Şimdi Ara

MSI M675 AMD Turion64 X2 (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.135
Cevap
3
Favori
74.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Bu ürün ile ilgili birkaç sorum olacak, yardımcı olursanız memnun olurum.
    1- Batarya kaç saat gidiyor?
    2- Tuşlar basmıyo demişsiniz bi süre sonra düzeliyormu?
    3- Isı problemi varmış. Kış mevsiminde sorun değil ama yazın güney bölgelerde eksi dezavantaj olurmu?
    4- Ürünün kendi sitesindeki konfigrasyonlar farklı ürün fason olmasın
    http://www.msicomputer.com/NB/product_spec.asp?model=M675
    5- Maviden daha önce dilim yandı (Garanti açısından) Başka bir yerde satılıyormu?
    6- Bu cihazı alayımmı?
    Şimdiden cevaplarınız içinçok ama çok teşekkür ediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: NetteTek

Arkadaşlar Bu ürün ile ilgili birkaç sorum olacak, yardımcı olursanız memnun olurum.
    1- Batarya kaç saat gidiyor?
    2- Tuşlar basmıyo demişsiniz bi süre sonra düzeliyormu?
    3- Isı problemi varmış. Kış mevsiminde sorun değil ama yazın güney bölgelerde eksi dezavantaj olurmu?
    4- Ürünün kendi sitesindeki konfigrasyonlar farklı ürün fason olmasın
    http://www.msicomputer.com/NB/product_spec.asp?model=M675
    5- Maviden daha önce dilim yandı (Garanti açısından) Başka bir yerde satılıyormu?
    6- Bu cihazı alayımmı?
    Şimdiden cevaplarınız içinçok ama çok teşekkür ediyorum.

Bak nettetek arkadaşım,benim ve diğer arkadaşların yazdığı yorumları iyi oku.Sorduğun soruların cevabı orada.Fason olmasına gelince fuattanrıkulu da linki vermiş.Bak buraya http://www.nvidia.com/object/promotion_msi_m675.html ,nvidia'nın resmi sitesinde m675'den bahsediyor.Bu sistem barebone.Siparişe göre bazı bileşenler değişiklik gösterebilir.Daha nasıl ikna olursun bilemiyorum.

Alınır mı alınmaz mı sorusuna gelince.Kasası vasat,ekran bana göre idare eder.Elimdeki ikinci m675.İlkinde sorun çıktı,gönderdim,yenisini gönderdiler.Şu an elimdekinin de mikrofonu sorunlu.Değil 3.kez değiştirmeyi 13. kez de değiştiriyor olsam,bu laptop bu fiyat/performansta buna değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 12 Aralık 2006; 22:37:24 >

• doomtrack kardeş bu MSI ın İstanbulda servisi varmıdır yaw?..Dikkat ettiim bahsettiğim ses yaklaşık 1-1,5 saat kullanımdan sonra kesiliyor..Mavi göndermekte çok zamanımı alır..Eğer istanbul da varsa bir ara göstereyim diyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: qop

doomtrack kardeş bu MSI ın İstanbulda servisi varmıdır yaw?..Dikkat ettiim bahsettiğim ses yaklaşık 1-1,5 saat kullanımdan sonra kesiliyor..Mavi göndermekte çok zamanımı alır..Eğer istanbul da varsa bir ara göstereyim diyorum..

Hem ithalatçısı hem de servisi olan firma Akora,zaten İstanbul'da.( MSİ m675'in kutusunun kenarına iyi bak,Akora yazdığını göreceksin )Mavi Bilgisayar'a gönderdiğin zaman,onlar da yine bu firmaya gönderecekler.www.akora.com.tr'den web sitesine ulaşabilirsin.Site de birşey de dikkatimi çekti.Akora,bir Sanko holding kuruluşudur diyor.Böyle bir holding bünyesinde olduğuna göre,servis desteğine biraz iyimser bakmak gerekiyor.Bana kalırsa sorununu İstanbul'dan çözmeye çalış.Akora Müşteri Hizmetleri: 0212 294 54 77

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 13 Aralık 2006; 13:44:18 >

• YAHU BENDEDE ÖLÜ PİXEL ÇIKMIŞTI. KENDİ KENDİME ACABA GÖNDERSEMİYDİM DİYORUM YAZILANLARI OKUYUNCA. ?
  • açtım baktım western hdd
  • Arkadaşlar;
    Sizlerdede touchpad etrafında sıcaklık oluşumu var mı?? yukarıda verdiğim resimlerdede anlaşılacağı üzerine touchpad etrafında oluşan ısının ekran kartıyla alakalı olmadığını düşünüyorum..

Asıl makina üzerindeki ısınmanın kaynagı incelemelerim üzerine Wireless karttan geliyor..
    Bi ara wireless kartı cıkararak deneme yapacağım..M635 kullanan arkadaşlarda da aynı wireless kart kullanılmış onların sayfasındada onlardan durum hakkında yorum alacağım. Bakalım onlardada wireless kartın olduğu bölümde ısınma mevcut mu ?

Benim kanatimce kesin wireless karttan kaynaklanıyor. Bende ayrıca USB wireless airties adaptör var onunda kullanım sırasında baya ısındığını gördüm..

Kartı çıkarttıp deneme yapacağım artık.. Forumda bilgileri paylaşırım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuattanrikulu

Benim kanatimce kesin wireless karttan kaynaklanıyor. Bende ayrıca USB wireless airties adaptör var onunda kullanım sırasında baya ısındığını gördüm..

Kartı çıkarttıp deneme yapacağım artık.. Forumda bilgileri paylaşırım..

bu bilgiyi dort gozle bekliyorum..
  • evet gerçekten eğer dediğiniz gibi ise bende dört gözle bekliyorum..
  • Arkadaşlar malum ısınma sizdede touchpad ın hemen sag tarafında degil mi ???
    Bende oyle vede o bolumde ekran kartının cipi filan yok.. Resimleri vermiştim ordanda belli oluyor wireless kartın ısınmasından kaynaklanıyor.

Bi ara tekrar acıp makinayı cıkartıp deneyecegim ama su sıralar cok mesgulum program filan..
    Zaman bulunca yapacagım..

Ama sizlerden de yorum bekliyorum.
    Tecrubeli arkadaşlar, sizlerde inceleme yaparsanız bu durumu acıklıga kavustururuz..
  • walla açmaya kıyamıyorum o seviyeye henüz gelemedim... 1ayı bi doldursun makine o zmn açar kurcalarım burada yorumlar yazmaya çalışırım ama şu an hakkaten açmaya kıyamıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: lisk

walla açmaya kıyamıyorum o seviyeye henüz gelemedim... 1ayı bi doldursun makine o zmn açar kurcalarım burada yorumlar yazmaya çalışırım ama şu an hakkaten açmaya kıyamıyorum...

İlla açın demiyorum... Sizdede dediğim bolgede ısınma var olup olmadığı hakkında görüşlerinizi belirtirseniz. Durumu daha rahat çözeceğim..

• Evet bahsettiğiniz bölgede ısınma var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuattanrikulu

İlla açın demiyorum... Sizdede dediğim bolgede ısınma var olup olmadığı hakkında görüşlerinizi belirtirseniz. Durumu daha rahat çözeceğim..

Evet touchpad'in sağında kalan bölümde(amd,nvidia,windows çıkartmalarının olduğu yer) ve klavyenin yön tuşlarının olduğu yerde ısınma var.Bunun wireless kartından kaynaklandığından emin misin?Çünkü wireless'ı devre dışı bırakınca ısınmanın azalması ya da yok olması gerekmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 16 Aralık 2006; 21:40:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: doomtrack

Evet touchpad'in sağında kalan bölümde(amd,nvidia,windows çıkartmalarının olduğu yer) ve klavyenin yön tuşlarının olduğu yerde ısınma var.Bunun wireless kartından kaynaklandığından emin misin?Çünkü wireless'ı devre dışı bırakınca ısınmanın azalması ya da yok olması gerekmez mi?

Evet normalde dediğin gibi wireless kartının aktif olmadığında ısının olmaması lazım. Ama kartın sadece aktif olup olmadığını belirliyor o yaptığımız tuşa basarak açma işlemi.
    Onun için aygıt yönecisinden katın power saving ozelliğini max yaptım ama. Yine sonuç değişmedi.. Ayrıca o kartın bulunduğu yerin hemen altında LCD panel bağlantısı ve devre elemanları var. ısının ondan da kaynaklanabileceğini düşünmeye başladım...
    Ekran kartı chipinin oluşturduğu ısının touchpad etrafında oluşan ısı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ekran kartı chipi tam klavyedeki END tuşunun olduğu yere denk geliyor. Ordan touchpad tarafına bir ısı yansıması cok zor bir ihtimal... Wireless kartlarının ısındığını bilyorum bu ısıda ondan kaynaklanıyor gibi... Artık boş bir zamanda ayrıntılı inceleme yapacağım...

Ayrıca klavye sanki gittikçe daha rahat çalışmaya başladı....

• @fuattanrıkulu

Şu an benim için en önemli sorun mikrofon .Servise götürmekle götürmemek arasında kaldım.Onun dışında problemli çalışan bir kısım yok.Tabii klavye beni hala çıldırtmakta ama sanırım ileride açılır.Bir de sana yükte sıcaklıkları söyleyeyim de bir karşılaştıralım.En üst seviye de grafik ayarlarıyla Battlefield 2 oynarken,işlemci 61 dereceye,ekran kartı 84 dereceye,harddiskte 43 dereceye çıkıyor.Oda sıcaklığım 22 derece.İmzamdaki sistemde cpu sıcaklığının bu değere çıktığını hiç görmedim ki işlemci 2500 mhz'e overlclock edilmiş durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 16 Aralık 2006; 22:33:11 >
  • doomtrack;

mikrofon olayını bi baktır istersen serviste.. Zor bir işi yoktur sanırım. Üst kapağı acıp bakıcalar artık..Bi temassızlık vardır sanırım... Klavyeye gelince acılıyor gittikçe. Ama ilk etapta bende biraz acayip olmuştum.. Ama simdi daha iyiye gidiyor.. Zamanla düzelecektir.. Birde bakıyorum MSI hep aynı klavye sistemini kullanıyor... (ex: s430 da olduğu gibi) Herhalde bu olaydan MSI rahatsız olmuyor..Anlamadım pek.. Ama iyiye gitmesi güzell..

http://www.msi.com.tr/assets/MSI-Notebook_QA_Test.wmv
    Bu adresteki video MSI'ın üretimde yaptığı testleri gösteriyor.. İzlemeyen arkadaşlar varsa bi baksınlar...

Ayrıca işlemci sıcaklığını dert etme. 60 derece sıcaklık, sıcaklık değil yani.. Intel işlemcilerde ısınıyor o kadar. Toshiba 847 sayfasına bakabilirsin. Onlarda 80'e yakın derecelerden bahsediyorlar. Ekran kartıda normal 80 civarı oluyor oyunlarda... Ama boşta iken 60-63 civarı..

harddisk bendede 42 derece suan.. Fujitsu ama bendeki. Sendeki de aynı mı ???

• @fuattanrıkulu

Cevap biraz geç oldu kusura bakma.Benimkinin de harddiski Fujitsu.Linkini verdiğin video için de sağol.Son sıcaklık ve nem testindeki laptop,m675 ya da benzer bir kasa.Ürünlerinin dayanıklılığı için bu kadar iddialılar ama bir de tüketiciye hatasız ulaştırabilseler tam olacak.MSI'ın binde ya da onbinde iki hata payı arka arkaya bana denk geliyor.Servis olayına gelince,benim kadar özenli ve titiz çalışacaklarını bilsem,hiç vakit kaybetmeden götürürüm.Canım m675'in sağını solunu çizerler,plastiğini inceden kanırtırlar,vidalarının boyasını attırırlar,lcd'ini parmaklarlar diye ödüm kopuyor.
  • @fuattanrıkulu
    Bana super pi testinde süre çok fazla gibi geldi.1m'deki sonuç 48 saniye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: doomtrack

@fuattanrıkulu
    Bana super pi testinde süre çok fazla gibi geldi.1m'deki sonuç 48 saniye.

super pi testini bir gösterge olarak kullanmamak gerekiyor aslında. Çünkü program bariz bir şekilde belli İntel işlemciler için optimize edilmiş. Bu nedenlede AMD işlemcilerde sureler yüksek cıkıyor...
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.