Şimdi Ara

--- MSI P45 Platinum --- İnceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
2
Favori
14.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cok cılgın bişey 5 sene sonra alırım herhalde bunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Storm Bringer

@ burak9006
    Sizin bu anakartla iyi değerler yaptığınızı biliyorum. işlemci farklı da olsa, 450, 475, 500 fsb gibi değerler için vMCH değerlerini yazabilirseniz sevinirim.

max 550nin üstünde fsb yaptım fazlasıyla ince ayar vardı.Ama şu anda okul için Kıbrıstayım masaüstü yanımda değil 26sında ankaraya döneceğim o zaman ince ayar bilgilerini verebilirim.Tabi ilk başta işlemci almam lazım
  • Güncelleme yapıldı.

Birbirine geçmiş yazı ve resimler düzenlendi.
    Montaj bölümü bitti.
    Core Contact Freezer' ın uydurulduğu özel bölüm eklendi.

Konu, bios ve hız aşırtma ile devam edecek.
  • Bu güzel inceleme için emeğine sağlık çok aydınlatıcı olmuş.
  • Çok detaylı ve iyi bir inceleme olmuş teşekkür ederim
  • İşte mutlu son Tebrikler ve teşekkürler!!!
  • quote:

Güncelleme yapıldı.

Montaj bölümü bitti.

@Storm Bringer

Sanırım 500 fsb için 1.52v civarı 480 fsb için 1.46 civarı Mch vermiştim.Anakart 1.88v a kadar gidiyor.Daha üstü de gelirdi de 60 derece görünce bıraktım570- 580 fsb civarı açmıştım o değerle.Max fsb değerimde 582ydi sanırım Mch gtl ayarlarını şimdi hatırlayamadım da yabancı bir forumdan almıştım onu bulmaya çalışıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: burak9006

quote:

Güncelleme yapıldı.

Montaj bölümü bitti.

@Storm Bringer

Sanırım 500 fsb için 1.52v civarı 480 fsb için 1.46 civarı Mch vermiştim.Anakart 1.88v a kadar gidiyor.Daha üstü de gelirdi de 60 derece görünce bıraktım570- 580 fsb civarı açmıştım o değerle.Max fsb değerimde 582ydi sanırım Mch gtl ayarlarını şimdi hatırlayamadım da yabancı bir forumdan almıştım onu bulmaya çalışıyorum

1.1V MCH voltajı ile 415fsb yapıyor. Elimdeki Q6600 ile 1,5V Vcore altı, en yüksek stabil değer de bu.
    Elimdeki bu Q6600 ile boğuşup, duruyorum.
    Şuraya bir mesaj yazdım, onunla da ilgilenebilirseniz sevinirim.
    http://resim.donanimhaber.com/m_20485899/mpage_2/tm.htm

MCH 1.4V ile 500x7 olarak sistemi açtım ama işlemci yüzünden stabil değildi. O yüzden anakartın bu voltajda stabil olup, olmadığını bilemiyorum.

• x48 de bu ısınma sorunları(köprülere yönelik)baya baya ciddiye alınmış ve çözülmüş gibi sitesinde buna yönelik bir video koymuşlardı ne kadar objektif yada subjektif olur bilemem ama axxx ki asus oluyor sanırım kendileri aynı statüde bir model ile test edip termal kamera vasıtasıyla farkı net bir biçimde gösteriyordu...Hiç bir modifikasyona gerek duymadan gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz mesajı veriilmiş hafiften o.c ciler için
  • Bu Fan anakarta sizce uyarmı? Zalman Fatal1ty Ultimate FS-C77 15Cm

--- MSI P45 Platinum --- İnceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seopast -- 24 Eylül 2008; 1:19:51 >
  • ^^
  • quote:

Orjinalden alıntı: Seopast

Bu soğutucu bu anakarta uyar mı?

o soğutucu %90 sığmaz onun sığacağı anakartta soğutucu olmaması lazım ki oc yapamazsın o zamanda

Bence siz o soğutucuyu değiştirin
  • Aynen uzun zamandır problem yasıyorum büyüklük konusunda ama suan esdeger bi fan icin bütce olmadıgından mecburen baska modellere(asus pro,giga ds3r) yönelicem

Yorumunuz icin tskler
  • quote:

Aynen uzun zamandır problem yasıyorum büyüklük konusunda ama suan esdeger bi fan icin bütce olmadıgından mecburen baska modellere(asus pro,giga ds3r) yönelicem

Yorumunuz icin tskler

o kartlarında pek farkı yok o soğutucuyu tasarlayan eski tip kartlara göre tasarlamış Yani nesil anakartlara zor sığar gibi duruşuna göre.
    Ayrıca nette 1 2 fotoğrafına denk geldim hep kuzeyin üstüne denk gelmiş büyük bir kuzey soğutucusu olan anakarta sığdıramazsınız küçük bir soğutucusu olan anakartta da iyi oc yapamazsınız dolayısıyla fanın anlamı kalmaz

• Dogru diyosun valla hocam,suanki anakart ile bile kuzey sogutucusu ile sürtüyor,bayaa eskiden p4 yüksek ısı veriyordu o zmn almıstık eski sisteme uygun yani :((
    -Mecburen oc yapıcaz artık bu devirde...önerebileceginiz msı a uyabilecek sogutucu tavsiyeniz varmı?
  • quote:

Dogru diyosun valla hocam,suanki anakart ile bile kuzey sogutucusu ile sürtüyor,bayaa eskiden p4 yüksek ısı veriyordu o zmn almıstık eski sisteme uygun yani :((
    -Mecburen oc yapıcaz artık bu devirde...önerebileceginiz msı a uyabilecek sogutucu tavsiyeniz varmı?

Bütçe söylerseniz ona göre öneri yaparım zaten uymayacağı soğutucular direk anlaşılabiliyor ya da ben bu anakrtın her parçasını bildiğimden anlayabiliyorum diyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 8 Mart 2009; 10:45:32 >
  • 100 -150 ytl civari düsünüyorum yanlız ilk engel sıgdırmak:)sıgabilecek ölcülerde bulmaya calısıyorum, suan elimde para olmadıgından taksitli olarak düsünüyorum (güc kaynagı yandı,anakart yandı ve islemci degistiricem battım acıkcası:))

Ultradan memnunmusunuz? Oc sırasında etkisi nasıl?
  • quote:

100 -150 ytl civari düsünüyorum yanlız ilk engel sıgdırmak:)sıgabilecek ölcülerde bulmaya calısıyorum, suan elimde para olmadıgından taksitli olarak düsünüyorum (güc kaynagı yandı,anakart yandı ve islemci degistiricem battım acıkcası:))

Ultrayı kullanmadım Titan amanda kullandığım için ama gayet yeterli bir soğutucudur testlerine bakarsanız

O fiyat aralığında(150 ytl) titan amandayı tercih etmenizi öneririm P45 platinuma rahat sığıyor çoğu anakarta da sığar sadece yüksek soğutuculu ram lerle sorun yaşarsınız

• oc testü isterük
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak9006

quote:

100 -150 ytl civari düsünüyorum yanlız ilk engel sıgdırmak:)sıgabilecek ölcülerde bulmaya calısıyorum, suan elimde para olmadıgından taksitli olarak düsünüyorum (güc kaynagı yandı,anakart yandı ve islemci degistiricem battım acıkcası:))

Ultrayı kullanmadım Titan amanda kullandığım için ama gayet yeterli bir soğutucudur testlerine bakarsanız

O fiyat aralığında(150 ytl) titan amandayı tercih etmenizi öneririm P45 platinuma rahat sığıyor çoğu anakarta da sığar sadece yüksek soğutuculu ram lerle sorun yaşarsınız

Amandanın biraz gürültülü olduğu yazıyordu testlerde hep,bu yüzden su soğutma sistemi ile bu pelter soğutucu arasında kaldım doğrusu... Bir yorum yaparsanız Amanda hakkında sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.