs yonlendirmesi. Konuya atlama sebebim ise arkamdan laf sallaman .Sizin gibileri buradan yollamak . Yukarıdaki postlardan sen bişey cıkaramamışsan benim ogrenmemem değilde senin beyninin tek bir şeye calısmasını gosterir.
    Burada 2 marka onerip kendini bişey bildiğini düşünüyorsun burada sidik yarıstırıyorsun . Daha once rahat 10 yerde senin agzının payını vermiştim sonradan biraz efendi olup durulmustun pmden y580 nındeki sorununu soyleyip cozmemi bile istemiştin . O zaman sendede kendi bilgisayarındaki sorununu çözecek kadar bile kapasite yok . Su cumlenin sonuna attıgın smilelerden belli yaş seviyen ile zeka seviyenin orantılılıgı. Ben en azından başkalarınında bilgisayarındaki sorunlarını çözebiliyorum bunu anlayıp kafana sokmussundur umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

quote:

Evet cevabini almissin ki konudan konuya atliyorsun surekli.Eski konulari aciyorsun da aslinda olaylarin ve konularin farkinda degilsin

bence senin beyninde kota sorunu var aşınca nasıl mesaj attıgını bilmiyorsun. Amacım burada cok bilmişlik taslamak değilde sizin gibi kendini cok bilmiş zanneden insanları sırf kendi fanboylugu yuzunden bilgisizce fitursuzca yanlıs yonlendirmesi. Konuya atlama sebebim ise arkamdan laf sallaman .Sizin gibileri buradan yollamak . Yukarıdaki postlardan sen bişey cıkaramamışsan benim ogrenmemem değilde senin beyninin tek bir şeye calısmasını gosterir.
    Burada 2 marka onerip kendini bişey bildiğini düşünüyorsun burada sidik yarıstırıyorsun . Daha once rahat 10 yerde senin agzının payını vermiştim sonradan biraz efendi olup durulmustun pmden y580 nındeki sorununu soyleyip cozmemi bile istemiştin . O zaman sendede kendi bilgisayarındaki sorununu çözecek kadar bile kapasite yok . Su cumlenin sonuna attıgın smilelerden belli yaş seviyen ile zeka seviyenin orantılılıgı. Ben en azından başkalarınında bilgisayarındaki sorunlarını çözebiliyorum bunu anlayıp kafana sokmussundur umarım.

Headshot

• Artık şu saçma sapan tartışmaya son versenizde ortalık durulsa şurdan biriniz kabul edip susun yahu kabul edince ölecek misiniz yani?! Bırakın kim neyi anlamıyorsa anlamamazlığına devam etsin zaten hayat vurmuştur ona tokadını sizlerde boş yere uzatıp ortamı germeyin. Kullanıcılar kulübümü yoksa birbirini ezme kulübü mü belli değil... Şurda bir soru sordum görmezde geldiniz sırf şu gereksiz tartışma yüzünden. Burası genel forum değil mi ben mi yanlış biliyorum? Kimsenin kimseyi buradan git felan gibisinden duruma girmesine gerek yok isteyen istediğinde buraya girer yada çıkar böyle...
  • Bladevetk hocam mmoda işlemciden pek sorun çıkmaz herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: bladeberk

Artık şu saçma sapan tartışmaya son versenizde ortalık durulsa şurdan biriniz kabul edip susun yahu kabul edince ölecek misiniz yani?! Bırakın kim neyi anlamıyorsa anlamamazlığına devam etsin zaten hayat vurmuştur ona tokadını sizlerde boş yere uzatıp ortamı germeyin. Kullanıcılar kulübümü yoksa birbirini ezme kulübü mü belli değil... Şurda bir soru sordum görmezde geldiniz sırf şu gereksiz tartışma yüzünden. Burası genel forum değil mi ben mi yanlış biliyorum? Kimsenin kimseyi buradan git felan gibisinden duruma girmesine gerek yok isteyen istediğinde buraya girer yada çıkar böyle...

bencede insanlar buraya bu urunu almaya geliyorlar cok tekrar ediyorum bu kelimeyi kusuruma bakmayın ama bazı arkadaşlar sırf sidik yarısındanmı post kasma yarısındamı anlamadım. Kullanan arkadaşların yorumlarınıda goremiyoruz ki suan 5 6 kişi almıs mesaj atmamıslar demek ki ürünlerinden memnun olmasını gosterir bu.Herkes memnunsa ürününden 3. sahısa bişey demek düşmez bencede konu resmen çöp oldu.Tartısmak isteyen arkadaşta pm ye gelir tartısırız kullanan arkadasların goruslerı onemli burada

• quote:

Bladevetk hocam mmoda işlemciden pek sorun çıkmaz herhalde

Benim sorunum işlemci ile değildi. Sorunum bu konuda 4. sayfada malum tartışmanın geçtiği yorumların arasında ekran kartıyla ilgili. Yazımı alıntılamıyorum ki görüntü kirliliği olmasın.
  • benim suan cıkmam lazım . Yine hala aynı konuda post atacak arkadasın buradan kasmasına gerek yok gelsin pmden derdini goruselim . Arkamdan konusupda yuzume soyleyemeyenlere bu mesajı maglum kişiler gorunce kaldıracagım.
  • Ayni seyleri soyleyip duruyorsun.Bari biraz farkli seyler soyle de biraz tesirli olsun..
    Yukardaki postlarini goren zaten anlamistir neyin ne oldugunu.
    Bu bilgisayarlar senin kafayi almis goturmus zaten.Surekli gecmisi anarak bu konudaki rezilligini ve bilgisizligini mi kapatmaya calisiyorsun.zamaninda ayni sorulari bana sordugunu da hatirlatirim.

Daha once de susmam da herhalde sizi mutlu etti,hakli ciktim da ben sustum zannettiniz.siz oyle sanin kendinizi tatmin edin bence
    :) daha ne icin sustugumu bile algilayamamisin.
    E normal tabi.Yasiniz da buna musait degil tabi anladigim kadariyla.

Edit:bu son mesajim.Tartismanin bir faydasi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elano68 -- 1 Eylül 2013; 15:11:12 >
  • şuanda monster'ın kampanyası var i7 3630+ 670mx 2727tl hemen teslim fiyatı ile f/p bayrağını eline almış gibi gözüküyor. gx70e karşı avandajı ve dezavantajları da var tabiki

pros:
    +güçlü işlemci
    +670mx ile gx70 e yakın performans göstermesi
    +cpu intensitive gaming de ön plana çıkması
    +2 hdd slotu
    +400-500tl daha ucuz
    +15,6" olması (biraz daha hafif)
    +%95 NTSC Color Gamut Panel ve diğer parçaların upgrade şansı
    +TEKNİK SERVİS (bence en önemli etkenlerden birisi)

cons:
    -3. nesil işlemci
    -pil süresi
    -80+ C derecede çalışması (önemli bir etken)
    -killer ethernet yok
    -renkli klavye değil (steelseries değil)
    -Freedos
    -superraid olmuyor

son olarak avantaj ya da dezavantaj olarak değerlendiremedim: ekran kartı upgrade imkanı var mı yok mu bilmiyorum, varsa pros +1, yoksa cons -1

mmo oynayıcıları için güzel alternatif diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

quote:

Orijinalden alıntı: bladeberk

Artık şu saçma sapan tartışmaya son versenizde ortalık durulsa şurdan biriniz kabul edip susun yahu kabul edince ölecek misiniz yani?! Bırakın kim neyi anlamıyorsa anlamamazlığına devam etsin zaten hayat vurmuştur ona tokadını sizlerde boş yere uzatıp ortamı germeyin. Kullanıcılar kulübümü yoksa birbirini ezme kulübü mü belli değil... Şurda bir soru sordum görmezde geldiniz sırf şu gereksiz tartışma yüzünden. Burası genel forum değil mi ben mi yanlış biliyorum? Kimsenin kimseyi buradan git felan gibisinden duruma girmesine gerek yok isteyen istediğinde buraya girer yada çıkar böyle...

bencede insanlar buraya bu urunu almaya geliyorlar cok tekrar ediyorum bu kelimeyi kusuruma bakmayın ama bazı arkadaşlar sırf sidik yarısındanmı post kasma yarısındamı anlamadım. Kullanan arkadaşların yorumlarınıda goremiyoruz ki suan 5 6 kişi almıs mesaj atmamıslar demek ki ürünlerinden memnun olmasını gosterir bu.Herkes memnunsa ürününden 3. sahısa bişey demek düşmez bencede konu resmen çöp oldu.Tartısmak isteyen arkadaşta pm ye gelir tartısırız kullanan arkadasların goruslerı onemli burada

İnsan biraz sözünün arkasında durur. Burda defalarca, darboğaz yoktur deyip , darboğaz var diyenlerle dalga geçtiniz . Darboğaz var diyenler kanıtlarla gelip kendilerini savununca "sidik yarıştırıp post kasıyolar" deyip işin içinden sıyrılmaya çalışmayın.

Bir de demiş kullanıcılırdan kimse mesaj atmamış falan, Manyetoo nickli arkadaş bf3 te kasıyo demiş . War3z , hitman de full ayarlarda oynanmayacak kadar kasıyor, ayarları 1280*720 medium aldım demiş.

hd8970m normalde hitman full ayarlarda 30 FPS üstü alabilen bir kart , War3z in bahsettiği problem işlemcinin yeterli olmamasından kaynaklanan bir durum yani DARBOĞAZ! Bunu da anlayamıyosan ben sana daha ne diyim!

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.