Şimdi Ara

MSI M675 AMD Turion64 X2 (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.135
Cevap
3
Favori
74.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maalesef ben geri gönderdim.Görüntü probleminin yanında ekranın kısa kenarlarından geçen kasa plastiğinde çatlak olduğunu gördüm.Stoklarda varsa yenisini göndereceklerini söylediler.Ama inanın ekrandaki dikey bakış açısının dar olması beni çok rahatsız etti.Umarım bu sorun benimkine has bir durumdur.Şayet lcd ekranın bir özelliğiyse gerçekten eksi bir özellik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: doomtrack

Maalesef ben geri gönderdim.Görüntü probleminin yanında ekranın kısa kenarlarından geçen kasa plastiğinde çatlak olduğunu gördüm.Stoklarda varsa yenisini göndereceklerini söylediler.Ama inanın ekrandaki dikey bakış açısının dar olması beni çok rahatsız etti.Umarım bu sorun benimkine has bir durumdur.Şayet lcd ekranın bir özelliğiyse gerçekten eksi bir özellik.

Göndermekle ii yapmışsın. inş sorun cıkmaz yenisi ile değişirler. Bence senin pc geri iade filan olabilir. Çünkü ekran üzerinde biraz uğraşılmış sanki soylediklerine göre.

Bu arada levent arkadasım;
    Nvtweak programı kurduysan, programı aç ve ana penceresinde "Enable All" butonu var ona basmalısın. Bu sayede tüm ayarlar aktif olacak.

Bu arada Fazla bilgisi olmayan arkadaşlar, tavsiyem overclock işine bulaşmayınız.. Malum bir sürü para veriyoruz bu ürünlere.. Lütfen Dikkat..

• quote:

Orjinalden alıntı: fuattanrikulu
    Göndermekle ii yapmışsın. inş sorun cıkmaz yenisi ile değişirler. Bence senin pc geri iade filan olabilir. Çünkü ekran üzerinde biraz uğraşılmış sanki soylediklerine göre.

Şöyle söyleyebilirim.Aynı dediğin gibi üzerinde MSI bandıyla geldi.Daha önceden Türkiye'de açıldığını sanmıyorum.Yalnız laptop'un altında,Windowsun seri numarasının yazdığı sticker'ın ortası yırtıktı,sanki üzerinden o beyaz güvenlik plastiklerinden sökülmüş gibi.Bilemiyorum herkeste aynısı var mı?Geçen bir arkadaş Asus aldı,onda da o sticker yırtıktı.Söktükleri güvenlik bandını cd kabına yapıştırmışlar,oradan anladık durumu.Ekranın nasıl göründüğünü şöyle anlatabilirim.Bilgisayarı açtığında windows açılana kadar olan siyah ekranda,lcd ekranın altı daha açık tonda(koyu gri).Sanki güç düğmesinin orada bir florasan varda o yansıyormuş gibi.Puslu görünmemesi için ekranın açısını 135 derecenin üstüne getirmek gerekiyor.Film izlerken altta kalan siyah alanın rengini düzeltmek için yatırdığım zaman filmin üst tarafı negatif oluyor,ayrıntılar yokoluyor.Duruşumu çok az değiştirsem,kafamı hafif kaldırsam görüntü değişiyor.Görüntünün kenarları ile ortası arasında da kontrast farkı var.Seninkin de aşağı yukarı bakış açısı çok daha mı geniş acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 7 Aralık 2006; 21:09:22 >

• getir bakalım nerden geldiğine belki basit bir seydir....

bende msı s340 gördüm fiyat cok uygu geldi sanırım bi tane ondan alacam ...

quote:

Orjinalden alıntı: qop

ok barış abi hallederiz.
    şaka bir yana da bu ses beni bayağı rahatsız etti.
  • sitede OEM ürünü satın almaları için geçerlidir diyo
    OEM ürünü ne?
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: lisk

walla ben geçen cuma aldım.. ekranda dediin gibi bi sorun yoq.. ne ölü piksel ne de başka bi sorun.. 3gündür her akşam lost izliorm 3er bölüm halinde inan görüntü çok net ve parlak.. herhangi problem yaşamadm ben.. vista konusunda bilgili olan bi arkadaş detaylı bilgi verirse sevinirim.. vistaya beleş ya da az miktarda para ödeyerek geçebilcezmi? ben kendim araştırdım ama net bişi bulamadım..

Öncelikle doomtrack arkadaşım inş sorun cıkmaz demiştim ama malesef cıkmış sanırım. Çünkü bende ve diğer M675 kullanıcılarında öyle bir sorun olmadı(en azından bende kesin yok, diger arkadaslarda öyle bir ekran probleminden bahsetmediler.) Bence gerçektende ciddi bir sorunsa bir görüş Mavi Bilgisayarla..

Vista olayına gelince...

https://upgradeweb.moduslink.com/Vista/

Bu link üzerinden gerekli işlem yapılarak terfi edilebilecekti ama.MSI ve birçok notebook üretici firmanın ismi burdakı firmalar listesinde bulunmuyor. Sanırım ilerleyen zamanda sitede değişiklikler olacaktır. Arada takip etmenizi tavsiye ederim...

• quote:

Orjinalden alıntı: doomtrack

quote:

Şöyle söyleyebilirim.Aynı dediğin gibi üzerinde MSI bandıyla geldi.Daha önceden Türkiye'de açıldığını sanmıyorum.Yalnız laptop'un altında,Windowsun seri numarasının yazdığı sticker'ın ortası yırtıktı,sanki üzerinden o beyaz güvenlik plastiklerinden sökülmüş gibi.Bilemiyorum herkeste aynısı var mı?Geçen bir arkadaş Asus aldı,onda da o sticker yırtıktı.Söktükleri güvenlik bandını cd kabına yapıştırmışlar,oradan anladık durumu.Ekranın nasıl göründüğünü şöyle anlatabilirim.Bilgisayarı açtığında windows açılana kadar olan siyah ekranda,lcd ekranın altı daha açık tonda(koyu gri).Sanki güç düğmesinin orada bir florasan varda o yansıyormuş gibi.Puslu görünmemesi için ekranın açısını 135 derecenin üstüne getirmek gerekiyor.Film izlerken altta kalan siyah alanın rengini düzeltmek için yatırdığım zaman filmin üst tarafı negatif oluyor,ayrıntılar yokoluyor.Duruşumu çok az değiştirsem,kafamı hafif kaldırsam görüntü değişiyor.Görüntünün kenarları ile ortası arasında da kontrast farkı var.Seninkin de aşağı yukarı bakış açısı çok daha mı geniş acaba?

benim ilk aldığım kamerası bozuk olanında 2nci aldığım tamamen herşeyi tık demeden çalışan canavarında windows etiketi tarif ettiğin yerden yırtıktı hemde aynı miktarda sanırım bi sorun çıkmaz... overclock yapan arkadaşlar 1 saat oyun fln oynayına gpu nun sıcaklığı nasıl oluyo?? anormal bi artış var mı acaba? malum 675 biraz ısınıyo..

• Bulabildiğim lcd panel üreticilerinin sitelerine bakınca bütün notebook lcd panellerinin 262.000 renk olduğunu öğrendim(haklıymışsın fuat).Sonra fuatttanrıkulu arkadaşımızın verdiği bilgiler doğrultusunda AUO'nun sitesine tekrar baktım.(Bilmeyen arkadaşlar için,m675'in lcd panelini üreten firma AUO'muş.)Fakat özelliklere biraz dikkat edince gözlerime inanamadım.Yatay ve dikey bakış açılarının muazzam derece de az olduğunu gördüm.Dikeyde bu açı 40 derece.Başka bir markanın aynı çözünürlük ve inch'deki standart panelinin dikeydeki bakış açısı 120 derece.Bence bu açının en kötü ihtimal 90 derece olması lazımdı(ki böyle M675'de bu değer bile az olurdu).Düşünün lcd monitörlerde bu bakış açısı 178 dereceye kadar çıkıyor.Tabii ki notebook lcd'leri ile lcd monitörleri bir tutmuyorum.Aşağıda karşılaştırma açısından hem Auo'nun(m675'de kullandığı) hem de LG-Philips'in ürettiği standart 15.4" lcd panellerin tablolarını bulabilirsiniz.Kırmızı ile işaretli bölümler bakış açıları.Ya ben bu değerleri okurken bir şeyi atlıyorum ya da hata yapıyorum.Daha önce bu açının dar olduğunu hemen farketmiş ve yazmıştım.Ama sizler,biz de sorun yok diyince,sorun benim laptop'da sandım.Sonuç olarak dikeydeki bu 40 derecelik açıda,siz nasıl bu kadar kusursuz görebiliyorsunuz.Birisi bana açıklarsa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

MSI M675 AMD Turion64 X2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 8 Aralık 2006; 13:43:32 >

• doomtrack kardeşim;
    Seni biraz bu karmaşadan aydınlatayım..
    senin verdiğin resimlerdeki degerler denk degerler degil zaten
    Auo gorus acısı olarak monitor karsından bakıldıgında ve yanii monitor karsısı 0 derece.
    örnegin: 80 derece yazılmış yatay görüş acısı Auo için. Bu deger aslında tüm toplam degildir. yani bunun dengi 160 derecedir. orda belirtilen. monitorun tam karsısından sadece bir yone dogru (orn. saga dogru) kendini kaydıydırgın zaman olusan acıdır. Yani bunun birde sola dogru olanı var. buda toplam 80 sag +80 sol =160 derece yapar.. Bilmem anlatabildim mi?
    dikey görüş acısıda 40 yukarı+ 40 asagı = 80 derece yapar. (bu deger senin verdigin LG-philipsten daha düşük tabii ama LG Philips te cok nadir kullanılan ekranlar. Pahalı modellerde mevcut.)

İnş aydınlatıcı olmuşumdur...
  • fuatttanrıkulu kardeşim,
    Bu konuda gerçekten bilgi sahibi olmak istiyorum.Çünkü bu laptopu ağırlıklı video editing ve fotograf için kullanacağım(oyun da oynayacağım).Bu yüzden bakış açısının geniş olması benim için çok önemli.Tabii fotografta ya da video editing'de kullanacaksan git macbook ya da macbook pro al diyebilirsin.Macbook,M675 ile aynı fiyatta veya biraz üzeri ama özellikler olarak m675'in çok çok gerisinde,örneğin ekran kartı 950m paylaşımlı,benim için çok yavaş.Macbook pro ise gerçekten iyi(m675 ile aynı özellikleri var,örneğin onda da ATI Mobility Radeon X1600 256MB GDDR3 var) ama fiyatı 4650 Ytl+KDV ve de hala Türkiye de hiçbir mac notebook core 2 duo değil)Ve en önemlisi ödeyebileceğim en yüksek rakam 2250 ytl ve o da 15 taksitle.Şimdi biraz önceki cevabında monitör karşısının 0 derece olduğunu söylemişsin.Sağ,sol ve yukarı,aşağı olarak değerleri 2 ile çarpmışsın.Aynı şeyi Lg,Philips'in tablosunda(Viewing Angle [˚,U/D/L/R])görünce bende senin gibi hesapladım.Ama gidip AUO'nun sitesinde bir üst modele bakınca m675'inkiyle aynı tarzda yazıldığını gördüm.Aşağıda tabloyu görebilirsin.Bu mantıkla üst modelinde,monitörün karşısının 0 derece sayıldığını farzedip onda da değerleri 2 ile çarparsak 280 derece yatay,240 derece dikey çıkar.Bu da imkansızdır.Çünkü 180 derecenin üstü monitörün arkasına denk gelir.Senden ricam sol,sağ ve yukarı aşağı yaparak görüşünü tahminen kaç derece de kaybettiğini yazman.Şimdiden teşekkürler.

MSI M675 AMD Turion64 X2

Not:Amacım bu laptopu kötülemek ya da karalamak değil.Biraz önce Mavi Bilgisayar'la yaptığım görüşme sonucu da yeni bir ürün istedim.İstesem iade edip,paramı da alabilirdim.Yukarıda da yazdığım gibi bu laptop'ın muadili Apple karşılığı kdv hariç iki katı fiyatına satılıyor.Bu fiyata,bu özelliklerle muhteşem bir fiyat/performans örneği.Artık tatmin edici bir ekran performansı bulamazsam,fotograf işlerini imzamda görünen monitöre bağlayarak gerçekleştireceğim.Ya da ileri de daha kaliteli uygun bir lcd panelle değiştiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 8 Aralık 2006; 15:23:45 >

• Dediğin doğru her durumda 2 ile carpıyorsunuz demedim zaten..
    Sana bu konu hakkında ne demek istediğimi anlayabilmen için bu adresi paylaşıyorum.
    View Angle olayı çok farklı sekillerde gosterilebiliyor. bunlara örnek var bu sitede.

http://www.beyondinfinite.com/lcd_display_selector.html

Ayrıca sen madem bu kadar ciddi bir işle uğraşacaksın vede ekran çok önemli benim için diyorsan bence görüp almalısın kesinlikle.
    Ancak bence M675' ın görüş acıları yeterli düzeylerde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enthusia -- 8 Aralık 2006; 15:34:09 >
  • quote:

Ayrıca sen madem bu kadar ciddi bir işle uğraşacaksın vede ekran çok önemli benim için diyorsan bence görüp almalısın kesinlikle.
    Ancak bence M675' ın görüş acıları yeterli düzeylerde..

Daha önce aldığımı söyledim ve bunun üzerine açılmıştı konu.Ekranda sorun olduğu için geri gönderdim.Neyse umarım bendekinde sorun vardı ve yeni gelenin görüş açısı biraz daha iyidir.Verdiğin linki de dikkatlice araştıracağım.
  • Herkes m675'inden çok memnun sanırım.Foruma ilgi kalmadı.Neyse bugün m675'in yenisi geldi.Sağolsun Mavi Bilgisayar,hiç üzmedi beni.Lcd ekran,bir öncekine göre daha iyi ama çok daha iyi olabilirdi.Bu arada webcam çok karanlık gösteriyor.Beyaz ayarı aktif değil.(Altta oda ışığında çektiğim fotograf)Driverını yüklememe rağmen "program ekle kaldır"'da görünmüyor.Bir çözüm bulamadım.Yolunu yordamını bilen varsa bir mesaj atsın lütfen.Şimdiden teşekkürler.

MSI M675 AMD Turion64 X2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 9 Aralık 2006; 21:27:11 >
  • yaa plss yardım edin bi akıl werin.ASUS A6TC ile bu model arasında kaldım.tek derdim msi'ın sorun canavarı olarak görünmesi gözüme.ama seviyorum msi:)...sizce alınası mı?antalyada oturuyorum servis sorun olur mu?burdaki adamlar msidan anlar mı?
    ayıptır söölemesi uniroma gittim.(bilgisayarcı) adama msi m675 modeli warmı dedim..o ne dedi:)..laptop...noteboook ..dizüstü pc dedim...yauuw git işine msi laptop mı üretio dedi.:)..güldürme amca yaptım:)...msi çay kaşığı üretio sanki.adam "ben 20 senedir bilgisayar sektöründeyim msi die bişi duymadım" dedi:)..
    ben msi biliorum we tanıorum (bilgim kısıtlı olabilir.) kuzenimde daha düşük bi modeli war we memnun.ama malzeme kalitesizliğini göz ardı etmemek gerekir we touchpad bozuk...m675te nasıl?bi sorun war mı?
    ha bide şey sorucam.mavibilgisayardan alıcak olrusam netten...ben 1000-1500 YTL arası nakit,üstünü kredi kartı ile alıcam.ille ankaraya mı gtimem lasım?burdan havale fln halledilebilemes mi? bilgisi olan war mı bu konuda.
    teşekkürler...tanrı m675leri korusun.hmm .şey..msi ile ilgili bir ayet-i şerifte şöyle buyurmuş:
    -inna tevelleku izace-i kabahat.ya cayır,ya cuyur.tevbe'ül salavati ellezinel azim.
    meali:eyyy müminler.m675lerinizi seviniz,koruyunuz,ilgi gösteriniz,bakımını yapınız.internetten üryan sitelere girmeyiniz.o ki ölü pixeli cehenneminden kaçırıp lcdnize taşıyan,cehenneme 2 odun atacağı yerde işlemcinizi cayırcuyur yapandır.amin.

• quote:

Orjinalden alıntı: cco
    teşekkürler...tanrı m675leri korusun.hmm .şey..msi ile ilgili bir ayet-i şerifte şöyle buyurmuş:
    -inna tevelleku izace-i kabahat.ya cayır,ya cuyur.tevbe'ül salavati ellezinel azim.
    meali:eyyy müminler.m675lerinizi seviniz,koruyunuz,ilgi gösteriniz,bakımını yapınız.internetten üryan sitelere girmeyiniz.o ki ölü pixeli cehenneminden kaçırıp lcdnize taşıyan,cehenneme 2 odun atacağı yerde işlemcinizi cayırcuyur yapandır.amin.

Yukarıdaki paragraftan dolayı tepki alabilirsin.Anlıyorum,kötü niyetle yazmamışsın,espirili bir son olsun istemişsin ama çocukça ve amaçsız olmuş.Çok fazla dine düşkün olmayan birisi olarak,ben bile biraz yadırgadım.M675 ile ilgili sorduğun sorulara gelirsek.Gövde plastiği ortalama,ekranın bakış açısı bana göre çok geniş değil ama diğer arkadaşlar memnun.Bunun dışında ısınma sorunu korkulduğu gibi değil.Ben dün 1 saat kadar FEAR oynadım.Oda sıcaklığım 22 dereceydi.Ekran kartı sıcaklığı en fazla 84 derece,işlemci ise 60 derece civarı oldu.Klavyenin sağında hafif bir ısınma,touchpad'in sağında kalan kısımda ise ortalama bir sıcaklık vardı.Abartılacak bir sıcaklık kesinlikle yok.Tabii bu soğutmayı sağlamak için fan yüksek devirlerde çalışıyor.Fakat ses makul değerler içerisinde.Ekran kartı ramleri GDDR3.Fear'ı en yüksek çözünürlük ve grafik değerlerinde oynadım.Haliyle arada biraz takılıyor.Ama sanırım bu da gayet normal.Bunun dışında işlemci,gayet iyi ve istikrarlı.Harddisk,sata ve hızı iyi.Wireless'ın zayıf oduğunu söyleyen arkadaşlar var ama şu an bağlantım,çok iyi ve mükemmel arasında gidip geliyor ki benim wireless modemim yok.Anlayacağınız kimin modemiyse aramızda en az bir kat veya bir,iki duvar var.Bluetooth,yüksek boyutlu dosya(20 mb) transferlerinde su koyup,işlemi yarım bırakabiliyor ama küçük boyutlu dosyalarda sorun yok,nedenini anlamadım.Klavyeye alışmak gerekiyor.Bazı tuşlara bastığınız halde yazmıyor.Alışıldığı takdir de böyle bir sorun kalmayacaktır.Stereo hoparlörler tatminkar sayılır.Parmak izi okuyucusunun sürücülerini yükledim ama daha kullanmaya başlamadım.Dvd-ram gayet iyi okuyor ama hiç cd ya da dvd yazmadım.Touchpad kullanışlı ve istendiği zaman devre dışı bırakılabiliyor.Kamera koyu gösteriyordu,birkaç ayarla düzelttim ama hala tatminkar görüntü yok,sanırım yazılımsal birkaç eksik var.Pili tam boşaldığında 3 saat 20 dakika da doluyor ve ortalama kullanımda en az 2 saat gidiyor.Ödeme konusuna gelince,bize sormaktansa Mavi Bilgisayar'ı arayıp öğrenmek daha mantıklı sanırım.Genel olarak değerlendirirsek,bu fiyata,bu dizüstü alınmayı hakediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 10 Aralık 2006; 12:46:11 >

• doomtrack...yorum için çokkkk teşekkürler...msi'a iiyice kafam yattı...bakıcasss:)
  • ben bilgisayarı her seferinde parmak izimle açıyorum çok randımanlı çalışıyo bi kere bile teklemedi gayet stabil çalışıyo..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lisk -- 10 Aralık 2006; 17:20:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: lisk

ben bilgisayarı her seferinde parmak izimle açıyorum çok randımanlı çalışıyo bi kere bile teklemedi gayet stabil çalışıyo..

+1
    Ayrıca;
    DVD ve CD okuma ve yazmada hiçbir sorunla karşılaşmadım. Yön tuşları bölgesindeki ısınmada beni rahatsız etmiyor. Daha öncede dediğim gibi Asus ve Toshiba' da da bu ısınma var.

Benim 2 sorum olacak.
    CPU sıcaklığına Xp den nasıl bakıyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: levent_cc
    Benim 2 sorum olacak.
    CPU sıcaklığına Xp den nasıl bakıyorsunuz?

Ben msi'a ait bir program bulamadım. Cpu sıcaklığına Everest ile bakıyorum.Bios'ta da işlemci ayarları ve sıcaklığı,anakart sıcaklığı,fan hızı ile ilgili bir bölüm bulamadım.Masaüstü pc'min ayrıntılı biosundan sonra çok basit ve işlevsiz geldi.Biostan hiçbirşeye müdahale edilemiyor.Acaba xp'den bu değerleri görebileceğimiz bir program bilen var mı?Ekran kartına overclock yapılabiliyor ama işlemciye hiç müdahale edilmiyor.Ne çarpan,ne mhz,ne ram timing'i hiçbirşey yok.

Not:ikinci soru nerede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 10 Aralık 2006; 22:34:27 >
  • Selam arkadaşlar m635 laptopum var ve çevreme m635 ten tanıdıklarıma aldırmıştım.En son 2 arkadaşıma 675 i aldırdım önce kurum sorunu olacak ve kurulumu yine bana düşecek derken home xp yüklü gelince sevindim.Ancak 2 arkadaşıma xp prof gerekli olunca yüklemek zorunda kaldım.675 iniz güzel hepinize hayırlı olsun.Sistem yine barbone ve gelen cd 675 ve 677 için bu yüzden kafamda acaba bizdeki gibi sorunlar olabilirmi derken 675 in resmi driverleri msi sitesinde olmadığını gördüm.Diğer driverler için bir şey diyemeyeceğim ama sizdeki wireless te bizdeki ile aynıhttp://rapidshare.de/users/59JP7X adresinden 32 ve 64 bitlik wireless i yüklerseniz çekim gücünün arttığını göreceksiniz.Fazla inceleyemedim ama sunu söylemek istiyorum 675 gayet iyi içiniz rahat olsun.Bizim forumda yakaladığımız gibi kötüleyenlerde cıkabilir.Bence dikkate almayın.Selamlar

• CCO kardeş yazdığın son cümleler hiç hoş olmamış.
    Tamam bizde pek dindar sayılmayız ama bizi yaratana dolayısıyla onun sözlerine de saygımız sonsuzdur.
    İnanıp inanmamak insanın kendi bileceği iştir. Ancak inançlara saygılı olmak herkesin yapması gerekendir.

Not:Gerçeklik payı nedir bilmem ama şu karikatür krizinde karikatürleri çizen adam evinde yanmış. Danimarkalılar bunu gizliyorlarmış...
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.