Şimdi Ara

**MSI S430 amd3600+,512mbRam,80gbHdd ALACAKLAR VE KULLANANLAR BURAYA** (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
0
Favori
40.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok zayıf biraz fazla iddalı bir yorum bence . Ben yazılım aracılığıyla test ettim toshiba satelite ile s430 u. Fark en fazla "o da bazen" %10 a kadar ulaştı o kadar. İnanın bu da o kadar sorun değil.
  • bence de cok sorun oldugunu dusunmuyorum ben de
  • evt belkı bana oyle geldı ama ben cok zayıf ı şu yüzden yazdım bu benım 7 ıncı laptopum sımdıye kadar aldıgım laptoplar apartmanda ki 3 wrilesi de görürdü bu birini görüyor oda benim evimdeknii o yüzden yazdım arkadaşlar bilginiz olsun
  • arkadaşlar Mobile Sempron 3600+ işemci ile 1M super PI skorunuz nedir_?
  • ben yapmıstım da 48 mi 46 mı ne cıkmıstı bu ikisinden biri 1.5 gb ram ile
  • Merhaba, ürünü herkese hayırlı olsun,

Bugün bu ürün bana hediye geldi. Kutusunun üzerinde Kont Bilişimi görünce çok sinirlendim. Günahım kadar sevmem kendilerini. Daha sonra ürünün işlemcisinin AMD olduğunu gördüm hepten rengim attı, midem bulandı...

Bu ürünü kullanmayı kesinlikle düşünmüyorum, ben de kardeşime hediye edeceğim (İlk dizüstü bilgasayarı olacak, çok ihtiyacı var, satın alma gücü de yok şuan). Fakat ürünü kulanma hazır hale getirme işi bana düştü ve ilk izlenimlerim aşağıdaki gibidir.

1. AMD'denin mobile CPU'ları Intel ile yarışamaz ve hatta kıyaslanamaz, bu 50. tecrübem oldu! Aletin GPU sıcaklığı normal kullanımda 72 derece, CPU ise 53 derece. Dolayısiyle fan sürekli çalışıyor. Önceki dandik Acer Aspire 5024'ümde de AMD Turion vardı, o da deli gibi ısınırdı hatta kapanırdı, chipseti ATİ idi, ekran kartı da Ati x700 dü, fan konrolörü de ne işse Intel idi. Bu ürünün fan kontrolü ne bilmiyorum fakat eski aletim kadar ısınmıyor. Beklediğimden daha az ısınasının sebebi chipset midir GPU mudur, soğutma sistemi midir bilemiycem. Fakat eski bilgisayarımdan deneyimli olduğum için ısınma konusuna anında çözüm buldum. İnternette sörf yaparken ıvır zıvır işlerde RMClock ile düşük voltajla 0.8 GHz ile kullanıyorum, voltajı düşürüyorum işe yarıyor az ısınıyor (RMClock adresi :http://cpu.rightmark.org/download.shtml) ve şiddetle tavsiye ederim. İşlemcini ön belleğinin çok düşük olması ve tek çekirdek olması da büyük bir dez avantaj.

2. Klavyesi hayatımda gördüğüm en dandik klavye! Yazarken çok esniyor, çok ses yapıyor. Tuş dizilimi standart değil. Harfler çok kaba bir font ile yazılmış.

3. Kolanları/hoporlörleri çok kötü. Acer aspire serisinin düşük modelerindeki gibi. Cep telefonları bile daha iyi ses veriyor.

4. Kafası çok kaba. Aslında birçok bilgisardan daha küçük ebatta ama tasarımı iyi olmadığı için kaba duruyor. Kasa plastiği çok koba, işçiliği sıfır. Arka peneli/kapağı epeyi esniyor ve küçük bir sallantıda LCD de parlaklık değişimi oluyor. Dikkatli kullanmak gerek.

5. Touchpad'i küçük ve kaygan değil, scroll barı çok içeride.

6. Açık sistem olduğu için adını ilk defa duyduğum bi kablosuz ağ kartı ile karşılaştım, nedir ne değildir bilmem ama İntel ve atheros gibi markalardan daha az çekiyor.

7. Tümleşik kamerasının olmayışı büyük bir eksi, DVD nin kapanması biraz zor, sert yani, sanki birşey sıkıştırıyor. Kasanın üstündeki göstergeler yeşil, DVD nin ki de yeşil ama power tuşu neden mavi?

8. Grafik performansi özelliklerine ve fiyatına göre çok çok iyi, satın alınabilirliğini bu özelliği arttırabilir anca.

9. LCD'si mükemmel. Bu fiyata böyle bir LCD ye sahip olmak çok büyük bir şans.

"Ne kadar ekmek o kadar köfte" Bu fiyata bundan daha iyisini de beklememek gerek. Yine de masaüstü PC almaktan kat ve kat iyidir. Bu alet üzerinde netbeans çalıştırmayı düşünüyoruz fakat 1 GB ram yetersiz gelir, 1 GB ram daha lazım. Acaba bu alete yatırım yapıp 1 GB ram almak akıl işi midir değilmidir, karar veremedik.

Ürününüzü sorunsuz kullanmanızı, Kont Bilişim ile mahkemelik olmamanızı temenni ederim, selamlar...

• merhaba , yorumlarınıza ben de sunları yazmak istiyorum. daha önceki dell inspiron 1501 model bilgisayarımda turion x2 1.6 işlemci vardı evet cok ısınıyordu ama stabilitesini çok iyi tutuyordu, yani ben aksam 8de açtıgım bu makine ile sabah 10a kadar hiç kapatmadan kullanabiliyordum.

işlemcisi kötü demişsin de bunun intelde muadili celeron mobile dir. onu da kullandım.

şu farkı göz ardı etmemek gerekir. celeron m 1.6 işlemcili bilgisayarımda şu an sempron m ile yaptıgımdan daha az işlem yapmama ragmen ( photoshop cs 3) celeron makinem zart diye donup kalıyordu.

celeron m lerde sistem donması çok sık yaşanan bir sorun. ama sana ne yalan söyliyim bu makinede 1 kere falan yaşadım. o yuzden sempron muadili olan celeron m den çok ama çok daha iyi

klavye konusunda dogru cok dandik klavyeler, ses berbat , touchpad den memnunum

tek cekirdek olması neden bu kadar dezavantaj anlayamadım? acaba bu fiyatlara cift cekirdek notebook mu gördün?

ben g o l-d bilgisayardan aldım kont un herhangi bir ibaresini hiç bir yerinde göremedim. saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erencaner -- 31 Mayıs 2008; 20:53:12 >

• Intel ile yarışamaz derken genel bir ifade kullandım. Kabul etmek gerek aletin fanı susmuyor, alet iyi ısınıyor ve amd mobile işlemci çıkmadı şimdiye kadar. Ben görmedim en azından. Adıyla adam aldatmaya çalışıyor mobile imiş, 25W çekiyor, deli gibi ısınıyor. Hele turionlar hakkında söylenecek tek bir sözüm bile yok. Ayrıca bu işlemcinin muadili core duo'dur (32 bit) fiyat bakımından. Evet efendim aynı fiyata 1.6 core duo ASUS gördüm. Bu alete 9 takla attırır, 30 dolar daha pahalı ama ek özellikleri de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lutkunf -- 2 Haziran 2008; 2:22:02 >
  • inteldeki muadili core duolar ise pentium dual corelar çok mu az enerji istiyor .31 watt
    http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9VZ
    hani masaüstü işlemciden yapılmış mobile pentium dual core ları core duo diye satıyolar ya o bakımdan pentium dual core ları örnek gösterdim

ben bu fiyata derken 14.1 ekranı da kastederek demiştim, yoksa 15.4 lerde çok var dolu
  • quote:

Orjinalden alıntı: erencaner

merhaba , yorumlarınıza ben de sunları yazmak istiyorum. daha önceki dell inspiron 1501 model bilgisayarımda turion x2 1.6 işlemci vardı evet cok ısınıyordu ama stabilitesini çok iyi tutuyordu, yani ben aksam 8de açtıgım bu makine ile sabah 10a kadar hiç kapatmadan kullanabiliyordum.

işlemcisi kötü demişsin de bunun intelde muadili celeron mobile dir. onu da kullandım.

şu farkı göz ardı etmemek gerekir. celeron m 1.6 işlemcili bilgisayarımda şu an sempron m ile yaptıgımdan daha az işlem yapmama ragmen ( photoshop cs 3) celeron makinem zart diye donup kalıyordu.

celeron m lerde sistem donması çok sık yaşanan bir sorun. ama sana ne yalan söyliyim bu makinede 1 kere falan yaşadım. o yuzden sempron muadili olan celeron m den çok ama çok daha iyi

klavye konusunda dogru cok dandik klavyeler, ses berbat , touchpad den memnunum

tek cekirdek olması neden bu kadar dezavantaj anlayamadım? acaba bu fiyatlara cift cekirdek notebook mu gördün?

ben g o l-d bilgisayardan aldım kont un herhangi bir ibaresini hiç bir yerinde göremedim. saygılar

golddan nekadara ve nezaman aldıgınızı soglerseniz sevinirim birde vr330 modeli varmıydı varsa nekadardı?

• golddan 10 mayısta aldım 330 13.3'' olan ekranlı modeli demi . evet vardı ondan 1gb ram ilavesi ile 670ytl ye aldım.
  • quote:

golddan 10 mayısta aldım 330 13.3'' olan ekranlı modeli demi . evet vardı ondan 1gb ram ilavesi ile 670ytl ye aldım.

evet 13.3" modeli acaba fiyatları hızlı al ile aynı mı?
  • bu , benim makineden 30 dolar artı kdv daha ucuzdu ama celeron işlemci vardı ustunde
    bu arada olculerı aynı zaten 14'' kasaya takmıslar 13.3 ekranı
  • arkadaş genel olarak fikirlerini söylemiş.
    bana göre bazı yerlerde haklıda. (ses, klavye)
    amaa performans için o kadarda aşağılarda veya intelden ger kalır hiç bir yanı yok.
    her işimi görüyor. zaten biz bu ürünü alırken fiyat performans ürünü diye aldık.
    parasınıda kat kat hak ediyor.
    bu kadr ucuz bir laptop cad-cam çizdiyorsa, iyi kötü oyun oynatıyorsa
    geri kalan işlermlerimi yerine getirebiliyorsa ve o kadar kullanıcıda bunu almış kullanıyor ise o makina iyi demektir.
    dediğim gibi eksileri elbette var. ama artıları dahada fazla
  • arkadaslar bu arada bendeki s430x te ethernet girişinde lan kablosunu taktıgımda ışığın yanmadıgını farkettim.acaba sizde yanıyor mu yanmıyor mu kabloyu takınca? normal mi, sorunsuzca calışıyor ethernet girişi ama anlayamadım. teşekkürler
    cevap yazarsanız sevinirim.
  • yok yanmıyor. ilk zamanlar bende kablolu kullanmıştım.ışık yanmıyordu.
    hepsinde ışık olacak diye bşey yok bunuda ışıksız yapmışlar

quote:

arkadaslar bu arada bendeki s430x te ethernet girişinde lan kablosunu taktıgımda ışığın yanmadıgını farkettim.acaba sizde yanıyor mu yanmıyor mu kabloyu takınca? normal mi, sorunsuzca calışıyor ethernet girişi ama anlayamadım. teşekkürler

• abi içimi rahatlattın sagol =)
    quote:

Orjinalden alıntı: aydinozsoy

yok yanmıyor. ilk zamanlar bende kablolu kullanmıştım.ışık yanmıyordu.
    hepsinde ışık olacak diye bşey yok bunuda ışıksız yapmışlar

quote:

arkadaslar bu arada bendeki s430x te ethernet girişinde lan kablosunu taktıgımda ışığın yanmadıgını farkettim.acaba sizde yanıyor mu yanmıyor mu kabloyu takınca? normal mi, sorunsuzca calışıyor ethernet girişi ama anlayamadım. teşekkürler

• quote:

bu , benim makineden 30 dolar artı kdv daha ucuzdu ama celeron işlemci vardı ustunde

celeron işlemcili modeli vr320 ben s430 alacaktım fakat parrlak ekran olmadıgını duyunca vaz geçtim o yuzden aynı ozelliklere sahip 13.3" ekranlı vr330x modelini arıyorum işlemcisi falan aynı s430x ile
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydinozsoy

arkadaş genel olarak fikirlerini söylemiş.
    bana göre bazı yerlerde haklıda. (ses, klavye)
    amaa performans için o kadarda aşağılarda veya intelden ger kalır hiç bir yanı yok.
    her işimi görüyor. zaten biz bu ürünü alırken fiyat performans ürünü diye aldık.
    parasınıda kat kat hak ediyor.
    bu kadr ucuz bir laptop cad-cam çizdiyorsa, iyi kötü oyun oynatıyorsa
    geri kalan işlermlerimi yerine getirebiliyorsa ve o kadar kullanıcıda bunu almış kullanıyor ise o makina iyi demektir.
    dediğim gibi eksileri elbette var. ama artıları dahada fazla

• herkes parlak arar ben de mat arıyorum
    ama göz konusunda cok farkedıyo bende yaa parlak ekran
    ama tabı daha net aha guzel de işte
    quote:

Orjinalden alıntı: magicool

quote:

bu , benim makineden 30 dolar artı kdv daha ucuzdu ama celeron işlemci vardı ustunde

celeron işlemcili modeli vr320 ben s430 alacaktım fakat parrlak ekran olmadıgını duyunca vaz geçtim o yuzden aynı ozelliklere sahip 13.3" ekranlı vr330x modelini arıyorum işlemcisi falan aynı s430x ile

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.