Şimdi Ara

MSI M675 AMD Turion64 X2 (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.135
Cevap
3
Favori
74.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: fuattanrikulu
     MSI M675 AMD Turion64 X2

Biostan dediğin bölümü enable yaptım ama bende 800 mhz'den daha düşük bir değer görünmüyor.Amd power monitor'u da sildim.Çünkü windows'un tek sefer de kapat ya da yeniden başlat komutunu yerine getirmesini engelliyor.İki kere kapat demek zorunda kalıyorum.Masaüstü bilgisayarımda da yüklü ve onda da aynı sorun var.Şu an dizüstünde notebook hardware control kullanıyorum.Onda da 800 mhz görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 22 Aralık 2006; 23:10:25 >

• Bende de diger programlarda 800 den asagı gostermiyor. Ama powermonitor AMD nin kendi programı vede biraz once yeni versiyonunuda indirdim. ondada bu sekilde.. Program sisteme ayrıca bircok yeni aygıt yukluyo işlemci hakkında.. Herhalde daha dogru degerleri gosterdigi kesindir. Sonucta AMD işlemci ve Programda AMD'nin..

Ayrıca bu biostan yapılan ayarların asıl amacı işlemciyi kendi içinde uyku moduna almak.. Boylecede işlemci daha az enerji tuketiyor. Bu bahsettigim ozellik intel işlemciler içinde gecerli tabii.

http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20041204/pentium4_570-03.html

Burdan ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.
    C1E = Geliştirilmiş Duraksama Kipi

• Medieval Total war 2yi yaklaşık 7 saatten beri oynuyorum, özellikleri best yaptım makine hiç kasmadı daha işlemcinin de sıcaklığı 80 civarında seyrediyor.Bence sorun değil bu sıcaklık çünkü 7saatten beri aynı sıcaklıkta daha fazla yükselmiyor.
  • O mod açıkken daha fazla enerji tasarrufu yaptığına (uyku modu vs) kesinlikle katılıyorum.

Ben notbook ta gerek en güvenilir programlardan cpu-z gerek kullandığım "notbook hadware control" programı ve ayrıca bilgisayaım sağ tık yapark 400 mhz yi göremedim.

http://www.tomshardware.com/2006/08/22/amd_dual_core_laptops_have_arrived/page2.html

sitenin en alt kısmında turion x2 lerin minimum 800Mhz de çalışabildiği belirtilmiş.

Ben yukarıdaki yazıyı bunlara dayanarak yazdım ancak sen amd nin verdiği bir programla 400 mhz yi gördüm diyorsan banada özür dilemek düşer.

İyi çalışmalar.

• quote:

Orjinalden alıntı: erman374

O mod açıkken daha fazla enerji tasarrufu yaptığına (uyku modu vs) kesinlikle katılıyorum.

Ben notbook ta gerek en güvenilir programlardan cpu-z gerek kullandığım "notbook hadware control" programı ve ayrıca bilgisayaım sağ tık yapark 400 mhz yi göremedim.

http://www.tomshardware.com/2006/08/22/amd_dual_core_laptops_have_arrived/page2.html

sitenin en alt kısmında turion x2 lerin minimum 800Mhz de çalışabildiği belirtilmiş.

Ben yukarıdaki yazıyı bunlara dayanarak yazdım ancak sen amd nin verdiği bir programla 400 mhz yi gördüm diyorsan banada özür dilemek düşer.

İyi çalışmalar.

Diğer programlarla görememeniz doğal. Bu durumu sadece AMD Power Monitor programı ile görebildim bende. Vede bu değer sürekli değişmekte. CPU bir 200 Mhz bir 400 Mhz vede cogunlukla 800 Mhz oluyor.Nadirende 100Mhz olduklarını gördüm.

Ayrıntılı incelemelere cok fazla gerek yok bu ayarın aslında bir deavantajınıda senin verdigin sitede 4.sayfada söylüyor. İşlemciye "Halt" komutu yollanarak işlemci durduruluyor vede işlemcinin tekrar calıştırılması sırasında bir gecikme meydana geliyor. Ama bu gecikmemin kullanıcı tarafından anlaşılamayacağınıda belirtmişler.

Yine 4.sayfa üzerinde belirtilen power management için işlemcinin gectiği stepler var. Aslında biz bu biostan yaptığımız ayarla işlemcinin o steplere girebilmesini saglıyoruz...(işlemcinin bu steplere girdiğinide diğer programlar o şekilde kodlanmadığı için sezemiyor olabilirler).

Ben bu şekilde kullanarak batarya kullanım süresinin arttığını bariz bir şekilde gördüm.

Ayrıca özürünüde kabul ettim. Zaten önemli olan dostca bilgilerimizi paylaşmak.. Vede insanlarında burdan fikir edinmesini saglamaktır..
    Saygılar..

• makina 1 günde çantasıyla birlikte geldi. alet tam bir canavar. hele oyun konusunda ağzım açık kaldı. nfs most wanted ve carbon'u 1024x768 full grafik antializing ve diğer bütün efektlerde dahil hepsi açık kesinlikle hiç takılmadan süper akıcı bir görüntüyle oynatıyor. bu laptop nerden baksan 2 sene idare eder beni. bu fiyata böyle bişey bulmak imkansız. almayı düşünenler hiç tereddüt etmeden alabilirler. paranın son kuruşuna kadar hakkını fazlasıyla veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AthlonXP64 -- 24 Aralık 2006; 3:24:31 >
  • Arkadaşlar şimdi bu wireeles olayında parça buluetoth u da üzerinde barındırıyor. Yine bu iki özelliği bi arada yapan ve kaliteli bi wireeles kartı nerde bulabilirim veyahut varmıdır. Teşekkürler
  • M675'i devamlı yanında gezdiren arkadaşlar,kasanın tırnak çevresi ya da tırnakların içine girdiği kilit bölümünün etrafında aşınmalar oluyor mu?Ben acaba leke mi diye birkaç kez temizledim.Ama o bölgelerde aşınmanın başladığını gördüm.Kasa üzerindeki gri kaplama inceliyor.Hatta touchpad'in düğmelerinin olduğu yere yakın bir kısımda toplu iğne ucu kadar bir alanda boya atmış,altındaki siyah renk görünüyor.Yaw anlamıyorum o kadar koruyorum ama oluyor.Çantaya koyarken kırmızımsı poşetinin içine de koyuyorum.Kapaktaki kaplamayı bile sökmedim hatta kabarcıklarını alıp iyice yapışmasını sağladım ki gittiğim yerlerde rezil olmayayım diye.Ama sanırım kasanının kalitesizliği bu tür bir boya sorunu yaşamamıza da neden olacak gibi.Hayır bir darbe ya da sürtünme sonucu olsa üzülmeyeceğim.Sanırım kapandığı zaman kapak biraz gevşek kalıyor(en azından bende öyle tırnaklar yerine oturupta kilit kapandığında bile kapağa çökünce boşluk kaldığını anlıyorsunuz) ve taşıdıkça o bölgeler birbirine sürtünüyor.Fırsatını bulursam aşınmayı gösteren birkaç fotografta eklerim.Sizler de durum nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 26 Aralık 2006; 14:45:39 >

• doomtrack;

Bende fark ettim, tam dediğin yerde hafif surtunme var. Bu da makınayı cantada tasımaktan kaynaklanıyor dediğin gibi. bence ekranla notebook arasına tam oturacak buyuklukte sungerimsi bi bez veya koruyucu koymak lazım. En ii cozum bu olur herhalde.
  • yaw arkadaşlar o kadar da incik boncuk incelemeyin şunu ya. aşınacak tabi zamanla. depe depe kullanın tadını çıkarın canavarın. amma stres yaptınız. üzerine titredikçe başana iş gelir bunu unutmayın. ben valla hiç özenmiyorum hiç biyerinde . çizik yok:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: AthlonXP64

yaw arkadaşlar o kadar da incik boncuk incelemeyin şunu ya. aşınacak tabi zamanla. depe depe kullanın tadını çıkarın canavarın. amma stres yaptınız. üzerine titredikçe başana iş gelir bunu unutmayın. ben valla hiç özenmiyorum hiç biyerinde . çizik yok:)

doğru söylüyorsun ama taşıdıkça sende de çizik olacak :)
  • olsun canım napalım. gideriz sanayiye boyatırız :)
  • ya şu parmak izi olayını halleden varsa allah rızası için anlatsın ya. bi türlü aktif edemedim parmak izini. cd den driver ve programını da kurdum yok aktif olmadı bi türlü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AthlonXP64

ya şu parmak izi olayını halleden varsa allah rızası için anlatsın ya. bi türlü aktif edemedim parmak izini. cd den driver ve programını da kurdum yok aktif olmadı bi türlü.

DVD nin içinde "bioscrypt" (Universal Security Client) (DVD içindeki dosyanın tam adını hatırlamıyorum ama boyle bişeydi sanırım ) O programı kurup programa kullanacagın parmaklarını tanıtıyorsun.. Bir iki ayarlada windows girişinde parmak okuyucu ile giriş yapabilirsin...
    Kolay gelsin...
  • o programıda kurdum. yalnız parmakları algılatamadım. okuyucu aktif olmuyor. beni ekleyebilirmisin beraber deneyelim yol göster bana. turkerbilir@hotmail.com
  • Benim m675'in üstündeki mikrofon arızalıydı bildiğiniz gibi.Fakat bugün harici bir mikrofon bağlayarak test ettim.Ses kaydı yaptığımda,kaydedilen sesin,aynı mikrofonla masaüstü bilgisayarım da yaptığım kayda göre,yarı yarıya az olduğunu gördüm.MSn'in ses ve görüntü kurulum bölümünde mikrofon testinde,mikrofonu dudağıma dayadığım zaman ancak gösterge test için geçerli olan sarı seviyeye geliyor.Şimdi servis yolunu tutuyorum,bakalım aynı gün sorunu halledebilecek miyim?Sizlerde durum nedir?Dahili ve harici mikrofonda kayıt tatminkar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 29 Aralık 2006; 13:51:38 >
  • Arkadaşlar bende M675 aldım. 1 aydır kulanıyorum. çok memnunum. sadece tuşlara alışamadım. bi de sağda pad'in sağ tarafı biraz ısınıyor. fazla kullanımda biraz rahatsız ediyor. bir de şu wireless kötü çekiyor. bütün driverleri denedim olmadı.sizlerin dediklerini de denedim olmadı.. fuattanrıkulu'na resimlerden dolayı teşekkür ederim. saygılar.yeni notebook ile iyi uçuşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: doktororigo

Arkadaşlar bende M675 aldım. 1 aydır kulanıyorum. çok memnunum. sadece tuşlara alışamadım. bi de sağda pad'in sağ tarafı biraz ısınıyor. fazla kullanımda biraz rahatsız ediyor. bir de şu wireless kötü çekiyor. bütün driverleri denedim olmadı.sizlerin dediklerini de denedim olmadı.. fuattanrıkulu'na resimlerden dolayı teşekkür ederim. saygılar.yeni notebook ile iyi uçuşlar...

Wireless driver olarak ben Ralink Driver'larını kullanıyorum. Gayette ii cekiyor bir sorun yasamadım. Ralink sitesinden 2500 driver ını indirip onu bir denemeni tavsiye ederim.
    Ayrıca bende tesekkur ederim, elimden geldigince tanıtıcı ve bilgi olması acısından (birde herkes makınayı acmaya kıyamaz ondan) paylaşım yapmaya calısıyorum.

Klavye konusunda cokta problemli degil ama yinede alısmak zaman alabiliyor.

Ayrıca hayırlı olsun.. Sorunsuz kullanımlar dilerim..

• quote:

Orjinalden alıntı: doomtrack

Benim m675'in üstündeki mikrofon arızalıydı bildiğiniz gibi.Fakat bugün harici bir mikrofon bağlayarak test ettim.Ses kaydı yaptığımda,kaydedilen sesin,aynı mikrofonla masaüstü bilgisayarım da yaptığım kayda göre,yarı yarıya az olduğunu gördüm.MSn'in ses ve görüntü kurulum bölümünde mikrofon testinde,mikrofonu dudağıma dayadığım zaman ancak gösterge test için geçerli olan sarı seviyeye geliyor.Şimdi servis yolunu tutuyorum,bakalım aynı gün sorunu halledebilecek miyim?Sizlerde durum nedir?Dahili ve harici mikrofonda kayıt tatminkar mı?

ben 5+1 le m675 in üzerindeki mikrofonu kullanıyorum. ilk başlarda benm de sesim az gidiyodu ama akustik ayarlar eko ayarlarını aktif edip mik sesinide açınca karşı taraftakiler (msn skype) artk memnun sesimi net ve yüksek olarak duyuyorlar. bi dene istersen ama senin için rahat edermi bilmiorm o yüzden sen bi servise götür baksınlar için rahat etsin en azından...

• quote:

Orjinalden alıntı: fuattanrikulu

Wireless driver olarak ben Ralink Driver'larını kullanıyorum. Gayette ii cekiyor bir sorun yasamadım. Ralink sitesinden 2500 driver ını indirip onu bir denemeni tavsiye ederim.
    Ayrıca bende tesekkur ederim, elimden geldigince tanıtıcı ve bilgi olması acısından (birde herkes makınayı acmaya kıyamaz ondan) paylaşım yapmaya calısıyorum.

Klavye konusunda cokta problemli degil ama yinede alısmak zaman alabiliyor.

Ayrıca hayırlı olsun.. Sorunsuz kullanımlar dilerim..

Dediğin Ralink driveri bende kullandım. ama memnun kalmadım. oturduğum yerde bi %50-60 sinyal görürken, hiç yerimi değiştirmeden bakıyom birden %0-2'lere düşüyor. bi garip anlamadım gitti..ayrıca bi de benim notebook'un modemi bilgisayarı kitliyor. Birkaç kez 146'dan nete bağlanmaya çalıştım, Bağlan'ı tıkladığım anda bilgisayar donup kitleniyor..bekliyorum hiçbirşey olmuyor, bilgisayarı resetliyorum öyle kurtarıyorum ve bi daha bağlanamıyorum.aradan 2-3 kez bilgisayarı kapatırsam bi süre zaman geçerse ancak tekrar bağlanabiliyorum, bu sefer de ilk bağlantıda problem çıkarmıyor da, hat koparsa 2. veya 3. bağlantıyı denersem yine kitleniyor.. aynı sorunla karşılaşan varmı??

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.