Bios pilini, ramleri ve ekran kartını söküp taktım. Yine görüntü alamadım.
Tekrar her şeyi söküp, bu sefer ekran kartını takmadım ve onboard üzerinden görüntü geldi.
Karantina nedeniyle kartı servise götürmem mümkün değil. Evde deneyebileceğim önerileriniz var mıdır?
Biraz oyun oynasak fena olmaz evde sıkışıp kaldığımız şu dönem. şimdiden teşekkürler.
Farklı port deneyin hocam. HDMI yerine DP gibi
Denedim farklı port, farklı kablo... olmuyor görüntü yok malesef.
Sanırım kartta bir sorun var. Onboard'da idare ediyorum şimdilik en azından bilgisayar oldu elimizin altında.
Yeni bir ekran kartı siparişi versem, nelere dikkat etmem gerekir? işlemci-anakart vs de etkili oluyor değil mi?
şimdi masaüstünde gördüm, en son güncelleme yüklemeye çalışmışım o sırada görüntünün gittiğini hatırlıyorum. sorun yazılımsal olabilir. denememi önereceğiniz bir şey olabilir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: kullockher73
şimdi masaüstünde gördüm, en son güncelleme yüklemeye çalışmışım o sırada görüntünün gittiğini hatırlıyorum. sorun yazılımsal olabilir. denememi önereceğiniz bir şey olabilir mi?
Driver yükleyince gidiyorsa gpu hakkın rahmetine kavuşmuş olabilir.
Lana-Del-Rey
kullanıcısına yanıt
DDU kullanarak eski sürücüyü kaldırdım.
Şimdi tekrar monte ettim kartı kasaya ve yeni sürücüyü yüklemek için indiriyorum. ancak bilgisayarı, kartı taktıktan sonra başlatınca windows donanımı tanımadı otomatik olarak.
Bilgisyarı ekran kartı üzerinden başlatmayı başardım. Görüntü geldi, tabii düşük çözünürlük vs.. Daha sonra driver'ı yüklemeyi denedim, kartı gördü. Yükleme devam ederken görüntü gitti yine. Kartı söküp tekrar açtım bilgisayarı. Sorunun hdmi bağlantı noktasında olmadığını da görmüş oldum. sanırım kart tamamen bozuldu.
Sürücü yüklerken görüntü gidiyorsa GPU lehimlerinde sorun vardır. Reballing işlemi ile tamir edilebilir ancak bu işlem evde yapılamaz.
Evde yapabileceğiniz tek şey soğutucusunu ve tüm plastik parçaları söküp kartı fırınlamak. Bu işlem geçici bir çözümdür. Belki 1 hafta dayanır belki 1 yıl. Ancak ileride yine aynı hatayı verecektir.
bu tür f/p kartlar 3-4 yıl çalışacak şekilde tasarlanıyor zaten tepe modellerde bu ömür daha yüksek 980ti gibi mesela 5-6 diyelim tabi kullanımda etkili
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme