Şimdi Ara

MSI GX70 Kullanıcıları Kulübü (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.500
Cevap
13
Favori
75.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Grafik açısından ağır uygulamalarda harici ekran kartı otomatik olarak devreye görür. Oyunlarda devreye girmiyorsa, güç yönetimini performans moduna ayarlayıp tekrar deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warwiwor

quote:

Orijinalden alıntı: strategen

Daha önce de dediğim gibi darboğaz olup olmadığını anlamak için ya gpu kullanım oranını ölçmek yada aynı ekran kartını daha yüksek başka bir işlemciyle deneyip, o ekran kartının performansının artıp artmadığına bakmaktır.

Sizin testleriniz nitel gözleme dayandığı için darboğaz olup olmadığını söylemek çok güç. Pek çok arkadaşın da kafasını karıştıran bu. Rahat oynayabiliyorum o zaman darboğaz yoktur düşüncesine kapılıyorlar. İşlemcinin yaptığı darboğaz en çok Hitman Absolution ve AC3 gibi cpu ağırlıklı oyunlarda kendini belli ediyo.

Darboğaz olduğunda ısrar etmemin sebebi hd 8970m in i7 ile kullanıldığında çok daha yüksek performans göstermesi. Bu da A10-5750m in hd 8970m i kısıtladığı yani darboğaz yaptığını gösterir.

Aşağıdaki linkini vermiş olduğum GX70 incelemesinde hd 8970m in hem A10-5750m ile hem de i7-4700qm ile yapılan oyun testlerinde, i7 olan makinede 8970m in gerçek potansiyeli açıkça gözüküyor.

http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GX70H-A108972811B-Notebook.99516.0.html

Lütfen icelemenin sonundaki "Appendix" başlığı altında GX70 ve diğer makinenin (hd 8970m in yanında i7 işlemci kullanan) karşılıklı aldığı FPS lere bir göz atın.

Tamamda darbogaz oldugu halde ge60 ve ge70 dan fazla fps aliyor ve siz drbogaz diyosunuz alevet darbogaz var ama bu oyununuzu etkilemiyor yine ge serisinden daha fazla fps aliyor.

Simdi siz neyi tartisiyosunuz onu söyleyin alet oyun oynatiyor mu?

Evet

ee neyin kafasını yaşıyosunuz siz

Tartıştığım şey darboğaz olup olmamasıydı.

• quote:

Daha önce de dediğim gibi darboğaz olup olmadığını anlamak için ya gpu kullanım oranını ölçmek yada aynı ekran kartını daha yüksek başka bir işlemciyle deneyip, o ekran kartının performansının artıp artmadığına bakmaktır.

Sizin testleriniz nitel gözleme dayandığı için darboğaz olup olmadığını söylemek çok güç. Pek çok arkadaşın da kafasını karıştıran bu. Rahat oynayabiliyorum o zaman darboğaz yoktur düşüncesine kapılıyorlar. İşlemcinin yaptığı darboğaz en çok Hitman Absolution ve AC3 gibi cpu ağırlıklı oyunlarda kendini belli ediyo.

Darboğaz olduğunda ısrar etmemin sebebi hd 8970m in i7 ile kullanıldığında çok daha yüksek performans göstermesi. Bu da A10-5750m in hd 8970m i kısıtladığı yani darboğaz yaptığını gösterir.

Aşağıdaki linkini vermiş olduğum GX70 incelemesinde hd 8970m in hem A10-5750m ile hem de i7-4700qm ile yapılan oyun testlerinde, i7 olan makinede 8970m in gerçek potansiyeli açıkça gözüküyor.

Lütfen icelemenin sonundaki "Appendix" başlığı altında GX70 ve diğer makinenin (hd 8970m in yanında i7 işlemci kullanan) karşılıklı aldığı FPS lere bir göz atın.

ya arkadaşım i7 tabiki yüksek olacak amd den neyle neyi kıyaslıyorsunuz. İşlemci gerektiren oyunlarda oluyor i7 elbette yüksek olacak o konuda amd den.
    yukarıda soylenilen oyunları oynadım. Fps düşmesi falan da yok aniden. 2 oyunuda oynadım diyorum cok rahat 2 oyunda cpu agırlıklı değil mi zaten.Cok rahattı hangisini hatırlamıyorum birinde full hd ultra acıktı hersey diğerindede high oynamıstım . Oyun oynarkende cpu yuklenen programlardan bazılarınıda arka plana acmıstım hobim olarak photoshopu denedim arka planda 2 oyundada herhangi bi kasma takılmayada rastlamadım. Yarın bi proje dolayısı ile 1 ay yada daha fazla bir zaman olmayacagım bu notebooku daha once cogu yeri arastırarak buldum cok bilgisayarcıya sordum teknolji marketine sordum onlar yok demişlerdi bu darbogaz gibi bir sorun dedim belki satmak için urunu hatasız gosteriyorlardır baktım forumlara buradada bi taraf var msi gx70 öcü olarak gösterme gx60 da da aynı olay vardı. Son olarak da daha detaylı sonuc almak için tomshardware gibi notebookreview gibi sitelerdede konulara baktım boyle bi sorunu yasayanların olmadıgını 2 kişide bu sorun vardı galiba ilk alındıgı zamanlar yeni cataylst driver gibi cozumlerle duzeltmıslerdi.Zaten AMD mobil driver konusunda suan bayagı bi calısıyormus yabancı kaynaklara gore .Bu sorunun herkesde olmadıgını belirtmek isterim . Suan notebooku yiğenime verdim bugunluk oynamasını için çok beğendi notebooku canavar gibi masaüstüsü olmasına ragmen
    assasin creed gibi oyunların duskunudur ozellikle onu oynamasını istedim ayarlar yuksekteydi full hd deydi.Telefonla aradım merak ettiğiniz sırf su darbogaz muhabbetinin kapanıp yanlıs yonlendirilmemesi için izin gunumde Fraps programını kurmasını istedim sizin merakınızı gidermek için 25 23 fps civarında gezdiğini söyledi full efektler acıktı bi efekti kapattı 30 35 fps de oynandıgını soyledi gayet rahatda oldugunu belirtti işlemciyi biraz daha zorlamak adına arka plandada bilgisayarda kurulu olan adobe fireworks acıp oyuna donmesini istedim 3 fps civarı dusus yasadıgını belirtti. Lütfen bu konu burada kapansın herkes istediği ürünü alsın ki şahsi kararımca 3000 lira küsüre en iyi oyun bilgisayarı diyebiliriz artık.
    Ben mutluyum ürünümle başkasında bi sorun oldugu için tamamıyle bir ürünü karalamak cok bilinçsizce bir davranıştır yukarıdaki arkadası goruyordum notebook bolumunde elano nickli arkadası surekli bi urunu karalayıp ge60 aldırma peşinde cok yanlıs bir davranıs benim iş arkadaşımda ge60 aldı cok sorun basına geldi oncelikle optik surucu oynaklıgı ısınma ve daha birçok sorun ama bu urunu kullanan başka bir kişi mutluysa sorunu yoksa toptan o urunu bi karalama cabası içinde olmak yanlıs bir davranış kesinlikle. Sorunsuz notebook yoktur illa bi sorunu cıkar yukarıdaki r4deon arkadas ben kullandım bi sorun yoktu demiş cok oyun test edememiş bende o oyunları oynayıp kullandım bi sorun yasamadım. Haydi arkadaslar bu konuda bu tartısmanın son mesajı olsun artık son sozu kullanan arkadaşlar soylese iyi olmazmı sizce ben uzun bir sure olamayacagım arada bi girebilirim belki mobilden. Haydi selametle yazdıklarımı iyi okuyun lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingsword1907

quote:

ya arkadaşım i7 tabiki yüksek olacak amd den neyle neyi kıyaslıyorsunuz. İşlemci gerektiren oyunlarda oluyor i7 elbette yüksek olacak o konuda amd den.
    yukarıda soylenilen oyunları oynadım. Fps düşmesi falan da yok aniden. 2 oyunuda oynadım diyorum cok rahat 2 oyunda cpu agırlıklı değil mi zaten.Cok rahattı hangisini hatırlamıyorum birinde full hd ultra acıktı hersey diğerindede high oynamıstım . Oyun oynarkende cpu yuklenen programlardan bazılarınıda arka plana acmıstım hobim olarak photoshopu denedim arka planda 2 oyundada herhangi bi kasma takılmayada rastlamadım. Yarın bi proje dolayısı ile 1 ay yada daha fazla bir zaman olmayacagım bu notebooku daha once cogu yeri arastırarak buldum cok bilgisayarcıya sordum teknolji marketine sordum onlar yok demişlerdi bu darbogaz gibi bir sorun dedim belki satmak için urunu hatasız gosteriyorlardır baktım forumlara buradada bi taraf var msi gx70 öcü olarak gösterme gx60 da da aynı olay vardı. Son olarak da daha detaylı sonuc almak için tomshardware gibi notebookreview gibi sitelerdede konulara baktım boyle bi sorunu yasayanların olmadıgını 2 kişide bu sorun vardı galiba ilk alındıgı zamanlar yeni cataylst driver gibi cozumlerle duzeltmıslerdi.Zaten AMD mobil driver konusunda suan bayagı bi calısıyormus yabancı kaynaklara gore .Bu sorunun herkesde olmadıgını belirtmek isterim . Suan notebooku yiğenime verdim bugunluk oynamasını için çok beğendi notebooku canavar gibi masaüstüsü olmasına ragmen
    assasin creed gibi oyunların duskunudur ozellikle onu oynamasını istedim ayarlar yuksekteydi full hd deydi.Telefonla aradım merak ettiğiniz sırf su darbogaz muhabbetinin kapanıp yanlıs yonlendirilmemesi için izin gunumde Fraps programını kurmasını istedim sizin merakınızı gidermek için 25 23 fps civarında gezdiğini söyledi full efektler acıktı bi efekti kapattı 30 35 fps de oynandıgını soyledi gayet rahatda oldugunu belirtti işlemciyi biraz daha zorlamak adına arka plandada bilgisayarda kurulu olan adobe fireworks acıp oyuna donmesini istedim 3 fps civarı dusus yasadıgını belirtti. Lütfen bu konu burada kapansın herkes istediği ürünü alsın ki şahsi kararımca 3000 lira küsüre en iyi oyun bilgisayarı diyebiliriz artık.
    Ben mutluyum ürünümle başkasında bi sorun oldugu için tamamıyle bir ürünü karalamak cok bilinçsizce bir davranıştır yukarıdaki arkadası goruyordum notebook bolumunde elano nickli arkadası surekli bi urunu karalayıp ge60 aldırma peşinde cok yanlıs bir davranıs benim iş arkadaşımda ge60 aldı cok sorun basına geldi oncelikle optik surucu oynaklıgı ısınma ve daha birçok sorun ama bu urunu kullanan başka bir kişi mutluysa sorunu yoksa toptan o urunu bi karalama cabası içinde olmak yanlıs bir davranış kesinlikle. Sorunsuz notebook yoktur illa bi sorunu cıkar yukarıdaki r4deon arkadas ben kullandım bi sorun yoktu demiş cok oyun test edememiş bende o oyunları oynayıp kullandım bi sorun yasamadım. Haydi arkadaslar bu konuda bu tartısmanın son mesajı olsun artık son sozu kullanan arkadaşlar soylese iyi olmazmı sizce ben uzun bir sure olamayacagım arada bi girebilirim belki mobilden. Haydi selametle yazdıklarımı iyi okuyun lütfen.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederin.Elinize sağlık umarım arkadaslar anlamıstır(Anlamak isteyenler )

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Warwiwor

quote:

Tamamda darbogaz oldugu halde ge60 ve ge70 dan fazla fps aliyor ve siz drbogaz diyosunuz alevet darbogaz var ama bu oyununuzu etkilemiyor yine ge serisinden daha fazla fps aliyor.

Simdi siz neyi tartisiyosunuz onu söyleyin alet oyun oynatiyor mu?

Evet

ee neyin kafasını yaşıyosunuz siz

Tartıştığım şey darboğaz olup olmamasıydı.

Hadi diyelim var ya da yok sonuç olarak fpsler yüksek yani olmasini kanitlamaniz veya kanitlayamamniz bizim yararimiza degil sadece konuyu kirletiyosunuz

• Allah razı olsun

quote:

Laptop'u satın alan titiz kullanıcılar için önemli not: Laptop klavyesinin üst bölümünde bulunan dokunmatik panelin üstünde koruyucu bir jelatin var. Cihaz üzerinde bulunan diğer koruyucu jelatinlerin aksine, bu jelatinin kenarında, onu rahat çıkarabilmeniz için bir çıkıntı bulunmuyor. Jelatin olduğunu farketmeyip panelinizin çizik içinde olduğunu bile sanabilirsiniz. İnce uçlu bir bıçak yardımıyla, panel kenarından hassasça sıyırıp çıkardığınızda, dokunmatik panelinizin tertemiz olduğunu göreceksiniz. :)

Vay arkadaş ne biçim çizilmiş bu diyordum yazıdan sonra dikkatli baktım meğer jelatin varmış
    Model GE70 onlar da böyle

• quote:

Orijinalden alıntı: PoseiDon^

Konuyu başından beri takip ediyorum da cpu ve gpu kullanım testi isteyenlere hep şuan işim var nb bende degil gibi cevaplar gelmiş yok mu bi babayiğit şu işi açıklığa kavuşturacak ss ekliyecek ve herkezi susturacak.

Bu arada beni yanlış anlamayın herhangi bişeye veya birine muhalif değilim, nb gerçektende f/p ürünü ona sözüm yok.

aşagıda kingsword adlı arkadaşlar gerçektende cok acıklayıcı bir cevap yazmıs susturmus gibi gozukuyor işi var galiba yazdıgına gore umarım gelince ss sini attıgı zaman başka bir neden bulur bizim cok bilmiş arkadaşlar.
  • GE70'de Tomb Raider 1920x1080 çözünürlük ve full ayarlarda 80-90 dereceleri gördüm GPU'da . Bu PC deki ısınma deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

quote:

Orijinalden alıntı: kingsword1907

quote:

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederin.Elinize sağlık umarım arkadaslar anlamıstır(Anlamak isteyenler )

rica ederim arkadaşları merak ettikleri yerde bilgilendirmeliyiz. Bu tartısmanın son bulması için yiğeni aradım telefonla fraps kurdurup fps testi yaptırdık ne hallere düştük bu yaşta umarım bu zahmete karsılık hala su gereksiz tartısma surmez .Bilinçsizce bir sorunu tekrarlayıp konu kirlenmez konu dısı bolumune dondu çunkü ...Selametle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingsword1907 -- 1 Eylül 2013; 20:27:21 >

• kingsword1907 kullanıcısına yanıt
    Umarım şimdi yazacaklarımı herkes sabırla,dikkatle ve açık fikirlilikle okur.

hd 8970 m in hem A10 ile hem i7 ile yapılan testlerini verdiğimde, .Çoğu kişi i7 ile A10 u kıyaslıyorum zannediyor.Ben i7 yi zaten daha üstün bir işlemci olduğu ve 8970 m e darboğaz yapmadığı bilindiği için , 8970m in tam potansiyelini gösterebilmek adına bir referans noktası olarak alıyorum.Zaten tüm ekran kartı testleri de, darboğaz nedeniyle yanıltıcı bir sonuç çıkmasın diye en üst işlemcilerle yapılır.Örnek vermek gerekirse bir cihaz çalışmadığı zaman sorunun fişte mi priz de mi olduğunu öğrenmek için gider başka priz de deneriz.Bir işlemcinin darboğaz yapıp yapmadığını anlamak için de gpu yu başka bir işlemcide deneriz."ya arkadaşım i7 tabiki yüksek olacak amd den neyle neyi kıyaslıyorsunuz" demişsiniz ama asıl noktayı kaçırmışsınız . Asıl nokta şu : eğer A10 darboğaz yapmasaydı yani 8970m in tam potansiyelini açığa çıkarabilseydi, i7 ile yapılan testlerdekiyle hemen hemen aynı FPS yi alırdı.Zaten tam potansiyelinde olan , %99 kullanım oranıyla çalışan bir gpu nun yanına artık dünyanın en iyi işlemcisini de koysan alacağın FPS artışı 1-2 fps yi geçmez.

Keşke gpu kullanım oranını da ölçseymişsiniz ,o zaman daha sağlıklı bir yorum yapılabilirdi.Yine de yeni driver lara rağmen AC3 te en yüksek ayarda alındığını söylediğiniz 23-25 FPS bile darboğazı gösteriyor.Verdiğim linkteki sonuçları incelediniz mi bilmiyorum orda driverlar eski olmasına rağmen ortalama 28 FPS almış.

Darboğaz fonksiyonel bir bozukluk değil ki birkaç kişide olsun diğerlerinde olmasın.Her GX70 de aynı işlemci ve aynı ekran kartı olduğundan bu darboğaz olayı hepsinde geçerlidir.Bu kadar kanıttan ve MSI bile kabul ettikten sonra(MSI'ın mesajı için önceki postlarıma bakabilirsiniz) darboğaz yoktur demek , GX70 kapağında tavşan figürü vardır demek gibi olur.Asıl tartışılması gereken konu darboğazın ne derecede yaşandığı , performansı ne kadar etkilediği olmalıdır.Bu yüzden de siz dahil burdaki GX70 sahibi arkadaşlardan gpu kullanım oranlarını test etmelerini istedim ama henüz kimse gönüllü olmadı.Gerçi siz bu konudaki gözlemlerinizi paylaşmışsınız,burdaki çoğu kullanıcı gibi memnun olmanız beni çok sevindirdi.

Son olarak, benim burdaki amacım , Türkçe kaynağın çok az olduğu GX70'i araştırmak isteyen kullanıcıların daha iyi bilgilendirilmesi için araştırarak edinmiş olduğum bilgileri paylaşmaktır.GX70 F/P odaklı bir ürün olarak gtx 675mx ve gtx 770m kullanan diğer ürünlerin arasında konuşlandırılmıştır (kaynak olarak yine MSI ın attığı mesaja bakabilirsiniz). Bunun için de F/P bir ürün yaratmak adına işlemciden kısılmıştır.zayıf işlemciden dolayı da hd8970m , gtx 780m den sonra en iyi mobil ekran kartı olduğu halde zaman zaman GTX 765m e yakın sonuçlar almıştır(AC3 en yüksekte gtx 765m 23 FPS almış).

Not:Ben asla burda ge60,ge70 vs. hiçbir notebooku kimseye önermedim ne de GX70 i karalamak gibi bir niyetim var.Tamamen kanıtlara dayalı objektif yorumlarımı dillendirdiğim halde hâlâ bazı arkadaşlar hiçbir somut delili olmadan yalnızca argo söylemlerle ve karşısındaki küçük gören bir üslupla konuyu seviyesiz taraflara çekme gayreti içerisinde fakat hiçbir zaman bu tip tabiri caizse "ergen muhabbeti" içerisine girmedim, girmeye de niyetim yok.GX70 kullanıcıların memnun olması beni yalnızca sevindirir.

• İkinizede teşekkürler Bende o yorumu arıyordum daha sipariş vermeden önce okumuştum araştırırken nerede gördüm acaba diye düşünüp duruyordum O zaman MSI'dan yardım almayı deniyeceğim OpenCL hakkında eğer baktım olmuyor geriye bir tek ekran kartı sürücülerini silip ccleaner ile temizledikten sonra reset atıp tekrar sürücü yüklemek kalıyor deniyebileceğim tek yol bu sanırım.
  • Hocam bende cihaz yok Bi yanlış anlaşılma olmuş ama olsun önemli değil insanlık hali hocam catalyat Control Centerda ayarı vardır onun yarımcı olabilirsem ne mutlu bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amönyak -- 1 Eylül 2013; 21:41:52 >
  • quote:

hd 8970 m in hem A10 ile hem i7 ile yapılan testlerini verdiğimde, .Çoğu kişi i7 ile A10 u kıyaslıyorum zannediyor.Ben i7 yi zaten daha üstün bir işlemci olduğu ve 8970 m e darboğaz yapmadığı bilindiği için , 8970m in tam potansiyelini gösterebilmek adına bir referans noktası olarak alıyorum.Zaten tüm ekran kartı testleri de, darboğaz nedeniyle yanıltıcı bir sonuç çıkmasın diye en üst işlemcilerle yapılır.Örnek vermek gerekirse bir cihaz çalışmadığı zaman sorunun fişte mi priz de mi olduğunu öğrenmek için gider başka priz de deneriz.Bir işlemcinin darboğaz yapıp yapmadığını anlamak için de gpu yu başka bir işlemcide deneriz."ya arkadaşım i7 tabiki yüksek olacak amd den neyle neyi kıyaslıyorsunuz" demişsiniz ama asıl noktayı kaçırmışsınız . Asıl nokta şu : eğer A10 darboğaz yapmasaydı yani 8970m in tam potansiyelini açığa çıkarabilseydi, i7 ile yapılan testlerdekiyle hemen hemen aynı FPS yi alırdı.Zaten tam potansiyelinde olan , %99 kullanım oranıyla çalışan bir gpu nun yanına artık dünyanın en iyi işlemcisini de koysan alacağın FPS artışı 1-2 fps yi geçmez.

Keşke gpu kullanım oranını da ölçseymişsiniz ,o zaman daha sağlıklı bir yorum yapılabilirdi.Yine de yeni driver lara rağmen AC3 te en yüksek ayarda alındığını söylediğiniz 23-25 FPS bile darboğazı gösteriyor.Verdiğim linkteki sonuçları incelediniz mi bilmiyorum orda driverlar eski olmasına rağmen ortalama 28 FPS almış.

Darboğaz fonksiyonel bir bozukluk değil ki birkaç kişide olsun diğerlerinde olmasın.Her GX70 de aynı işlemci ve aynı ekran kartı olduğundan bu darboğaz olayı hepsinde geçerlidir.Bu kadar kanıttan ve MSI bile kabul ettikten sonra(MSI'ın mesajı için önceki postlarıma bakabilirsiniz) darboğaz yoktur demek , GX70 kapağında tavşan figürü vardır demek gibi olur.Asıl tartışılması gereken konu darboğazın ne derecede yaşandığı , performansı ne kadar etkilediği olmalıdır.Bu yüzden de siz dahil burdaki GX70 sahibi arkadaşlardan gpu kullanım oranlarını test etmelerini istedim ama henüz kimse gönüllü olmadı.Gerçi siz bu konudaki gözlemlerinizi paylaşmışsınız,burdaki çoğu kullanıcı gibi memnun olmanız beni çok sevindirdi.

Son olarak, benim burdaki amacım , Türkçe kaynağın çok az olduğu GX70'i araştırmak isteyen kullanıcıların daha iyi bilgilendirilmesi için araştırarak edinmiş olduğum bilgileri paylaşmaktır.GX70 F/P odaklı bir ürün olarak gtx 675mx ve gtx 770m kullanan diğer ürünlerin arasında konuşlandırılmıştır (kaynak olarak yine MSI ın attığı mesaja bakabilirsiniz). Bunun için de F/P bir ürün yaratmak adına işlemciden kısılmıştır.zayıf işlemciden dolayı da hd8970m , gtx 780m den sonra en iyi mobil ekran kartı olduğu halde zaman zaman GTX 765m e yakın sonuçlar almıştır(AC3 en yüksekte gtx 765m 23 FPS almış).

Not:Ben asla burda ge60,ge70 vs. hiçbir notebooku kimseye önermedim ne de GX70 i karalamak gibi bir niyetim var.Tamamen kanıtlara dayalı objektif yorumlarımı dillendirdiğim halde hâlâ bazı arkadaşlar hiçbir somut delili olmadan yalnızca argo söylemlerle ve karşısındaki küçük gören bir üslupla konuyu seviyesiz taraflara çekme gayreti içerisinde fakat hiçbir zaman bu tip tabiri caizse "ergen muhabbeti" içerisine girmedim, girmeye de niyetim yok.GX70 kullanıcıların memnun olması beni yalnızca sevindirir.

bende emin olun cok arastırdım.Darbogaz sorunu yasamayan arkadaslarda var.O oyunların gtx765mle eşdeğer olmasının sebebinide tomshardwarede bulabilirsiniz oyunların nvidia vs amd olarak optimizasyonu belirliyor. Şöyle anlatayım size mesela mobilde diyelim bi oyun var real racing apple işlemcisine göre optimize ediliyor fakat snapdragonlarda bu kadar akıcı olmuyor.Böyle örnekleyebilirim . İngilizceniz var ise tomshardwareden notebookreviewden konu acıp sorar öğrenirsiniz ben daha da bişey yazmayı dusunmuyorum haberdar etmişsiniz bildiri gelmiş o yuzden cevap yazıyorum .Oyunları da yiğenime sorup ogrendim onca işin arasında tatmin olun diye . Amd işlemci intel i7 kıyaslamasını siz yanlıs anlamıssınız cevabımdan.Umarım boşa yazmamısımdır benim yazacaklarım bu kadar bu arada hep darbogaz yok diyen kişilere AMD den daha da mi iyi biliyorsunuz demişsiniz.Çok usulsuzca bir cevap bu konuda amd ye darbogaz yok diye şikayet etmeyenler ne olacak ? Gx60ta bi onceki seri amd a10 işlemci oldugu için bu darbogazmıdır nasıl tanımlıyorsanız siz işte belli oluyordu.Bende size sizin cevap tarzınız gibi bi cevap vereyim AMD bi onceki seri notebookunda sorun oldugunu bildiği halde o kadar yatırım yaparak yeni cıkardıgı notebookunda bu sorunu yine devam ettirirmi AMD den daha damı iyi biliyoruz Neyse artık . Urunden cogu kullanan memnun 3. sahıslar haric buda 3000 liraya alınacak en iyi f/p urunu oldugunu gosterir ( kalite-performans-dayanıklılık-donanım) göz önüne alındıgında. Bende cok memnunum.İşlemci -gpu cok rahat çalısıyor suanlık yaptıgım denemelerde .
    Benim söyleyeceklerim bu kadar mesajı alıntılamayın sorunuz varsa 1 ay bekleyin pmden atarsınız. Çöp oldu konu zaten bi tartışma yüzünden daha da fazla olmasın rica ediyorum sizden r4deon dan nfa54 den özelliklede gereksizce ortalıgı tartısma alanına çeviren "elano68" adlı arkadasımızdan.
    Konu burada tatlıya baglansın ben kullandım darbogaz yok şuan için sonradan cıkacagını da dusunmuyorum.Teorik olarak tartısmak yerine artık sözü urunu alan kullanan arkadaslar soylesin olur mu ? hem sizin adınıza hemde forumun duzeni adına rica ediyorum ! haydi selametle

• quote:

Ne kadar kapsamlı yazarsam yazayım yine yanlış anlaşılmışım.Sadece yanlış anlaşılan yerlere değinicem.Siz alıntı yapmayın dediğiniz için sizin mesaj yerine kendiminkinden alıntı yaptım ama diğer arkadaşlarında anlamasını istiyorum.

Öncelikle ingilizce biliyorum ve GX70 ile ilgili hemen hemen tüm incelemeleri baştan aşağı okudum. Hepsinde de darboğaz olduğundan söz edildi, siz nereden araştırdınız bilmiyorum.

AC3 nvidia destekli olduğundan gtx 765m ile hd8970m yakın değer veriyor demişsiniz.Darboğaz olmayan i7 li makinede, AC3 very high da, 8970m gtx 770m e yakın sonuçlar vermiş yani gtx 765 performansına düşmesi AC3 ün Nvidia optimize olmasıyla alakalı değil yetersiz işlemciyle alakalı.Sadece AC3 değil yapılan testlerde tam 14 oyunda GX70 , gtx 765m li makinalara( modeli One K73-3) yakın veya kötü performans veriyor.

"AMD'den daha mı iyi biliyorsunuz" deme mevzusuna gelince , o tabiri öncelikle R4deon kullandı.Ben de ona cevap verirken kendi lafına gönderme yaptım.

Koskoca AMD niye aynı hatayı tekrarlayıp gx60 ın yeni versiyonunda darboğaz yaptırsın demişsiniz. Ben zaten AMD yanlışlıkla darboğaz yaptırdı demiyorum ki. AMD zaten farkında ne kadar performans vereceğinin.Bir F/P ürünü olması istendiği için belli yerlerden kısmak zorunda kalıyorlar.Bu yüzden hd8970 den tam randıman alınamıyor ama zaten AMD GT70 seviyesinde olması peşinde değil,aynı fiyattaki muadillerine göre daha iyi olması peşinde.En az darboğazın yaşandığı oyun Crysis 3 olduğu için de bunu pazarlama stratejisi olarak kullanıyolar.

Darboğazdan şikayetçi olmayanlar ne olacak demişsiniz. Benim zaten onlara bir sözüm yok, benim amacım gx70 i araştırmak için bu foruma gelenlerin bilgilendirilmesini sağlamak.Herkesin alacağı ürünü ayrıntısıyla bilmeye hakkı var.

• quote:

quote:

Ne kadar kapsamlı yazarsam yazayım yine yanlış anlaşılmışım.Sadece yanlış anlaşılan yerlere değinicem.Siz alıntı yapmayın dediğiniz için sizin mesaj yerine kendiminkinden alıntı yaptım ama diğer arkadaşlarında anlamasını istiyorum.

Öncelikle ingilizce biliyorum ve GX70 ile ilgili hemen hemen tüm incelemeleri baştan aşağı okudum. Hepsinde de darboğaz olduğundan söz edildi, siz nereden araştırdınız bilmiyorum.

AC3 nvidia destekli olduğundan gtx 765m ile hd8970m yakın değer veriyor demişsiniz.Darboğaz olmayan i7 li makinede, AC3 very high da, 8970m gtx 770m e yakın sonuçlar vermiş yani gtx 765 performansına düşmesi AC3 ün Nvidia optimize olmasıyla alakalı değil yetersiz işlemciyle alakalı.Sadece AC3 değil yapılan testlerde tam 14 oyunda GX70 , gtx 765m li makinalara( modeli One K73-3) yakın veya kötü performans veriyor.

"AMD'den daha mı iyi biliyorsunuz" deme mevzusuna gelince , o tabiri öncelikle R4deon kullandı.Ben de ona cevap verirken kendi lafına gönderme yaptım.

Koskoca AMD niye aynı hatayı tekrarlayıp gx60 ın yeni versiyonunda darboğaz yaptırsın demişsiniz. Ben zaten AMD yanlışlıkla darboğaz yaptırdı demiyorum ki. AMD zaten farkında ne kadar performans vereceğinin.Bir F/P ürünü olması istendiği için belli yerlerden kısmak zorunda kalıyorlar.Bu yüzden hd8970 den tam randıman alınamıyor ama zaten AMD GT70 seviyesinde olması peşinde değil,aynı fiyattaki muadillerine göre daha iyi olması peşinde.En az darboğazın yaşandığı oyun Crysis 3 olduğu için de bunu pazarlama stratejisi olarak kullanıyolar.

Darboğazdan şikayetçi olmayanlar ne olacak demişsiniz. Benim zaten onlara bir sözüm yok, benim amacım gx70 i araştırmak için bu foruma gelenlerin bilgilendirilmesini sağlamak.Herkesin alacağı ürünü ayrıntısıyla bilmeye hakkı var.

bende ne kadar da iyilik yapsam boş buralara yaranılmıyor yine aksi iddaa ediliyor.Bi gx70 aldırmama sevdasıdır gidiyor .Bende araştırıyorum emin olabilirsiniz bu konuda zaten ürünü almak isteyen kullanıcılar kullanan arkadaşlara soruyorlar . Bende cevabımı yazdım orada hala bir yanlıs cıkarma cabası içerisindesiniz bende bu tartısmaya girmek istemiyorum.Anlasalım siz 3000 küsür liraya ge70 20e aldırın ge60 aldırın bizde gx70 aldıralım . Şu ürünü kullanmadan karsı tarafı yalan cıkarma cabalarına dusmeyelim tekrar tekrar rica ediyorum sizlerden. Şu kısıtlı zamanlarımdaki vaktimi burada darbogaz koşuşturması için harcıyamam kusura bakmayın yalan borcum yok kimseye.Aynı şeyleri yazıp yazıp durmayalım artık. Ben bugun urun incelemi yazarım darbogaz yapmadı derim yarın başka kullanan kullanıcı yazar.Burada bu ergence muhabbeti bitirelim lütfen ürünü alıp kullanıp test eden arkadaşlara bırakalım sözü olurmu siz teorik olarak incelemiş arastmırmıssınız bide kullanan arkadaslardan yorumlarını alalım.1. sayfadan başlayıp yorumları okudumda konunun konu dısında acılan takım muhabbetlerinden farkı kalmamıs cop olmus bir mesajdan sonra. Size sorarlarsa gx70 nasıl alayımmı diye teorik arastırmalarınızı iletirsiniz bana sorarlarsa kullandıgım kadarı ile gorusumu belirtirim.Gereksiz mesajlarda şikayet et butonunu kullanmaya özen gösteririm bu arada.

• arkadaşlar uzun bi sure mesaj atamayacagım arkadas alıntılayıp yeni bişey yazarsa cevap veremedim durumuna düşmeyeyim diye yazıyorum bu postu.
    Kullanan arkadaşlar goruslerini yazar umarım yoklugumu hissettirmezler boş mesajlarda tekrar tekrar atılmaz umarım haydi selametle....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyasaya a10 işlemcili gtx765m ekran kartlı bi model sürseler de o bilgisayarı ge60-70 ile kıyaslasak keşke

bu arada o kadar komik tartışmalara girmişsiniz ki hemen hemen birçok kişi aynı görüşte fakat farklı yollardan anlatmaya çabalıyorsunuz. hepsi aynı kapıya çıkıyor... (darboğaz yok diyenler hariç...) gx70 deki ekran kartı performans kaybına physics işlemleri yol açtığını tahmin ediyorum. amd ekran kartları physics'e destek vermediği için bu yükü işlemciye bindiriyor, zaten amd işlemcilerin işleme kapasitesi düşük olduğu için bu işin altından kalkamıyor ve doğal olarak performans kayıplarına yol açıyor.

şahsi görüşüm radeon 8970m gibi kartın mevcut amd işlemcilerine fazla geldiğidir. Ama bu gx70 almamak için bir sebep "kesinlikle" değildir...

aşağıdaki mesajı atan arkadaş olayı çok güzel özetlemiş aslında. msi piyasaya sürdüğü modeli de çok güzel ölçeklendirmiş. eğerki bu bilgisayarın performansı bit gt70 (780m) ile aynı olsaydı türkiye fiyatı 5000tl den aşağı olmayacaktı...

quote:

Siyaha beyaz demekten ne zevk alıyorsun anlamıyorum!

MSI bile kabul ediyor darboğaz olduğunu ,siz yine de darboğaz yoktur deyip üstüne de darboğaz var diyenlerle dalga geçiyorsunuz.

Newegg'in GX70 satış sayfasında peformanstan şikayet eden kullanıcılara MSI ın attığı mesaj:

Manufacturer Response:
    Dear Valued Customer,

We apologize for the issues that you are having with this product.
    1. Was the unit connected to an AC outlet? Or on battery? Note that if the system is on battery then performance will drop.
    2. Can you run 3DMark 11 and send your test results to us at usreview@msi.com so we can verify it?
    3. If you believe there's an issue with the laptop and if it's within 30 days of your purchase then please contact us and we will find out what we can do for you in terms of warranty repair.

We are aware that 8970M may not be running at its full potential when you play games that are CPU-intensive, however some games that are more GPU-intensive can perform with better results than previous generation.
    Additionally, the CPU bottleneck shouldn’t be a major factor to discourage any potential customers from purchasing this product.
    The angle that this product focuses on is the price/performance ratio, when you compare it against other laptops out there.

This product was carefully positioned right in between Intel NBs with a 675MX and 770M. It cost $1300 while 675MX SKU cost $1700 and 770M cost $1400 with DVDRW, and next level of 770M cost $1600 with BR burner.
    Below is the GPU ranking from notebookcheck.net for your reference.
    http://www.notebookchec...n-HD-8970M.90656.0.html

If you have any questions, feel free to get in touch with our tech support team directly at 626.271.1004 for assistance during regular business hours from M to F, 6am to 6pm Pacific Time.
    Or you can email us at usreview@msi.com, thank you.

Best Regards,
    MSI Review Team | usreview@msi.com

"CPU ağırlıklı oyunlarda tam potansiyeli ile çalışmıyor olabildiğinin farkındayız" Evet, gerçektende bazı arkadaşlar AMD'den daha iyi bildiğini sanıyor!

"Bu ürün İntel'in 675MX vs 770M li notebooklarının tam arasına özenle konuşlandırılmıştır" - Tam da, burdaki GX70 sahibi olsun olmasın, çoğu sağduyulu arkadaşın belirttiği gibi GX 70 fiyat/performans odaklı olduğu belirtilmiş.

Kaynak:
    http://www.newegg.com/P...9&Page=1#scrollFullInfo

Şikayetlerin çoğu MMO tarzı oyunlarda oyuncu sayısı arttığında, grafikleri minimuma alındığında bile FPS 'nin dip yapması: 9'a hatta 1'e kadar düşüyor diyenler var.

Kimse yanlış anlamasın ,burda cihazı kötülemek gibi bir niyetim yok."Ben laptobumdan memnunum" hatta "Benim laptopum en iyi gaming laptoptur" diyenlere saygım sonsuz, o kendi görüşleridir. Lafım sadece, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup darboğaz yoktur deyip forumda bilgi kirliliği yaratan insanlara.

daha önce de söylemiştim: "ne kadar ekmek o kadar köfte".
    bir de şunu eklemek istiyorum, mesut çevik diyordu ya "bazı arkadaşlar microsofttan daha microsoft", ne amd'den daha amd olun ne de intelden daha intel olun.
    msi gx serileri ge ile gt serileri arasındadır.
    işlemciye güvenemeyip intel almak isteyenlere tavsiyem; monsterın kampanyasını kaçırmasınlar 2727 tl ye hemen teslim i7 3630 & gtx670mx modelini alsınlar.

• Evet ama yeni nesil donanım almak isitor insan

• XanthiN kullanıcısına yanıt
    Isınmıyor. 3-4 saat aralıksız bf3 ultrada 1920 1080 oynuyorum 70'i henüz göremedim işlemcide gpu yu sorarsan 55-60 maks. Yani soğutması müthiş:D BU 60 derece falan kesinlikle sana da ulaşmıyor ne klavye ısınıyor ne ekran ne de touchpad:D Yani daha 70 dereceyi görmedim:D Turboyu da açarsan 60 ı geçmez herhalde.:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmedox

Isınmıyor. 3-4 saat aralıksız bf3 ultrada 1920 1080 oynuyorum 70'i henüz göremedim işlemcide gpu yu sorarsan 55-60 maks. Yani soğutması müthiş:D BU 60 derece falan kesinlikle sana da ulaşmıyor ne klavye ısınıyor ne ekran ne de touchpad:D Yani daha 70 dereceyi görmedim:D Turboyu da açarsan 60 ı geçmez herhalde.:D

Hw monitor ile bakman lazim.
    Soyledigin degerler oyundan cikip soyledigin degerler muhtemelen
    Max degerlere bakacaksin oyundan once acip programi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.