Şimdi Ara

msi p67a c45 anakartta pci slot sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    i5 2500k işlemci,
    msi p67a c45--1 pcie 16x,2 pcie 1x, 3 pci slotu var,
    msi 6850 cyclone ekrankartı,
    8 gb corsair 1600mhz cl9(4x2) ram,
    termaltake 600w psu,
    extra da bir şey yok harddisk dvd writer dışında,
    sıkıntım şu eğer yardımcı olursanız çok sevinirim..

elimde eski bir pci wireless kartım vardı 2006 dan kalma us robotics..
    pc yi internete bağlamak için kullanabileceğimi düşündüm ama bir türlü pci slota takılı cihazı pc görmedi..
    elimde yine eski bir tv kartı vardı..onu taktığımda da yine bilgisayar yokmuş gibi davrandı..(driver olayına geçemedim bile...)
    eminim eski kartlar çalışıyor, ki wireless ı arkadaşlarımda denedim win7 ve win xp de sorunsuz gördü...
    aldığım yere geri götürmeden önce yapmaya çalışmak istedim, uzak mesafe ki yarın büyük ihtimal götüreceğim...(benim için sıkıntı)
    bios ayarları ile bayağı oynadım, zaten direk bir pci ayarı yok, yeni nesil fare kullanılan bioslardan var...
    bir ara hte diye bir seçenek var onu kapattığımda 1 kez cihazı gördü, ama kursağımda kaldı, ne yaptıysam bir daha görmedi...
    ilk düşüncem 25 liraya usb kablosuz adaptör alıp interneti öyle kullanmaktı, sabahı beklemeyip, eski wireless aklıma gelince 3 gündür stress yaşamama sebep oldu...
    yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum, umarım anakartım arızalı değildir..

• bu kartlar arkadaşlarının pc de çalışıyor seninkinde çalışmıyorsa ya anakartın pcı slotu bozuktur yada anakartın desteklemyor sen biosu çok kurcaladıysan belki ordan kapatmışsındır biosu bi sıfırla olmazsa anakartı garantiye gönder
  • Biosu çok sıfırladım, her bir slotta yerini değiştirdim, aklıma yeni versiyon yada voltaj farklılıklarından çalıştırmıyor gibi düşünce geliyor ama yeni bir pci kart bulmamda zor denemem için , normalde bende pci bir donanım kullanmazdım, belki anakartım bozuk ve bunu pci kullanmıyacağım için hiç bilmiyecektim...
    biraz daha uğraşayım,olmadı yarın aldığım yere götüreyim en iyisi...
    mesaj içinde teşekkür ederim...
  • bana anakart desteklemiyor gibi geldi ama bakalım sorunluysa garantiden değiştirip hallerdersinde desteklemiyorsa o kötü

yardımcı olduysam ne mutlu
  • Enteresan bir durum, kart çalıştı..yani açılışta bilgisayar donanım olarak algıladı...bir çok restarttan sonra bozulma,kaybolma, görmeme olmadı..olması gerektiği gibi herşey..

en sonuncu denememde pc açılmamıştı,wireless kartı çıkardım pc açıldı daha önce denediğim çalışmayan bir slota tekrar taktım pc sorunsuz açıldı, ve kartı gördü..bios ayarları daha önce denediğim default settingsde,değiştirilmemiş durumdayken oldu...

olay wireless kartı kullanamamam değil , zaten win7 sürücüsü olmayan bir kart, çalıştıramadım, yeni usb bir wireless alacağım orada bir sıkıntı yok..

sıkıntı anakartımda bir problem olup olmadığı..üç günlük bir anakart, çok fazla test edemedim ama gördüğüm başka bir sıkıntısı yok..pci yuva çalıştı, ama durum stabil değil herhalde, aldığım yere götürsem mi, aklımda kalır götürmesem, adamlarında çok anlayacağını sanmıyorum, ama daha önce yaşadılarsa bilir ve yol gösterebilirler heralde...

teşekkürler tekrar ilgilendiğiniz için...

• belkide ilk çıktı sen doğru driver yüklemedin oda gözard et demiş olabilir tekrar görmüş olabilir mesela bende bu an pci slotta uydu kartı takılı ama yeni donanım bulundu demiyor çünkü önceden buldu yüklemedim öyle kaldı yüklemedim uyarı vermiyor ama bu çalışmadığı anlamına gelmiyor aygıt yöneticisinden yüklenebilir tekrar belkide öyle bir durum oldu sende görmedin neyse çalışıyorsa sıkıntı yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: FOXXTR

belkide ilk çıktı sen doğru driver yüklemedin oda gözard et demiş olabilir tekrar görmüş olabilir mesela bende bu an pci slotta uydu kartı takılı ama yeni donanım bulundu demiyor çünkü önceden buldu yüklemedim öyle kaldı yüklemedim uyarı vermiyor ama bu çalışmadığı anlamına gelmiyor aygıt yöneticisinden yüklenebilir tekrar belkide öyle bir durum oldu sende görmedin neyse çalışıyorsa sıkıntı yok :D

Haklı olabilirsin, gerçi aygıt yöneticisinden bir çok kez yeni donanım tarattım ama öylede olabilir..bios güncellemeside yapamadım internete bağlayamadığım için..bozuk olmadığını düşünüyorum ama aşırı iyimserlik yapmayayım, sorun varsa halledeyim istiyorum(aldığım yerle)
  • şu an çalışıyorsa sıkıntı yoktur merak etme windowsdan olan bir sorunda olabilir o şekilde garantiye göndersende geri gelir çalışmasa tamamda çalıyorken gönderirsen bilgisayarsız kalırsın yinede sen bilirsin olduğu gibi geri gelebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: FOXXTR

şu an çalışıyorsa sıkıntı yoktur merak etme windowsdan olan bir sorunda olabilir o şekilde garantiye göndersende geri gelir çalışmasa tamamda çalıyorken gönderirsen bilgisayarsız kalırsın yinede sen bilirsin olduğu gibi geri gelebilir

Aynen dediğin gibi olur diye düşünüyorum...
    Bakalım, başka kart bulur denerim diye düşünüyorum..umarım bir daha tekrarlamaz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.