Şimdi Ara

--- MSI P45 Platinum --- İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
2
Favori
14.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

MSI'ın en yeni anakartlarından olan P45 Platinum, zengin içeriği, üzerindeki 5 ısı borulu soğutma sistemi ve 170$ 'lık fiyatıyla dikkat çekiyor. Fakat ürün ile ilgili internette bilgi ve inceleme bulmak, rakibi olan diğer anakartlara göre zor. Ürünü satın almadan önce farkettiğim ilk durum bu oldu.
    MSI bu anakartı ile düşük fiyata, üstün hız aşırtma performansı sunmayı amaçlamış. Ayrıca, anakartın üzerinde elektrik tasarrufu yapmak isteyenler için de DrMos (Driver-MOS) teknolojisi bulunuyor. Bu teknoloji mosfet verimliliğini arttırıyor, bu da daha az ısınan mosfetler anlamına geliyor.

http://live.msi.com.tw/marketing/drmos/greenpower01.html

Anakartın özellikleri:
    http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1479&maincat_no=1

Anakart üzerinde 5 faz işlemci besleme, 2 faz Ram besleme, 2 faz 'da Kuzey koprusu besleme bulunuyor. Anakartta bulunan GreenPower özelliği açıldığında, yüklenme durumuna göre besleme yapan faz sayısını ayarlıyor. Bu da ekstra enerji tasarrufu ve yüksek verimlilik demek.
    Yani MSI bu anakartı ile, hem hız aşırtma uygulamayacak olan kullanıcıları enerji tasarrufu ile, hem de hız aşırtmacıları üstün soğutma sistemi ile kendisine hayran bırakmayı hedeflemiş.

Bu inceleme bölümlerden oluşmakta.
    Bir yandan incelemeyi hazırlarken diğer yandan da inceleme sürüyor.

Bölüm 1: İlk bakış

Öncelikle anakartın kutusu;

Kutu üzerinde "Orc Shaman" olduğunu düşündüğüm bir yaratık var. Acaba MSI bu yaratıkla ne anlatmak istemiş?
    Bunun dışında anakartın bazı özelliklerini görüyoruz.

Kutunun arkasında anakartın öne çıkan özellikleri ve genel görünümü.

Kutuyu açınca içinden bir de iç kutu çıkıyor.

Kutu içeriği yeterli.
    - 4 sata kablosu.
    - 1 adet MSI logolu IDE kablosu
    - Kolay bağlantı pin seti (MSI M-connector)
    - CF köprüsü
    - HDD yedekleme programı cd'si ve kullanım kitapçığı
    - Anakart kolay kurulum klavuzu ve kullanıcı el kitapçığı
    - Anakart kurulum cd'si ve molex-sata çeviriciler
    - Arka bağlantı paneli için I/O kalkanı. (resimde gözükmüyor)

Anakartın genel görünüşünü ve detaylarını inceliyoruz şimdi de.

Dikkatimizi ilk çeken tam 5 ısı borulu eşi benzeri olmayan soğutma sistemi. Her ısı borusunun ucunda kendi ısı dağıtıcısı var.
    Yatık olarak yerleştirilen mor renk 6 sata bağlantı noktası ICH10R tarafından kontrol ediliyor. Mavi renk diğer 2 sata bağlantı ve tek IDE bağlantı Jmicron çipi ile yönetilmekte.
    IDE ve sata bağlantılarının yatık olması, CF modunda uzun ekran kartlarının sata bağlantılarını örtmemesi için iyi. Ayrıca kablo toplarken büyük kolaylık sağlıyor. Fakat, anakart üzerindeki bileşenlerin yerleştirilmesi ile ilgili problemler olduğunu önceden belirtmemde fayda var. Yazımızın ilerleyen bölümlerinde bunlara da değineceğiz.

MSI 'ın CicuPipe2 adını verdiği yeni soğutma sisteminin kalbi, kuzey koprüsünün üzerinde duran her biri ayrı bir ısı borusuna bağlı ısı dağıtıcı yaprak demetleri.

Yandan detay.

Anakartın daha önce yapılmış bazı incelemlerinde, güney köprüsü ısı borularının yolda 2 adet katı kapasitöre dayandığı gösterilmişti. Fakat şu anda incelemesi yapılan anakartta durum farklı. Gördüğünüz gibi ısı boruları hiç bir kapasitöre dayanmıyor. Anakartın revizyonu 1.1.

Bu resimde de anakartın revizyonunu görüyoruz. Hemen dikkatimizi çeken diğer bir detay ise 3 adet jumper. Sol tarafta duran jumper'lar hız aşırtma için. Bu jumperları ayarlayarak, sistemi direk olarak 266-333-400 mhz hızlarında başlatabiliyoruz. Sağ taraftaki tek jumper ise CMOS silme jumper'ı.(bios reset)

Anakartın üzerinde, uzay sistem kullanırken kolaylık sağlayacak güç, ve reset için iki adet tuş bulunmakta. Bildiğiniz gibi uzay sistem kullanan hız aşırtmacılar, sıvı azot uygulamaları gibi uç noktalarda rekor denemeleri yapan kişiler. Anakart bize tam bir hız aşırtmacıyım diyor.
    Resimde dikkatinizi çekmiştir, tam ortada 8 adet led bulunmakta. Evet 8. Bu ledler sizi şaşırtmasın. Eğer dikkatli bakarsanız, aynı karede 9. bir led daha var. Anakart üzerinde ise bu ledlerden toplam 27 adet bulunuyor. Bu ledler pencereli ve modifileri kasa kullananlar için harika. Aynı zamanda da fonksiyoneller. Örneğin, resimdeki 8 led, boot sırasındaki hataları gösteriyor.
    İncelemenin ilerleyen bölümlerinde bu ledlere tekrar değineceğiz.

CPU bölmesini görüyoruz. Mosfet soğutucuları yüksek. Alan daralmış. Acaba soğutucu takarken sorun çıkar mı?
    Daha önceden de belirtildiği gibi, CPU besleme 5 fazlı olarak yapılıyor. Rakip anakartların 6, 8 hatta 16 fazlı CPU beslemelerine kıyasla bakalım MSI 'ın çözümü başarılı olacak mı?

Anakartın arka panelini görüyoruz.
    Soğutucunun bir kısmı buraya da taşmış durumda.
    Geleneksel ps2 fare ve klavye bağlantı noktaları, 1 adet firewire bağlantı noktası, 1 adet e-sata çıkışı, 6 adet USB, analog ve optik ses çıkışları bulunuyor. "Coaxial" ses çıkışı bulunmamakta. Dikkat çeken ve tahminimce en çok merak ettiğiniz ise, ortadaki küçük tuş. Bu tuş, hız aşırtma sırasında yaptığınız dengesiz ayarlar sonucunda açılmayan sisteminizi, kasayı açmadan kolayca resetlemeniz için. Gerçekten kullanışlı.
    Anakartın v1.0'da en büyük fiziksel sorunlarından biri de soğutucunun güney koprüsüne gelen kısmının tam olarak oturmamasıydı. v1.1 ile bu sorunun çözülmüş olduğunu düşünsem de, anakartı dikkatlice incelediğimde bakınız ne gördüm;

Benim gördüğümü siz de gördünüz mü acaba?

Bu durumu düzeltmeye mecburum. Bu şekilde kullanmak pek sağlıklı olmayabilir. Şimdi soğutucuyu sökelim ve durumu daha yakından görelim.
    Soğutucunun sadece kuzey köprüsü bölümü 2 vida ile sıkıca vidalanmış. Mosfetler üzerine oturan kısımlar ve sorunlu güney köprüsü parçası, plastik yaylı pimler ile oturtulmuşlar. Sorun da buradan kaynaklanmakta. Bu kadar büyük ve yaygın bir soğutucu farklı noktalardaki farklı yüzeylere tam oturmayabilir. Sıcak soğuk farkından esneyebilir. MSI 'ın yerinde olsam, bu anakartın 1.2 revizyonunda güney köprüsü soğutucusunu da iki vida ile sıkıca tuttururdum.

Resimde üst mosfet soğutucuyu görüyoruz. Oldukça büyük ve yüksek fakat altında sadece 2 adet mosfet var. Bu iki mosfet için büyük bakır bir soğutucu ve bir de ısı borusu! Bu anakart hız aşırtma konusunda gerçekten iddialı olmalı. Soğutucunun altında "thermal pad" kullanıldığı göze çarpan bir başka detay.

Bu da soğutucunun diğer kısmı. 3 mosfet için 3 ısı borusu.

Soğutucuyu söktükten sonra, güney köprüsü kısmında ne gibi bir sıkıntı olduğu gözler önüne seriliyor.

Kullandıkları termal macunu sökmek hiç de kolay olmadı. Soğuyunca sertleşen cinsten, garip, mor bir macun.

Zavallı ICH10R 'nin neler çektiğine şahit olun.

Bu da anakartın soğutucusu olmadan görünüşü.

Daha sonra soğutucunun güney köprüsü kısmını, olması gerektiği biçimde hafifçe eğip, bükerek düzelttim. Temizlemiş olduğum mor ucube macun yerine, kuzey köprüsü kısmına Arctic Silver 5, güney köprüsüne ise standart beyaz silikon macun sürerek soğutucuyu tekrar yerine taktım.
    Bu, anakartta yaşadığım ilk büyük sorun oldu.

Burada ilk bölümün sonuna geliyoruz.

16 Eylül 2008 - 00:50

Bölüm 2: Montaj

Anakartın özelliklerini okuduk, kendisini görsel olarak inceledik. Şimdi anakartı deneme zamanı geldi ama önce monte etmemiz gerekiyor.
    FEEL Hurricane 2 kullanılacak olan kasa. Kasanın boyutu, normal ATX kule tipi kasalar kadar.
    Anakart, 9 vida ile kasaya monte ediliyor.
    Anakartı kasaya takmadan önce, bir kaç gözlemim oldu.

Yana yatık IDE ve SATA çıkışları işe yarıyor. Eğer uzun ekran kartlarıyla CF düşünürseniz, HDD bağlama konusunda sıkıntı çekmeyeceksiniz. Kablo toplama kolaylığı da sağladığı için, yana yatık ide ve sata bağlantı noktaları bence büyük bir avantaj.

Bu resimde anakarttaki bir dizayn hatasını görüyoruz. Sol taraftaki ram tutucu, gördüğünüz gibi açıldığında ekran kartına çarpıyor. Sağ taraftaki tutucuya bakarak, normalinde ne kadar açılması gerektiğini görüyoruz. Bu şartlarda sağlıklı olarak ram takıp sökebilmek için ekran kartını çıkarmak gerekecektir.
    Ayrıca resimde hemen önde duran ATX 24 pin bağlantı noktasını görüyoruz(Büyük beyaz soket). Normalinde bu bağlantının anakartın sağ üst köşesinde olması daha uygun. Fakat görüyoruz ki, anakartın ortalarına kadar gelmiş.

Anakartın CPU bölmesinin etrafının yüksek mosfet soğutucular ile çevrili olduğunu biliyoruz. Hız aşırtma için almış olduğum Sunbeam Core Contact Freezer soğutucunun bu anakarta uyup uymayacağı konusunda şüphelerim vardı. Malesef korktuğum başıma geldi.

Core Contact Freezer'ın uymaması beni gerçekten çok üzdü. Böyle yüksek performanslı, üstelik de çok iyi bir fiyata sahip olan soğutucuyu iade etmek durumunda kaldım. Aynı fiyata, aynı performansa sahip bir başka soğutucu henüz bulabilmiş değilim.

Kabloların takılması sırasında ATX 24 pin bağlantısının konumu yüzünden bazı sıkıntılar yaşanabiliyor. Bunlardan birincisi; kalın gövdeli ATX 24pin kablosunu saklama problemi. Daha önce kullanmış olduğum anakartlarda bu bağlantı noktası anakartın üst sağ tarafına yerleştirilmiş olduğundan, kalın kablonun gövdesini DVD sürücünün altında kalan boş kısma doğru bükerek yerleştirebiliyordunuz. Fakat bu anakartta bağlantı kuzey köprüsünün hizasında. Durum böyle olunca tek seçenek, kabloyu bağlantı noktasına yakın bir yerden sertçe kıvırarak, kablo gövdesini HDD yuvasının arkasına sıkıştırmak. Malesef bu da iyi bir çözüm değil. Çünkü kablo zor bükülüyor ve zarar vermekten çekiniyorum. Ayrıca, kalınlığı yüzünden arka tarafa yerleştirmek zor. İkinci olarak; kablonun bu şekilde duruşu resimden de görüldüğü gibi biraz sorunlu. HDD kablolarına dayanıyor. Eğer resimde gözüken HDD'yi sökmek isterseniz, ATX 24 pin kablosunu sökmeniz gerekiyor. HDD'yi rayından geriye doğru çıkarırken, önündeki ilk RAM'e dayandığını ve zor çıktığını da belirteyim.
    Daha geniş ve daha farklı kasalarda durum böyle olmayabilir tabiki. Daha alta takılan HDD'ler için zaten sorun yok.

Anakartta bugüne kadar ilk defa gördüğüm bir yenilik var. PCIEx_16 bağlantısının hemen üzerinde duran bu moleks bağlantısı da neyin nesi diyerek kullanım kitapçığına bakıyorum. Bu güç bağlantısı ekran kartlarını beslemek içinmiş ve takmamız söylenmiş.
    Yeri oldukça ters. Buraya kablo getirebilmek için bir moleks uzatma kablosu kullandım.

Böylece ortalıkta toplanması veya güzelce sarılması gereken bir kablo daha oldu.
    Bu kısma kadar ATX24 pin bağlantısının ve bu moleks bağlantısının konumunu eleştirdim fakat, şunu da unutmamak lazım ki, EMI (Elektro manyetik parazit) hesaplamalarını bilmeden yorum yapmak doğru değildir. Eminim ki; MSI, anakartın bu bileşenlerini konumlandırırken sadece kolay kurulumu düşünerek davranmamıştır.

Güncelleme: 22.09.2008 - 03:14

Anakartın montajının sonlarına doğru geldiğimizde ön panel bağlantıları ile karşı karşıyayız. Bunlar; Güç LED'i, HDD LED'i, Güç düğmesi, yeniden başlatma düğmesi ve kasanıza bağlı olarak; USB, 1394 , kulaklık ve mikrofon bağlantıları olabilir.
    Resimden de görüldüğü gibi bir adet USB(2 çıkış verir ön panelden) , bir adet 1394 ve standart led ve düğme bağlantılarını taktım. Bu aşamada MSI M-Connector yani bağlantı kolaylığı sağlayan uzatma soketlerinin faydasını gördüm. Bildiğiniz gibi, ön panel standart bağlantıları "power led, hdd led, power swich, reset swich" şeklinde ayrı ayrı kablo uçlarına sahiptir. Bunları önce m-connector üzerine takıyorsunuz, sonra m-connector'ü anakarttaki yerine takıyorsunuz. Böylece tek tek uğraşmaktan, her seferinde led'ler için doğru kutup ile bağlama derdinden kurtuluyorsunuz. Basit bir parça, büyük kolaylık.

Özel Bölüm: Core Contact Freezer, MSI P45 Platinum'a Uymalı

Arkadaşlar, daha önce belirttiğim gibi; Sunbeam Core Contact Freezer bu anakarta kutudan çıktığı haliyle uymuyor. Yukarıda resimlerde verdiğim gibi, sabitleyici aparatın bir uzantısı mosfet soğutucuya dayanıyor.
    Bu durumda ne yapılabilir?
    Ben ilk önce soğutucuyu geri verdim. Fakat daha sonradan pişman oldum. Çünkü piyasada Core Contact Freezer ayarında başka bir soğutucu bulamadım. Fiyat/performans lideri benim gözümde.
    O yüzden ne yapıp edip, bu soğutucuyu uydurmaya karar verdim. Bunun için ya anakart modifiye edilmeliydi, ya da soğutucu. Soğutucunun modifiyesi tabiki en doğrusu ve en mantıklısı.

Yapacağınız iş çok basit. ihtiyacınız olan sadece işe uygun bir eğe.
    Resimde görüldüğü gibi, dayanan kısmı eğelemeye başlamak için öncelikle sabitleyici metal parçayı sökmelisiniz. Sabitleyici parça iki taraftan resimdeki gibi vidalar ile tutturulmuş. Vidaları söktükten sonra, parçayı çıkarmak için önündeki eşikten atlatmanız gerekiyor. Eşiğin yapısı gereği parçayı çıkarmak zor, geri takmak kolay.

Parçanın eğelenmeden önceki hali. (Mutlaka resimlerin büyütülmüş hallerine bakın. simage ile eklediğim resimlerin küçük hali esnemiş gözüküyor, sizi yanıltmasın)

Burada da sonraki halini görüyoruz.

Eğeleme işlemi yapılmış parçayı bütün olarak görüyoruz.

Parça bu haliyle, anakarta sorunsuzca uyuyor. Üstelik yaptığım işlemin parçanın yapısına da her hangi bir etkisi yok. Yani parça zayıflamadı veya fonksiyonunda her hangi bir değişiklik olmadı. Sadece fazlalığı almış oldum.

Sistem çalışırken aldığım bir resim.
    Tüm ölçüler milimetrik uyuyor.

Sonuç olarak; bu soğutucuyu alıp, kendi çabanızla uydurma şansınız var.

Artık soğutucu da takıldığına göre bios ve hız aşırtma bölümlerine başlayabiliriz.

(Devam edecek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Bringer -- 22 Eylül 2008; 4:50:17 >

• Aynı sorular benimde kafamda vardı. Çok yararlı oldu teşekkür ederim inceleme için, heyecanla montaj bölümünü bekliyorum, bütün incelemeyi OC dahil oyun testlerine kadar yaparsanız çok sevinicem ayrıca. Şimdiden teşekkürler
  • İnceleme sağlam geliyor bende yardımcı olmaya hazırım Türkiyeye ilk gelen p45 platinumlardan birini ben almıştım Mükemmel bir anakart bence Kuzey köprüsüne ufak birde fan takarsanız mükemmel değerler alacaksınız.Kartın güney köprüsü de çok ısınıyor ama ben bi türlü fan monte edemedim oraya:(
    Çok sağlam değerler alabildim anakartta.Profilimdeki değerler bir süre günlük kullandığım değerler ve e8500ü 4.67 Ghz açtım bu anakartta

• @ canerpense

inceleme sonuna kadar gidecek.
    Özellikle de hız aşırtma kısmına ağırlık vereceğim. Bu anakart hız aşırtma için üretilmiş ve hız aşırtma istiyor.

@ burak9006

Teşekkür ederim. Yardıma açığım her zaman.
    Bakalım benim aldığım sonuçlar nasıl olacak?
  • O tarihe kadar benim anakartı satıp, P45 platinum alabilirsem bende yardımcı olmayı isterim OC konusunda iyimi, oldukça iyimi, süpermi? Ufak bi tiyo verirseniz sevinirim, bekleyemiyorum açıkcası
  • Harika bi inceleme olacağa benziyor. Anakartı almayı düşünenler için rehber niteliğinde olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozdurak -- 15 Eylül 2008; 1:43:36 >
  • inceleme tesekkurler

ayrıca alttaki lınktende p45 platınum ve sınıfındaki diğer 10 anakartın ıncelemelerını ve bırbırlerıyle kıyaslamalarını okuyabılırsınız

http://www.thgtr.com/motherboard/20080908/index.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK : ASUS P45 P5Q-E ANAKART
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

inceleme tesekkurler

ayrıca alttaki lınktende p45 platınum ve sınıfındaki diğer 10 anakartın ıncelemelerını ve bırbırlerıyle kıyaslamalarını okuyabılırsınız

http://www.thgtr.com/motherboard/20080908/index.html

Kullanıcı incelemesi ile profesyonellerinki (!) biraz farklı olabiliyor o bakımdan istiyoruz özellikle Yinede kaynak için teşekkürler.

• Teşekkürler inceleme için
  • Bugun mavibilgisayar dan aldım kartı. Çok güzel kart. Henüz OC denemeleri yapmadım :==) Ama E2180- SAdece FSB yi 300 e çıkardım ve 3GHZ de kullanıyorum şu an başka ayar yapmadım. RAM ler DDR2-667 :=)) inşallah yarın yeni ram leri takınca Oc demelerine başlayacağım.
  • Kısa zaman içinde bir arkadaşıma Intel sistem toplayacaktım. AMD sistem için iknâ edemedim. O arkadaşıma, bu anakart kullanacağım. Harika bir kart...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramdeon

Kısa zaman içinde bir arkadaşıma Intel sistem toplayacaktım. AMD sistem için iknâ edemedim. O arkadaşıma, bu anakart kullanacağım. Harika bir kart...

Ekleme : E8400 fabrika yaarlarında, 2 adet de 4870 fabrika ayarlarında. Anti-OC'ciyim ne de olsa .
  •  --- MSI P45 Platinum --- İnceleme

MSI P45 Platinum gece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Bringer -- 16 Eylül 2008; 18:38:52 >
  • hocam hayırlı olsun oncelikle ....

bende bu anakartı alcaktım fakat son anda vaz gectim... ne yalan soyleyim p35 platinum daki kaliteyi bile tutturamamıs ilk revizyonlarda gerek sogutucu dizaynı gerek kalite iyi degildi ozellikle essek kadar sogutucuyu

plastik aparatlarla tutturmaları tam bir salaklık olmus...alan arkadasların anakartı yerinden fazla oynatmamaları daha iyi sogutucu esneyebiliyor dikkat edilmesi gereken bir sorun....
  • MSI P45 Platium
    CPU := E2180
    RAM= DDR2-667
    CPU Soğutucu = Silverstone NT02 (Biraz eski sayılır artık)

CPU Voltajı=Auto tüm ayarlar auto da
    FSB=300
    RAM=667 Mhz de ayarlı
    Sonuç = 3000 GHZ STabil problemsiz. 3DMark+Orthos+Everest in testleri nin hiçbirinde problem olmadı..
    CPU ISISI= 40-50 C arası
    Intel EIST ve Spreed Spectrum = Enable
    CPU Voltajı=1,28 V
    FSB=333
    RAM=667 Mhz de ayarlı
    Sonuç = 3331 GHZ STabil problemsiz. 3DMark+Orthos+Everest in testleri nin hiçbirinde problem olmadı..
    CPU ISISI= 40-50 C arası
    CPU Voltajı=1,375 V
    FSB=350
    RAM=700 Mhz de ayarlı
    Sonuç = 3500 GHZ STabil değil problemli . 3DMark+Orthos+Everest in testlerini bitiremiyor. Mavi ekran veriyor. Daha fazla voltaj vermedim Tabi Ram lerde DDR2-667 :=)
    CPU ISISI= 50-61 C arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragon387 -- 16 Eylül 2008; 13:39:42 >

• e2180 3.5 görmek icin volt artırman lazım
  • Ram ler engellemiş olabilir çünkü fsb:dram 1:1 de olsa bile 700 Mhz eder minimum değer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 16 Eylül 2008; 15:11:48 >
  • Büyük ihtimal RAM lerden. Ramleri DDR2-800 ile değiştireceğim bakalım..
  • Arkadaşlar, hız aşırtma denemesine bir türlü başlayamadım çünkü soğutucu yok.

Gidip bir tane daha core contact freezer alsam, modifiye ederek takmam mümkün olur mu? Yukarıda resimlerde verdim. O mosfet soğutucusuna dayanan kısmı törpülesem biraz oturtabilir miyim acaba?
    Günlerdir uygun bir soğutucu arıyorum...

@dragon387

Spread Spectrum 'da hız aşırtma sırasında kolayca hataya sebep olabilir. Kapatmayı deneyin bence.
    O işlemci voltajla iyi değerler görecektir.
  • Spread Spectrum ve EIST ı bilerek açık bırakıyorum kardeş. Günlük kullanımda iyi oluyor. Benim amacım sadece max oc ye ulaşmak değil. Çünlü maX oc de pc sürekli kullanılmıyor genelde. Amacım günlük kullanımda /stabil bi oc ye ulaşmak. Makinayı şimdilik aynı zamanda download içinde kullanıyorum. Kullanılmadığı zamanlar CPU hızıının düşmesi iyi oluyor..

Intel EIST ve Spreed Spectrum = Disable (Kapattım)
    CPU Voltajı=1,4 V
    FSB=366
    RAM=740 Mhz de ayarlı 2 V verdim
    Sonuç = 3660 GHZ STabil problemsiz . 3DMark+Orthos+Everest in testlerini bitiriyor. Problem yok. AMA benim cefakar (NT 02-AMD 3000 den beri bu Soğutucuyu kullanıyorum) fanı 4000 Devirde olmasına rağmen fazla soğutamıyor artık. Ve ISI problem olabilir. Ama daha yeni ve kaliteli bir soğutucu ile rahatlıkla voltaj vererek yukarılara çıkabilir.
    CPU ISISI= 59-71 C arası

DAHA FAZLA FSB DENEMELERİNDE PC AÇILMADI :=))))))

Tabii yakın zamanda
    CPU =E8200 veya Q9300
    RAM= Mushkin veya OCZ DDR2-1200
    E/K= Ati 4850

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragon387 -- 16 Eylül 2008; 18:51:28 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.