Şimdi Ara

MSI M675 AMD Turion64 X2 (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.135
Cevap
3
Favori
74.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: fuattanrikulu
    super pi testini bir gösterge olarak kullanmamak gerekiyor aslında. Çünkü program bariz bir şekilde belli İntel işlemciler için optimize edilmiş. Bu nedenlede AMD işlemcilerde sureler yüksek cıkıyor...

İmzamdaki sistem Superpi 1M'i @2500 mhz'de 37 saniyede bitiriyor.Toshiba 847'ciler core 2 duo ile 1m'i 25 saniyede bitirdiklerini söylüyorlar ki ben masaüstümle 2200@3050 mhz'e overclockla 28 sn elde etmiştim.Zaten elimdeki ramlerin mhz'ini düşürerek çıktığım ve stabil olduğum en üst değerdi.Şimdi forumdaki super pi test sayfasında test sonuçlarına baktımda bu kadar düşük bir değerin overclock olmadan elde edilmesi çok zor.Nasıl olurda 25 sn olur diye insan düşünmeden edemiyor.Bir de sende bir superpi 1m sonucu alabilir miyim?

• @doomtrak,

Dediğim gibi optimizasyondan kaynaklanıyor sonuçların böyle cıkması.. super pi pek adil bir program değil bu konuda..

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

Bu siteden inceleme yapabilirsin... Ayrıntılı işlemci test verileri var. Pek fazla superpi verisi girilmemiş ama yine de anlasılır durumda.)
    Ayrıca bende super pi 1M 49sn cıktı(belki 1-2 sn daha asagı cekilebilir calıssan uygulamaları kapatarak ama dediğim gibi işe yaramaz karsılastırmak için.)
  • @fuattanrıkulu
    Demek istediğimi tam olarak anlatamadım.Ben amd ve intel arasındaki farklı superpi sonuçlarından bahsetmiyorum.Forumdaki superpi test sayfasına bir göz at.Orada intel conroe e6600 sonuçları var.Superpi 1m'de 20 saniye ve altına inmişler.Fakat bu değeri default değeri olan 2.4 ghz'de elde etmemiş.Overclock'la 3.7 ghz civarına çıkmışlar.Neyse asıl sorum,bizim işlemciler intelin'kilere göre takoz mu?Core 2 duo'lar özellikle 4mb'lık l2 cache'liler canımıza mı okurlar?Turionların öne geçtiği bir alan yok mu?Çünkü toshiba 747'ciler oyunda 36-39 derece arası işlemci sıcaklıklarından bahsediyorlar.(Forumun hepsine göz atamadım ama ilk sayfa da bir kullanıcı bu değeri söylüyor.)
  • merhaba arkadaşlar.delirmek üzere oldugumu bildireyim.neden derseniz.sorun m675 in wireless ı.evimde sorunsuz çevredeki buldugum iki kablosuz baglantıdan birisine baglanabiliyorum. digerine şifre olmamasına ragmen baglanamıyorum.asıl sorun 1 haftadır yaşadıgım problem işyerinde tüm laptoplar kablosuza baglanabilirken ben baglanamıyorum. dell inspiron ile m675 yanyana koydum dell agı görüp baglanırken benim m675 hiç görmüyor yada çok nadir bulup baglanıyor fazlada tutanayıp kopuyor ve yine ag bulunamadı deyip duruyor.forumda verilen driverları, ralink in kendi sayfasından indirdigim driver ve yazılımı kurdum.olmadı sistem recovery yaparak aleti ilk günkü haline getirdim ama aynı konteynerda 3 yada 4 metre ötedeki acess point e baglanamıyorum.sanırım benim wireless kart arıza yaptı :( ne yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum.kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: lesmiserable

merhaba arkadaşlar.delirmek üzere oldugumu bildireyim.neden derseniz.sorun m675 in wireless ı.evimde sorunsuz çevredeki buldugum iki kablosuz baglantıdan birisine baglanabiliyorum. digerine şifre olmamasına ragmen baglanamıyorum.asıl sorun 1 haftadır yaşadıgım problem işyerinde tüm laptoplar kablosuza baglanabilirken ben baglanamıyorum. dell inspiron ile m675 yanyana koydum dell agı görüp baglanırken benim m675 hiç görmüyor yada çok nadir bulup baglanıyor fazlada tutanayıp kopuyor ve yine ag bulunamadı deyip duruyor.forumda verilen driverları, ralink in kendi sayfasından indirdigim driver ve yazılımı kurdum.olmadı sistem recovery yaparak aleti ilk günkü haline getirdim ama aynı konteynerda 3 yada 4 metre ötedeki acess point e baglanamıyorum.sanırım benim wireless kart arıza yaptı :( ne yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum.kolay gelsin

Aslında fuattanrıkulu cevaplasa fena olmazdı.Ben wirelesstan pek anlamıyorum.Ama sanırım arıza yapmış olsa hiç bağlantı kuramazsın.Belki de hala farkedemediğin donanımsal ya da yazılımsal bir sorun vardır.Servisi ara bir sor istersen.Akora Müşteri Hizmetleri: 0212 294 54 77

• quote:

Orjinalden alıntı: lesmiserable

merhaba arkadaşlar.delirmek üzere oldugumu bildireyim.neden derseniz.sorun m675 in wireless ı.evimde sorunsuz çevredeki buldugum iki kablosuz baglantıdan birisine baglanabiliyorum. digerine şifre olmamasına ragmen baglanamıyorum.asıl sorun 1 haftadır yaşadıgım problem işyerinde tüm laptoplar kablosuza baglanabilirken ben baglanamıyorum. dell inspiron ile m675 yanyana koydum dell agı görüp baglanırken benim m675 hiç görmüyor yada çok nadir bulup baglanıyor fazlada tutanayıp kopuyor ve yine ag bulunamadı deyip duruyor.forumda verilen driverları, ralink in kendi sayfasından indirdigim driver ve yazılımı kurdum.olmadı sistem recovery yaparak aleti ilk günkü haline getirdim ama aynı konteynerda 3 yada 4 metre ötedeki acess point e baglanamıyorum.sanırım benim wireless kart arıza yaptı :( ne yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum.kolay gelsin

bi kaç sayfa ötede msi 635 in wireless driver ını vermiş arkadaş ben onu kullanıyorum ve bence çok fark war orjinal driver a kıyasla.. istersen bi de onunla dene bişi kaybetmessin..

bide arkadaşlar (yanlışım warsa düzeltin lütfen) benim bildiğim gözlemlediğim kadarıyla super pi programı sadece tek çekirdek kullanıyor ve kıyas yapmak anlamsızlaşıyor.. ztn yaptığı pi sayısını hesaplatmak o yüzden 2 çekirdeğinde bu işle uğraşmasına gerek yok. diğer çekirdek bizim için boşta tutuluyor.. diye biliyorum..

• quote:

Orjinalden alıntı: lisk
    bide arkadaşlar (yanlışım warsa düzeltin lütfen) benim bildiğim gözlemlediğim kadarıyla super pi programı sadece tek çekirdek kullanıyor ve kıyas yapmak anlamsızlaşıyor.. ztn yaptığı pi sayısını hesaplatmak o yüzden 2 çekirdeğinde bu işle uğraşmasına gerek yok. diğer çekirdek bizim için boşta tutuluyor.. diye biliyorum..

Superpi yalnızca amd'lerde mi tek çekirdek kullanıyor?İntel'in core 2 duo'larında her iki çekirdeğini de kullanabiliyor mu?Çünkü şayet intel'de de tek çekirdek kullanıyorsa superpi 1m'i 25 saniyede bitirmesi muazzam bir durum.Bu arada amd işlemcisinin her iki çekirdeğini de yormak istiyenler için Stressprime 2004 orthos v0.41.110.18'i tavsiye ediyorum.Kademeli olarak yükselterek,her iki çekirdeği de %100 kullanıyor.Ben 15 dakika çalıştırdım.İşlemci sıcaklığını 74 dereceye kadar çıkardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 19 Aralık 2006; 18:03:08 >

• Lcd ekranın sol altında birkaç kılcal çizik farkettim.Büyük ihtimal silerken ya da fırçalarken ben yapmış olmalıyım.Tabii ancak ışığa tutup açı yapınca zar zor belli oluyor ama sonuçta çizilmiş.Bu kadar nazik midir bu lcd ekranlar yoksa ben mi bir hata yaptım?Canım sıkıldı gece gece.Sıradan bir bez ya da fırça da değildi.Çok yumuşak makyaj fırçası(ki optik fırçadan en az 3 kat daha yumuşak) ve özel optik bezi kullanmıştım.Öffffffffffffff ki ne öffffffff.
  • quote:

Orjinalden alıntı: doomtrack

Superpi yalnızca amd'lerde mi tek çekirdek kullanıyor?İntel'in core 2 duo'larında her iki çekirdeğini de kullanabiliyor mu?Çünkü şayet intel'de de tek çekirdek kullanıyorsa superpi 1m'i 25 saniyede bitirmesi muazzam bir durum.Bu arada amd işlemcisinin her iki çekirdeğini de yormak istiyenler için Stressprime 2004 orthos v0.41.110.18'i tavsiye ediyorum.Kademeli olarak yükselterek,her iki çekirdeği de %100 kullanıyor.Ben 15 dakika çalıştırdım.İşlemci sıcaklığını 74 dereceye kadar çıkardı.

benim bildiğim gözlemlediğim kadarıyla intel amd fark etmio.. sorun program aslında sadece tek amaç için yazılmış bi hesap makinesi.. sonuçların ii olması gelişen işlemci mimarisinden... ama şunu söyleyebilirim ve bundan eminim intel core2duo amd turion64x2 den daha ii bi işlemci.. ben bu dizüstünü alırken bunun bilincindeydim.. ama toplamda çok fazla bi fark yoq.. kısa süren çoklu görevlerde intel çok başarılı ama uzun süren çoklu görevlerde amd azcık bi farkla daha ii sonuç veriyor.. core2duo lar 2w kadar daha az güç tüketiğo bunlara ek olarak..

dediğin programı kullanmadım ama everest in kendi programıyla bende 2çekirdeğide %100 kullanıp 72 dereceye fln çıktım yaklaşk 5 dk beklemişimdir. ama sıcaklık sabit kaldığı için testi daha fazla yapmaya gerek duymadım. 95dereceye daha 20-25 derece olduğu için bu rakamlar endişeverici değil benm için.. ama asıl sorun (daha karşılaşmadım ama) gpu unun da çok ısınıp işlemcinin sıcaklığını arttırması olabilir... ben 2saatlik oblivion oynadıktan sonra 71derece cpu sıcaklığı 78derecede gpu sıcaklığı gördüm.. bence gayet normal.. yazın da en fazla 5-10derece daha ısınır gibi gelio ama yaza kadar notebook soğutucusu alcam toplamda bi 10derece düşüş bekliyorum.. sanırım dengeler .. alınca burada ayrıntılı olarak gelişmeleri ya da yerinde saymaları açıklarım..

lcd in içinde geçmiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lisk -- 20 Aralık 2006; 13:59:06 >

• Arkadaşlar geçmiş mesajlarda gönderilen m675in ekran özelliklerinde tepki süresini 16ms gösteriyor.Bugün Çukurambar Mavi Bilgisayara gittim ilgilenenler 25ms dedi.Acaba bir hata mı var?Tam alacaktım visa karttan çekince indirim olmuyormuş kalakaldım öylece Neyse artık bir daha gitmek gerekecek. Aleti gittim gördüm standtaki halihiç fena değildi.Ayrıca ısınma sorunu var diyen arkadaşlara şöyle söleyeyim nerdeyse bütün makinelerin sıcaklığını elimle kontrol ettim ve m675in diğerlerinden hiç farkı yok.Şimdi bilgisayarı kastırmadan sıcaklığı belli olmaz deseniz de normal sıcaklığı gene daha fazla olması lazım amd işlemcili bilgisayarların ama hiç bir farkı yoktu valla.Bence kasa kalitesi de fena değil ve tuşlara gelince bana çok rahat geldi sanırım masaüstü bilgisayar kullanmaktan kaynaklanıyor.Benim klavyem zaten sert ama m675in klavyesi şimdiki klavyeme oranla çok daha yumuşak ve her bastığımı da algıladı.Demek ki klavyesi sert gelen arkadaşlar biraz fazla hashasYa da ben çok kabayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychoplasma -- 20 Aralık 2006; 16:01:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: psychoplasma

Arkadaşlar geçmiş mesajlarda gönderilen m675in ekran özelliklerinde tepki süresini 16ms gösteriyor.Bugün Çukurambar Mavi Bilgisayara gittim ilgilenenler 25ms dedi.Acaba bir hata mı var?Tam alacaktım visa karttan çekince indirim olmuyormuş kalakaldım öylece Neyse artık bir daha gitmek gerekecek. Aleti gittim gördüm standtaki halihiç fena değildi.Ayrıca ısınma sorunu var diyen arkadaşlara şöyle söleyeyim nerdeyse bütün makinelerin sıcaklığını elimle kontrol ettim ve m675in diğerlerinden hiç farkı yok.Şimdi bilgisayarı kastırmadan sıcaklığı belli olmaz deseniz de normal sıcaklığı gene daha fazla olması lazım amd işlemcili bilgisayarların ama hiç bir farkı yoktu valla.Bence kasa kalitesi de fena değil ve tuşlara gelince bana çok rahat geldi sanırım masaüstü bilgisayar kullanmaktan kaynaklanıyor.Benim klavyem zaten sert ama m675in klavyesi şimdiki klavyeme oranla çok daha yumuşak ve her bastığımı da algıladı.Demek ki klavyesi sert gelen arkadaşlar biraz fazla hashasYa da ben çok kabayım

arkadaşm ii hoş bakmışsın bütün diğer modellere de orada teşhirde duran m675 en çok pil durumunda.. dikkat ettiysen ac kablo bağlı şarjda yada elektrikte fln yazmıo.. alıolar max pil moduna duruo öle 55derece max işlemci sıcaklığıyla..diğer modellerede yapıyolardır ama bu max performansta go7600 ekran kartı kullanıyo orada kaç makinede bu ekran kartından war.. bence asıl ısı kaynağı ekran kartı... ben çukurambardan aldım 2ay git gel yaptım mavilere.. herkesle oturdum konuştum.. alet ısınıyo tmm ama problem oluşturmuyo bu.. bu konuda herkes bunu söylüyo..

• Abi ben Benq P52 ye de baktım o da x1600 ekran kartı kullanıyor(go 7600 ile birbirien yakın kartlar diye biliyorum) onun da touchpad inin sol kısmında m675deki kadar sıcaklık vardı en azından ben öyle hissettim o anda:) Valla sordum görevliye kaç tane makine geri geldi diye falan.Adam 2 tane makineyi geri getirdiler dedi, neden dedim, birisi kamerasından dolayı gelmiş birisi de dvd sürücüsünden doalyı gelmiş.Benim bundan çıkardığım makinenin bayağı sağlam olduğudur.Tabi başka şubelere başka sorunlarla gelinmiş olunabilir ama sonuç olarak Çukurambar şubesi en büyük şube ve satışı daha fazladır ve buna oranla da geri dönen mal oranı daha fazla olması lazım ama 2 taneymiş sadece(adam sıyırmadıysa tabi:D).Ki ayrıca sordum wireless sorunuyla gelen oldu mu diye falan yok dedi.Hem alacağınız makineyi kutusundan çıkarıp test edip öyle veriyorlarmış(yani alacağınız aletti yerinde her şeyiyle deneyebiliyoruz sorun varsa daha başından değiştiriyorlarmış) ve sorunlu makineleri 15 gün içinde getirince doğrudan yenisini veriyorlarmış ve ve garanti süresi içindeyken ram i yükselttirebiliyormuşuz benim pek hoşuma gitti uygulamaları.Ama visa karta indirim yapmamaları bayağı sinirimi bozdu aslında visa kart da nakit paradır ama neyse demek ki kısmet bugüne değilmiş:D Ayrıca kamerasına falan da baktım oldukça iyi sayılır parlaklığı netliği falan.Ama adam ekranın tepki süresine 25ms(24ms ya da hangisiyse işte)dedi.Sadece benq lar 16ms lik ekran kullanıyor dedi ne kadar doğru bilemeyeceğim artık.Ama benim hoşuma gitti doğrusu m675 kasası falan da fena değil bence tasarım açısında nette göründüğü gibi değil.Benq p52 nette çok şık görünüyor ama gidip gördüm doğrudan ışık yanılsaması:)(tabi gene de iyiydi p52nin kasası da).Hayırlısı hepimizi başına artık...:)

• quote:

Abi ben Benq P52 ye de baktım o da x1600 ekran kartı kullanıyor(go 7600 ile birbirien yakın kartlar diye biliyorum) onun da touchpad inin sol kısmında m675deki kadar sıcaklık vardı en azından ben öyle hissettim o anda:) Valla sordum görevliye kaç tane makine geri geldi diye falan.Adam 2 tane makineyi geri getirdiler dedi, neden dedim, birisi kamerasından dolayı gelmiş birisi de dvd sürücüsünden doalyı gelmiş.Benim bundan çıkardığım makinenin bayağı sağlam olduğudur.Tabi başka şubelere başka sorunlarla gelinmiş olunabilir ama sonuç olarak Çukurambar şubesi en büyük şube ve satışı daha fazladır ve buna oranla da geri dönen mal oranı daha fazla olması lazım ama 2 taneymiş sadece(adam sıyırmadıysa tabi:D).Ki ayrıca sordum wireless sorunuyla gelen oldu mu diye falan yok dedi.Hem alacağınız makineyi kutusundan çıkarıp test edip öyle veriyorlarmış(yani alacağınız aletti yerinde her şeyiyle deneyebiliyoruz sorun varsa daha başından değiştiriyorlarmış) ve sorunlu makineleri 15 gün içinde getirince doğrudan yenisini veriyorlarmış ve ve garanti süresi içindeyken ram i yükselttirebiliyormuşuz benim pek hoşuma gitti uygulamaları.Ama visa karta indirim yapmamaları bayağı sinirimi bozdu aslında visa kart da nakit paradır ama neyse demek ki kısmet bugüne değilmiş:D Ayrıca kamerasına falan da baktım oldukça iyi sayılır parlaklığı netliği falan.Ama adam ekranın tepki süresine 25ms(24ms ya da hangisiyse işte)dedi.Sadece benq lar 16ms lik ekran kullanıyor dedi ne kadar doğru bilemeyeceğim artık.Ama benim hoşuma gitti doğrusu m675 kasası falan da fena değil bence tasarım açısında nette göründüğü gibi değil.Benq p52 nette çok şık görünüyor ama gidip gördüm doğrudan ışık yanılsaması:)(tabi gene de iyiydi p52nin kasası da).Hayırlısı hepimizi başına artık...:)

sanırım ben tam olarak anlatamadım demek istediğimi.. benq da m675 te düşük güç tüketiminde diğer makinelerle aynı sıcaklıkta olur ancak biraz kasınca ekran kartından dolayı çok ısınır.. touchpad in sol tarafı hiç ısınmayan bölge sağ tarafta wireless war(fuat arkadaşımız detaylı anlatmış incele istersen) yön tuşlarının oradaki ısıma genel olarak sistemden kaynaklanıyor... ekran kartı güç düğmesinin altında sağ üst köşede bi dahaki gittiğinde oralarda bi elini gezdir..

bana 30gün içinde en ufak hatada birebir değiştiriyorz demişlerdi(sana 15gün demişler bi sıkıştır adamları). kamerası bozuk çıkan bnm makinemdi ama öle ufak bi sorun değil kamera tuşuna basınca elektrik kesiyodu makine.. güç kaynağını çıkarmadan da açılmıyodu..

evet bu makine ısınıyo ama sorun teşkil etmiyor bu. için rahat olsun.. ben çok memnunum makinemden gene olsa gene bunu alırım.. ekrandan da memnunum 24ms mi 16ms mi bilmem ama beklentilerimi karşılıyo..

mavinin en büük mağzası çukurambarda olsa hem bizlere hem int müşterilerine satış yapan yer kızılay merkez mağazası. ama oradan alma çanta için sana gelişinden veririz derler çukurambarda hediye ediyolar..

makineyi alınca kasadan seni servise yöneltecekler orada ilk defa ambalajı açılacak ve makineyi çalıştırıp önüne koyacaklar. her yerini kurcala ben kamerayı açmamıştım eve gittim bi bastım kamera tuşuna makine elektrik kesti fln filan.. sen her yerini kurcala..

sonuç olarak performansıyla çok ii bir ürün.. performans konusunda beni hiç yüz üstü bırakmadı.. şu an bile olsa bu makineyi gözüm kapalı alırım.. sana da tavsiye ederim için rahat olsun..

• Selam arkadaşlar;
    Önce yeni gözlemleri sizlere ileteyim.
    DVD-RW 'de çok memnunum, masaüstü bilgisayarımdaki NEC'den daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Nec'in okumadığını çok rahat okuyabiliyor.
    Son 4 gündür hiç kapatmadan çalıştırdım. Zaman zaman CS-Source, zaman zaman MS Flight Sim 2004, divx izleme geri kalan zamanlarda da Emule ile download yaptı. Bu süre zarfında hiç restart etmedim. 675 de bana mısın demedi. Isı olayı normal düzeylerde. Daha öncede bahsettiğim gibi Asus ve Toshiba'lardan sıcaklığı daha düşük. En azından bizim şirketteki modelleri için söyleyebilirim. Isıyı ölçebilecek bir araç kurmadığım için size net rakam veremiyorum.

Şimdi de olay görüntüleyicisinde (event viewer) şöyle bir uyarı alıyorum.

Warning 21.12.2006 07:46:59 acpiec ..................
    \Device\ACPIEC: The embedded controller (EC) hardware returned data when none was requested. This way indicate that the BIOS is incorrectly trying to access the EC without syncronizing whit the OS. The data is being ignored.

Daha derin bir araştırma yaptığımda MS çözüm olarak;
    Contact the computer vendor for an updated BIOS and install it according to the vendor's instructios.

Bu uyarı ile karşılaşan oldu mu yada BIOS update yapan oldu mu?

Teşekkürler

• quote:

Ama adam ekranın tepki süresine 25ms(24ms ya da hangisiyse işte)dedi.Sadece benq lar 16ms lik ekran kullanıyor dedi ne kadar doğru bilemeyeceğim artık.

Lütfen daha önce yazılanlara bir göz at.Çok fazla sayfa yok.Hatta yerini de söyleyeyim.7. sayfaya bakarsan orada yazdığım mesajlarda bir tablo var.Tepkime süresinin 25 derece ortam sıcaklığında 16 ms olduğunu göreceksin.Biraz vakit ayırıp yazılanlara göz gezdirirseniz boşuna vakit harcanmamış ve forum kirliliği olmamış olur.Satın alacaklar için en büyük tecrübe satın almış olanların görüşleridir.
  • @fuattanrıkulu

Uzun zamandır görünmüyorsun.Biraz önce baktım sayfadasın.Lcd ekran temizliği için ne kullanıyorsun?Bugün Sirkeci'ye gideceğim.Sanırım ya Hama'nın ya da Philips'in jelini alacağım.Ekranın sol altında çerçevesine yakın bir yerde birkaç kılcal çizik gördüm.Çok zor görünüyor ama daha fazla çizmeyeyim.Sence bu tür çizikler normal mi?
  • quote:

@fuattanrıkulu

Uzun zamandır görünmüyorsun.Biraz önce baktım sayfadasın.Lcd ekran temizliği için ne kullanıyorsun?Bugün Sirkeci'ye gideceğim.Sanırım ya Hama'nın ya da Philips'in jelini alacağım.Ekranın sol altında çerçevesine yakın bir yerde birkaç kılcal çizik gördüm.Çok zor görünüyor ama daha fazla çizmeyeyim.Sence bu tür çizikler normal mi?

Merhaba doomtrack,

Evt bi kaç gündür işlerin yoğunluğundan hiç giremedim. Simdide yazıları okuyordum.
    Ben ekranı temizlemek için notebookla birlikte verilen microfiber bezi kullanıyorum sadece... Herhangi bir çizikte oluşturmadı. Ama bezi dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim. Bezin kenarlarındaki sert kısımları ekrana deydirmeniz ekranı çizebilir.
    Ama sen bi araştır istersen yinede, çizmeden temizleyebilecek ürünler var sıvı katkılı. Benim de bir arkadaş bir ucu ince sungerli parca, bir tarafındada sungeri içine bandırmak için sıvı kutusu olan temizleyici kullanıyordu ama markasını hatırlamıyorum...

Ayrıca dediğin gibi ekran konusunda baya bilgiler paylaşmıştık.. tepki süresi ortam sıcaklıgının ortalama 25 derece olduğu durmda 16ms.dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enthusia -- 21 Aralık 2006; 14:22:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: doomtrack

quote:

Ama adam ekranın tepki süresine 25ms(24ms ya da hangisiyse işte)dedi.Sadece benq lar 16ms lik ekran kullanıyor dedi ne kadar doğru bilemeyeceğim artık.

Lütfen daha önce yazılanlara bir göz at.Çok fazla sayfa yok.Hatta yerini de söyleyeyim.7. sayfaya bakarsan orada yazdığım mesajlarda bir tablo var.Tepkime süresinin 25 derece ortam sıcaklığında 16 ms olduğunu göreceksin.Biraz vakit ayırıp yazılanlara göz gezdirirseniz boşuna vakit harcanmamış ve forum kirliliği olmamış olur.Satın alacaklar için en büyük tecrübe satın almış olanların görüşleridir.

Abi sen yanlış anladın galiba ben de zaten oradaki tabloya dayanarak acaba adam yanlış mı söyledi yoksa tabloda mı hata var demeye çalışmıştım.Zaten bilgisayarı incelemeye gitmeden önce de bütün sayfaları okudum.

• Daha önce forumda paylaşmıştım, yeni arkadaşlarında bilgi sahibi olması için tekrar paylaşıyorum..:

quote:

MSI M675 kullanıcıları önemli bir püf nokta:

Biostan;

Advanced sekmesi altından = > "Enhanced Power Saving" özelliğini "Enabled" konumuna getirmeniz..

Bu durumunda işlemci için geliştirilmiş ekstra enerji tasarruf özelliğini aktif etmiş oluyorsunuz.(Bu özelliğin asıl amacı işlemcinin kullanılmadığı zaman saat hızını daha fazla düşürmek(400mhz seviyesine) yada işlemciyi tamamen uyku moduna almaktır.)
    Bunun sayesinde hem ısı seviyesi düşüyor hemde batarya süresini artırmış oluyorsunuz.

Not: Bende M675 kullanıcısı olarak vede tecrübelerime dayanarak deneme yaptım vede olumlu sonuç veriyor. Denemenizi tavsiye ederim..

Ayrıca buna ek olarak:
    Denetim Masasından - > "Ağ Bağlantıları" altında kullanmadığınız ağ türü varsa bunları makinayı pilden kullanım durumunda "devre dışı bırak" seçilerek kapatılmasıyla gereksiz güç tüketimini engellemiş oluyoruz..
    En önemliside pilden kullanım sırasında eğer wireless kart kullanılmayacaksa burdan wirelless kart devre dısı bırakılmalıdır. Çünkü wireless kartın kullanım sırasında güç tüketimi 480mV, standby 120mV tur...(biz devre dısı bırakarak enerji tüketimini 0mv yapmış oluyoruz.."
    (Bu arada wireless kartın ısınması hakkında enerji tüketimini 0mv yapmış olmanın sonuç vermediğini gözlemledim..Sorun hakkında incelemem devam ediyor..Wireless kartın hemen altında sanırım LCD ekran kablo baglantısı ve ses kartı cipide bulunmakta touchpad tarafındaki ısının problemi bunlarda olabilir. Durumu incelemekteyim.)

Bu ayarlarla kullanımım sırasında ulastıgım maksimum süre 3.20 - 3.45 civarıdır.(not: Ayrıca, ekran parlaklığı ve ekran kartı performance ayarları power saving moddadır).

Denemenizi tavsiye ediyorum.

• quote:

Abi sen yanlış anladın galiba ben de zaten oradaki tabloya dayanarak acaba adam yanlış mı söyledi yoksa tabloda mı hata var demeye çalışmıştım.Zaten bilgisayarı incelemeye gitmeden önce de bütün sayfaları okudum.

Okumuş olmana sevindim.Ama şöyle bir durum var.Fuattnrıkulu,everest programı ile lcd'in üreticisinin AUO olduğunu öğrenmiş ve yazmıştı.Bende sitesine giderek oradaki tabloları alıp başka bir karşılaştırma için foruma taşımıştım.Sonuçta bu kadar ayrıntılı ve kesin bilgiler varken,neden satıcının aklını karıştırmasına izin veriyorsun ki.Çoğu satıcı ya da tamamına yakını sattığı dizüstünün lcd'inin üreticisinin kim olduğunu ve tepkime süresini bilmez.Ancak ürünün broşüründe tepkime süresi yazılmış olacak ki satıcının haberi olacak.Zaten sanırım birkaç marka diğerlerine göre daha hızlı olduğu iddiasıyla 16 ms diye ibare düşüyor.Neyse amacım tartışma yaratmak değil.Aklında ürünle ilgili herhangi bir sorun olursa çekinmeden sorabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 21 Aralık 2006; 17:01:19 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.