Şimdi Ara

**MSI S430 amd3600+,512mbRam,80gbHdd ALACAKLAR VE KULLANANLAR BURAYA** (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
0
Favori
40.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler urun bugun elime gecti kutusundan cikardim direk olarak hediyesi olan rami taktim ve pili takmadan adaptor ile calistirdim calisiyor makine ancak ekrana goruntu gelmiyo aciba ram imi yanlis taktim yada baska bir sorunmu var anlamadim henuz rami cikarip denemedim yinede bir soriyim dedim neden olabilir ?
  • sende almışsın hayırlı olsun
    elinin altında biosuna girer bakarsın
    ama maalesef yok

quote:

Orjinalden alıntı: diGiheX

quote:

Orjinalden alıntı: aydinozsoy

bide şu bios olayına gelelim arkadaşlar
    yazmayı düşünüyorum oray arkadaş biraz değinmiş bios update olayına
    herkesin büyük bi ihtimal canı sıkkın vr330da uma freeze(ekran kartı ayarı) varda bizim laptopta neden yok diye.
    dün gece vista kurmadan önce bişey denedim.
    msi siteden vr330 un güncel biosu ve bizim s430 un biosu indirdim.
    cd ye yazdırdım.
    aynı koray arkadaş gibi win98 cd si ile vr330 biosunu yükledim:)
    ne oldu dersiniz. çalıştı valla.
    ekran kartı ayar bölümüde var. şu anda vr330 biosuyla çalışıyor makina. gönül rahatlığı ile kurabilirsiniz.
    performans ne oldu diyeceksiniz 256mb yaptım biostan bayağı bi fps artışı var.(underground2 de ve cod4 modern warfare denendi)
    quote:

Orjinalden alıntı: korayk19

s430 un bios unu güncelledim
    ekran kartı paylasım ayarı yok
    her iki bios sürümünü denedim
    7.09 versiyonu vista
    1.0G versiyonu xp kullananlar tercih etmeli
    su an 1.0G versiyonu ile xp kullanıyorum
    wireless icin bu adresten kendi yazılımını kullanın
    http://www.ralinktech.com/ralink/Home/Support/Windows.html
    buradan
    USB (RT257X/RT2671) olanı indirip kurun ve ayarlarını yapın

Yav nasil kendi biosunda paylasim verilmiyoda vr330 unkinde veriliyo bu nasil bir sacmaliktir yau ?

• quote:

sende almışsın hayırlı olsun
    elinin altında biosuna girer bakarsın
    ama maalesef yok

quote:

Orjinalden alıntı: diGiheX

quote:

bide şu bios olayına gelelim arkadaşlar
    yazmayı düşünüyorum oray arkadaş biraz değinmiş bios update olayına
    herkesin büyük bi ihtimal canı sıkkın vr330da uma freeze(ekran kartı ayarı) varda bizim laptopta neden yok diye.
    dün gece vista kurmadan önce bişey denedim.
    msi siteden vr330 un güncel biosu ve bizim s430 un biosu indirdim.
    cd ye yazdırdım.
    aynı koray arkadaş gibi win98 cd si ile vr330 biosunu yükledim:)
    ne oldu dersiniz. çalıştı valla.
    ekran kartı ayar bölümüde var. şu anda vr330 biosuyla çalışıyor makina. gönül rahatlığı ile kurabilirsiniz.
    performans ne oldu diyeceksiniz 256mb yaptım biostan bayağı bi fps artışı var.(underground2 de ve cod4 modern warfare denendi)
    quote:

Orjinalden alıntı: korayk19

s430 un bios unu güncelledim
    ekran kartı paylasım ayarı yok
    her iki bios sürümünü denedim
    7.09 versiyonu vista
    1.0G versiyonu xp kullananlar tercih etmeli
    su an 1.0G versiyonu ile xp kullanıyorum
    wireless icin bu adresten kendi yazılımını kullanın
    http://www.ralinktech.com/ralink/Home/Support/Windows.html
    buradan
    USB (RT257X/RT2671) olanı indirip kurun ve ayarlarını yapın

Yav nasil kendi biosunda paylasim verilmiyoda vr330 unkinde veriliyo bu nasil bir sacmaliktir yau ?

Evet arkadasim cok sagol dediginiz gibi yaptim aynen BIOS MENU de ADVANCED bolumunde UMA Freme Buffer Size diye bir bolum cikti onu 256 MB yaptim oldu tesekkurler..

• Sevgili WORTEXXX
    tavsiye ettiğin sürücüyü denedim ve problem çözüldü.
    Benimle Aynı sorunları - yani TOUCHPAD teki kaydırma sorununu - yaşayan arkadaşlar
    şu adrestenhttp://www.synaptics.com/support/drive.cfm sürücüsünü indirebilirler.

çok çok teşekkür ediyorum . . .
  • 2 Sorum olucak..

1. "BIOS" MENU de "ADVANCED" bolumunde "UMA Freme Buffer Size" diye bir bolum cikti onu 256 MB yapinca bu sumu demek oluyor ekran kartinin bellgi 512 mb oluyormu demek oluyo yoksa 256 mb ?

2. Pilini ilk kullanimda kac saat sarj ediyoruz Laptop kapali ikenmi yada acik ikenmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diGiheX -- 22 Nisan 2008; 15:09:36 >
  • cevaplar:
    1- evet 256 mb yapınca 256 mb olması lazım ama windowsta 512 görünüyor.ama pek bi faydası olmayacaktır ben 128 te bıraktım 256 görünüyor.
    ama vr330 biosu yüklemeden önce 64mb ayırdığı için 128 görünüyordu. gerçektende vr330 biosu yükledikten sonra uma frameyide 128 veya 256 yapınca fark oluştu.

2- pilini ilk kullanımda bitene kadar kullan sonra tam şarj et ben öyle yapmıştım. bu pl olayını fazla abartmamak gerek.

quote:

Orjinalden alıntı: Xaroon

2 Sorum olucak..

1. "BIOS" MENU de "ADVANCED" bolumunde "UMA Freme Buffer Size" diye bir bolum cikti onu 256 MB yapinca bu sumu demek oluyor ekran kartinin bellgi 512 mb oluyormu demek oluyo yoksa 256 mb ?

2. Pilini ilk kullanimda kac saat sarj ediyoruz Laptop kapali ikenmi yada acik ikenmi ?

• S430'a 2x1 gb ram takarsam ekran kartının rami otomatikman artarmı? yoksa 64 mb' ta mı kalır.
  • artmaz
    (biz boşunamı vr330x biosu yükledik bu cihaza)
    vr330x biosunu yükle o zaman arttırablirsin
    quote:

Orjinalden alıntı: Zangoc

S430'a 2x1 gb ram takarsam ekran kartının rami otomatikman artarmı? yoksa 64 mb' ta mı kalır.
  • Cevap için sağol

quote:

artmaz
    quote:

S430'a 2x1 gb ram takarsam ekran kartının rami otomatikman artarmı? yoksa 64 mb' ta mı kalır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Closed

arkadaşlar şu an için en uygun nereden alabilirim?

http://www.mavibilgisayar.com/ud/8471
  • quote:

artmaz
    quote:

Arkadaşlar merhabalar.Siparişini vemiş olduğum s430 um sonunda geldi.Bende aranıza katılmış bulunmaktayım.Bir kaç sorum olacak:
    1-Sayfaları okudum ancak pek anlayamadım cihaza kendimizin veya aldığımız bir firmanın ram takması cihazı garanti dışı yaparmı?
    2-Sevgili aydınozsoy benim gibi bios kullanma özürlü arkadşlar için şu bios yükseltmesini daha detaylı anlatabilirmsn?Bios u cd ye nerden çekicez?(nerdedir bu bios) Çekerken klasör içine atın demişsiniz , klasörün ismi ne olmalı? Win 98 cd sini taktıktan sonra ekranda ne çıktığı zaman yükselttiğmiz biosun cd sini takıcaz?Cevaplarnızı bekliyorum.saygılar...

• açıklayım arkadaşım.
    öncelikle msi siteden vr330x bios driverini indiriyoruz.
    sonra içinde 3 tane dosya oluyor bunları klasörsüz olarak cdye yazdır.
    biostan başlangıcı cdrom yaptıktan sonra win98 cd sini takıyoruz.
    sonra bilgisayarı cdrom desteği ile başlat seçeneğini seçiyoruz.
    bişeyler çıkacak ve sonrasında a: diye birşey çıkacak en son
    sonra o cdyi çıkartıp yazdırdığın cd yi takacaksın.
    sırası ile
    d:
    (d ye geçecek)
    dır
    yazıp cdnin içindeki 3 dosyayıya görecektir. sonra;
    flash
    yazıp entere basacaksın. kendi kendine dolacak bişeyler yapacak ve kapanacak hayırlı uğurlu olsun.

ayrıca ramleride kendin takabilirsin.
  • Selam..

Bir ay önce aldığım ve çok sevip kabullendiğim Msi 430 laptopumun bugün ekranı kırıldı. Şu an üçte birlik bir alan gözükmüyor. Kalan kısmı ile idare ediyorum.

Ekran değişimi daha önce yaptıran arkadaşlar varmı.. En uygun nasıl hallederiz?
  • arkadaşlar bios güncellemesi için illaki win98 kurulum cd si mi gerekli acaba başka bi yolu yokmudur ? bende s430 var 1gb ram alıp bios güncelleme yapmak istiyorum.

ayrıca ram için tavsiye edebileceğiniz biryer ve marka varmı??
  • quote:

açıklayım arkadaşım.
    öncelikle msi siteden vr330x bios driverini indiriyoruz.
    sonra içinde 3 tane dosya oluyor bunları klasörsüz olarak cdye yazdır.
    biostan başlangıcı cdrom yaptıktan sonra win98 cd sini takıyoruz.
    sonra bilgisayarı cdrom desteği ile başlat seçeneğini seçiyoruz.
    bişeyler çıkacak ve sonrasında a: diye birşey çıkacak en son
    sonra o cdyi çıkartıp yazdırdığın cd yi takacaksın.
    sırası ile
    d:
    (d ye geçecek)
    dır
    yazıp cdnin içindeki 3 dosyayıya görecektir. sonra;
    flash
    yazıp entere basacaksın. kendi kendine dolacak bişeyler yapacak ve kapanacak hayırlı uğurlu olsun.

ayrıca ramleride kendin takabilirsin.

Çok teşekkür ederim aynen uyguladım.Yalnız bi kaç sorum daha olacak.
    1-Pek önemli değil aslında ama bu işlemlerden sonra başlangıçta boot yazıp 10 dan geriye sayıyo esc le de çıkabiliyoruz.Bunu önlemenin yolu varmı?
    2-Yakın zamanda ram almayı planlıyorum.Acaba 667 mh yerine 800 mhz lik ramlar kullanılabilir mi laptopla beraber.2*1 gb Kingston 800 (olmassa 667) düşünüyorum.
    Saygılar...

• hayırlı olsun biosu yüklemişsin.
    biosa girip oad setup defaults dersen geriye sayma olayı hallolacak. (tekrar uma frameyi 128-256 yap)

laptopta 800mhz ramler çalışır ama 667 görür gibime geliyor.
    sen en iyisi 512 yanına 1 tanede 1gb al yeterde artar bile
  • başka yöntemlerde vardır elbette.
    ama en kolayı olduğ için bu yöntemi seçtim. başka yöntemler için araştırma yap valla bende bilmyorum.
    ram konusundada kingson 1gb 667 işini görür heryerde satılır 30-40 arası bir fiyattan satılıyor

quote:

Orjinalden alıntı: wortexxx

arkadaşlar bios güncellemesi için illaki win98 kurulum cd si mi gerekli acaba başka bi yolu yokmudur ? bende s430 var 1gb ram alıp bios güncelleme yapmak istiyorum.

ayrıca ram için tavsiye edebileceğiniz biryer ve marka varmı??
  • arkadaşlar merhaba forumu biraz araştırdım ancak bulamadım veya gözden kaçırdım.
    S 430 modelini beğendim ancak öğrenmek istediğim bir şey var ;
    S430 ile VR330 dış kasa boyutu ile aynı mı?
    aralarındaki tek fark VR 330 da 14.1 ekrana 13.3 ekran komaları mı yoksa boyut olarak VR 330 daha mı küçük?
    Ses konusunda problemler yazılmış gerçekten o kadar kötü mü kullanan arkadaşlar S 430 u tavsiye ederler mi?
    Bu arada kullanım amacım Office uygulamaları (word, exel, power point,) kablosuz internet sizce yeterli olur mu?
    Teşekkürler
  • Arkadaşlar bende s430 ullanıcısıyım burda yazılanların çoğu doğru makina çatır çatır çalışıyo gayet memnunun.

klavye aynen bahsedildiği gibi eller yorulmasın diye biraz esnek yapılmış :-))
    Ses az çıkıyo ama bi süre sonra alışıyorsunuz sese gayet normal geliyo ama kulaklık takıldığında baya perdormans veriyo.

Benim sorum bu ekran kartı masa üstünde çalışırken bile 65-70 derecelerde geziyor bu normal bişi mi??

Yarım saat mostwanted oynadım ekran kartı 83 dereceyi gördü kapattım daha fazla zorlamıyayım diye.
    ekran kartının bu sıcaklığı normalmdir.

Kullanan arkadaşlar ekran kartı sıcaklığını yazarsa memnun olurum.
  • Sıcaklıklar aynen bende de bu şekilde ancak ilgi çekici olan sorun olabilecek sıcaklık seviyesini ayarlarda 130 derece olarak belirlemişler sürücüde. Yani en azından onların default verdikleri değer bu.Siz daha insani bir sıcaklık gireblirsiniz tabi uyarı vermesi için.Açıkcası 100 ü geçerse ben kışın elektrik sobası filan kullanmam
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.