Şimdi Ara

**MSI S430 amd3600+,512mbRam,80gbHdd ALACAKLAR VE KULLANANLAR BURAYA** (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
0
Favori
40.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saol erdula desene kışın üşümicez :-)))
  • arkadaşlar merhaba.
    bu laptopu mavibilgisayardan almayı düşünüyorum.
    Fakat bazı endişelerim var ? Hayatımda hiç 14.1 laptop kullanmadım boyutu nasıl oluyor ?
    bi arkadaşım acaba kendi laptopunun resmini koyabilir mi
  • Arkadaşlar 5 sayfayı da okudum, herkes orijinal ram in 512 667Mhz olduğunu söylüyor ama markasını kimse söylememiş. Nedir bu ram in markası? Biz bu aleti sipariş verdik. Geldiğinde orijinal rami çıkarıp başka eltten çıkma 2 adet Hyundai marka 512 667Mhz takmayı düşünüyoruz. Sorun olmaz herhalde.

Bir de sormak istiyorum, Ram i 1GB ye yükseltsek, BIOS u değiştirmesek, tek problem ekran kartının 64mb ta kalması mı olur? Başka bir eksik olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtgkce -- 3 Mayıs 2008; 13:32:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arrayta

arkadaşlar merhaba.
    bu laptopu mavibilgisayardan almayı düşünüyorum.
    Fakat bazı endişelerim var ? Hayatımda hiç 14.1 laptop kullanmadım boyutu nasıl oluyor ?
    bi arkadaşım acaba kendi laptopunun resmini koyabilir mi

Arkadaşım önceki sayfalar resim dolu ama sen bakmadan resim koyun diyorsun.
  • Arkadaşlar şu işlemcilin bios ayarıya sürekli 2.01 Gh te çalışmasını adım adım tarif edebilirmisiniz.Pil çıkınca bile çalışmaya devam etsin istiyorum nasıl yaparım aceba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __SNOOPY__ -- 3 Mayıs 2008; 16:52:29 >
  • arkadaşlar bende s430 aldım. Bunun harddiski 120 gb. 1 gb ramle beraber 670 e geldi. benim size bir sorum var bu s430 un ekranın arkasındaki logodaki ışık yanıyor mu? Bendeki yanmıyor arızalıysa götürüp vereyim. Cevabınız için teşekkürler...
  • alanlara hayırlı uğurlu olsun.
    güzel günlerde kullanmanızı temenni ederim.
    kafanıza takılan bir şey olursa sormaktan çekinmeyin.
    anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. (oluyorumda)
    iyi forumlar
  • Hocam şu 2.01 GH te sürekli çalışmasını sormuştum şarjı takılı olmasa bile pilde o şekilde çalışması için biostan ayarı nasıl yapıyoruz adım adım tarif edersen sevinirim malum acemiyiz :-)))
  • @snoopy

pc açılırken delete tuşuna basıp biosa gireriz
    bir kere sol tuşa basarız ve orada power now u görürüz
    yanında enabled yazar onu disabled yaparız
    ve en sonunda exit save changes diyip yanı kaydedip çıkarız.
    işlemci tam yük altında çalışacaktır.
    pilde kullanıyorsan pilinin çabuk bittiğini göreceksin
  • bugün sipariş verecektimki.. mavibilgisayarda kampanyadan çıkmış 700 ytl olmuş.. hay ben böyle işin
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrtgkce

Arkadaşlar 5 sayfayı da okudum, herkes orijinal ram in 512 667Mhz olduğunu söylüyor ama markasını kimse söylememiş. Nedir bu ram in markası? Biz bu aleti sipariş verdik. Geldiğinde orijinal rami çıkarıp başka eltten çıkma 2 adet Hyundai marka 512 667Mhz takmayı düşünüyoruz. Sorun olmaz herhalde.

Bir de sormak istiyorum, Ram i 1GB ye yükseltsek, BIOS u değiştirmesek, tek problem ekran kartının 64mb ta kalması mı olur? Başka bir eksik olur mu?

Trascend marka
  • ben de dün aksam aldım golddan. suan kullanıyorum
    klavyeden fazla ses cıkması dısında her sey guzel
    bıos olayına gelınce

dell makınemde bıostan canım yandı korkuyorum artık =)
  • L2 bellek önemli ama ona takılma derim. cunku cok tartısıldı intelde daha fazla L2 var diye
    ama mimariler farklı ikisi kıyaslanmaz kendi aralarında kıyaslanır bence

ona bakılacak olursa intel p4 3.2 işlemci ile amd athlon 64 2.0 ghz işlemci hemen hemen aynı hızda çalışıyor´,

quote:

Orjinalden alıntı: fotoseyhan

Selamlar.. Ben de artık 15.4 bilgisayar ile derse girmekten sıkıldığım için 14.1 olanından siparişimi verdim, ptesi elimde olacak, birkaç arkadaşa sordum, önbelleği az, amd alma! dediler.. benim eski datron da (Pentium M 740 1.73 Ghz) L2 cache 2 mb iken amd sempron da bu kaç? s430 kullanan arkadaşlar bi zahmet cpu z programıyla L2 beleği bulup söyleyebilirler mi? hatta cpu z açık iken bi screen shot yapıp gösterebilir misiniz? önbelleğin az veya çok olması neye yarar? ben zaten alır almaz 2GB ram takacağım (her iki slota da 1gb kingston DDR2 667) önbellekteki bu kaybı ram ile telafi etmek mümkün mü? bazı arkadaşlar, önbellek hafızasının ram hafızasından önce geldiğini, çok daha hızlı olduğunu.. söylediler.. düşünceleriniz?
    Sizce ben attan inip eşşeğe mi binmiş oluyorum? (çünkü datron'u 2.5 yıl önce 950+ dolara almıştım, MSI ise 469+ dolar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erencaner -- 11 Mayıs 2008; 12:49:58 >

• bu 430 un üstündeki maus yerindeki yukarı asagı olayını calıstıramadım ne yapmam gerekir acaba??
  • @erencaner

bu konu içerisinde onunla ilgili sürücüleri yükleyebileceğiniz bağlantı vermiştim. 4. sayfada olması lazım onu yükleyip ayar yapacaksınız ;)
  • teşekkürler wortexxx ;)
    bir de asıl sorum şimdi 430 için bios güncellemesinden bahsedilmiş ekran kartı paylaşımı için. ben alırken 1gb ram daha eklettirdim 1.5 gb oldu.
    şimdi nerdeyse hiç oyun oynamıyorum ara sıra age of empires conquers bazen age of mythology
    şimdi hem ram eklemesinden dolayı hem de oyun az oynadıgım için bios update ine gene de ihtiyacım var mı?
    1.5 gb ram ile bios update yapmadan dx diagtan ekran kartı entegrated 256 mb yazıyor. ne diyorsunuz bu konuda ? ;)
    quote:

Orjinalden alıntı: wortexxx

@erencaner

bu konu içerisinde onunla ilgili sürücüleri yükleyebileceğiniz bağlantı vermiştim. 4. sayfada olması lazım onu yükleyip ayar yapacaksınız ;)
  • @erencaner
    eğer pek oyun oynamam şuan için memnunum diyorsanız bios update çok lazım değil bence. eğer yapmak isterseniz size 2-3mblık bi cd imaj dosyası verebilirim update yapmak 2 dk alır. beğenmezseniz orjinal bios ayarlarınada tekrar dönebilirsiniz. bende pek oyun oynamıyorum ram takviyesiyle beraber kasılma yaşamadan vista home premium kullanıyorum.
  • teşekkürler gene wortexxx

peki garanti olayında sorun cıkar mı?
    yani bios update garanti dısı bırakabilir mi?
    ram takviyesiyle home premiumu rahat kullanabilmenizde bios update in de faydası var mı?
    quote:

Orjinalden alıntı: wortexxx

@erencaner
    eğer pek oyun oynamam şuan için memnunum diyorsanız bios update çok lazım değil bence. eğer yapmak isterseniz size 2-3mblık bi cd imaj dosyası verebilirim update yapmak 2 dk alır. beğenmezseniz orjinal bios ayarlarınada tekrar dönebilirsiniz. bende pek oyun oynamıyorum ram takviyesiyle beraber kasılma yaşamadan vista home premium kullanıyorum.
  • msi teknik servisine mail attım onlara da sordum valla 3 dk içince cevap geldi çok iyi yaaşunu yazmışlar

S430 modeline ait güncel BIOS dosyalarını aşağ�daki sayfadan indirip, g_nelleyebilirsiniz. V7.09 Vista, 1.0G XP içindir. Ürününüz garanti dışı kalmaz, ancak bilgisayarınızda bir sorun yoksa BIOS'u güncellemenizi tavsiye etmiyoruz.

http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=135&prod_no=1093

Saygılarımızla,

MSI Türkiye Destek

servis cevabı olarak garanti dışı kalmıyormuş wortexxx senden imajı aLsam ama nasıl yapıcam? daha önce dell update yapmıştım ,tıklıyoduk yapıyordu onda bişi yoktu,bu nasıl yapılır?

bir de xpye performans farkı olur mu?

• evet dedikleri gibi web sitelerinde s430 un bioslarını vermişler vista için ve xp için. denemek istersen sana bi imaj dosyası vereyim.3-4 mb boyutunda zaten. içine bios dosyalarını attım ben imajın. biraz ms-dos bilgin varsa çok kolay. imajı boş bir cd ye yazdır. daha sonra laptopu cd ile başlat. ms-dos başlayacak. burdan komut satırına r: yazarak R dizinine gireceksin. cd vr330 yazarak vr330 un bulunduğu klasöre gir ve flash yazarak biosu güncelle. yanlız bu esnada eğer bataryadan kulanıyorsan izin vermeyecektir o yüzden adaptör ile çalıştır laptopu. s430 biosu için yine R dizini içerisindeyken cd s430 yaz. xp için cd xp , vista için cd vista yaz ve girdiğinde flash yaz. biraz uzun oldu anlatım kusura bakma :)

http://rapidshare.com/files/114432389/flashcd.iso.html
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.