Şimdi Ara

--- MSI P45 Platinum --- İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
2
Favori
14.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Storm Bringer

Arkadaşlar, hız aşırtma denemesine bir türlü başlayamadım çünkü soğutucu yok.

Gidip bir tane daha core contact freezer alsam, modifiye ederek takmam mümkün olur mu? Yukarıda resimlerde verdim. O mosfet soğutucusuna dayanan kısmı törpülesem biraz oturtabilir miyim acaba?
    Günlerdir uygun bir soğutucu arıyorum...

Sunbeam CC Freezer sığmamış Hayallerimin yıkıldığı an budur işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 17 Eylül 2008; 0:55:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: canerpense

quote:

Orjinalden alıntı: Storm Bringer

Arkadaşlar, hız aşırtma denemesine bir türlü başlayamadım çünkü soğutucu yok.

Gidip bir tane daha core contact freezer alsam, modifiye ederek takmam mümkün olur mu? Yukarıda resimlerde verdim. O mosfet soğutucusuna dayanan kısmı törpülesem biraz oturtabilir miyim acaba?
    Günlerdir uygun bir soğutucu arıyorum...

Sunbeam CC Freezer sığmamış Hayallerimin yıkıldığı an budur işte

Ultra 120 xtreme ve titan amandayı çok rahat sığdırıyorum ben

• quote:

core contact freezer uyar bence. çünkü o anakart soğutucusuna çarpan parça am2 montajında kullanılıyor. söküldüğü zaman uyması gerekir...

şöyle birşey demiştim ki; yanılmışım. sunbeam farklı bir montaj sistemi kullanıyormuş. lga775'i bir parçayla am2'ye çeviriyor dolayısıyla soğutucuya çarpan parça gerekli...

--- MSI P45 Platinum --- İnceleme

ben şu tür değşebilir bir montaj kiti kullandığını düşünüyordum...:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adigehalil -- 17 Eylül 2008; 1:41:31 >

• Benimde artık bir tane yüksek soğutma performanslı soğucu almamın zamanı gelmiş artık :=) Sizce hangi soğutuyu alayım.. Tabiiki MSI P45 platinum karta sığacak:=)

Firebal dan baktım belki bu Scythe OROCHI CPU Soğutucusu uyabilir anakarta
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=SCORC-1000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragon387 -- 17 Eylül 2008; 4:31:18 >
  • Asus P5Q serisinden bir anakart almiştim almadan bu karti bilsem almazdim kesinlikle:(:(
  • Güzel inceleme olmuş elinize sağlık.Yalnız resimlerin altına yazılan yazılar karışmış hangi yazı hangi resme ait bazen karışıyor daha derli toplu olabilirdi.

Bende de p45d3 platinum var Bir sorunum var belki yardım eden çıkar..Açılış ekranını göremiyorum.Monitore görüntü gelmiyor ışığı sürekli yanıp sönüyor.Anakartın üstünde sürekli led 12 , led8 , led 14 ve led 15 te kırmızı ışık yanıyor.Sorun nerde olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_MAD -- 17 Eylül 2008; 20:54:09 >
  • Kabalık etmek istemem ama, Sunbeam CC Freezer'ı acaba 90 derece yana çeviripte takmayı deneyebilirmisiniz? Bu şekilde olmuyorsa diğer şekilde olabilir belki diye umut ediyorum.
  • Bugun 2*1 Team Extreem DDR2-1066 ram taktım PC açılmadı bi türlü :=((
    Tekrar Oem DDR2-667 RAM leri taktım. Problem yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragon387 -- 18 Eylül 2008; 21:20:05 >
  • gerçekten çok güzel bir açıklama olmuş, tebrikler. asus p5q pro ile bunun arasında kaldım. sanırım bundan alacam.
  • quote:

@ canerpense

Kabalık etmek istemem ama, Sunbeam CC Freezer'ı acaba 90 derece yana çeviripte takmayı deneyebilirmisiniz? Bu şekilde olmuyorsa diğer şekilde olabilir belki diye umut ediyorum.

İki türlü de denemiştim. Malesef dik takınca da diğer taraftaki mosfet soğutucuya dayanıyordu.

Sunbeam Core Contact Freezer, şu anda fiyatı ve sunduğu performansıyla belkide piyasanın en iyi soğutucusu. Üstelik kutusundan 2000d/d yapabilen 120mm, 50.000 saat ömürlü fanı, fan kontrolcüsü ve 3,5gr Tuniq TX-2 termal pastasıyla birlikte geliyor.
    Çıkan fanı beğenmezseniz, istediğiniz fanı takabilme şansınız da var.

Böylesine iyi bir soğutucuyu kullanamamak tam bir hayal kırıklığı olurdu...

@ The_MAD
    Haklısınız. Konuyu biraz daha düzenli hale sokayım. Teşekkürler.
    Led 12,8,14,15 (tümü kırmızı) işlemci tam takılmamış yada hasarlı anlamına geliyor. İşlemciyi söküp, bir daha takmayı deneyin bence. Anakart iğnelerini de kontrol etmeke fayda var.

@ dragon387
    1.3 Bios güncellemesi ile sorun düzelebilir. Yeni bios ile desteklenen ram sayısının arttığını duymuştum.
    1200mhz ram desteği var sonuçta. Çalışması lazım o ramlerle.

_________
    Biraz zaman darlığı yüzünden incelemeye devam edememiştim. Yarından itibaren inceleme sürecek.
    Montaj bölümünün sonuna bir kaç ekleme yaptıktan ve bilinen bazı üzücü gerçekleri tarihe gömdükten sonra, bios tanıtımı ve hız aşırtma bölümleri gelecek.

• İŞLEMCİYİ e7200 TAKTIM. BU KART ÇOK GÜZEL. Önceden Gigabyte EP35-DS3 ile bu işlemciyi 350 fsb (3335 mHz) be yukarısı için bayağı voltaj vermek zorunda kalmıştım... Ama bu kart ta fazla voltaj vermeye gerek kalmadı.

MSI P45 Platium
    CPU := E7200
    RAM= DDR2-667
    CPU Soğutucu = Silverstone NT02 (Biraz eski sayılır artık)

CPU Voltajı=Auto tüm ayarlar auto da HERHANGİ Bİ VOLTAJ VERMEDİM
    FSB=350
    RAM=700 Mhz de ayarlı
    Sonuç = 3335 GHZ STabil problemsiz. 3DMark+Orthos+Everest in testleri nin hiçbirinde problem olmadı..
    CPU ISISI= 40-50 C arası
    Intel EIST ve Spreed Spectrum = Enable
    CPU Voltajı=1,24 V
    FSB = 400
    RAM=800 Mhz de ayarlı (1,8 V)
    Sonuç = 3800 GHZ STabil problemsiz. 3DMark+Orthos+Everest in testleri nin hiçbirinde problem olmadı..
    CPU ISISI= 50-63 C arası
    CPU Voltajı=1,24 V
    FSB = 433
    RAM=850 Mhz de ayarlı (1,8 V)
    Sonuç = 4113 GHZ STabil problemsiz. 3DMark+Orthos+Everest in testleri nin hiçbirinde problem olmadı..
    CPU ISISI= 60-70 C arası
    Intel EIST ve Spreed Spectrum = DISABLE
    YİNE RAM LERDEN (DDR2-667) DOLAYI DAHA YÜKSEK FSB LERİ DENEYEMEDİM.

ALDIĞIM TEAM EXTREEM DDR2-1066 RAMLER UYUM SAĞLMADI.

• Arkadaşlar yabancı forumları biraz araştırdım.
    DDR2-1066 RAM ler genellikle P45 chipsetli anakartlarda problem çıkarıyormuş.
    Ve çözüm yolu olarak Anakartın BIOS undan aşağıdaki ayarlar yapıldığı zaman problemsiz çalışıyor. inşallah yeni bios larda bunu düzeltirler.
    Anakart üzerinde Led12-Led18-Led15 kırmızı-led4 yeşil yanıyor ramler problem olduğu zaman.
    DDR Voltajı 2.0-2.2 V arası
    RAM hızını 800 mhz-1200 mhz arası ( Ben TEAM EXTREEM DDR2-1066 ramleri 1200 mhz kadar ayarladım problem olmadı)
    RAM Timingleri 800 MHZ için 5-5-5-15

Benim Sistem şu anda aşağıdaki şekilde ;

MSI P45 Platium BIOS Sürümü : 1.3
    RAM= TEAM EXTREEM DDR2-1066

CPU Voltajı=Auto tüm ayarlar auto da HERHANGİ Bİ VOLTAJ VERMEDİM
    FSB=350
    RAM=875 Mhz - DDR Voltajı= 2,1 V - -Timing leri 5-5-5-15 olarak ayarlı
    Sonuç = 3335 GHZ STabil problemsiz. 3DMark+Orthos+Everest in testleri nin hiçbirinde problem olmadı..
    CPU ISISI= 40-50 C arası

BU AYARLARLA GÜNLÜK STABİL KULLANMAYA BAŞLADIM :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragon387 -- 20 Eylül 2008; 1:51:17 >

• @dragon387

Gayet ev kullanıcısı sistemi olmuş ama az voltajla 3.6 günlük kullanman daha güzel olurdu.Oyun oynuyorsanız katkı yapardı ama sizin bileceğiniz iş.

Soğutucunuz biraz eski de olsa iş görür bir soğutucudur.Voltajdan bundan dolayı çekiniyorsanız çekinmenize gerek yok
    Nb ye biraz voltaj verdiniz sanırım e7200ü 4.13 açarken.Max verdiğiniz değer neydi?

Ayrıca arkadaşlar ben anakartımı satıyorumAma yardım etmeye ve konuyu takip etmeye çalışacağım

• Birazda resim ekleyelim :=))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragon387 -- 20 Eylül 2008; 3:35:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak9006

@dragon387

Gayet ev kullanıcısı sistemi olmuş ama az voltajla 3.6 günlük kullanman daha güzel olurdu.Oyun oynuyorsanız katkı yapardı ama sizin bileceğiniz iş.

Soğutucunuz biraz eski de olsa iş görür bir soğutucudur.Voltajdan bundan dolayı çekiniyorsanız çekinmenize gerek yok
    Nb ye biraz voltaj verdiniz sanırım e7200ü 4.13 açarken.Max verdiğiniz değer neydi?

Ayrıca arkadaşlar ben anakartımı satıyorumAma yardım etmeye ve konuyu takip etmeye çalışacağım

Benim amacım günlük problemsiz/stabil şekilde orta bi OC yapmaktı.. :=))

MSI P45 Platium
    RAM= DDR2-667

CPU Voltajı=1,24 V
    FSB = 433
    RAM=850 Mhz de ayarlı (1,8 V)
    Sonuç = 4113 GHZ STabil problemsiz. 3DMark+Orthos+Everest in testleri nin hiçbirinde problem olmadı..
    CPU ISISI= 60-70 C arası
    Intel EIST ve Spreed Spectrum = DISABLE

Bu ayarlarda da belirttiğim gibi çok iyi oluyor. Ama benim soğutucu eski olduğu için fazla soğutamıyor artık. (Çok cefakar coğutucu):(( Bu yüzden daha fazla FSB artırma denemeleri yapmadım. Çünkü 450-500 arası FSB de CPU ya 1,3-1,35 arası ve NB yede voltaj vermek lazım. Bu durumda CPU yu soğutamayacağım için denemedim. :=)

7200 ü 4.113 mhz yaparken NB ye fazla voltaj vermedim. Şu an unuttum kaç volt verdiğimi. Ama öyle fazla bi voltaj vermedim.Çok az artırmıştım.

Ve DDR2-1066 ramleri taktıktan sonra yüksek FSB (450-500 arası) değerlerinde denemedim henüz. DDR2-1066 ile denemeleride artık bugun yaparım.

• Super pi

• Bu yanda gözüken mavi bilgi ekranı, hangi program acaba? Linkinide koyarsanız sevinirim.
  • çok güzel detaylı bir inceleme olmuş.
    emeği geçen herkesin eline sağlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 20 Eylül 2008; 10:58:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: canerpense

Bu yanda gözüken mavi bilgi ekranı, hangi program acaba? Linkinide koyarsanız sevinirim.

Everest Ultimate in son sürümü :)
  • @ dragon387
    Hem performans, hem de normal kullanım için güzel değerler tutturmuşsunuz.
    Paylaştığınız için çok teşekkürler.

Arkadaşlar, daha önceden geri vermiş olduğum Core Contact Freezer soğutucuyu tekrar aldım. Bir eğe, tüm problemleri çözmeye yetiyor. Şu anda sisteme takılı ve kullanıyorum. Arctic Silver 5 ile birlikte harika sonuçlar veriyor.
    Eğeleme miktarı ve montajlı halinin resimlerini ekleyeceğim.
    Yani soğutucu problemini şu anda çözmüş bulunuyorum.
    Fakat Q6600 hız aşırtması ile başım dertte. Biraz şanssız bir işlemci denk geldi. (VID=1,325)
    Yine de mantıklı voltajlar ile 3,5 veya 3,6ghz görmeye çalışıyorum. 2 gündür başarı sağlayabilmiş değilim.
    Eğer iyi bir ayar tutturmayı başarırsam, detaylı olarak tüm değerleri yazacağım. Böylece 65nm 4 çekirdek ve MSI p45 platinum için iyi bir kaynak olacaktır.

Bu anakartı 4 çekirdekli işlemciler ile deneyen başka arkadaşlar varsa, örnek olması için ayarları yazarlarsa sevinirim.

@ burak9006
    Sizin bu anakartla iyi değerler yaptığınızı biliyorum. işlemci farklı da olsa, 450, 475, 500 fsb gibi değerler için vMCH değerlerini yazabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Bringer -- 21 Eylül 2008; 0:44:35 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.