Şimdi Ara

**MSI S430 amd3600+,512mbRam,80gbHdd ALACAKLAR VE KULLANANLAR BURAYA** (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
0
Favori
40.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: illker84

quote:

Orjinalden alıntı: harunk_41

arkadaslar ben yeni s430 dan aldım.kullanmasına kullanıyorumda.bilgisayarın özelliklerine baktıgımda bazen amd 3600+800 mhz bazende amd 3600+2.01 ghz görüyorum.nedendir acaba bi bilgisi olan varmı?yardımcı olursanız cok sevinirim.acaba notebook u degistirmem mi gerekecek?acaba islemcide mi bi sorun var?

bende bazen 1.6 ghz ı da görüyo alet yani 803 mhz,1.6ghz ve 2.01ghz... değerler bunlar denildiği gibi pilden kazanmak için bu ama biostan sabit 2.01 de yapabilirsiniz tabi benim dediğim değerler vr330 için geçerli s430 da öyle mi bilemiyorum...

evet, benim s430'um şarj takılıyken 1.6ghz, pil çalışırken 800 mhz gösteriyor. ekran kartı 256 mb görünüyor. Ram'im 1.5 gb ama 1.43 gb, hdd ise 120 gb olmasına rağmen toplam 106 gb görünüyor. Bunu açıklayabilecek biris var mı acaba neden böyle ????????????????????

• panik yok
    bu durum amd nin power now teknolojisiyle ilgili bir durum,benımkinde de aynı durum var.pil uzun süre gitsin diye yapılan bir şey bu . ama yok istemem dersen biostan kapat surekli olarak 1.6 ghz de çalışsın

quote:

Orjinalden alıntı: natamam

quote:

quote:

arkadaslar ben yeni s430 dan aldım.kullanmasına kullanıyorumda.bilgisayarın özelliklerine baktıgımda bazen amd 3600+800 mhz bazende amd 3600+2.01 ghz görüyorum.nedendir acaba bi bilgisi olan varmı?yardımcı olursanız cok sevinirim.acaba notebook u degistirmem mi gerekecek?acaba islemcide mi bi sorun var?

bende bazen 1.6 ghz ı da görüyo alet yani 803 mhz,1.6ghz ve 2.01ghz... değerler bunlar denildiği gibi pilden kazanmak için bu ama biostan sabit 2.01 de yapabilirsiniz tabi benim dediğim değerler vr330 için geçerli s430 da öyle mi bilemiyorum...

evet, benim s430'um şarj takılıyken 1.6ghz, pil çalışırken 800 mhz gösteriyor. ekran kartı 256 mb görünüyor. Ram'im 1.5 gb ama 1.43 gb, hdd ise 120 gb olmasına rağmen toplam 106 gb görünüyor. Bunu açıklayabilecek biris var mı acaba neden böyle ????????????????????

• quote:

quote:

quote:

Geçmiş mesajlara bir göz atarsanız Bu bilgisayar hakkında inanın çok fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Aradığınız herşey yazılı

hatta fazlası..

Arkadaşlar sizede hak veriyorum insan bu fiyata dizüstü bilgisayar alınca ister istemez kuşkuya düşüyor aceba bozuk mu? değiştirsek mi?
    Ama Burda yazılı olanları gerçekten baştan sona bi okuyun faydası çok fazla olacaktır.Kullandıkça daha da seveceksiniz bu makinayı merak etmeyin bende ilk aldığımda öyle düşünüyordum bozuk mu değiştirsek mi

Ben genede tarif edeyim

800-1.6-2.01Gh te çalışması makinanın kendisinde bulunan Amd powernow diye bişi var şarjı çıkardığınızda devreye giriyor ve işlemciyi nerdeyse 1/3 güç çekimine düşürüyor buda bize daha uzun pil kullanımı sağlıyor.Yok illa sürekli 2.01 Gh te kullanacağım derseniz (benim gibi:-))

-Bilgisayar açılmadan del tuşuna basıyoruz Biosa giriyoruz sonra sağ ok işaretine birdefa basıyoruz sonra hemen ilk satırda Amdpowernow Disable yapıyoruz (Enable konumundan Disable ye getiriyoruz) bukadar

-HDD olayına gelince bilgisayımızda Recovery kısmı var HDD nin bir kısmı onun için ayrılmış vaziyette.Vista değilde XP kullanıyorsanız ve Recovery yapmayı düşünmüyorsanız o bölümüde tekrar kullanabilirsiniz (ben öyle yapıyorum )

-Bilgisarıma sağ tıklıyoruz
    -yönet
    -Disk Yönetimi
    -Orda f diye bi bölüm göreceksiniz oraya sağ tıklayıp Bölümü Sil diyoruz sildikten sonra tekrar aynı yere sağ tıklayıp Biçimlendir diyoruz ve 6 Gb bize bölünmüş olarak geliyo

-ekran kartı konusuna gelince Ekran kartı 256Mb Mavibilgisayarda 64+64 Toplam 128Mb yazıyor du ama yanlış yazmışlar :-))

-Ram 1.46 Gözüküyor çünkü ekran kartı paylaşımlı olduğu için kendine pay çıkartıyor ramden (benimkinde 1.25Gb gözüküyo)

Geçmiş msjlarda Bios yüklemeni tarifi ve linki var onları uygularsanız Ekran kartından daha iyi performans alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __SNOOPY__ -- 6 Haziran 2008; 5:25:10 >

• Öncelikle bilgi için teşekkür
    daha önceki yazıların byuk kısmını okudugumu soyleyebılırım, benim ram 1.46 değil, 1,43 görünüyor. Yorumlarda okudugum kadarıyla sızın yontemle bilgisayar pilli ve ac li hep 2.0 ghz de çalışıyor. Ancak benim istediğim pille çalışırken yine şimdiki gibi 800 mhz'de çalışırken , şarja takıldıgında 2.0 ghz de (şimdiki gibi 1.6 ghz değil!) çalışması. Bunun yöntemini yazabılırsenız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natamam -- 6 Haziran 2008; 9:59:38 >
  • ben sana açıklayım.
    amd power now adlı teknoloji laptop cereyanda iken bilgsayarın uğraştığı işlem sayısını hesaplıyor.
    lüzumlu görmediği hallerde 2.01 e çıkmıyor. sürekli değişir evereset ultimate ile takip edebilirsin.
    yoğun işlem yapmaya başladığında işlemci tam güçte çalımaya başlıyor.
    güzel bir olay aslında. işlemcinin ömrü açısından ve şarjda iken ısınma açısından
    umarım yardımcı olabilmişimdir.

quote:

Öncelikle bilgi için teşekkür
    daha önceki yazıların byuk kısmını okudugumu soyleyebılırım, benim ram 1.46 değil, 1,43 görünüyor. Yorumlarda okudugum kadarıyla sızın yontemle bilgisayar pilli ve ac li hep 2.0 ghz de çalışıyor. Ancak benim istediğim pille çalışırken yine şimdiki gibi 800 mhz'de çalışırken , şarja takıldıgında 2.0 ghz de (şimdiki gibi 1.6 ghz değil!) çalışması. Bunun yöntemini yazabılırsenız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinozsoy -- 6 Haziran 2008; 20:43:08 >

• evet teşekkür ederim
  • bu vr330 bios olayı bayağı tuttu yaaa.
    ilk ben yapmıştım. anlatmıştım burda ama kendi kendime kmse yapmaz demiştim.
    s430 unu alan çakıyo valla 330x biosunu.
    başka ne yenilik bulabiliriz acaba.
    bence tek bir sorun kaldı oda ekran kartı driveri.
    aslında 330 topicinde bi driver var ama whol imzası yok yanii kullanıcılar yapmış.
    çok problemli idi. ama oyunlarda fps artışı fenaydı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydinozsoy

bu vr330 bios olayı bayağı tuttu yaaa.
    aslında 330 topicinde bi driver var ama whol imzası yok yanii kullanıcılar yapmış.

Benim bikaç projem var donanımsal olarak ama o şekilde biraz kullanıp tam emin olmadan buraya vermek istemiyorum.
    Sonra millet bana patlamasın.

Bazlıları bu cihaz için baya olumsuz konuştu ama ben hasta kaldım bu dizüstüne yavv :-)) Fiyatına göre fazla iş görüyo.

Forever MSI S 430

• ohoooo o projelerden birini ben gerçekleştirdim ve açıklayım.
    cihaza bluetooth koydum(içine).
    çok kolay yapması.
    arkadaki kapağı çıkarıp usb uzatma kablosunu kesip, laptobun usb uzatma kablolarına doğru şekilde bağladığınız(hafif lehim)
    yaptığınız zaman alın size bluetoothlu s430.
    card reader koymayı düşünüyorum ama kasayı kesmem lazım.

quote:

Orjinalden alıntı: __SNOOPY__

quote:

Orjinalden alıntı: aydinozsoy

bu vr330 bios olayı bayağı tuttu yaaa.

Benim bikaç projem var donanımsal olarak ama o şekilde biraz kullanıp tam emin olmadan buraya vermek istemiyorum.
    Sonra millet bana patlamasın.

Bazlıları bu cihaz için baya olumsuz konuştu ama ben hasta kaldım bu dizüstüne yavv :-)) Fiyatına göre fazla iş görüyo.

Forever MSI S 430

• bu arada ben gecen hafta sonu mavi bilgisayardan 120 gb, 1.5 gb ram lik versiyonu 624 ytl ye aldım- 6 taksit :) uygundur herhalde
    1- ben 32 bit lik xp kullanıyorum. 64 bit lik xp ile arasında ne farklar var, önemli bir performans artışı artışı sağlıyor mu ? her programın 64 bit lik versiyonu buluınmuyabiliyor, özellikle eski programların, o yüzden 32 bit i kurdum ben.
    2- Bir de ekran kartını zorlayacak uygulamalar çalıştırmadıgımda bile sistem görüntülemede 256 mb gösterirken ram 1.43 görünüyor yani ram den de 64 mb alıyor anldıgım kadarıyla. ancakk kart 128 mb mış? 128+64= 192 mb olması gerekmez mi? ekran kartı 256 mb mı, degıl mı, kapasitesi ne kadar ? ? ????????
    tesekkür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natamam -- 8 Haziran 2008; 8:57:21 >
  • benim BIOS'ta disable secenegı cıkmıyor zaten, en düşük 16 mb secenegi var.neden ola ki?
  • 64 mb ayırmış bios demek ki çünkü ram1.43 gösteriyor. Ancak sistem görüntüleme yapınca 256 mb gorunuyor ekran kartı! bir de 32 bit ve 64 bit le ilgili sordugum soruyu cevaplarsanız sevinirim
  • quote:

64 mb ayırmış bios demek ki çünkü ram1.43 gösteriyor. Ancak sistem görüntüleme yapınca 256 mb gorunuyor ekran kartı! bir de 32 bit ve 64 bit le ilgili sordugum soruyu cevaplarsanız sevinirim

64 bitlik işletim sistemleri 4gb ram ve üzerini destekliyor(emin değilim ama 8 gb ta kadar olması lazım)

32 bit ise 3 gb ram destekliyor. Zaten bizim kullandığımız dizüstü max 2gb ram desteklediği için 64 bitlik işletim sistemi gereksiz olur.

Hem 64 bit programlarını bulmakta baya zorluk çekebilirsiniz.

Eğer makinayı kastıracak bir program kullanmıyorsanız bu alet tam 32 bitlik işletim sistemleri için

• quote:

Orjinalden alıntı: erencaner

benim BIOS'ta disable secenegı cıkmıyor zaten, en düşük 16 mb secenegi var.neden ola ki?

Disable yaptığınızda bilgisayar açıldıktan sonra masaüstünü görmeme ihtimali olmasın sakın
  • masaüstünü geç, büyük ihtimal xp çubuğu görüntülenmez
    quote:

Orjinalden alıntı: __SNOOPY__

quote:

Orjinalden alıntı: erencaner

benim BIOS'ta disable secenegı cıkmıyor zaten, en düşük 16 mb secenegi var.neden ola ki?

Disable yaptığınızda bilgisayar açıldıktan sonra masaüstünü görmeme ihtimali olmasın sakın

• Şimdi ben oyun vs. oynarım Dell 1520 Penryn de alabilirim ama bu küçük olduğu için çok hoşuma gitti.
    Hem bir internet kafede Sempron işlemcili bir bilgisayarda ( hızı bundan düşüktü ) COD 4 oynadım çokta akıcıydı sorum o ki bu makinada hangi oyunları oynayabilirim :D
    Ram takviyesi de yapacağım belirteyim gerekirse config vs.'de yüklerim sonuçta oynatır mı oynatmaz mı :)
  • Yüksek oyunları oynatmasına gerek kalmadı konsol alıyorum :) Bu makinadan beklentim sadece online oyunları oynatması sizce yeterli olur mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: berocan

Yüksek oyunları oynatmasına gerek kalmadı konsol alıyorum :) Bu makinadan beklentim sadece online oyunları oynatması sizce yeterli olur mu ?

online oyunları en dandik pc bile oynatabilir bence endişelenecek birşey yok
  • Herşey için herkese teşekkürler
  • arkadaşlar bnimkine benzer sorun yaşayan yok mu? LCD ekranı gereğinden fazla hassas. Kapagın arkasına dokununca görüntü bozuluyor. hatta biryere dokunmadan laptopu sallayınca bile köşelerde görüntünün bozulduğu yerler oluyor. bide ekran kartı hakkında bişey söleyeceğim. 3dmark2001 de benim eski bilgisayardaki geforce mx440 ile çok yakın puanlar aldı normal mi sizce bu
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.