Şimdi Ara

MSI GX70 Kullanıcıları Kulübü (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.500
Cevap
13
Favori
75.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: strategen

quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

quote:

Orijinalden alıntı: bladeberk

Artık şu saçma sapan tartışmaya son versenizde ortalık durulsa şurdan biriniz kabul edip susun yahu kabul edince ölecek misiniz yani?! Bırakın kim neyi anlamıyorsa anlamamazlığına devam etsin zaten hayat vurmuştur ona tokadını sizlerde boş yere uzatıp ortamı germeyin. Kullanıcılar kulübümü yoksa birbirini ezme kulübü mü belli değil... Şurda bir soru sordum görmezde geldiniz sırf şu gereksiz tartışma yüzünden. Burası genel forum değil mi ben mi yanlış biliyorum? Kimsenin kimseyi buradan git felan gibisinden duruma girmesine gerek yok isteyen istediğinde buraya girer yada çıkar böyle...

bencede insanlar buraya bu urunu almaya geliyorlar cok tekrar ediyorum bu kelimeyi kusuruma bakmayın ama bazı arkadaşlar sırf sidik yarısındanmı post kasma yarısındamı anlamadım. Kullanan arkadaşların yorumlarınıda goremiyoruz ki suan 5 6 kişi almıs mesaj atmamıslar demek ki ürünlerinden memnun olmasını gosterir bu.Herkes memnunsa ürününden 3. sahısa bişey demek düşmez bencede konu resmen çöp oldu.Tartısmak isteyen arkadaşta pm ye gelir tartısırız kullanan arkadasların goruslerı onemli burada

İnsan biraz sözünün arkasında durur. Burda defalarca, darboğaz yoktur deyip , darboğaz var diyenlerle dalga geçtiniz . Darboğaz var diyenler kanıtlarla gelip kendilerini savununca "sidik yarıştırıp post kasıyolar" deyip işin içinden sıyrılmaya çalışmayın.

Bir de demiş kullanıcılırdan kimse mesaj atmamış falan, Manyetoo nickli arkadaş bf3 te kasıyo demiş . War3z , hitman de full ayarlarda oynanmayacak kadar kasıyor, ayarları 1280*720 medium aldım demiş.

hd8970m normalde hitman full ayarlarda 30 FPS üstü alabilen bir kart , War3z in bahsettiği problem işlemcinin yeterli olmamasından kaynaklanan bir durum yani DARBOĞAZ! Bunu da anlayamıyosan ben sana daha ne diyim!

ben adam olana karşı konusurum . Sizi tanımlıyorum işte konunun içine ettikçe ettiniz halada tartısmaya devam ediyorsunuz .Dikkat edersende warez nickli arkadaş darbogaz yok demiş orayı dogru duzgun okumamıssın buraya atacagım son mesajdı bu bi daha arkamdan konusurda yok konuyu değiştirmeye calısıyor dersen baska şeylere başvuracagım oldu mu . Bu mesajıda anlamıyorsan artık sana bişey yazılmaz ya cok zekisin yada zeki zanneden birisin kendini.Başka bi konu ac tartısalım bu son mesajım buraya

• quote:

Orijinalden alıntı: elano68

Ayni seyleri soyleyip duruyorsun.Bari biraz farkli seyler soyle de biraz tesirli olsun..
    Yukardaki postlarini goren zaten anlamistir neyin ne oldugunu.
    Bu bilgisayarlar senin kafayi almis goturmus zaten.Surekli gecmisi anarak bu konudaki rezilligini ve bilgisizligini mi kapatmaya calisiyorsun.zamaninda ayni sorulari bana sordugunu da hatirlatirim.

Daha once de susmam da herhalde sizi mutlu etti,hakli ciktim da ben sustum zannettiniz.siz oyle sanin kendinizi tatmin edin bence
    :) daha ne icin sustugumu bile algilayamamisin.
    E normal tabi.Yasiniz da buna musait degil tabi anladigim kadariyla.

Edit:bu son mesajim.Tartismanin bir faydasi yok

Ben mi sana soru sordum goster bakalım ? konustukca batıyon notebook bolumu senin ne oldugunu biliyor daha 2 sene onceki microsuttering diyip y500 ede salladın sorun cozuldu baska yerlere saldırdın.İnan suan ssleri arıyorum kim senin ne oldugunu biliyor emin ol. Benimde son mesajım hadi msi ge60ların oner sen aferin devam et bende msi ge60 alırsam sana sorarım . Daha yaşa bakarak bişeyi savunuyorsun akıl yaşı ile normal yaşı aynı olmayan insanlar var yaşta keramet yok yani . hadi bi dhaa mesaj atma msi sevdanı ge60 bolumunde goster.

• 2 gündür bf3 oynuyorum tek seferde 3-4 saat falan ne ısınıyor ne de kasıyor.(1920*1080-ultra-fps:45+) Hitman ı da deneyeceğim ama hangisini deneyeyim bi hitman lafı olmuş:D okumaya üşendim şu tartışmaları söyleyiverin oyunları bu ayın ortasına kadar test ederim yani okullar açılkınca test edemem söyleyin test etmeye çalışırım. Bu arada bf3 hem story mod hem de mp oynadım. 45 olduğunda çok yoğun yerlere gelince oluyo ama birkaç saniye sürüyo sonra 60 -70 80 öle gidiyo Allah ne verdiyse
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bladeberk

Artık şu saçma sapan tartışmaya son versenizde ortalık durulsa şurdan biriniz kabul edip susun yahu kabul edince ölecek misiniz yani?! Bırakın kim neyi anlamıyorsa anlamamazlığına devam etsin zaten hayat vurmuştur ona tokadını sizlerde boş yere uzatıp ortamı germeyin. Kullanıcılar kulübümü yoksa birbirini ezme kulübü mü belli değil... Şurda bir soru sordum görmezde geldiniz sırf şu gereksiz tartışma yüzünden. Burası genel forum değil mi ben mi yanlış biliyorum? Kimsenin kimseyi buradan git felan gibisinden duruma girmesine gerek yok isteyen istediğinde buraya girer yada çıkar böyle...

bencede insanlar buraya bu urunu almaya geliyorlar cok tekrar ediyorum bu kelimeyi kusuruma bakmayın ama bazı arkadaşlar sırf sidik yarısındanmı post kasma yarısındamı anlamadım. Kullanan arkadaşların yorumlarınıda goremiyoruz ki suan 5 6 kişi almıs mesaj atmamıslar demek ki ürünlerinden memnun olmasını gosterir bu.Herkes memnunsa ürününden 3. sahısa bişey demek düşmez bencede konu resmen çöp oldu.Tartısmak isteyen arkadaşta pm ye gelir tartısırız kullanan arkadasların goruslerı onemli burada

İnsan biraz sözünün arkasında durur. Burda defalarca, darboğaz yoktur deyip , darboğaz var diyenlerle dalga geçtiniz . Darboğaz var diyenler kanıtlarla gelip kendilerini savununca "sidik yarıştırıp post kasıyolar" deyip işin içinden sıyrılmaya çalışmayın.

Bir de demiş kullanıcılırdan kimse mesaj atmamış falan, Manyetoo nickli arkadaş bf3 te kasıyo demiş . War3z , hitman de full ayarlarda oynanmayacak kadar kasıyor, ayarları 1280*720 medium aldım demiş.

hd8970m normalde hitman full ayarlarda 30 FPS üstü alabilen bir kart , War3z in bahsettiği problem işlemcinin yeterli olmamasından kaynaklanan bir durum yani DARBOĞAZ! Bunu da anlayamıyosan ben sana daha ne diyim!

ben adam olana karşı konusurum . Sizi tanımlıyorum işte konunun içine ettikçe ettiniz halada tartısmaya devam ediyorsunuz .Dikkat edersende warez nickli arkadaş darbogaz yok demiş orayı dogru duzgun okumamıssın buraya atacagım son mesajdı bu bi daha arkamdan konusurda yok konuyu değiştirmeye calısıyor dersen baska şeylere başvuracagım oldu mu . Bu mesajıda anlamıyorsan artık sana bişey yazılmaz ya cok zekisin yada zeki zanneden birisin kendini.Başka bi konu ac tartısalım bu son mesajım buraya

darboğaz yoksa neden full hd de kasıyor açıkla bakalım çok bilmiş.

• Hitmn toreentten inme mi ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben gx70 aldıgımda yeni konu açarım bune ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmedox

2 gündür bf3 oynuyorum tek seferde 3-4 saat falan ne ısınıyor ne de kasıyor.(1920*1080-ultra-fps:45+) Hitman ı da deneyeceğim ama hangisini deneyeyim bi hitman lafı olmuş:D okumaya üşendim şu tartışmaları söyleyiverin oyunları bu ayın ortasına kadar test ederim yani okullar açılkınca test edemem söyleyin test etmeye çalışırım. Bu arada bf3 hem story mod hem de mp oynadım. 45 olduğunda çok yoğun yerlere gelince oluyo ama birkaç saniye sürüyo sonra 60 -70 80 öle gidiyo Allah ne verdiyse

hitman absolution dan bahsediyoruz , bu arada elinizdeki oyunlarda gpu kullanım oranlarını ölçermisiniz size zahmet.MSI afterburner açıkken oyuna girip gpu kullanım değerini yüzde olarak görebilirsiniz.

• Yalnız hitmande ben y500 ile artı 40 ffps alıom

• Arkadaşlar son yorumları okudum ama bu konuyu gereksiz yere kirleten arkadaşlar var ... ürün bizzat test edilmiştir 6 gün önce elime geçti Bf3 - hitman absulıtıon ve gta4 oynanmıştır gta 4 hıgh full hd de gram kasma yoktur. bf3 multiplayerde ful hd ultrada 1-2 effect kısarak maç bile rahatllıkla atılıyor ... hitmani de bitirmrk üzereyim yani boş yere kullanmayın arkadaşların yorumaları boşadır saptırmak amçlıdır. lütfen başka yerlerde tartışın reklama gerek yok
  • Helal olsun sana king sonunda Bi baba yiğit çıktı ve konuyu kapattı

• quote:

Orijinalden alıntı: kingsword1907

Arkadaşlar son yorumları okudum ama bu konuyu gereksiz yere kirleten arkadaşlar var ... ürün bizzat test edilmiştir 6 gün önce elime geçti Bf3 - hitman absulıtıon ve gta4 oynanmıştır gta 4 hıgh full hd de gram kasma yoktur. bf3 multiplayerde ful hd ultrada 1-2 effect kısarak maç bile rahatllıkla atılıyor ... hitmani de bitirmrk üzereyim yani boş yere kullanmayın arkadaşların yorumaları boşadır saptırmak amçlıdır. lütfen başka yerlerde tartışın reklama gerek yok

hitman absouliton u hangi ayar da oynadınız . bir de oyun içerisinde MSI afterburner ile gpu kullanım oranını ölçerseniz anlarsınız darboğaz olup olmadığını, sonuçları paylaşırsan sevinirim.

• Darvoğazda darboğaz bu ne yaz adam kaamıyo dedi bf3 mp ultrada

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    Darboğaz varken de oyun kasmıyo olabilir, bunun darboğazla hiçbir alakası yok. darboğaz dan kasıt ekran kartının tam potansiyelinde kullanılamamsı, yani 60 FPS alabileceği yerde işlemci yüzünden 40-45 alması gibi.

Darboğazı sadece oyunu oynayarak kasıp kasmamasından anlayamazsın . ya aynı ekran kartını farklı işlemcilerle denersin, ya da oyun içerisinde MSI afterburner gibi programlarla ekran kartının kullanım oranını ölçersin. %99 kullanılıyosa ekran kartı , o zaman dersin darboğaz yoktur diye. ya da alırsın hd8970m i üst seviye bir işlemciyle denersin , daha fazla performans alıyorsan , önceki işlemci darboğaz yyapıyor demektir. ben burda hd 8970m in i7-4700mq ile aldığı fps leri paylaştım , yer yer FPS nin 2 katına çıktığı görülüyor testlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strategen -- 1 Eylül 2013; 17:01:45 >
  • E işlemci daha hızlı ver sağlıyosa düşünün sucu ne

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kingsword1907

Arkadaşlar son yorumları okudum ama bu konuyu gereksiz yere kirleten arkadaşlar var ... ürün bizzat test edilmiştir 6 gün önce elime geçti Bf3 - hitman absulıtıon ve gta4 oynanmıştır gta 4 hıgh full hd de gram kasma yoktur. bf3 multiplayerde ful hd ultrada 1-2 effect kısarak maç bile rahatllıkla atılıyor ... hitmani de bitirmrk üzereyim yani boş yere kullanmayın arkadaşların yorumaları boşadır saptırmak amçlıdır. lütfen başka yerlerde tartışın reklama gerek yok

hitman absouliton u hangi ayar da oynadınız . bir de oyun içerisinde MSI afterburner ile gpu kullanım oranını ölçerseniz anlarsınız darboğaz olup olmadığını, sonuçları paylaşırsan sevinirim.

maalesef şuan için test etme imkanım yok zaten fazla oyun oynamaya vaktim olmuyor pazar gunlerı yarım gun oynayabiliyorum.Ama test ettikten sonra burada paylasırım ama darbogaz dediğimiz ekran kartının tam olarak kullanılaması gibi bi sorun oldugunu dusunmuyorum.Catalyst en guncel driverida indirip oynamıstım arka plandada phoshop cs4 acıktı fotograflada ilgilendiğim için.Yukarıdaki r4deon nickli arkadaşımızla belirli bir düşmanlıgınız mı var acaba ben de test ettim saydıgım oyunları. o arkadasta tam olarak test etmemiş 1 2 oyun test etmiş. Ama darbogaz olsaydı kesinlikle anlardım performans kaybından her fps düşüşünü darbogaza baglamayalım.Suan bu urunu almak isteyen arkadasları yanlıs yonlendirmeyelim sonucta insanlar o kadar para veriyor ki bence gx70 kendi fiyat kategorisinde rakipsizdir. Dediğim gibi cogu cok sistem oynayan oyunları denedim. Bf3 ude sabah yiğenime vermiştim bilerek ultra ayarlarda actım hersey acık gayet iyi rahat akıcı bir şekilde oynadı. Ac 3 tede belirli bir kasmagibi şeyler yoktu son ayarlarda zaten crysis 3 ve tomb raider gibi en cok sistem isteyen oyunları soylemeye gerek yok oyun zevkini yaşattılar bana.Sunuda eklemeyi unuttum suan şehir dısında işim gereği gitmek zorundayim bi proje dolayısıyla 1 aylık. Haydi selametle lutfen kullanmadan urun hakkında da yorum yapmayalim selametle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingsword1907 -- 1 Eylül 2013; 18:40:57 >

• @Ahmedox @amönyak @kingsword1907 Oyunları test etmişsiniz ben halen indirmeye devam ettiğim için oynama şansım olmadı. Peki ekran kartıyla ilgili bir ayarlama felan yaptınız mı?
    Yoksa pc elinize geçtiği gibi kutudan çıkarıp windows güncellemeleri yapıp kullanmaya mı başladınız?
    Ben pc güncellemelerinden sonra şu durumla karşılaştım:http://j1309.hizliresim.com/1f/1/s4n3b.png
    Nedense Ekran kartı olarak 8650G çalışmakta diğer ekran kartını birincil kart yapamadım. 8970M bu kartı nasıl birincil kart yaparım veya yapmama gerek var mıdır?
    Bu ekran kartından performans almam için ne yapmam gerek?

Dipnot: Aygıt yöneticisinden 8970M'i sürücülerini güncelleştir'e tıkladıktan sonra bir güncelleme yaptı ve sanırım bu güncelleme ile OpenCL silindi. Sürücüyü tekrar eski haline getirdiğimde'de OpenCL düzelmedi(bkz: bir önceki ss'te OpenCL işaretli) şimdide şöyle bir sorun eklendi:http://k1309.hizliresim.com/1f/1/s5f58.png

Sorunumu çözmeme yardımcı olacak arkadaşlara; şu resimler işe yarıyabilirler.

1- Birincil kart 8650G gözüküyor:http://k1309.hizliresim.com/1f/1/s5dsg.png
    2-http://k1309.hizliresim.com/1f/1/s5dwy.png
    3-http://o1309.hizliresim.com/1f/1/s5dz6.png

Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

• Daha önce de dediğim gibi darboğaz olup olmadığını anlamak için ya gpu kullanım oranını ölçmek yada aynı ekran kartını daha yüksek başka bir işlemciyle deneyip, o ekran kartının performansının artıp artmadığına bakmaktır.

Sizin testleriniz nitel gözleme dayandığı için darboğaz olup olmadığını söylemek çok güç. Pek çok arkadaşın da kafasını karıştıran bu. Rahat oynayabiliyorum o zaman darboğaz yoktur düşüncesine kapılıyorlar. İşlemcinin yaptığı darboğaz en çok Hitman Absolution ve AC3 gibi cpu ağırlıklı oyunlarda kendini belli ediyo.

Darboğaz olduğunda ısrar etmemin sebebi hd 8970m in i7 ile kullanıldığında çok daha yüksek performans göstermesi. Bu da A10-5750m in hd 8970m i kısıtladığı yani darboğaz yaptığını gösterir.

Aşağıdaki linkini vermiş olduğum GX70 incelemesinde hd 8970m in hem A10-5750m ile hem de i7-4700qm ile yapılan oyun testlerinde, i7 olan makinede 8970m in gerçek potansiyeli açıkça gözüküyor.

http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GX70H-A108972811B-Notebook.99516.0.html

Lütfen icelemenin sonundaki "Appendix" başlığı altında GX70 ve diğer makinenin (hd 8970m in yanında i7 işlemci kullanan) karşılıklı aldığı FPS lere bir göz atın.

• quote:

Daha önce de dediğim gibi darboğaz olup olmadığını anlamak için ya gpu kullanım oranını ölçmek yada aynı ekran kartını daha yüksek başka bir işlemciyle deneyip, o ekran kartının performansının artıp artmadığına bakmaktır.

Sizin testleriniz nitel gözleme dayandığı için darboğaz olup olmadığını söylemek çok güç. Pek çok arkadaşın da kafasını karıştıran bu. Rahat oynayabiliyorum o zaman darboğaz yoktur düşüncesine kapılıyorlar. İşlemcinin yaptığı darboğaz en çok Hitman Absolution ve AC3 gibi cpu ağırlıklı oyunlarda kendini belli ediyo.

Darboğaz olduğunda ısrar etmemin sebebi hd 8970m in i7 ile kullanıldığında çok daha yüksek performans göstermesi. Bu da A10-5750m in hd 8970m i kısıtladığı yani darboğaz yaptığını gösterir.

Aşağıdaki linkini vermiş olduğum GX70 incelemesinde hd 8970m in hem A10-5750m ile hem de i7-4700qm ile yapılan oyun testlerinde, i7 olan makinede 8970m in gerçek potansiyeli açıkça gözüküyor.

http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GX70H-A108972811B-Notebook.99516.0.html

Lütfen icelemenin sonundaki "Appendix" başlığı altında GX70 ve diğer makinenin (hd 8970m in yanında i7 işlemci kullanan) karşılıklı aldığı FPS lere bir göz atın.

Tamamda darbogaz oldugu halde ge60 ve ge70 dan fazla fps aliyor ve siz drbogaz diyosunuz alevet darbogaz var ama bu oyununuzu etkilemiyor yine ge serisinden daha fazla fps aliyor.

Simdi siz neyi tartisiyosunuz onu söyleyin alet oyun oynatiyor mu?

Evet

ee neyin kafasını yaşıyosunuz siz

• Bak şimdi opengl den pek anlamam, ekran kartı driver de günceldi bir şey yapmana gerek yoktu bu bir.
    İkincisi açma tuşu var ya o beyaz ise 8650, kırmızıysa 8970m kullanıyor demektir.
    Üçüncüsü masaüstünde sağ tıklatıp değiştirilebilir grafikleri yapılandıra girip istediğin uygulamada hangi ekran kartını(8650 işlemciye gömülü ama onu da kart dedim anlayın yav)kullanacağını seçebilirsin; bunu uygulama için güç tasarrufunu seçersen 8650 yüksek performansı seçersen de 8970 i kullanmaya ayarlamış olursun:)Ki zaten güncel oyunlar bunu otomatik yapıyor, eğer yapmazsa bu dediklerimi yaparsın:D Başta biraz kızar gibi yazdım işin esprisi o :D bu arada zaten bu 8659 ile 8970 i değiştirmeyi konuşmuştuk galiba 2. sayfaydı bakarsan daha ayrıntılı cevaplara ulaşabilirsin ne yazık ki open gl için bir şey söyleyemeyeceğim:)

• Konuyu başından beri takip ediyorum da cpu ve gpu kullanım testi isteyenlere hep şuan işim var nb bende degil gibi cevaplar gelmiş yok mu bi babayiğit şu işi açıklığa kavuşturacak ss ekliyecek ve herkezi susturacak.

Bu arada beni yanlış anlamayın herhangi bişeye veya birine muhalif değilim, nb gerçektende f/p ürünü ona sözüm yok.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.