Şimdi Ara

MSI RX 580 SICAKLIK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim sıkıntım ekran kartım yüzünden çok ısınıyor doğal olarak ses'de çıkarıyor fanlardan, kasada damper olduğundan sıcaklık artıyor..
    Çok rahatsız oluyorum bu ısı ve ses problemi yüzünden şimdiki kartımı satayım diyorum. (antalya'da yaşıyorum daha yaz gelmedi...)

1.Kart Asus Dual dvı var 144 hz ala bilir ve ısı ses problemi yok gibi.
    2.Kart NVIDIA GeForce RTX2060 bu kart da hoşuma gitti ama dvı girişi göremedim 144 hz alamıyacağım gibi.

Isı ses problemini çözmek ve monitörün 144 hz destegini kullanmak istiyorum.
    Mevcut kartımın ısı problemini çöze bileceğim bir olay varsada çok iyi olur kartlar malum çok pahalı. saygılar.

wd 3,5 1tb hdd
    MSI RX580 ARMOR 8GB OC
    CRUCIAL 8GB DDR4 2400MHZ X 2 TANE 16gb ram
    XİGMATEK GLARE 600W 80+PLUS KASA (damper camlı EKRAN KARTIM ISINDIGI İÇİN CAMLARDA COK ISINIYOR VE SICAKLIK İÇERİYE YANSIYOR )
    WD 500 BLUE SATA 3,0 SSD 560/530
    amd ryzen 5 2600
    msı a320m pro-e 3200 mhz anakart

MONİTÖR ASUS 24'' VG248QE 1MS 144HZ

• deathshower D kullanıcısına yanıt
    Çok sıcak derken ne kadar sıcak? Msi afterburner ile sıcaklıklara baktınız mı?

Bende de Asus dual oc rx 580 var. Kasanın yan kapağı kapalıyken ekran kartı 80 derecelere çıkıyor. Yan kapak açınca 70’lere düşüyor. Eğer bu seviyelerdeyse sucaklıklar ve yan kapağın ısınması normal demektir

• Msi afterburner indirip kurun gerekli ayarları yapın. resimdeki fan eğrisini kullanın sürekli.

• Demekki msı armor rx580 gerçekten de bu kadar sobaymış.
  • çok pişmanım aldığıma aman kardeşim kimse RX580 ALMASIN soğutma imkanı varsa ayrı konu.
  • bu ayarı sürekli kullanım için mi yapayım oyuna girdiğimde mi ?
    Nasıl isterseniz. % 40 fan sesi beni masaüstü yada uyurken rahatsız etmiyor. yani süreklide kullanabilirsiniz sizide rahatsız etmez ise.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

Nasıl isterseniz. % 40 fan sesi beni masaüstü yada uyurken rahatsız etmiyor. yani süreklide kullanabilirsiniz sizide rahatsız etmez ise.
    bunu yaptıgımız zaman birşeyi düşürmüş gibi birşeymi yapiyoruz. kusura bakayın ney oluyor anlamak için soruyorum
    Burda yapılan şey fan hızını artırmak böylelikle kart daha serin çalışıyor.

Yeni nesil kartlarda kart boştayken fanlar duruyo böylelikle karttan fan sesi gelmiyor.

MSI sitesinden baktım rx580armor modelinde'de bu özellik gözüküyor bu durumda fanlar dururken oyuna girdinizde sıcaklık çok hızlı şekilde yükselir sizin kartın soğutmasıda pek iyi olmadığından sıcaklıkları düşürmesi zaman alır.

Kart sürekli belli bir fan hızında çalışırsa oyuna girildiğinde artış bu kadar ani olmucak ve fan ayarını yükseltmiş olmanızda sıcaklıkları daha düşük seviyeye düşürür.

Buna ek olarak undervolt yapılırsa sıcaklıklar daha'da aşşa düşecektir.

Yukarda hocamızın dediği gibi kasa içi havalandırma eğer iyi değilse kasanın yan kapağı açıldığında sıcaklık düşecektir.
  • quote:

Msi afterburner indirip kurun gerekli ayarları yapın. resimdeki fan eğrisini kullanın sürekli.

merhabalar. msi sitesinde 19.10.16 versiyonu indiriyor hocam, sıkıntı olur mu eski sürüm ile bu ayarlar? birde sadece fan hızını ayarlayıp diğer ayarları ellemesem?

birde bilmediğim için soruyorum. fan speedi 40 yapınca oyun içerisinde ihtiyaç duyduğunda bu hız artıyor mu? çünkü bu programsız örneğin apex'e girince fan deli gibi çalışıyordu. 10dk oynayıp çıksam bile çalışmaya devam ediyordu. bu program ile 40'a sabitleyince normal çalıştı fan ve yükselmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi first9 -- 30 Nisan 2020; 10:10:5 >

• first9 kullanıcısına yanıt
    son versionunu bulup kursan daha iyi olur.www.guru3d.com da olması lazım.
    sadece fan ayar grafiğini yapın. diğerlerini ellemeyin.
    fan seed 40 yapmıcaksınız el ıle sadece otıonstan grafık bolumunu acın kututcugu tikleyin uygula tamam diyin. program win acılısında altta sureklı calıssın. ısı ile doğru orantılı olarak 40 derecede 5 40 41 derecede 41, 55 derecede % 55 çalışacak fan. kendinden o grafik ayarında.
  • sapphire rx580 nitro ile anltayada yükte 68 dereceyi geçmiyor. msı ekran kartı almayın deyince linç yemiştim,beter olsunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: extagon

sapphire rx580 nitro ile anltayada yükte 68 dereceyi geçmiyor. msı ekran kartı almayın deyince linç yemiştim,beter olsunlar.
    Beter olsunlar? Nitro nere, armor nere fiyat olarak? Adam 500 lira daha veremedi diye beter mi olsun?

Bende rx570 armor kullaniyorum, sogutma aslinda iyi ama cpk gurultulu yuksek devirde. %45 fani sabitleyebilirsin benim gibi. 79 dereceyi gecmiyor. Gurultude pek olmuyor bu devirde. Tam devirde kart 61 derece calisiyor, tabi odanin icinde ucak kalkiyor gibi oluyor.
  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    1 haftadır imzamdaki kartı kullanıyorum. kasa kapakları kapalı. dün aldığım en yüksek 57 derece. ortam ısısı 24.7 idi. fan maxımum % 57 döndü. saatlerce BF5 oynadım.
    Bakalım İstanbul yazında kaç derece olucak maximum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 30 Nisan 2020; 16:6:42 >
  • quote:

Msi afterburner indirip kurun gerekli ayarları yapın. resimdeki fan eğrisini kullanın sürekli.

Reis o fan devirleri çok yüksek değil mi? Kartı serin çalışacak diye fanları bozacaksınız

Ben bu şekilde ayarladım, kart 60 dereceye kadar da fan çalıştırmıyor. MHZ de düşürmeden kullanabiliyorum. Bu arada rx570lerde biraz voltaj düşürerek de kullanabilirsiniz. Daha az ısınır kartınız. MSI RX 580 SICAKLIK SORUNU

• quote:

son versionunu bulup kursan daha iyi olur.www.guru3d.com da olması lazım.
    sadece fan ayar grafiğini yapın. diğerlerini ellemeyin.
    fan seed 40 yapmıcaksınız el ıle sadece otıonstan grafık bolumunu acın kututcugu tikleyin uygula tamam diyin. program win acılısında altta sureklı calıssın. ısı ile doğru orantılı olarak 40 derecede 5 40 41 derecede 41, 55 derecede % 55 çalışacak fan. kendinden o grafik ayarında.
    Grafik bölümü dediğiniz attığınız resimdeki Fan başlığı altındaki sekme mi hocam? Sonra oradaki kullanıcı ayarlı otomatik fan kontrolünü açı tikliycez. Başka da bir şeyi ellemiycez. Doğru mudur? Yanlış bir şey yapıp ekran kartını ele almak istemiyorum da o yüzen. :D

• quote:

Orijinalden alıntı: first9

Grafik bölümü dediğiniz attığınız resimdeki Fan başlığı altındaki sekme mi hocam? Sonra oradaki kullanıcı ayarlı otomatik fan kontrolünü açı tikliycez. Başka da bir şeyi ellemiycez. Doğru mudur? Yanlış bir şey yapıp ekran kartını ele almak istemiyorum da o yüzen. :D

Alıntıları Göster
    evet doğrudur. çözmüşsünüz. diğer ilk sayfa ayarları ekran kartı o.c ayarları. onlara dokunmayınız.
  • mertcnoz kullanıcısına yanıt
    Bro 10 kusur senedır çeşitli ekran kartlarımla he bu şekil kullandım. bozulanını daha hiç görmedim.
    bu arada zaten benim kart ısınmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 30 Nisan 2020; 16:43:9 >
  • quote:

Bro 10 kusur senedır çeşitli ekran kartlarımla he bu şekil kullandım. bozulanını daha hiç görmedim.
    bu arada zaten benim kart ısınmıyor.
    Fanların göbeklerindeki rulmanların da bir aşınma payı var. Aşındıkça ses yapabilir, kartı daha çok titreştirir. en kötü durumda kartı yada anakartın pci slotunu bozabilir. PCniz hep açıksa %40'da kalmasının pek bir anlamı yok fan devrinin. Benim tüm desktop işlemlerimde fan kapalı 50 derece falan çalışıyor kart. günde 12 saat açık kalır pc 1-2 saat oyun oynarım.

Tabi sizin tercihiniz. Benimki naçizane öneri hocam

• mertcnoz kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç bir şey olmaz merak etme.
    zaten sürekli % 100 çalışmıyorki kart.
    eskiden fan stop 0 desibel sesmi vardı fanlarda yani öyle bir teknoloji.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 30 Nisan 2020; 17:14:52 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.