Şimdi Ara

MSI GX70 Kullanıcıları Kulübü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.500
Cevap
13
Favori
75.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim y500 zaten gpu1 70 gpu2 75 cpu 82di anormal bi şey değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: amönyak

benim y500 zaten gpu1 70 gpu2 75 cpu 82di anormal bi şey değil

Oyundan once mi actin programi sonra mi ?
    Ve hangi oyun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elano68 kullanıcısına yanıt
    önce açtım hitman absolution ultrada
  • elano68 kullanıcısına yanıt
    Hayır HwMonitor ile ölçtüm. Dikkatli okursan zaten en yüksek değerleri maks olarak yazdım Ve programı açıp bf3 e girdim @elano68
  • quote:

Orijinalden alıntı: armutcan

piyasaya a10 işlemcili gtx765m ekran kartlı bi model sürseler de o bilgisayarı ge60-70 ile kıyaslasak keşke

bu arada o kadar komik tartışmalara girmişsiniz ki hemen hemen birçok kişi aynı görüşte fakat farklı yollardan anlatmaya çabalıyorsunuz. hepsi aynı kapıya çıkıyor... (darboğaz yok diyenler hariç...) gx70 deki ekran kartı performans kaybına physics işlemleri yol açtığını tahmin ediyorum. amd ekran kartları physics'e destek vermediği için bu yükü işlemciye bindiriyor, zaten amd işlemcilerin işleme kapasitesi düşük olduğu için bu işin altından kalkamıyor ve doğal olarak performans kayıplarına yol açıyor.

şahsi görüşüm radeon 8970m gibi kartın mevcut amd işlemcilerine fazla geldiğidir. Ama bu gx70 almamak için bir sebep "kesinlikle" değildir...

aşağıdaki mesajı atan arkadaş olayı çok güzel özetlemiş aslında. msi piyasaya sürdüğü modeli de çok güzel ölçeklendirmiş. eğerki bu bilgisayarın performansı bit gt70 (780m) ile aynı olsaydı türkiye fiyatı 5000tl den aşağı olmayacaktı...

quote:

Siyaha beyaz demekten ne zevk alıyorsun anlamıyorum!

MSI bile kabul ediyor darboğaz olduğunu ,siz yine de darboğaz yoktur deyip üstüne de darboğaz var diyenlerle dalga geçiyorsunuz.

Newegg'in GX70 satış sayfasında peformanstan şikayet eden kullanıcılara MSI ın attığı mesaj:

Manufacturer Response:
    Dear Valued Customer,

We apologize for the issues that you are having with this product.
    1. Was the unit connected to an AC outlet? Or on battery? Note that if the system is on battery then performance will drop.
    2. Can you run 3DMark 11 and send your test results to us at usreview@msi.com so we can verify it?
    3. If you believe there's an issue with the laptop and if it's within 30 days of your purchase then please contact us and we will find out what we can do for you in terms of warranty repair.

We are aware that 8970M may not be running at its full potential when you play games that are CPU-intensive, however some games that are more GPU-intensive can perform with better results than previous generation.
    Additionally, the CPU bottleneck shouldn’t be a major factor to discourage any potential customers from purchasing this product.
    The angle that this product focuses on is the price/performance ratio, when you compare it against other laptops out there.

This product was carefully positioned right in between Intel NBs with a 675MX and 770M. It cost $1300 while 675MX SKU cost $1700 and 770M cost $1400 with DVDRW, and next level of 770M cost $1600 with BR burner.
    Below is the GPU ranking from notebookcheck.net for your reference.
    http://www.notebookchec...n-HD-8970M.90656.0.html

If you have any questions, feel free to get in touch with our tech support team directly at 626.271.1004 for assistance during regular business hours from M to F, 6am to 6pm Pacific Time.
    Or you can email us at usreview@msi.com, thank you.

Best Regards,
    MSI Review Team | usreview@msi.com

"CPU ağırlıklı oyunlarda tam potansiyeli ile çalışmıyor olabildiğinin farkındayız" Evet, gerçektende bazı arkadaşlar AMD'den daha iyi bildiğini sanıyor!

"Bu ürün İntel'in 675MX vs 770M li notebooklarının tam arasına özenle konuşlandırılmıştır" - Tam da, burdaki GX70 sahibi olsun olmasın, çoğu sağduyulu arkadaşın belirttiği gibi GX 70 fiyat/performans odaklı olduğu belirtilmiş.

Kaynak:
    http://www.newegg.com/P...9&Page=1#scrollFullInfo

Şikayetlerin çoğu MMO tarzı oyunlarda oyuncu sayısı arttığında, grafikleri minimuma alındığında bile FPS 'nin dip yapması: 9'a hatta 1'e kadar düşüyor diyenler var.

Kimse yanlış anlamasın ,burda cihazı kötülemek gibi bir niyetim yok."Ben laptobumdan memnunum" hatta "Benim laptopum en iyi gaming laptoptur" diyenlere saygım sonsuz, o kendi görüşleridir. Lafım sadece, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup darboğaz yoktur deyip forumda bilgi kirliliği yaratan insanlara.

daha önce de söylemiştim: "ne kadar ekmek o kadar köfte".
    bir de şunu eklemek istiyorum, mesut çevik diyordu ya "bazı arkadaşlar microsofttan daha microsoft", ne amd'den daha amd olun ne de intelden daha intel olun.
    msi gx serileri ge ile gt serileri arasındadır.
    işlemciye güvenemeyip intel almak isteyenlere tavsiyem; monsterın kampanyasını kaçırmasınlar 2727 tl ye hemen teslim i7 3630 & gtx670mx modelini alsınlar.

aynen öyle ne amd yi ne de inteli savunacaksın. Parana en uygun performansı sorunsuzca veren hangisimi onu alacaksın 3. şahıs ne derse ne öterse ötsün kesinlikle.(fanboyluk)

hocam son cumlenizde belirttiğiniz monster hemen teslim li urun yerine gtx675mx seviyesindeki lenovo y500 sli alabilirler golddan 2600 kusur liraya (GT 750M SLİ) li urun.Ama monsterda şaşırdım fiyatı gayet cazip geldi o hemen teslimlinin galiba ellerindeki gt 6 serilerini satacaklar tamamen haswellere geçecekler artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r4deon -- 2 Eylül 2013; 18:42:07 >

• evet bence de ellerindekini bitirmeye çalışıyorlar. eğer ben gx70 alana kadar monster 680m ekran kartlı modelleri 4000tl altına satarlarsa fikrimi değiştirip monstera yönelirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: armutcan

evet bence de ellerindekini bitirmeye çalışıyorlar. eğer ben gx70 alana kadar monster 680m ekran kartlı modelleri 4000tl altına satarlarsa fikrimi değiştirip monstera yönelirim

gx70 de sizi üzmez hocam o konuda :) ama suan o kadara satılacagını dusunmuyorum 2014 un yarısında 3000 liraya bulunur diye tahmin ediyorum 2.el olarak gtx680mli bir notebook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r4deon -- 2 Eylül 2013; 19:40:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: strategen

quote:

Orijinalden alıntı: bircan1905

Arkadaşlar ben anlamıyorum siz neyi tartışıyosunuz bu laptop sizin bahsettiğiniz i7-8970m ayarında bi laptop değildir. Amd işlemcisi tabiki aynı grafik kartıyla aynı performansı vermeyecektir kimse bunun performansı i7/8970m ile aynı demiyor öyle olsaydı bu laptobun fiyatı 3000tl olmazdı.Bu laptop fiyat/performans ürünüdür ve aynı fiyatlı müadilleriyle karşılaştırıldıgında daha performanslıdır ve sanırım siz ge60/ge70 ile karşılaştırıyorsunuz ikisininde fiyatları aynı sayılır ve testlerde gx70'in dediğim gibi daha performanslı oldugu anlaşılıyor ve güç tüketimi ile ısınma konusunda da gx70 daha iyi gibi duruyor.Bu işlemci darboğaz yapıyor yada yapmıyor demenin bi mantıgı yok bu fiyata oyun için alınabilecek en iyi f/p ürünü mü evet yanındaki hediyeleride hiç söylemiyorum.

Birde şu konu aklıma geldi ileride atıyorum 2-3 yıl sonra amd'nin A10-5750m ile aynı soketli işlemcileri çıkabilir bu laptopbun işlemciside dediğiniz gibi ge60/ge70 ile kıyaslandıgında daha çabuk eskiyebilir bu durumda işlemci değiştirerek bi kaç yıl daha kullanılabilir. Ge60/70 grafik kartının değişimi çok daha masraflı olucagından bence uzun vadede kullanılıcak ise bu durumda düşünülebilir sonuçta bir leptopbun ömrü 3yıl gibi bir süre bunu işlemci değiştirerek biraz daha arttırabiliriz gx70in grafik kartı 8970m in bunun için iyi bir kart oldugunu düşünüyorum.

Bende yakın zamanda bir Gx70 alıcam sanırım kullanıcı arkadaslara sormak istiyorum ürünün MMO oyunlardaki performansı nasıldır acaba hiç deneyen varmı Mmo olarak örnek verebileceğim Guild Wars2, WoW, Tera Online çünkü hiçbiyerde bunlar ile ilgili bilgi bulamadım biliyorsunuz MMO oyunlar işlemciye daha fazla yük bindiren oyunlardır Gx70 bunun üstesinden gelebiliyor mu ?
    Birde bilgisayar mühendisliği bölümü için bu leptobu önerirmisiniz ?

MMO için düşünüyorsan bu laptop sana göre değil. Daha önceki mesalımdan bir alıntı:

Kaynak:
    http://www.newegg.com/P...9&Page=1#scrollFullInfo

Şikayetlerin çoğu MMO tarzı oyunlarda oyuncu sayısı arttığında, grafikleri minimuma alındığında bile FPS 'nin dip yapması: 9'a hatta 1'e kadar düşüyor diyenler var.

guild wars 2

1366x768 Best Appearance Preset AA:FX 22 FPS

1920x1080 All Maximum / On AA:FX 20 FPS

http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GX70H-A108972811B-Notebook.99516.0.html burda gx70 in diğer laptoplarla karşılaştırmalı testleri yapılmış.

İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim bende diğer arkadaslar gibi ge60/70 ve gx70 arasında kalmıştım sürekli araştırma yapıyordum MMO oyunlara diğer oyunlardan daha çok önem veriyorum sanırım seçimim GE serisi yönünde olucak.

quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

quote:

Orijinalden alıntı: bircan1905

Arkadaşlar ben anlamıyorum siz neyi tartışıyosunuz bu laptop sizin bahsettiğiniz i7-8970m ayarında bi laptop değildir. Amd işlemcisi tabiki aynı grafik kartıyla aynı performansı vermeyecektir kimse bunun performansı i7/8970m ile aynı demiyor öyle olsaydı bu laptobun fiyatı 3000tl olmazdı.Bu laptop fiyat/performans ürünüdür ve aynı fiyatlı müadilleriyle karşılaştırıldıgında daha performanslıdır ve sanırım siz ge60/ge70 ile karşılaştırıyorsunuz ikisininde fiyatları aynı sayılır ve testlerde gx70'in dediğim gibi daha performanslı oldugu anlaşılıyor ve güç tüketimi ile ısınma konusunda da gx70 daha iyi gibi duruyor.Bu işlemci darboğaz yapıyor yada yapmıyor demenin bi mantıgı yok bu fiyata oyun için alınabilecek en iyi f/p ürünü mü evet yanındaki hediyeleride hiç söylemiyorum.

Birde şu konu aklıma geldi ileride atıyorum 2-3 yıl sonra amd'nin A10-5750m ile aynı soketli işlemcileri çıkabilir bu laptopbun işlemciside dediğiniz gibi ge60/ge70 ile kıyaslandıgında daha çabuk eskiyebilir bu durumda işlemci değiştirerek bi kaç yıl daha kullanılabilir. Ge60/70 grafik kartının değişimi çok daha masraflı olucagından bence uzun vadede kullanılıcak ise bu durumda düşünülebilir sonuçta bir leptopbun ömrü 3yıl gibi bir süre bunu işlemci değiştirerek biraz daha arttırabiliriz gx70in grafik kartı 8970m in bunun için iyi bir kart oldugunu düşünüyorum.

Bende yakın zamanda bir Gx70 alıcam sanırım kullanıcı arkadaslara sormak istiyorum ürünün MMO oyunlardaki performansı nasıldır acaba hiç deneyen varmı Mmo olarak örnek verebileceğim Guild Wars2, WoW, Tera Online çünkü hiçbiyerde bunlar ile ilgili bilgi bulamadım biliyorsunuz MMO oyunlar işlemciye daha fazla yük bindiren oyunlardır Gx70 bunun üstesinden gelebiliyor mu ?
    Birde bilgisayar mühendisliği bölümü için bu leptobu önerirmisiniz ?

oyun konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
    Fakat muhendislik için ben notebook alınmasını pek onermiyorum şahsen . Gerek msi ge serisi gerek bu gx serisi lenovo y serisi yani bu notebooklar muhendislik ıcın uygun değildir oyunlar için optimize edilmiştir.Ha tabi ödevler için sınavlar için notebook gerekiyor olabilir onun için ise bir harici kartlı lenovo thinkpad ,hp elitebook birde asusun yeni profesyoneller için cıkardıgı bilgisayar vardı onlara bakabilirsiniz oyun konusunda dediğiniz oyunları oynayacaksanız sıkıntı olacagını dusunmuyorum cunku bu saydıgım notebooklar sogutmada ve tam performans vermede rakipsizlerdir. Cok daha uzun yıllar kullanma fırsatı tanır . tabi birazda bütcenizi artırmanız gerekiyor.

Sizinde cevabınız için teşekkür ederim ama benim bütçem maksimum 3000TL civarlarında eğer bahsettiğiniz laptoplar için bana bir link veya laptobun modelini verebilirseniz bi fikir sahibi olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: weatherman

Arkadaşlar elimde gecen hafta PC Gold 'dan alınan Lenovo Y500 bulunmakta.

MSI GX70 modeli ile farkını ödeyerek takas yapabiliriz.
    Y500 GTX 750M SLI modelidir. (650M değil)
    Kutusunda sıfırdan farksiz ve faturası ile teslim edilir.
    Herhangi bir memnuniyetsizlik ya da sorunu yoktur, 17" ve üzeri bir ekran aarayisim var tek sebep budur.
    İlgilenen olursa konusalim
    Not: başka bir üst düzey 17.3-18" bilgisayar da olabilir uygun fark öderim. Benim cihaza bictigim bedeli ve detayları PM

Bu konuyu kirletmeyin. İkinci el ilanında konu aç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmedox

quote:

Orijinalden alıntı: weatherman

Arkadaşlar elimde gecen hafta PC Gold 'dan alınan Lenovo Y500 bulunmakta.

MSI GX70 modeli ile farkını ödeyerek takas yapabiliriz.
    Y500 GTX 750M SLI modelidir. (650M değil)
    Kutusunda sıfırdan farksiz ve faturası ile teslim edilir.
    Herhangi bir memnuniyetsizlik ya da sorunu yoktur, 17" ve üzeri bir ekran aarayisim var tek sebep budur.
    İlgilenen olursa konusalim
    Not: başka bir üst düzey 17.3-18" bilgisayar da olabilir uygun fark öderim. Benim cihaza bictigim bedeli ve detayları PM

Bu konuyu kirletmeyin. İkinci el ilanında konu aç.

+1
  • Forumda yeniyim de +1 ne demek?
  • quote:

Forumda yeniyim de +1 ne demek?

sana katılıyorum dostum demek :)
  • Bu laptopa sahip olanlar hala detayli bir inceleme yapmadilar henuz
    Ekran kartini overclock yaptinizmi 3dmark 2011 puani gpu kac oldu max
    Yeni oyunlardan splinter cell blacklist, rome 2, lost planet 3 gibi oyunlardan ultra ayar videosu veya en azindan resim vey ortalama fps bilgisi bekliyoruz
    Bu urunu inceleyip alamiyoruz malesef vatan gibi bir yerden.
    Soru isaretleri var hala kafalarda
    Konu basindan beri bir darbogaz muhabbbeti yapiliyor
    Eger cpu filmlerde kullanilan 23 fps nin altina dysurmuyorsa sorun yok bence ki zaten bu aleti alan ultra ayarlarda oynar oyunlari ve 25-30 civari alir zaten genelde
    Lutfen biri bir gununu ayirip bu islemi yapabilirmi
    Ah be bu alet bende olcakti varya...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaho03183

Bu laptopa sahip olanlar hala detayli bir inceleme yapmadilar henuz
    Ekran kartini overclock yaptinizmi 3dmark 2011 puani gpu kac oldu max
    Yeni oyunlardan splinter cell blacklist, rome 2, lost planet 3 gibi oyunlardan ultra ayar videosu veya en azindan resim vey ortalama fps bilgisi bekliyoruz
    Bu urunu inceleyip alamiyoruz malesef vatan gibi bir yerden.
    Soru isaretleri var hala kafalarda
    Konu basindan beri bir darbogaz muhabbbeti yapiliyor
    Eger cpu filmlerde kullanilan 23 fps nin altina dysurmuyorsa sorun yok bence ki zaten bu aleti alan ultra ayarlarda oynar oyunlari ve 25-30 civari alir zaten genelde
    Lutfen biri bir gununu ayirip bu islemi yapabilirmi
    Ah be bu alet bende olcakti varya...

+++1453

Almaya niyetlendiğim bir notebook ama kimse bir kaç sentetik ve oyun testi yapıp sonuçları paylaşmıyor.

• Arkadşlar haklısınız dtaylı testler yapacak vaktim olmuyor. Ama arada sırada girdiğimde ısı ve fps yi kontrol ediyorum. Bazı oyunlardaki fps değerleri şöyle ve şunu da sölim daha ultradan high e düşürmek zorunda kaldığım bir oyun yok :)
    Değerler full ayarlar içindir ve 1920*1080 yani herşeyi sona dayadım

1. BF3- 30+fps 65 derece maks
    2.Mirrors Edge 40+ fps 60 derece maks.
    3.Bornout Paradise City 60+ fps 60 derece
    4.AC3 30-45 fps 65 derece (ac3 korsan)
    5. Mortal Kombat Komplete edition 35 60fps 65 derece
    Şimdilik sadece bu 5 oyunu oynayabildim. Malum internet hızım 1mbps olunca uzun sürüyor indirmek. Bu ay inşallay 20 mbps geçecem o zaman crysis 3 falan da test edrim.
  • Paylaşım için teşekkürler bf3 multiplayer high ayarlarda 60 fps oranını yakalıyormu bakabilirmisiniz.
  • Evet valla şu an oynama imkanım yok ama hatırladığım kadarıyla 45 i geçiyordu..)
  • Kullanan arkadaşlar bi sorunum var. Hani şu laptobun touchpad inin altındaki 5 tane ikaz ışığı var ya onlardan bluetooth ve wifi ın ışıkları yanmıyor. Şarj, uyku ve hdd ninki yanmasına rağmen onlar yanmıyor. Önceleri yanıyordu ama şimdi noldu anlamadım :(
    Edit: düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt.Fup -- 6 Eylül 2013; 15:31:49 >
  • quote:

Arkadşlar haklısınız dtaylı testler yapacak vaktim olmuyor. Ama arada sırada girdiğimde ısı ve fps yi kontrol ediyorum. Bazı oyunlardaki fps değerleri şöyle ve şunu da sölim daha ultradan high e düşürmek zorunda kaldığım bir oyun yok :)
    Değerler full ayarlar içindir ve 1920*1080 yani herşeyi sona dayadım

1. BF3- 30+fps 65 derece maks
    2.Mirrors Edge 40+ fps 60 derece maks.
    3.Bornout Paradise City 60+ fps 60 derece
    4.AC3 30-45 fps 65 derece (ac3 korsan)
    5. Mortal Kombat Komplete edition 35 60fps 65 derece
    Şimdilik sadece bu 5 oyunu oynayabildim. Malum internet hızım 1mbps olunca uzun sürüyor indirmek. Bu ay inşallay 20 mbps geçecem o zaman crysis 3 falan da test edrim.

paylaşımların için çok teşekkür ediyorum, bir de sıcaklık değerlerini hwmonitor veya ölçtüğün diğer bir programın Screen shot'ını alıp paylaşırsan çok memnun olurum. özellikle kafamızdaki soru işaretleri ortadan kalkmış olur hem de hala amd işlemci vs diye çomak sokanlara bir sus payı vermiş olursun. (yabancı forumlarda paylaşılan resimleri ve değerleri görüyorum zaten ama buradaki kullanıcılar da birinci ağızdan görmüş olması için istiyorum).

bu yorumumun altını çiziyorum dikkatli okuyun;

malum yeni nesil xbox ve ps4 x86 tabanlı amd işlemcilerle geliyor. dolayısıyla hayatımıza girecek yeni konsollar da amd ye göre optimize edilecek.

• HocM ne yaptiniz ya bunlar kac sene incesinin oyunlari
    Yeni guncel oyunlari bekliyoruz
    Splinter cell blacklist. Metro last light. Company of heroes 2. Rome 2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.